DaBo Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Цената от 499 рингитс е за билет през приложението им. И пак я няма, защото... (тук томове мога да изпиша за промоциите им, не само на АА, а по принцип), но да е имало една седалка макс на тази цена. Най-евтиното, което намирам е 395 долара само с ръчен багаж от 7 кг. Искам да обърна внимание на самолетите на АА - седалките са супер тесни и разстоянието между редовете е ужасно малко. Летяла съм с АА Х много пъти и без пари да ми е билетът, няма да си причиня 10:30 полет с тях. Имат flat beds - това са седалки-легло, като в бизнес класа, quit zone - където не допускат деца. Ако се лети икономи, горещо препоръчвам exit row. 8
angel tomov Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 преди 2 минути , DaBo каза: Искам да обърна внимание на самолетите на АА - седалките са супер тесни и разстоянието между редовете е ужасно малко. Летяла съм с АА Х много пъти и без пари да ми е билетът, няма да си причиня 10:30 полет с тях. Имат flat beds - това са седалки-легло, като в бизнес класа, quit zone - където не допускат деца. Ако се лети икономи, горещо препоръчвам exit row. Уф, тъкмо се ентусиазирах да ги пробвам до ЮИ Азия от Истанбул и...мнението ти дойде тъкмо навреме. Из нета пише, че дори и при междуконтинентални полети пространството в економи е твърде тясно за жалост: AirAsia X primarily uses the Airbus A330-300 for long-haul flights. This is a wide-body aircraft, but AirAsia configures it for high capacity. Typical A330-300 layout (by legacy airlines): 2-4-2 across in Economy ~8 seats per row AirAsia X configuration: 3-3-3 layout in Economy → 9 seats per row This is tighter than standard. 2
Argentique Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Хубаво е, че има конкуренция с Търкиш, които бяха пуснали доста дати за под 400 евро от септември до април Истанбул-КЛ. Може пак да пускат в бъдеще. Аз съм летяла с АА само в Тайланд, коленете ми опираха в предната седалка (173 см съм), но за час става. 4
DaBo Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Като се има предвид, че летят от Сабиха Гюкчен и това допълнително ще оскъпи билета + добрите цени на Търкиш, не съм сигурна доколко си заслужава да се лети с АА до КЛ. Вече из ЮА са си напълно ок. 2
T.E.Lawrence Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Air Asia от години имат всякакви идиотски скрити такси и накрая като теглиш чертата, по-добре с нормална компания. "Любимата" ми е такса на билет и на отсечка за плащане с карта. Все едно можеш да платиш по друг начин от чужбина. 5
angel tomov Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Прави сте. Виждам например, че през ноември Търкиш предлагат полети за под 500 евро без промоция и като сравним с тесните седалки, липсата на кетъринг, малкото включен багаж и по-далечното летище, предлагани от Air Asia, то везните очевидно накланят към Търкиш по този маршрут. 3
saved_ Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 В случая аз гледам 2-3 седмици около Нова година и все още се намират приятни цени (700-800 лв.) с Air Asia, независимо всичко останало. 1
Argentique Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 Но пък летище Сабиха е удобно за хора, които могат някак да натъкмят връзка от София с Pegasus. Днес има полети по 23 евро за някои дати от ноември. И при тях се доплаща за багаж над 3 кг. 2
stanimir Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 За по-бюджетни клиенти остава и вариантът с Oman Air + възможност за разглеждане на Мускат за ден.От месеци цената им не е мръднала.IST - KUL е постоянно 325€ без посредници , чекирания багаж също е евтин. Аз се надявам Търкиш да имат Куала Лумпур от София за под 500€ и това ще обезмисли всякакви истанбулски схеми. Като гледам полетите на Norse до Азия , мисля че добра цена за Air Asia ще е до 300€ макс.Иначе не е никакъв лоу кост полет. 5
DaBo Публикувано: 13 август, 2025 Публикувано: 13 август, 2025 преди 3 часа, saved_ каза: В случая аз гледам 2-3 седмици около Нова година и все още се намират приятни цени (700-800 лв.) с Air Asia, независимо всичко останало. Проблемът за този период не е колко струва билета за дългия полет. Всичко става двойно, ако не и тройно. Хотели, вътрешни полети... Но ако това е фиксиран период, тогава АА са ок, но гледайте за място на exit row. Иначе ще е голяма мъка с тази теснотия.
Argentique Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 Trip.com вече продава билети от София през Истанбул до КЛ. Багажът без заплащане при Pegasus е 3 кг. 😉 Междувременно АА понамали малко цените за някои месеци: 6
stanimir Публикувано: 25 август, 2025 Публикувано: 25 август, 2025 Kuala Lumpur, Malaysia to Perth, Australia for only $184 USD roundtrip DEPART: Kuala Lumpur, Malaysia ARRIVE: Perth, Australia RETURN: Kuala Lumpur, Malaysia DATES: Availability from September 2025 to March 2026 (excluding Christmas/New Year) Example dates: 7th-14th Sep 24th-31st Oct 27th Oct – 3rd Nov 31st Oct – 7th Nov 1st-8th Nov 3rd-10th Nov 8th-15th Nov 9th-16th Nov 10th-17th Nov 11th-18th Nov 12th-19th Nov 13th-20th Nov 14th-21st Nov 16th-23rd Nov 17th-24th Nov 3rd-10th Feb 4th-11th Feb 5th-12th Feb 15th-22nd Feb 18th-25th Feb 19th-26th Feb 20th-27th Feb 21st-28th Feb 22nd Feb – 1st Mar 23rd Feb – 2nd Mar 24th Feb – 3rd Mar 25th Feb – 4th Mar 26th Feb – 5th Mar 27th Feb – 6th Mar 28th Feb – 7th Mar 1st-8th Mar 2nd-9th Mar 3rd-10th Mar 4th-11th Mar 5th-12th Mar 6th-13th Mar 7th-14th Mar 8th-15th Mar 9th-16th Mar 10th-17th Mar 11th-18th Mar 12th-19th Mar 13th-20th Mar 14th-21st Mar 18th-25th Mar and more… STOPS: AIRLINES: AirAsia GO TO DEAL 4
Argentique Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 На 20.08.2025 г. в 11:48, Argentique каза: Trip.com вече продава билети от София през Истанбул до КЛ. Багажът без заплащане при Pegasus е 3 кг. 😉 Даже още бутнаха цените 3
T.E.Lawrence Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 До края на седмицата въздушното пространство в Куала Лумпур над основното им летище ще бъде затворено от 8 сутринта до обед за подготовка за националния им празник на 31ви. 3
stanimir Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 310€ е от Истанбул и заприличва вече на нискотарифна цена. 3
Георги Матеев Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 преди 2 часа, stanimir каза: 310€ е от Истанбул и заприличва вече на нискотарифна цена. Според мен за тарифа без багаж и храна дори това не е крайно нискотарифно + че има допълнителни разходи до/от Истанбул. От Истанбул често мяркам Куала Лумпур с разни китайци с всичко включено за макс €350. Плюс Oman Air, както спомена. Миналия декември летях за €165 еднопосочно IST-KUL с China Southern и си беше екстра - всякакъв багаж, 2 хранения на дългия полет, широки седалки с безплатен избор на място, мултимедия, одеалца + бонус лаундж в транзитното летище. Та Air Asia може още малко да бутнат, примерно €250 двупосочно почва да звучи конкурентно. А това, че полетът им е директен, поне в моите очи не е колосално предимство. Иначе някой пробвал ли е дали тоя полет се сваля от посредниците? Не съм имал време да погледна. 1
stanimir Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 Аз гледам цените от Истанбул.Разходите до там са различни за мен , за теб , за Дияна или Argentique ... Засега се борят основно Oman air , Air Asia , Etihad и Turkish. От София така или иначе към момента мисля няма нищо под 600€.След няколко седмици ще разберем има ли надежда , или всеки ще се спасява както намери за добре 2
Gisp Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 1 hour ago, Георги Матеев said: Според мен за тарифа без багаж и храна дори това не е крайно нискотарифно + че има допълнителни разходи до/от Истанбул. От Истанбул често мяркам Куала Лумпур с разни китайци с всичко включено за макс €350. Плюс Oman Air, както спомена. Миналия декември летях за €165 еднопосочно IST-KUL с China Southern и си беше екстра - всякакъв багаж, 2 хранения на дългия полет, широки седалки с безплатен избор на място, мултимедия, одеалца + бонус лаундж в транзитното летище. Та Air Asia може още малко да бутнат, примерно €250 двупосочно почва да звучи конкурентно. А това, че полетът им е директен, поне в моите очи не е колосално предимство. Иначе някой пробвал ли е дали тоя полет се сваля от посредниците? Не съм имал време да погледна. Тия държавно спонсорирани полети на китайчугите до далечния изток (виждал съм и до НЗ) за по 300-400Е о+в, абсолютно не излизат по толкова. СФ-ИСТ? После при 19-25ч време за престой в Пекин (най-вече) имаш поне 100Е разходи в посока. 30+ч пътуване изяжда +2 дни отпуска също. Изобщо почти за нищо не стават, ама изглеждат супер на картинка.
stanimir Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 Има и с много по-кратки престои , а и Пекин е интересен. Не хапят. 3
Gisp Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 3 minutes ago, stanimir said: Има и с много по-кратки престои , а и Пекин е интересен. Не хапят. Нито едно от горните не е точно съвсем така 🙂 Нито престоя е много по-кратък, Пекин е най-гадния град от Китайските. Е, може и те да не хапят, ама цените на хотелите - да. Сега, за ентусиасти, дето ги кефи 35ч да втасват и ферментират по лаунджовете/самолети, може и да е оферта.
Георги Матеев Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 @Gisp очевидно не си запознат напълно, та ще помоля да спреш с дезинформацията. Основно (да не кажа дори само) Air China лети през Пекин и те наистина често са с кофти връзки, но никой не те насилва да избереш тях. Освен Air China има поне още 5 китайски авиокомпании, летящи до/от Европа (далеч не само Истанбул) - на първо четене се сещам за тези, които съм ползвал: China Eastern, China Southern, Sichuan Airlines, Hainan Airlines и Xiamen Airlines. Всяка от тях има собствен хъб, който няма нищо общо с Пекин, и много често предлагат чудесни връзки. На конкретния полет IST-KUL летях през Гуанджоу (летище CAN) с удобен 3-часов транзит. И града и летището и лаунджа изглеждат космически, такива неща просто нямаме в Европа. И дори връзката да беше кофти с огромно удоволствие щях да поразгледам малко от града. Та при 165 евро в посока, с всичко включено + нормални седалки, познай до 3 пъти дали някога ще си причиня Air Asia за толкова дълг полет при сходна или дори по-висока цена? Между другото по същата причина досега никога не съм летял със Scoot на дълъг полет. И мисля на никого не му пука дали са държавно-спонсорирани или не. Ние като клиенти просто гледаме и сравняваме крайния продукт. 14
Gisp Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 23 minutes ago, Георги Матеев said: @Gisp очевидно не си запознат напълно, та ще помоля да спреш с дезинформацията. Основно (да не кажа дори само) Air China лети през Пекин и те наистина често са с кофти връзки, но никой не те насилва да избереш тях. Ти потвърди точно к'вото казвам Мисля, че съм доста запознат след като съм изгледал поне 15 оферти с китайчугите и никога връзката не е била под 20ч. Не споря, че ТИ ТОЧНО си имал 3ч връзка. Случайности всякакви. 🙂 Относно гледането на разни градове през тия ХХ часа - пак това казах - 100Е/ден и цената вече резко не е 320Е о+в а по-скоро +200Е.
stanimir Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 Ами виж пак , има и с по час и половина връзки с китайците през Гуанджоу.До Австралия летях с 8-12 часови дневни престои в Пекин , прекрасна възможност човек да поразгледа града . 5
Георги Матеев Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 @Gisp искрено ме разсмя 🙂 При над 10 дълги полета с всякакви китайци почти винаги връзките са били чудесни, та явно огромен късмет вадя с тези случайности. А в Китай никога не съм плащал повече от €30 за нощувка където и да е, включително в 4* и 5* хотели. За €100 вероятно гледаш 8-звездния Мандарин до летището в Пекин. Пробвай да смениш търсачката. О, и между другото - когато съм летял с Air China през Пекин и съм имал голямо висене винаги съм взимал от тях безплатен хотел. Осигуряват го при предварителна заявка (на място не става) и е включен в цената на билета. Трансферът и храната също са от тях. Последния път ме настаниха в някакъв лукс 5* до летището и техен служител ме откара дотам и ме върна обратно сутринта. Транзитен разход - нула. Ако ти е интересно прочети тук. Както и да е, много се отклонихме от темата. Мисълта ми като цяло беше, че за мен лично Air Asia не са особено конкурентни по тази линия с тези цени. 11
Gisp Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 26 minutes ago, stanimir said: Ами виж пак , има и с по час и половина връзки с китайците през Гуанджоу.До Австралия летях с 8-12 часови дневни престои в Пекин , прекрасна възможност човек да поразгледа града . Тоя полет 400Е ли е с 1.5ч престой? Щото скъпите са ОК, евтините не са (или поне аз не съм виждал).
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега