Прескочи до съдържание

Air Asia - текущи новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
25 minutes ago, Георги Матеев said:

Трансферът и храната също са от тях. Последния път ме настаниха в някакъв лукс 5* до летището и техен служител ме откара дотам и ме върна обратно сутринта. Транзитен разход - нула. Ако ти е интересно прочети тук.

Да ти призная преди да го споделиш, това не го знаех. Мерси.

Верно, имат 7 страници условия, и ограничени бройки хотели, ама какво пък толко може да се обърка. 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз също бих предпочел китайци пред лоу кост на AA. Почти всички китайци имат 2 багажа, летят през Русия (ако тръгнеш от Лондон или друг европейски град), следователно пестиш 1-2 часа път, хранят те - е, не са Сингапур ерлайнс, но и цената им не е. Имат брутално евтина бизнес класа, за икономична да не говорим какви цени съм виждал. Аз на дълъг полет без поне един багаж за двамата за 1-2 седмици не си представям, така че китайците както дават по 2 на човек, е идеално. 

И наистина като сметнеш трансфери, багажи, платени места, за да не пукнеш - то излиза същото като да си летиш с нормална авиокомпания. Но ако пуснат 200 евро, тогава вече можем да говорим за компромис. 

но като знам, че преди 2-3 години турците пускаха от София 350 евро до Тайланд, а вече търсим за 400 евро оферти от Истанбул и други градове в Европа, ми се плаче. Така че - за всеки влак си има пътници, тук сме да сме си полезни, без да хейтим избора на другите. Аз също не бих летял с тях, но това не значи, че за друг няма да са перфектния избор. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Не на последно място , носят и мили към алиансите. Малко , но по-добре от нищо.Не се заричам , може да летя и с Air Asia според търсени  конкретни дати , цена и т.н. Не съм се изнежил чак толкова , че да не мога да изтърпя едни 10-12 часа полет.Нали казват, че всяко нещо си има цена 😛Ей как вече близо 20 години летим с Wizz.

• Харесвам 4
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

От няколко дена се опитвам да купя билети от Air Asia, но не ми се получава. Не минава плащането с 3 различни карти. Опитвам се да вляза в профила си, който имам от преди повече от 10 години и не съм ползвала доста отдавна, но не успявам, защото ми иска телефон и след въвеждането му, изписва, че не се поддържат телефони от този регион... Билетите се опитвам да купя като гост, но плащането не минава с никоя карта било то дебитна, кредитна, на Виза или Мастъркарт. Чатих си с някакъв бот, но започва едно искате на идентификации, паспорт и т.н. и изписване на стандартни правила и насочване към кол-центрове в разни азиатски страни.

Някой имал ли е подобен проблем и успяхте ли да го решите?

Публикувано:
преди 39 минути , dechy каза:

От няколко дена се опитвам да купя билети от Air Asia, но не ми се получава. Не минава плащането с 3 различни карти. Опитвам се да вляза в профила си, който имам от преди повече от 10 години и не съм ползвала доста отдавна, но не успявам, защото ми иска телефон и след въвеждането му, изписва, че не се поддържат телефони от този регион... Билетите се опитвам да купя като гост, но плащането не минава с никоя карта било то дебитна, кредитна, на Виза или Мастъркарт. Чатих си с някакъв бот, но започва едно искате на идентификации, паспорт и т.н. и изписване на стандартни правила и насочване към кол-центрове в разни азиатски страни.

Тук имаше съвет да не се купува от посредник, но и миналата, и тази година купувам от различни посредници според цената - някъде успях да хвана над 50% намаление, ама с бившите дайнърс карти.
После си намирам резервацията по фамилия и № в сайта на АА и си добавям багаж или каквото там е нужно.
Вижте в trip.com каква цена ви предлагат, те имат по-читав Customer Support

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, dechy каза:

Най-често проблемът е в IP адреса. Наскоро се мъчих близо час с плащане на сайта на Air Arabia - пробвах сигурно 10 карти и нищо не минаваше. Накрая си пуснах дубайско IP и о, чудо, платих на секундата. Същото се е случвало и с други авиокомпании, особено в Южна Америка. Знам, няма логика, но е факт.

Влез на сайта на Air Asia с малайзийско IP и съм почти сигурен, че ще проработи. Препоръчвам ти директна покупка, в момента посредниците и без това не свалят много техните билети.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Air Asia е подписала писмо за намерения с Бахрейн.Идеята е Бахрейн да се превърне в близкоизточен хъб на авиокомпанията за полети между Югоизточна Азия и Европа :

Линк

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

Air Asia е подписала писмо за намерения с Бахрейн.Идеята е Бахрейн да се превърне в близкоизточен хъб на авиокомпанията за полети между Югоизточна Азия и Европа :

Линк

Не е зле. В момента цените до ЮИА на Търкиш от Истанбул са най-ниски точно за КЛ. Около 450€ през януари. Само там има конкуренция. Банкок е 700+, другите и те са там някъде.
След реализиране на намеренията на АА Търкиш може да се поразмърдат. 
Ако някой лети с АА до/от Истанбул или види правдоподобен видеоотчет - да (по)казва. 

• Харесвам 7
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

AirAsia X names Istanbul its new intercontinental hub for Europe

AirAsia X is officially shifting its long-haul strategy, naming Istanbul Sabiha Gökçen (SAW) as its primary gateway and “virtual hub” for Europe. This move marks a significant pivot from the airline’s previous plans to use Bahrain as a connecting point.

What does this mean for travellers?

Originally, AirAsia X planned to return to London via Bahrain. However, due to ongoing geopolitical tensions in the Gulf, Capital A CEO Tony Fernandes has confirmed that the airline is now trialing its intercontinental “hub-and-spoke” model in Istanbul. The airline is currently in advanced talks with a major Turkish carrier to establish a partnership. Once finalized, this will allow passengers to book seamless connections from Southeast Asia and Australia to a massive network of European destinations via Istanbul on a single ticket.

Линк

• Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Air Asia предлага еднократно Zero Change Fee до 48 часа преди полет / доплаща се разликата в цената на новия полет / дестинацията  не може да се променя :

https://support.airasia.com/s/article/airasia-one-time-zero-flight-change-fee?language=en_GB

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.