Прескочи до съдържание

Филипини - магеланска инвазия през 2015

Георги

Препоръчани мнения

Нашето пътуване до Филипините съчетахме с Бирма. Пътувахме София-Истанбул-Куала Лумпур-Манила-Куала Лумпур- Истанбул-София.  С Air Asia пътувахме Куала Лумпур - Янгон-Куала Лумпур. Със Себу пътувахме до Боракай.

Когато се самоорганизирам, винаги преди следващия полет правя нощувка. На това пътуване имахме общо 14 полета и всичко мина гладко и спокойно. В Манила спахме в ето, този хотел, много е хубав, в квартала Интрамурос е, до крепостта, не е и много скъп, локацията е перфектна. Има ресторант на покрива със страхотна тераса и невероятна гледка.

http://en.directrooms.com/hotels/info/1-18-92-102392/?source=gooseu&c=ph&r=manila_hot&h=bayleaf_intramuros&k=bayleaf_intramuros_hotel_e&gclid=CKDQnqPFvcMCFcvKtAodhg4Aow

На мен Манила ми хареса - има много красиви места, както и бедни и порутени квартали. Ние си поръчахме обиколка на града с транспорт - климатизиран микробус, само за нас и  екскурзовод на английски. Много останахме доволни, защото за половин ден ни заведе на най-интересните места в Манила, за никакви пари. :) Въобще - във Филипините цените са много ниски - за всичко, движихме се с такси, за 300 пари - от единия, до другия край на града. :)

Времето си бяхме разпределили 10 дни за Филипините, 10 за Бирма и 3 за Куала Лумпур.

На нас КЛ ни е много любимо място, винаги има какво да се види, а и на връщане за добър пазар. :)

Резервациите за Боракай направих през този сайт:

http://www.philippinehotelreservations.com/

Цените там бяха по-ниски, отколкото през Букинга.

На Боракай бяхме в този хотел:

http://www.booking.com/hotel/ph/boracay-mandarin-island-hotel.bg.html?aid=368032;label=boracay-mandarin-island-hotel-enEN3uZ

На плажа е, на централно място. В близост има много места за хранене, храната никак не е скъпа. говоря за морска храна - лобстери, огромни скариди, риба тон, риба меч, миди и пр.

Разходки до съседни острови - Ру го е обяснил подробно.

Обиколката на Бирма направихме с местна фирма, те ни извадиха визи, самолетни билети и всичко останало, ако някой го интересува, мога да я опиша и нея.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

В крайна сметка купих билетите Манила - Пуерто Принцеса за деня в който пристигаме, та явно пътуването ще започне от там ☺.Надявам се, че дори да има някакво закъснение полета 5 часа са достатъчни. Иска ми се да почета малко повече за дестинацията и района преди да купувам останалите билети, за да не се ядосвам после, че нещата не стават така както на мен ми се иска ☺ .

Между другото без да искам съм объркала датите на моето пътуване - там сме от 18.10, а не от 16.10.

Много добре Зани. 5 часа ще са ти достатъчни. Спане в Пуерто Принцеса и на другия ден направете остров Пандан с най-хубавия шнорхелинг, като преди това си вземете разрешително за подземната река, че се издават само в Пуерто Принцеса.

Привечер в 17 часа е последния микробус на фирмата Лексус за Ел Нидо. Предлагам ви нашия хотел

http://www.booking.com/hotel/ph/islandfront-cottages-and-restaurant.bg.html?aid=368032;sid=60274907cc91bc37132d659c2bca2a06;dcid=1;checkin=2015-02-12;checkout=2015-02-13;ucfs=1;srfid=5498a7bcb71c6b9ea8456e9c78c3d821fec53e79X2;highlight_room=4306920

Намира са точно на шосето и бусчето ще ви спре там около 21 часа. Направете си предварителна резервация.

Хотела се състои от отделни бунгала и се намира точно на плажа..

После вече си знаете - 2 дни за туровете и след това  на следващия ден в 5 часа сутринта отново бусчето до Сабанг, следобяд - подземната река, прибиране да Пуерто Принцеса и на другата сутрин полет до Себу....

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В крайна сметка купих билетите Манила - Пуерто Принцеса за деня в който пристигаме, та явно пътуването ще започне от там ☺.Надявам се, че дори да има някакво закъснение полета 5 часа са достатъчни. Иска ми се да почета малко повече за дестинацията и района преди да купувам останалите билети, за да не се ядосвам после, че нещата не стават така както на мен ми се иска ☺ .

Между другото без да искам съм объркала датите на моето пътуване - там сме от 18.10, а не от 16.10.

:) Това все едно аз съм го писала. И аз се възползвах от промоцията на Air Asia и купих билети за Пуерто принцеса за 15 евро, в деня на пристигането. Ние с теб сме по едно и също време там, но ти си 2 дни по-рано и явно ние ще те гоним. :) Предлагам да държим връзка и да обменяме промоциите докато нагодим вътрешните полети.

Редактирано от eloena
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Резервациите за Боракай направих през този сайт:

http://www.philippinehotelreservations.com/

Цените там бяха по-ниски, отколкото през Букинга.

На Боракай бяхме в този хотел:

http://www.booking.com/hotel/ph/boracay-mandarin-island-hotel.bg.html?aid=368032;label=boracay-mandarin-island-hotel-enEN3uZ

На плажа е, на централно място. В близост има много места за хранене, храната никак не е скъпа. говоря за морска храна - лобстери, огромни скариди, риба тон, риба меч, миди и пр.

Някакви кусури имаше ли? Много е хубав на снимките, но гледам, че отзивите в букинг не са чак супер.

Връзка към коментар

Някакви кусури имаше ли? Много е хубав на снимките, но гледам, че отзивите в букинг не са чак супер.

Не, всичко си беше наред, хубава закуска, на точно 2 крачки най-хубавата част от плажа.. Хубави, големи стаи, интернет, всичко е близо.

Ти на Букинга много не вярвай, щото, преди няколко дни в Брюж спахме в ей това:

http://www.booking.com/hotel/be/villa-chantecler.nl.html

Виж му рейтинга, 9,6, а пък в действителност не е така. Сефте ми се случва тоалетната да е в стаята, отделена зад една ниска преграда, банята - тоже.

По стълбите не мож качи един нормален куфар, дървени и тесни. пише - на 10 мин от центъра, пеш, то на половин час с кола. :lol: Просто, една стогодишна къща, смушена между другите, с няколко стаи, които се дават.

Понеже пристигнахме около 20 ч, се обадиха по телефона да питат къде сме, че настаняването било до 19 :blink: :blink:А ние, докато намерим адреса - голям зор и никой нсе го знае тоз хотел. Дето вика мъж ми, понеже там си лягат рано, има вечерен час. ;) ;) ;)

Иначе, хората бяха много мили, питаха ни за закуска искаме ли яйца и как ги искаме. Аз исках бъркани, мъжът ми - на очи. Аз получих едно бъркано яйце, той-едно на око. :) :) :)

Отзивите в Букинг ползвам само за горе-долу някакво инфо. Обикновено чета в руските сайтове, там е по- достоверно за мен.

Да ти кажа, аз имам златна карта на тези:

http://www.melia.com/

И навсякъде, където ги има спим в тях. В КЛ е на чудесно място, всеки път сме там, вече си ни знаят. ;)

Ама където няма, нещо друго.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Оги, относно разрешителните- за какъв период напред може да се вземат? Възможно ли е от днес за утре?

може, ако има места, те са по часове и дни, но мисля, че наплива е намалял и ще има

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди в темета дискутирахме departure tax, ето едно

любопитно инфо от току-що, точно купих едни вътрешни полети и ето какво пишеше отдолу:

Travel Tax and Terminal Fee

Guests with Philippine Passport traveling from the Philippines to international sectors need to pay the Philippine Travel Tax amounting to Php 1,620.00.

Terminal fees of guests exiting and transiting Manila and Cebu to domestic destinations are included in total amount to be paid. Beginning February 1, 2015, terminal fees of guests exiting and transiting Manila to international destinations shall also be included in the total payment.

Връзка към коментар

Аз го разбирам , че за билетите издавани след 01 февруари таксата вече трябва да е включена в цената.

И досега беше така при вътрешни полети като Манила-Себу или Себу-Боракай.

При полети към Манила обаче се плащаше такса и при Манила към чужбина също.

Таксата е фиксирана и не вярвам авиокомпаниите да я поемат за собствена сметка. Просто вече ще я прибавят в крайната цена :) Въпроса който ви касае е как стои въпроса с билети издадени преди 01.02.15

Ще кажете от първа ръка , ама аз едвам им хванах спатиите :)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В търсене на вътрешен транспорт по островите попаднах на този сайт:

https://www.pinoytravel.com.ph/

Не знам дали някой го е ползвал,но ми изглежда много добре структуриран.Обединени са разписанията за автобуси и фериботи на различни компании на едно място,и има продажба на билети онлайн.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Това значи ли, че не трябва да плащаме нищо при излитане от Манила?

Ще трябва да заделим пари за такси. В условието на промоцията пише,че не са включени:

post-2434-0-69687500-1422973536_thumb.png

Редактирано от Dian
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз не можах да се класирам за първата оферта от по един дирхам, но последната филипинска забележителност от тази статия ме надъха непрестанно да мисля за

http://profit.bg/news/15-fakta-za-Filipinite/nid-134483.html

оризовите балкони в Лусон

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Твоята е предпоследната , мен последната забележителност би ме надъхала да се вдигна до Филипините.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Може неслучайно да си е турнала лявата ръчичка там долу, по тия ширини нищо не може да ме учуди... :)

Както се казва - преди началото на конкурса „Мис свят“ всички участнички бяха развълнувани и притеснени, само на Мис Филипини ѝ беше през к@ра ;)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Знам аз знам ги там   :lol:

Ама съм професионалист и първо гледам адамовата ябълка ;)

Ще те рaзочaровaм, може би. Aмa понеже си ми брaт, съм длъжен дa отбележa, и дa те предпaзя от евентуaлни силно непрофесионaлни "сaкaтлъци", че вече успешно се прaвят оперaции и нa aдaмовa ябълкa. Особено, и нaй-вече по тези юи.aзиaтски ширини. Нaскоро получих потвърждение от един приятел aнгличaнин, който обичa дa се зaпилявa с месеци по тези местa.

Тa дa го имaш предвид, де. Не се знaе от цялa торбa с "нещa", ти точно нa кое ще попaднеш ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Успях и аз да се класирам на тазвечершната оферта 04.11.2015г. - 18.11. 2015г. Дубай - Филипините - Сингапур - Филипините - Дубай :-))))))

Много благодаря за ценната информация :sungum:  :sungum:  :sungum:  :good:  :good:  :good:

Редактирано от Desi75
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Отивам на 21.08.-03.09. , като 9 дни ще съм в Австралия.

След това от 16.10. до 16.11 , като имам план за много места и почти всички големи острови (може би без Минданао), но още ми е само в главата . :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.