Прескочи до съдържание

Филипини - магеланска инвазия през 2015

Георги

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...

За хората, които искат да видят Ел Нидо, без да пътуват 6часа с ван или автобус и за които 4000 песо не е много, могат да летят директно от Манила до Ел Нидо с единствената компания, която го прави- ITI Transvoyager, летят с ATR, имат само един самолет, което ги прави рискови при повреда, но отзивите са добри, при отлагане на полета поемат организацията, дават безплатни нощувки, дори са чартирали един 19 местен самолет, за да не си изпуснат хората връзките с други полети. Тръгват от техният частен хангар, дават хапване пийване, собственост са на фирмата, която държи El Nido Resorts.

Нямат работещ сайт, буква се през агент, в случая само един като че ли - http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/TravelCenter.html

По разписание имат 3 полета на ден. След 1 Юни до 30 Септември цената е 4000, преди това 6750, през Октомври 5500.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здарвейте, пак гледам промоциите  Дубай- Манила. Много ми се ходи. Успях да навия една приятелка, но после се замислихме за сами жени дали не е опасно място Манила. Може ли да споделите вашето мнение. Всъщност мислим да сме там няколко дни и после да отскочим до Австралия, ако ни дадат визи или до някой остров.

Връзка към коментар

Не мисля , че е по-опасно от която и да е страна в региона. Има едни комунисти ама те водят въоръжена борба далеч от Манила.

В самата Манила зорлем се уплътняват два дни , та си харесай нещо измежду вулкани , оризови тераси или райско островче.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

....

В самата Манила зорлем се уплътняват два дни , та си харесай нещо измежду вулкани , оризови тераси или райско островче.

Понеже чукча - не читатель, чукча - писатель, може ли някой да подскаже оризовите тераси как изглеждат декември, а и шоколадовите хълмове също? Би било много полезно да има и картинки в темата  :blush:

Стенк, ти кога ходи до хълмовете? Хареса ли ти? 2 пъти съм го чела този пътепис и в главата ми няма нищо  :unsure:

Връзка към коментар

Бях там около 8-ми март и Bohol си струва всяко песо !!!  Мисля обаче Оги бяха през ноември и неговото мнение ще е по-меродавно , а и бяха отседнали на острова.  :)

Аз взех day trip от Cebu с фери , целодневна обиколка на Bohol с миниван и вечерта обратно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На първо четене виждам това и явно декември по-добре да потърсите нещо друго :

The terraces can be visited anytime of the year but the best time for a visit is between February and March when the cleaning and planting time occurs and between June and July when the harvest occurs.

November and December – is commonly referred to as “mirror time” after the paddies’ glassy appearance as they lie covered in a layer of water.Other months bring an array of different colours: “Planting time is in the middle of January, until about the middle of February. Then the rice needs a bit of time to stabilise. Around April the terraces are at their greenest, in June and July, during harvest time, they become yellow, and in August they are golden with ripe grain, and then brown.”

Read more: http://www.roughguides.com/article/banaue-rice-terraces/#ixzz3WSG9eBFD

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хм, да, и аз го четох това преди месец, когато нямаше да ходя на Филипините :blush:  Ама тези оризища почват да ми се изплъзват също толкова често, колкото и плановете за Тайланд. Искаше ми се да отметна някоя от атракциите, които асоциирам с Азия. Из трипадвайзер пишеше, че са уникално красиви през цялата година, ама аз съм скептична към подобни изказвания. 

Хих, Оги, супер :yahoo: . Хората пишат, че били разочароващо зелени, ама аз нищо разочароващо не виждам в тях. Значи си търся полет до Себу, а не до Манила, щом така или иначе няма да гледам оризовите тераси на това пътуване. Има ли другаде вулкани :blush: ? 

Връзка към коментар

Видях, да ^_^ . Пак четох, пак се хилих, пак няма да запомня много. Това white beach на Борокай ли е? Ще трябва да се снимам на шезлонг там и да дразня Сънчо  :rofl:  Хубава ли ти беше сламената колиба? 

Искаш ли да напишеш и един пътепис за Хонг Конг? Някак хем ми се чете за пътуването ми, хем не суха, полезна информация, а нещо, поднесено като за неделя и с чувство за хумор. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да White Beach e нa Боракай . При всички положения трябва да се снимаш там  ;)

За Хонконг съм писал първия ми път , но май не толкова забавно :

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=turizym&Number=3046822&Searchpage=1&Main=3046299&Words=%EC%E0%EB%E0%E9%E7%E8%FF&topic=&Search=true#Post3046822

Твърдо ли се спряхте на Филипини ?  Според мен в Тайланд е по-хубаво  :)

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3045825/page/0/fpart/1/vc/1

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За Хонконг съм писал първия ми път , но май не толкова забавно :

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=turizym&Number=3046822&Searchpage=1&Main=3046299&Words=%EC%E0%EB%E0%E9%E7%E8%FF&topic=&Search=true#Post3046822

Твърдо ли се спряхте на Филипини ?  Според мен в Тайланд е по-хубаво  :)

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3045825/page/0/fpart/1/vc/1

Ха, моите пътеводители из Азия. Да ти благодаря и тук, братче ;) Ако не бях ги чел преди и аз да обикалям там, значи нищо нямаше да съм чел, освен разписанията на автобусите и полетите :D

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тъй като Зани ме питаше, а може да е нужно и на други, то последните автобуси от ПП до Ел Нидо тръгват в 17 часа, няма по-късни.

Още нещо относно тях- повечето са микробуси и събират по около 12 човека, но си е яко тъпкане. Има гобеми и удобни автобуси, поне от Ел Нидо но ПП, но предполагам и наобратно. За сметка на това  пък тия с малките са по-гъвкави и можеш да се пазариш и смъкнеш, особено ако сте повече от двама. Началната им цена е 500 песо.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Добре де, това нещо не важи ли? - http://www.elnidopalawan.com/go.html . Имам предвид разписанията на Роро бус и Чери бус. Тъкмо си бях направила план да пътувам нощно време, че изобщо не ми се губи и следващия ден в път! Ясно е , че не тръгват от летището, но и от автогарата ме устройва.

Редактирано от Зани
Връзка към коментар

То никой не тръгва от летището, поне не видях. Самата уж "автогара" е залепена от дясната страна на летището, ако си пеш е може би 7-10 минутки.

Заниь аз табели на тази фирма Eulen Joy не видях. На другите имаше. Принципно тази Лексус им е най-използваната. Ако има подобно нещо, то не беше писано никъде.

Другото относно пътуването е, че тия хора разписания много не спазват. Часове пък хич. Като ги питам в колко тръгва автобуса отговорът беше- ми 8-9. Осем или 9? Ми там някъде.

При плаването ни от Корон до Ел Нидо като търсих билети същата работа. Все "около"...На въпросът ми кога ще пристигнем в Ел Нидо пък отговорът беше- ми ще пътувате цял ден. Ок де, ясно, ама в колко часа?- Ми някъде вечерта...

А, големите автобуси са точно на тая фирма

cherry bus,

виждам, че те имат  21:00 A/C, широки и удобни са. Разписание за тях също нямаше. Но вероятно има на автогарата, а аз там не съм влизала, оставиха ни отвън. Ти ме беше питала после, но ние пътувахме от летището и там гледах за табели само.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

ОК, мерси :) ! И аз така подразбрах, че не са много твърди разписанията :) . Аз съм виждала снимки на разписанията по разни блогове (например тук), но не знам до колко са актуални. За сега си оставам на плана за нощно пътуване, пък ако на място се окаже, че няма автобуси, ще спим извънредно в Пуерто Принцеса, колкото и да не ми се иска!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Също така докато не съм забравила- в Ел Нидо няма нито един банкомат, както офиси на банки. Има само една туристическа агенция, която приема карти за плащане, но е тегава работа. Също така има едно заведения на плажа, което всички знаят, че тегли пари от картите ви, все едно плащате нещо, а те ви дават кеш срещу скромната такса от 6%, освен тази за банковата транзакция.

На повечето места във Филипини, включително хотели и прочие, освен тези в столицата искат 5% такса ако ще плащате с карта. Така че само кеш за Филипини, иначе се оскъпява всичко.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.