Прескочи до съдържание

странни храни (внимание - тема със снимки, не за гнусливите!)


Препоръчани мнения

Експеримент, упражнен върху трима чужденци, непознаващи се помежду си, доведе до заключението, че нашата боза е доста странно и отвратително за консумация нещо.

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Не, не съм опитвала подобни неща и никога няма да опитам. Само от един бегъл поглед на тези специалитети и ми се догади. Ама аз съм от много злоядите, много неща от бг кухнята също не мога да ги ям, така че едва ли съм критерий :)

Връзка към коментар

А какъв вкус имат? Бях чел, че всякакви такива буболечки са толкова пържени и осолени, че не усещаш сърцевината, едва ли не са като солени пуканки. Може ли да ги сравниш с някаква конвенционална храна на вкус? :)

Принципно да, има нещо подобно...На вкус уличните тарантули бяха подобни, може би заащото бяха по-малки от тези , които ядох в Bugs Cafe.

Женските са по-големи и вкуса при тях се усеща...подобно е на картоф и...нещо друго, не мога да преценя какво ...
 
 Страхотни снимки,  огладнях (сериозно) 
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Чакай малко. Значи жабите са отвратителни, ама тарантулите са секси...обаче си гнуслива.

 

Че то едно животно ако е красиво, как да му теглиш ножа, сърце не ти дава. Виж прасето - и то се мъчи, горкото. Овцата и тя има един захлупен вид, макар че не всички овце за ядливи, някои са "отровни".

 

Насекомите са доста хранителни и някой ден могат да станат храна на бъдещето. Обаче .... изпитвам съжаление за хората, които са привикнали към тях.

 

Обаче морските пъдпъдъци ако са майсторски приготвени, нямат равни!

Жабите които опитах в този ресторант, общо взето нямаха месо по тях, само кости, което както вече казах, ме отвращава. Никога не съм обичала да ям месо с кости, дори пилешко. Всеки се гнуси от различни неща.

Предполагам не са били приготвени добре. Никъде не съм обсъждала вида на жабите, а вкуса им.
 
       Съжаление към привикналите? Странно. Аз не мога да изпитвам съжаление към човек който яде нещо което му допада. Нито пък съдя хората за кулинарните им предпочитания. 
Редактирано от MarianaG
Връзка към коментар

Сега  бих пробвала и крокодилско, но когато попаднах на него не се реших и сега съжалявам.

 

Крокодилското си го сервират в съвсем приличен вид. Пробвай следващия път.

 

tutorials-144-0-68962200-1372432124.jpg

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

AlexandraKo това с кобрите някакъв вид местна ракия ли е  и това във Виетнам ли е ?


И аз съм като тебе, Фичо... направо гладна ще си остана само като гледам горните снимки. :huh:

 

 

Кви хора сте вие бе ? 

Шкембе чорба с биричка - вълшебно !!!  :lol:

 

Аз бих хапнал буболечки и много търсих из Банкок ама не намерих  , имаше само морски кончета на шиш.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

това с кобрите някакъв вид местна ракия ли е  и това във Виетнам ли е ?

 

Камбоджанско уиски, като змията е аранжирана със скорпион, който е захапала.

Много странно изглежда на скенерите на летището в Бангкок  :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Жабешки бутчета ядох преди 10 години в Хърватска - много, ама много вкусни. От тогава пробвах някъде из Бг, но нещо не ги докарват същите на вкус. Но и аз не бих го причислила към странната храна.

Днес майка ми ми направи признание, че като съм била по-малка, е имало един период, в който често ме е хранила с охлюви. И много ми било харесало. Отвратих се от себе си! ;)

Тази тема доста ме зариби, дано имам късмета (и смелостта) да тествам. Хубаво е да се експериментира, без крайности, разбира се.

А за крокодилското също ме навихте веднага, ама скоро към такива земи нямам път.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес майка ми ми направи признание, че като съм била по-малка, е имало един период, в който често ме е хранила с охлюви. И много ми било харесало. Отвратих се от себе си! ;)т.

И майка ми готви охлюви, но аз бях по-голяма като почна и винаги й отказвах. Така й не можа да ме убеди. Каква гадост!

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ох, аз все си мисля, че охльовите са много вкусни сигурно, и нали са голям специалитет, но досега не съм се превъзмогнала да ги опитам. Не знам защо. Май тези за готвене са някакви супер чисти, ама ... НАй-вероятно доста губим, като сме такива гнусли. :rolleyes:

Връзка към коментар

Не са по-гадни от така модерните стриди и разни миди :)

 

Вярно е... Един път поръчах по погрешка такава сурова и...

 

Иначе охлюви проядох във Франция - няма такава вкусотия! Но хлебарки...  :mellow:  :mellow:  :mellow:

Връзка към коментар

Майка ми си ги събира в планината след дъжд - със сигурност са чисти :)

Част от "признанието" на майка ми беше, че ги събирала от някакъв двор, където бъкало от охлюви ;)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега се сетих, че като живеехме в САЩ ме накараха да опитам една сурова стрида, потопена в табаско (лют сос). Беше невероятно гадно! После опитах и една печена на грил с масълце и някакво по- нормално сосче, и ми хареса. Но повече не съм опитвала като знам какво е :)

Връзка към коментар

Аз бях много против стридите, като цяло съм гнуслив не ям много неща като сланини, шкембета, кожа и т.н., за разни насекоми да не говорим. Първо пробвах стида на пара и след година-две пробвах жива стрида с лимон. Въпреки, че бях много предубеден, ми харесаха  и хапнах доста от тях. Много е важно да е съвсем прясна стридата. Има доста видове и калибри, в специализираните магазини има по 10 вида средно.

 Забравих да кажа, че съм ял охлюви доста пъти по различни рецепти. В чужбина ядат основно едни дребни охлюви, не като нашите.

caracoles.jpg

В Испания ги правят със сос, вътре има наденица, домати, подправки. Вадят ги от черупките с клечка за зъби.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Е тогава нашите охлюви къде ги изнасяме ?

Като ученик и аз съм събирал охлюви препечелвайки някой лев за боза и тулумбички :)

Знам , че и сега се изкупуват или поне доскоро беше.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сетих се за един друг продукт, който почти всеки не иска да го яде. Бъбреци. Чувал съм, че миришели много зле и т.н. Престраших се да пробвам в Херес, там се предлагат във всяко заведение и беше все едно пилешки водинички със сос и подправки.

Ri%C3%B1ones-al-jerez-2-628x472.jpg

 

Не знам къде отиват охлювите, те и рапаните ги изнасят навън, но в Бг никой не ги яде. Пробвал съм мариновани и стават, но нищо интересно. Готвени не съм ял, но чувам, че са доста твърди и жилави

 

Друго странно нещо е това чудо.

CocinaEnero034.JPG

 

Някакви странни братовчеди на мидите е, яде се варено, но е доста гадно на вид. Отдолу върви с парче скала понеже са захванати много силно. По средата това кафявото е едно меко, прилича на мокър плат като се хване, а най-отгоре пак е твърдо. Къса се "плата" и се яде мекотелото от вътре. Ядох за да знам, че съм ял 1-2 пъти. На всичкото отгоре е много скъпо, понеже го ловят трудно, вирее на скалисти места със силен прибой.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Крокодилския burger - страхотен, влиза в топ 3 храните ми, заедно с Burger King Whopper-а и сушито  :0)

Крокодилското си го сервират в съвсем приличен вид. Пробвай следващия път.

 

tutorials-144-0-68962200-1372432124.jpg


Кой е този ресторант?   


Малко офтопик, но онзи ден намерих някакъв странен КАМЪК в супата си. (в някакъв обикновен уличен не особено престижен ресторант ;) ) Гладък, черен, и с правилна форма.  :rolleyes: 

Връзка към коментар

Друго странно нещо е това чудо.

CocinaEnero034.JPG

 

Някакви странни братовчеди на мидите е, яде се варено, но е доста гадно на вид. Отдолу върви с парче скала понеже са захванати много силно. По средата това кафявото е едно меко, прилича на мокър плат като се хване, а най-отгоре пак е твърдо. Къса се "плата" и се яде мекотелото от вътре. Ядох за да знам, че съм ял 1-2 пъти. На всичкото отгоре е много скъпо, понеже го ловят трудно, вирее на скалисти места със силен прибой.

Как се казва?

Връзка към коментар

Обожавам всякакви морски дарове, сурови или готвени - стриди, миди, скариди, във всичките им разновидности. Във Франция проядох и сурово месо - твлешки тартар и карпачо, кървящи стекове и "кюфтета". Но само телешки, не мога да си представя да ям сурово свинско. Охлюви също ям по специални поводи. Жабите са вкусни, но... Не мога да привикна с вида им и избягвам (психическо е).

 

Иначе съм ял кенгуру, антилопа, змия, крокодил в един ресторант в Лион. И повторих година след това на Бъдни Вечер в Мадагаскар змийското и крокодилакото. Не бяха лоши, едно от двете докарваше на пилешко.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.