Прескочи до съдържание

Отново за ЮИ Азия - Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Малайзия, Сингапур


tougherty

Препоръчани мнения

Здравейте, предполагам на всички пътували до там вече ви е писнало да пишете едно и също (или пък не – ако ви връща обратно хубавите спомени), но ако все пак някой има желание да помага, ще се радвам на мнението му. Планът е следния:

 

06.11.2015г. – 16.45-22.20 полет София – Доха

07.11.2015г. – 01.25-14.45 полет Доха-Ханой

                     – 14.45 - настаняване в хотел в Hoan Kiem, евентуално разходка из центъра ако имаме сили след полета.

08.11.2015г. -  7.30 – тръгване от хотела с маршрутка за 2 дневен круиз в Халонг Бей с нощувка на кораба

09.11.2015г. – 19.00 – връщане в хотела, вечерна разходка из града

10.11.2015. – цял ден обикаляне на забележителности – все още не съм ги разучавал детайлно, само ги прегледах набързо – цитаделата, храмът на литературата, езерцата и стария квартал, операта, водния театър, мавзолея на Хо Ши Мин (много ме е яд, че така и не успях да отида поне веднъж в този на Георги Димитров преди да го бутнат). Вечеря в змийски ресторант

11.11.2015г. – 09.00-13.15 полет Ханой – Куала Лумпур

                      - Настаняване в хотел (предстои да проуча дали в центъра или в златния триъгълник е по-добре). Разходка в индийския и китайския квартал.

12.11.2015г. –разглеждане на Куала Лумпур – площад Мердека и двореца на султан Абдул, посещение в аквариума и качване на кулите Петронас по светло и слизане след като се стъмни.

13.11.2015г. – екскурзия до пещерите Бату и екскурзия до новия град – административната столица.

14.11.2015г. – 06.50-7.50 полет Куала Лумпур – Сием Реп

                    - настаняване в хотел (без значение къде предвид че ще си имаме транспорт), спазаряване на тук-тук за 2 дена (и евентуално гид) и цял ден обиколка на Ангор Ват + залез там, връщане в хотела – масажчета за изморените туристи.

15.11.2015г. – ранно ставане и цял ден разглеждане на Ангор Ват.

16.11.2015г. – полудневна екскурзия до езерото Тонле Сап, следобед размотаване из Сием Реп (то май няма много-много за гледане там) или пък още едно ходене до Ангор Ват ако много ни е грабнало. Цената на два еднодневни билета май така или иначе е равна на тридневен билет, така че ще сме си купили от вторите.

17.11.2015г. - 08.35 – 11.35 полет Сием Реп – Куала Лумпур

                             - 13.25 – 14.30 полет Куала Лумпур – Сингапур (тази хамалогия е поради факта, че директен полет от Сием Реп до Сингапур не намерих до момента)

                            - настаняване в хотел Марина Бей Сендс. Прекарване на следобеда, залеза и ранната вечер на инфинити басейна на покрива за коктейлчета и снимки предвид колко ужасяващо много пари ще сме платили за нощувка в хотела заради гледката и този басейн. Посещение на казиното, за да си избием парите за ваканцията :) .

18.11.2015г. – напускане на хотела (евентуално оставяне на багажа там или ако не може - автобус до летището, където да го оставим на съхранение) и разходка с хоп-он, хоп-оф автобус, евентуално разглеждане на ботаническата градина и автобус до летището.

                    - 20.30- 21.20 полет Сингапур – Пукет

                   - 21.20 – трансфер и настаняване в хотел. Предстои търсенето на хотел, който е евтин и приличен, да се намира на тихо място, сравнително близо до мнооого хубав плаж без безумно много хора нa него и да има лесен достъп до евтини места за ядене. Балкончето с гледка се приема за голям плюс.

Тук да отворя една скоба. Първоначалният ми план беше от Сингапур да хванем самолет в 00.20 часа на 19.11 и да кацнем в Боракай (Катиклан) в 9.25. Жена ми обаче категорично отказа да летим цяла нощ до Филипините без значение колко е хубав плажът там, понеже първо е много пътуване, второ бял плаж вече сме виждали на Варадеро и трето как така ще ходим в Тайланд и няма да видим плажът на Леонардо ди Каприо. От друга страна имаше и вариант за остров Phu Quoc, но предпочитаме плажната част да е по към края на екскурзията.

19.11.2015г., 20.11.2015г., 21.11.2015г., 22.11.2015г., 23.11.2015г. – релакс на плажа и почивка от препускането дотук, една-две екскурзийки с моторна лодка до островите и гмуркане с шнорхел на местата с повече и по-пъстри рибоци.

24.11.2015г. – 09.20 -11.20 полет Пукет – Ченг Мей

            - 11.20 – настаняване в хотела (все още нямам идея какъв хотел да търся там), проверка кога точно ще е пускането на фенерите и спазаряването на шофьор до и от мястото на събитието, разходка из града. Вечерта – събитието.

25.11.2015г. – еднодневна екскурзия, като още се колебая дали да е сафари със слонове или да е ходене до Дой Интанон – върхът с пагодата на него. Програмата на Лои Кратонг още не е обявена и е възможно екскурзията да бъде отложена за следващия ден, ако дневната програма на фестивала е по-интересна.

26.11.2015г. – фестивалът Лои Кратонг в Ченг Мей. Всъщност този фестивал е единствената причина цялата ни ваканция да е през ноември, вместо през януари, февруари или март, когато едно бягство от зимата и снега по тропическите страни би било по-изкушаващо.

27.11.2015г. – 08.20-09.35 полет Ченг Мей – Банкок

                     - 09.35 – настаняване в хотела – предстои ми търсене на евтин, хубав и стратегически разположен хотел в Банкок, в който да можем да си оставим багажа на съхранение последния ден.

                     - разглеждане на Банкок и посещение на атракциите. Все още нямам план какво точно и в каква поредност искаме да видим, но няколко неща са просто задължителни – муай тай мач, пинг-понг шоу (това може да го направим още в Пукет, заради ограниченото време тук), бекпекърската улица, паркът с тигрите (там където може да ги погалиш), кралският дворец и тронната зала, храмът на зората (Уат Арун) и храмът Голдън Маунт (тези двата са задължителни, за другите храмове според зависи как сме с времето), а също и плаващият пазар и разходка с лодка по реката. Това е програмата за този и следващите 2 дни.

28.11.2015г.-

29.11.2015г.-

30.11.2015г. - 01.40 -04.55 полет Банкок – Доха

                  - 07.35 – 11.40 – полет Доха – София

01.12.2015г. – на работа с мисли за Югоизточна Азия в главата и почерпка за колегите, които са вършили работата ни докато нас ни е нямало.                

  1. Преглеждайки резервацията с катарците в check my trip, установих че полета Доха-Ханой има „техническо кацане” в Банкок. Не ми е ясно какво точно е техническо кацане, но предполагам че е нещо за зареждане с гориво или пък разтоварване на багаж. Въпросът ми е това техническо кацане означава ли, че трябва да слезем от самолета и респективно ще ни е необходима ли виза за Тайланд за това слизане?
  2. Планът е малко нагъчкан и на тъгъдък. Времето ни е силно ограничено и затова навсякъде пътуваме със самолет. (повечето полети са с Air Asia и чакам с нетърпение следващата им разпродажба, за да напазарувам здраво). Ясно ми е, че ще бързаме постоянно, а на всяко едно от тези места може спокойно да бъде отделена по седмица, но повече от три седмици отпуска наведнъж няма как да си вземем, а друга голяма ваканция в следващите поне 3 години не се очертава да има.
  3. Вече сложихме първите инжекции от комбинираната ваксина срещу хепатит А и Б, която считам за задължителна. Вие други ваксини мислите ли, че има необходимост да слагаме?
  4. Визите за Тайланд, Камбоджа и Виетнам имат ли срок? Можем ли да ги извадим още сега или трябва да изчакаме пътуването ни да наближи?
  5. Колебая се дали да не съкратя плажуването на Пукет с един ден и вместо направо за Ченг Мей да летим на 23.11 за Банкок, за да имаме един ден повече там предвид, че само 3 пълни дни в Банкок ми се виждат малко.
  6. Ще се радвам на всякакви съвети относно плана и нещата, които си заслужава да видим/направим/опитаме. Особено полезно ще е ако ми посочите хотелите/и хостелите, в които сте отсядали и сте били доволни.
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ха, ето човек , който е напазарувал от Катарската промоция заедно с мен. 

Така набързо прочетено, виж датите на фестивала и дребните подробности в другата тема.  А за Банкок  три дни са достатъчни, повече трябват за Чианг Май...

Връзка към коментар

 

  1. Преглеждайки резервацията с катарците в check my trip, установих че полета Доха-Ханой има „техническо кацане” в Банкок. Не ми е ясно какво точно е техническо кацане, но предполагам че е нещо за зареждане с гориво или пък разтоварване на багаж. Въпросът ми е това техническо кацане означава ли, че трябва да слезем от самолета и респективно ще ни е необходима ли виза за Тайланд за това слизане?
  2. Визите за Тайланд, Камбоджа и Виетнам имат ли срок? Можем ли да ги извадим още сега или трябва да изчакаме пътуването ни да наближи?

 

1 - Няма да е нужно да слизате от самолета. Ще поседите около 1 час (за да се качат още пътници) и после ще излетите за финалната ви дестинация.

 

2 - Имам спомен, че визата за Тайланд беше валидна (примерно) 3-4 месеца от датата на вадене, тоест хубаво е да извадите визите да кажем не по-рано от 2 месеца преди пътуването за да не изтекат междувременно.

 

За ваксини и аз не съм чувал да трябват за тези държави? Аз не си бих никакви и още съм жив :)

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

1. Техническото кацане в Банкок за Ханой е с престой един час в самолета, няма да излизате. 

 

3. Аз лично намирам за прекалено да се ваксинирам за каквото и да е в тези страни.

 

4. За визите има някакъв период рано е още. Мисля, че беше най-рано три месеца преди пътуването. За Тайланд и Камбоджа ваденето на визи е безпроблемно на летището, просто си носете снимка и съответната валута за визата, да не говорим, че е и по-евтино.

 

5. Три дни за Банкок по забележителности е повече от достатъчно.

Връзка към коментар

4. За визите има някакъв период рано е още. Мисля, че беше най-рано три месеца преди пътуването. За Тайланд и Камбоджа ваденето на визи е безпроблемно на летището, просто си носете снимка и съответната валута за визата, да не говорим, че е и по-евтино.

Сигурно ли е , че визата на летището е по-евтина отколкото да я извадим от София. На мен ми трябва тройна виза - три влизания в Тайланд при това пътуване

Връзка към коментар

Хиляда бата на място на всяко влизане, от тук е 30 евро за всяко влизане. Единствено, не трябва да имате по-голям престой от 15 дни в страната за всяко влизане и да покажете билет за излизане от страната с дата не повече от тези 15 дни.  Ако няма да стоите повече време ми се вижда ненужна хамалогия, освен цената, да се вади тайландска виза от тук. 

Връзка към коментар

сигурно няма да стане, защото едното ми влизане/излизане  ще е сухоземно   Луанг Прабанг - Чианг Май.

 

мислиш ли, че нещо може  да се спести по този въпрос (визовия)

Връзка към коментар

Може ли да се приложи един български трик ( въпреки, че не вярвам да стане)  .  Да си извадя от тук еднократна виза и да си я ползвам само за сухопътното влизане.  Лошото е, че то е последно, а не първо...  а другите две на летището с виза он арайвъл...

Връзка към коментар

Ето долу на страницата списък с местата, където издават visa on arrival . http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html  Виж твоето, откъдето ще влизаш в страната, дали го има.

 

Пропуснах нещо, в тайландското посолство ще ти трябва една страница на паспорта, а on arrival три за три влизания, прецени колко свободни страници имаш. 

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен планът е супер - мога да кажа обаче за частта където съм била... Камбоджа - Тонле Саап определено си заслужава, Сиеп Рип е малко колониално градче, което е хубаво да се види, особено вечер, За Анкор Ват си зависи от Вас колко време ще прекарате там, но определено за повече от ден писва. Тайланд - пинг понг шоуто е най-гнусното и пошло нещо, на което съм присъствала... няма никаква естетика и гледат да изтеглят колкото се може повече пари от теб... За храма на тигрите е задължително да сте с дълги панталони, да няма нищо висящо по вас и да не сте в крещящи цветове, за дългите панталони е задължително и в двореца в Банкок. Относно Сингапур, ако имате време си направете разходка с лодка - по този начин ще видите една основна част и определено си струва. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

17.11.2015г. - 08.35 – 11.35 полет Сием Реп – Куала Лумпур

                             - 13.25 – 14.30 полет Куала Лумпур – Сингапур (тази хамалогия е поради факта, че директен полет от Сием Реп до Сингапур не намерих до момента)

 

Има полети между Сием Реп и Сингапур - виж Jetstar: http://jetstar.com Това е лоу кост подразделение на Qantas, демек сериозна компания, ако не си ги чувал. 

 

 По въпросите ти, вече ти отговориха, но няма лошо да си кажа и моето мнение. 

 

3. При положение, че си предимно по туристическите места няма нужда от ваксини, освен ако решиш да се вреш в много дълбоките джунгли покрай Чанг Мей.

4. При положение, че ще летиш само със самолет въобще не се занимавай с визи от тук, според мен. Директно на летищата. Имат срок, но със сигурност е по-голям от твоето пътуване. 

5. 3 дни са предостатъчно за Банкок, даже бих орязал и ги оставил два за сметка на повече Чанг Мей. Фестивала ще ти хареса, гарантирам!

 

Относно тигрите, казвам го на всички, проучи си нещата внимателно. Има контрастни мнения - от това, че в тези паркове се грижат за опазването на вида, до това че тигрите са постоянно дрогирани и с извадени нокти за да не пострадат туристите. Няма да вменявам мнение, просто проучете внимателно и преценете. 

 

Хотела в Банкок, от който много съм доволен съм писал ревю тук: http://magelanci.com/topic/1221-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%BA-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-bangkok-loft-inn/ Ако не държите да сте посредата на месомелачката е супер. 

 

За Камбоджа горещо препоръчвам това място: http://magelanci.com/topic/1227-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%BC-%D1%80%D0%B5%D0%BF-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-motherhome-guesthouse/

 

В Пукет бях на това, съвсем отделен и спокоен плаж, само за хотела, но сравнително далече от града, което мен не ме притесняваше. Цената може да е соленичка обаче, аз го намерих като "скрит хотел" в един сайт на супер оферта, 44€ на вечер: http://magelanci.com/topic/1223-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B5%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BD-le-meridien-beach-resort-phuket/

 

А това беше в Чанг Май: http://magelanci.com/topic/1222-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B3-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-baan-jaa-jaa/ Много простичко място, но чисто и на супер локация. 

 

Иначе програмата ти е супер и чак ми се приходи и на мен, само от четенето. Личи си, че са вложени усилия и старание :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Много хубава програма. Перфектно си нагласил нещата.
Хвърли поглед секцията с пътеписите - доста има разказвано за региона.

Няколко мисли мога да нахвърлям и то колкото да направя допълнение към вече добрия план.

06.11 - 12.11 - Идеално разположено като време и идеи
13.11 - Batu Caves са в коренно противоположна посока на Putrajaya. Няма да смогнеш в един ден. Ако искаш можеш да донатъпкаш предния ден с тях, а този за Putrajaya - площад Мердека и двореца на султан Абдул са за час - два и има как да ги съчетаеш с Бату. Всъшност, ако подбереш хотел в близост и Petronas с парка още на 11ти можеш да отметнеш.
14.11 - 17.11 - Перфектно. Да не забравите посещение на нощния маркет :) Тук е мястото за крокодилско.
17.11 - Jetstar и Silkair
18.11 - Охо! Виж пътеписа на Роже за подробности от Марина Бей. Аз не бих се занимавал с хоп-он автобуса.
Ботаническата градина е супер, но на гърба на Марината има не по-лоша с аквариуми. На пеши разстояние имаш много интересни неща. Тръгването към летището с MRT или такси бих направил (половин час е достатъчен).
21.11 - Бонбон. За хотели ще погледна какво да препоръчам, че да отговаря на критериите. Бюджет на вечер? Огледай и опциите за Краби. Също с достъп до Phi-Phi.
24.11 - Чанг Май. Тук още не съм успял да стигна. И периода си предвидил - браво. На всички, които ще са там по това време само мога да завидя :)
27.11 Бангкок - Супер. Плаващият пазар бих прескочил. Особено след Тонле Сап.

и по общите въпроси:
2. Много си е добре плана, само ти се струва нагъчкан :) Полетите не са дълги, имаш онлайн чекин и най-вече Air Asia не са Wizz
3. Ти в джунглите няма да ходиш, така че едва ли имаш нужда от нещо специално. За водата си знаеш - затворено шише или бира. Някакъв репелент на място и така.
5. Сакън, как ще обясниш на мадам :)
6. Сядам да поровя за хотели

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

"30.11.2015г. - 01.40 -04.55 полет Банкок – Доха


                  - 07.35 – 11.40 – полет Доха – София"


Летим заедно :) Аз взех билети преди малко,но не съм правил програма още и сега ще крада идеи от тук,за да не задавам повторно въпроси. :P


Връзка към коментар

на кулите петронас имаш половин час. Качваш се, седиш 15ина минути на моста, после на върха на едната кула и организирано те връщат обратно. Няма вариант да останеш и да се мотаеш докато слънцето залезе. виж за резервациите какво е положението. Има вече онлайн резервации, но при мен 10ина пъти ми отхвърли плащането със всевъзможни кредитни карти. Накрая ми направиха резервация с плащане на място.

За Бату Кейвс и путраджая. Според мен и време ще му остане на човека. Бату кейвс е около 3 часа с мотаенето и снимките. Обратно на централна гара и влака за путра джая. Мисля, че за по-малко от 20 минути се стига с влака, който е за летището.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, около половин час до Путраджая. Но пък после слизаш на долния етаж и трябва да изчакаш автобус /от там до центъра е пак 20 минутки/, което си отнема време. Тук половин, там половин, Путраджая си взима едно 4 часа общо.

За Бату кейвс същата работа с транспорт, разглеждане...смятай го пак 4 часа.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък мисля, че ваксина за хепатит е хубаво дори и за България, миналата година боледуваха 2-ма колеги, ако ви се случи да наблюдавате как го прекарва човека, няма да сте толкова против.

За баланса, сам си решаваш, аз не бих съкратил един ден плаж за трети ден в Бангкок, но аз по принцип не си падам по градовете.

Връзка към коментар

на кулите петронас имаш половин час. Качваш се, седиш 15ина минути на моста, после на върха на едната кула и организирано те връщат обратно. Няма вариант да останеш и да се мотаеш докато слънцето залезе. виж за резервациите какво е положението. Има вече онлайн резервации, но при мен 10ина пъти ми отхвърли плащането със всевъзможни кредитни карти. Накрая ми направиха резервация с плащане на място.

Би ли споделил за тази резервация с плащане на място как се прави, че и аз искам такава. Сайтът им в момента не работи по технически причини.

Връзка към коментар

Планът е хубав, но имам и друго предложение в частта за Виетнам .

Според мен повече от един ден на круизно корабче в Халонг Бей не ви трябва. Била съм там на първи май и градусите на въздуха в морето не бяха повече от 20. През ноември вероятно ще си стоите само в каютата и то два дена.

Ханой - достатъчен е един ден.

Hanoi-Haiphong с автобус, бус... Нощувка в града и от там круиз за един ден до Халонг Бей. 

След това Haiphong- Ho Shi Min с Виетнамските авиолинии (ние летяхме с тях) или други. 

Сайгон (Хо Ши Мин) - изключително много и интересни екскурзии с фирма Синх кафе, някъде във форумите беше писано за тях. 

Сием Рип - задължително 3 дни - мястото омагьосва. Там ще си наемете гид с тук-тук. 

В Куала Лумпур два поредни дни се опитахме да се качим дори рано сутринта на кулите Петронас и билети и за двата дни нямаше. Търсете вариант да си ги купите предварително. В града, за да го обиколите за един ден, вземете хоп-он - хоп-оф. 

Чанг Май - задължително 3 дни. Единият си оставихме само за Чанг Рай и Бирма (Мианмар). Влиза се за еднодневен трип без виза. Там се срещнахме с потомци на Лонг Нек (племе, характеризиращо се с дългите си вратове). 

Пукет - нищо особено, ако преди това сте били на остров Самуи.

Това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Благодаря.

Редактирано от Dango
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Какво мислите за местоположението на този хотел в Ченг Мей? http://www.booking.com/hotel/th/cozytel-chiang-mai.bg.html?aid=368032&label=review;sid=dd9e3da7e39b94ea4dc3791877651967;dcid=1;checkin=2015-11-24;checkout=2015-11-27;ucfs=1;srfid=8cf2095236eeb8da26ca9fa2da3abc281d7c465eX34;highlight_room=112449702 Дали е сравнително близо до интересните неща по време на Лои Кратонг? Според вас заслужава ли си да си взимаме закуска в хотела или е по-добре да закусваме навън по улиците?

 

Георги, препоръчаното от теб местенце в Ченг Мей е вече заето, но пък в това в Камбоджа все още има места и затова веднага резервирам - изглежда супер.

 

Липсата на информация за датата на масовото пускане на фенери малко ми обърква плана - може да е на 14.11 или на 21.11. Ако е на 21ви ще летим от Пукет до Ченг Мей специално за събитието и ще се върнем в Пукет на другия ден. Ако е на 14ти обаче програмата се обърква по-сериозно и ще трябва да летим от Куала Лумпур до Банкок, после Банкок - Ченг Мей, а на следващия ден Ченг Мей - Банкок и Банкок - Сием Реп, където ще пристигнем на обяд на 15ти, вместо сутринта на 14ти, както е по план. Изобщо много по-добре ще е за нас пускането на фенерите да е на 21ви. Затова реших да си глася програмата все едно ще е тогава, а ако все пак се окаже на 14ти да преправям плана в движение. Като един вид застраховка обаче мисля да си купя евтини билети от Куала Лумпур до Банкок за 14ти (Банкок - Ченг Мей има доста полети и разчитам, че все ще се намери нещо по-нататък ако се наложи). 2 билета с багаж струват общо 50 лв. с Thai Lion. Може да се окажат пари, хвърлени на вятъра, но пък по-добре 50лв. на вятъра, отколкото да се чудим как да стигнем рано на 14ти до Банкок, ако се окаже че ще пускат фенерите тогава. Дано да разсъждавам правилно. Тези Thai Lion надеждни ли са като Air Asia?

 

И последно (засега :) ) - cck предложи Краби вместо Пукет. Има и директни полети Краби-Ченг Мей, които са дори по-евтини от Пукетските. Какво представлява Краби - нещо като по-тих и по-малък Пукет ли е? Има ли добри плажове? Как са цените и атракциите?

Връзка към коментар

Добро е мястото, в Чанг Май е пълно с евтина и хубава храна навсякъде, сппокойно можете да ядете навън. Провери  и цените в агода, често дават по-добри цени за Азия. 

 

Краби (Ао Нанг) ми харесва повече от Пукет, има крайбрежен булевард с готини места за чилване ( за разлика от Патонг, където почти не виждаш морето на крайбрежната улица или, където го виждаш, трудно се намират места за релакс там.) По-голям избор дневни екскурзии до интересни островчета също. Говорим за Ао Нанг частта. Със сигурност обаче си е курорт, "тих" и "малък" не бих го нарекъл. :)Краби града е навътре и не го препоръчвам.Не е евтино, просто е по-евтино като цяло от Пукет. Няма да сте ъв високия сезон, така,че ще е по-нормално, но дано да хванете хубаво време, ноември мжое да има изненади. 

 

Air Aisa са доста по-добри от Thai Lion, ако имам избор, не бих се замислил.

Връзка към коментар

Аз го предпочитам пред Пукет. По-спокойно ми се стори. Имаше шведи и финланци като туристи за сметка на руските гости. За АоНанг говоря, виж го на картата. Дори до PhiPhi ми се стори по приятно.

Ето пътеписа

http://magelanci.com/patepisi/article/129-тайланд-януари-2014/

Връзка към коментар

1. Всичко, което е в квадратчето заградено от четирите булеварда е добро като локация :) Вече дали ще закусваш там си е твой избор, в Тайланд улична храна има на всяка крачка и на кило, аз съм ял по този начин един от най-вкусните неща, но ти си преценяваш, на много хора хигиената им изглежда проблемна на външен вид. 

 

2. И аз бих разчитал повече на Air Asia спрямо Thai Lion

 

3. За Краби има отделна тема с доста информация: http://magelanci.com/topic/3635-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B8/

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По последните въпроси не съм компетентна, защото и на мен ми предстои тази дестинация идния месец.

По частта със Сингапур и най-вече околностите на Марина Бей, за да "избиете парите от нощувката" (евала за лафа) - съвсем наблизо до хотела са градините Gardens by the Bay, които са доста интересни и си заслужават. Ето снимчица:

post-1179-0-10220000-1424707252_thumb.jpg

 

Наблизо е и пистата на F1, която лично аз си бял навила на пръста да намеря, за да видя поне боксовете:

post-1179-0-76139300-1424707227_thumb.jpg

 

Като ходите да видите казиното, хвърлете едно око и на мола, намиращ се срещу Marina Bay Sands - има канали с лодки, напомнящи малко на Венеция:

post-1179-0-66500500-1424707276_thumb.jpg

Всичко е на пешеходно разстояние от Марина Бей.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.