Прескочи до съдържание

Европа


Препоръчани мнения

Не знам,как ще ви прозвучи,но на мен Европа ми е много скучна,от това,което аз самата търся.Има мегалити и в България, коото съм виждала,тук,там,но ми е скучно.Някой от вас,има ли същото усещане?Много често се чувзтвам глупаво,че отивам на другия край на света, а Ееропа никога не ме е влечала.От няколко год ме влече Босненските пирамиди,но си казвам след време.Реших,веднъж за Великден да ида в Европа,без да ме вика,а понеже ми се стори добра оферта.Прага.Не искам вече думата Прага да чуя.В Европа ми харесва всичко,във Великобритания и Франция.Европа не ви ли е скучна,с ръка на сърцето.Най много съм ходила из Азия и някал си,като цяло не е моето място.Но Латинска Америка ми е легнала на сърцето.Ще ви разкажа,нещо супер интересно за една загадка,близко до Лима.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Точно същото усещане имам, където и да ида в Европа ми е скучно и едно и също. Наситил съм се на катедрали от 15 век, барокови архитектури и шадравани. Не че нещо, но ги предпочитам с палми наоколо (фен съм на колониалната архитектура). 

 

Не съм стигнал до Латинска Америка, но мечтая за Бразилия, Централна Америка и Карибите, за Югоизточна Азия, за Индия и разбира се любимата ми АФРИКА. 

 

Обичам Африка там има магия, каквато никъде в Европа няма. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Калоян,ако беше наоколо,щях да те птегърна и те заведа в близкия пъб да продължим дислусията,за която чувстваме еднакво.И аз искам да видя истинската Африка.Имах възможността преди две години ,но нещо ми се случи.Явно не ми е бил моментът.Някой ден като отодеш в Латинска Америка,още по скучно ще ти стане Европа.радвам се,че не съм сама за тези скучни и Еднакви, до голяма степен замъци.Ако нямаш против,те добавям за приятел,защото идеите ни се препокриват.Не съм сама, нито ти за скуката,която дъха от Европа.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз  пък харесвам Европа и никак не ми е скучна. Европа за мен не е само замъци. Има и красива природа,и  архитектура, и атмосфера и интересни места, и хубава храна. В Африка съм ходила само в Египет и Тунис -  да, особено за Египет - има впечатляваща история, но мизерията и постоянните пазарлъци ми идват малко в повече.  Горе-долу същото мога да кажа и за Азиа, където съм била и в крайна сметка ми остава един малко горчив вкус след пътуването. С което съвем не искам да кажа, че не желая да пътувам извън Европа, просто Европа такава каквато е, ми харесва и с огромно удоволствие откривам нови места.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Duke,радвам се,че се забавлявате.

Обаче горното мнение,кефи.Как някой не иска да излиза от Европа.Всеки има правохо да си седи де му е кеф.Ама да се дават, по сериозни Аргументи.Европа е ..,да не обидя тези с идеята за играта.

Връзка към коментар

А за мен Европа е култура, история, Европа е майка, Европа е мечта, Еврооа е люлка. Не съм била много извън нея, но не смятам,че някъде по света бих се чувствала по-комфортно, сигурно, защитено, възхитено. Единствения проблем на Европа е нейната толерантност и отвореност. Но добре,че хората сме раЗлични,иначе света щеше да е едно скучно място.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Дрън,брън стана.Няма доводи,да оборите,това което пиша,ако не сте излизаши из Европа.Не се заяждам,но четейки този сайт,останах с някакво убеждение,че освен Европа,друго няма.Има.

Връзка към коментар

Всъщност аз мисля, че изобщо не могат да се сравняват континентите. Навсякъде си има начин на живот, още помня първото ми излизане извън Европа, когато се чуствах все едно съм в друг свят.

Но да се сравняват за мен е безумно. То няма и с какво...

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Елена, точно в този сайт хората пътуват много, основно за Извън Европа има много инфо, което другаде аз не съм намерила. А доводи срещу това,че е скучно, няма как да ти дам, щото аз се забавлявам по един,а ти по друг начин, очевадно.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Дрън,брън стана.Няма доводи,да оборите,това което пиша,ако не сте излизаши из Европа.Не се заяждам,но четейки този сайт,останах с някакво убеждение,че освен Европа,друго няма.Има.

 

Добре се справяш, продължавай в същия дух. Сериозно, радвам се на всеки опит за опортюнизъм в този подреден съвременен свят. Като казах подреден съвременен свят и се сетих за римското право, ренесанса, втората световна война и за..........да, позна, Европа... ;)

  • Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Toni,напълно,подкрепям написаното от теб.Баба Европа и останалия свят,не могат да се сравняват.Защото нямат база за сравнение.Нещо обаче,което искам за себе си фа се убедя.Тук е подчинено,общо взето повече на пътешествия с Уиз Ер

....в Европа

Връзка към коментар

Изобщо не е така. Повечето хора тук правят поне по един-два пъти годишно пътувания извън Европа. И има много подробни разкази, обяснения, пътеписи и снимки от пътуванията там.

За мен лично Европа е мястото за отскачане и бързи забежки, а при наличието на повече време предпочитам да пътувам надалеч. За нещастие липсата на време и други неща не позволяват това да се случва толкова често, колкото бих искала.

 

Само че каквото и да си говорим, за мен Европа е цивилизацията на света  и нищо видяно досега не опровергава този факт.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Хм,Нареченият Дюк,смята че нямам право да не се интересивам от Европа континента.Ами никак не ме интересува,не ме е интересувал и не виждам в бъдеще защоТози сайт не е за мен,.Хората от тук,които пътуват извън Европа се познаваме и имаме други комуникации,при нужда.Добро утро,приятен уикенд и всичко добро.

Връзка към коментар

Ех, че готина тема. :)

Чета я от Азия и...вече правя планове за следващото ми пътуване... в Европа! :)

Аз не бих се наела да сравнявам дори две държави, а как ли пък континенти. :)

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Всъщност аз бих била доволна, ако опиташ да обясниш скучността на Европа, би ми било интересно. :)

Аз не мисля, че спорим. Излагаме си гледните точки. Освен всичко останало, всеки е свободен да прави нещата, които го ощастливяват. Стига да не са незаконни. :blush:;)

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Е довиждане братя и сестрици.Тегаво ми е тук.Ако някой съм засегнала,извоняеам се.Не е било с цел.Пътуването,вика всеки един от нас.Ако става въпрос за път,когато те вика.Всеки има времето и мядтото да намери себе си.

Връзка към коментар

И аз подкрепям Тони,а и не мисля,че дори и да спорим, това е лошо. Всеки научава по нещо, различните гледни точки са интересни. Ето, аз например, от теб научих,че ако искам да отслабна, да замина за Куба, а и там да внимавам да не пренощувам на улицата. Това е полезно. А в Европа предполагам,че ти е скучна подредеността и спокойствието, което пък мен ме привлича и радва.

Никой не се е засегнал, освен явно ти. Тук хората са много отворени и различни, поради което се уважава чуждото мнение. Недей да се сърдиш,а споделяй, това много помага.

Редактирано от luba_rizova
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Честно казано по-голямо изопачаване и обратно тълкуване(даже не е и погрешно) на това, което съм написала ми е трудно да си представя.

 

Иначе всеки си има виждане за това кое е интересно и кое скучно и точно за това се създават темите, за да се видят различни гледни точки.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.