Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Ами то все още е доста сложно за доста хора да пускат мейли.... примерно

Или пък да не го ворим да си оправят музиката на телефона или да си чистятя кеш паметта и още доста други подобни неща 😇 свързани с техниката

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 20 часа, neuromancer каза:

Абе защо всеки път като питаш две неща наведнъж по имейл, винаги ти отговарят само на едното?

И аз хем си го знам, хем все забравям как трябва пиша тия мейли...

Аз затова обикновено ги номерирам питанията:

...ето защо моля ди ми отговорите на следните въпроси:
1.  ...
2.  ... 
3.  ...

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , Фил каза:

Аз затова обикновено ги номерирам питанията:

...ето защо моля ди ми отговорите на следните въпроси:
1.  ...
2.  ... 
3.  ...

Браво Фичо, парче юрист ставаш... 😛 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

номерирането наистина е работещ вариант за по-разсеяни хора, но друг тъп проблем е, когато питаш някой дали... или... (пример - стоката пристигна ли този месец или остава за другия) и ти отговорят просто с Да!

от желание да си кратък, започва нова кореспонденция за изясняване това Да! за какво се отнася и така до безкрай

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , antea каза:

номерирането наистина е работещ вариант за по-разсеяни хора, но друг тъп проблем е, когато питаш някой дали... или... (пример - стоката пристигна ли този месец или остава за другия) и ти отговорят просто с Да!

от желание да си кратък, започва нова кореспонденция за изясняване това Да! за какво се отнася и така до безкрай

Тук подходът е различен. Правилният въпрос е "Пристигна ли вече стоката?" При така зададен въпрос има два варианта - еднозначен утвърдителен отговор или отрицателен отговор със съответното обяснение, защото отговор само с "не" очевидно няма да свърши работа и ще трябва да се отговаря на допълнителен въпрос "кога?". Другата конструкция е грешна, защото предполага вариация на отговора... 😛 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Емил Маринов

В някои случаи заплащането на поддръжката зависи от това колко проблема е разрешил. И когато не е лесно да се разделят (или го мързи) се получава решение само на единият проблем. Следващият мейл вече се записва в системата като друг проблем. Затова кратко, ясно и само по един проблем наведнъж.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Оплаквам се от обслужването по заведенията на Витошка. Сервитьорите се явяват като Халеевата комета, веднъж на години. Докато ги чаках да ми вземат поръчката, остарях. А не е, да кажеш че има много клиенти. Ако и докато ми я донесат мине толкова време, вероятно ще си тръгна. 

Сега се оказа, че и виното, което поръчахме, вече го няма. 

П. П: допълнително : вече половин час чакаме плато сирена. 

• Харесвам 2
  • Шок 7
Връзка към коментар

Иначе в повечето случаи когато сядам на заведение си поръчвам, изчаквам си храната/пиенето, но гледам и веднага да платя, защото после започва едно чакане.... което е много неприятно. 

преди 19 часа, Lyubina каза:

Ако и докато ми я донесат мине толкова време, вероятно ще си тръгна. 

Правил съм го и това... Чакам около 25/30 мин. то зависи и какво си поръчал. Но иначе по 1 час да чакам да ми сервират нещо за хапване, което се прави за 10/15 мин., няма да стане..... 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Синът ми има/ше/ на гости приятелчета от Германия и от Варна. Германчето го изпратихме, обаче лапето от Варна си изпусна влака. Започнах да търся алтернативи - в нета изобилства от автобуси Пловдив-Варна. Да, ама на практика се оказва, че такива вече не пътуват от 2 години???? Направо съм в шок. Що страни сме пропътували и никъде не съм виждала такава дезинформация, нито някъде сме имали проблем да се сдобием с онлайн информация и/или билет!  

• Харесвам 9
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, jul каза:

Синът ми има/ше/ на гости приятелчета от Германия и от Варна. Германчето го изпратихме, обаче лапето от Варна си изпусна влака. Започнах да търся алтернативи - в нета изобилства от автобуси Пловдив-Варна. Да, ама на практика се оказва, че такива вече не пътуват от 2 години???? Направо съм в шок. Що страни сме пропътували и никъде не съм виждала такава дезинформация, нито някъде сме имали проблем да се сдобием с онлайн информация и/или билет!  

Преди да ти дочета мнението, реших, че ще се оплакваш, че не си успяла да натириш варненчето... :laugh:

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Връзка към коментар
преди 3 часа, chandni каза:

Преди да ти дочета мнението, реших, че ще се оплакваш, че не си успяла да натириш варненчето... :laugh:

Нееее, много свестни и възпитани деца се оказаха. Не знам кой недоволства от младото поколение 🤔 🙂 🙂

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Гледам аз днес полетното разписание на летище София по друг повод и Дзак! Полет до Лиепая (на брега на морето в Латвия) на авиокомпания, която прави чартъри, но квот-такова, дай да питам - звъня на авиокомпанията, не вдигат, пиша мейл за какво и как, когато... Бях пуснала по-рано едно търсене на тур пакети с кл. дума Лиепая, естествено нищо не намерих. После се разсеях и натиснах на "Гугъл Новини" Лиепая. Тук дойде разочарованието: прясна новина от преди няколко часа как Цска днес кацнали в Лиепая за някакъв мач.  😞 Та... няма да се ходи в Лиепая. 

Използвам, че съм подхванала омрънкването на Латвия, ще продължа 😂

Гледам на летището миналата седмица един самолет на Air Baltic. Свежо зелен, идеално ми се наби на очи. Проверявам разписанията на летище София - там се кипри Рига. Директен, ти да видиш... И какво се оказва? Долна лъжа. 🙂 На сайта на Ер Балтик за София - Рига - София ме премята през къде ли не и директни няма. Сигурно и този е возил футболисти... 😞

riga2.jpg.e886468dfee3a4488744f4da43a2dbd8.jpg

riga3.jpg.bdaa29e3fa6dcc3e61a9fb9c7197a8c4.jpg

Връзка към коментар

Не е много за оплакване, но да си кажа.

От 1 юли Алиекспрес начислява данък върху продажбите за страни от ЕС. За 9$ покупка данъкът беше 2$

Иначе купих на детето за рисунките му електрическа гума със зарядно😄 Само такова нещо не зареждаме вкъщи, но ми се стори готина покупка. Уж гледала клипчета от рисуващи, че като триеш, не остават боклучета като след обикновена гума. Дано😄

6805EB47-FDF7-4163-9911-425A2DE7CB03.jpeg

C2D78D77-AAD9-4701-B9B5-60B4FAB93727.png

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@ДиянаВ Страшна джаджа! 🙂 Освен гума, дали обира и трохи? За моето дете питам 😉 

Съжалявам за Али-то. Тъпото е, че много време отива в ровене да намериш стока със склад в ЕС. При мен няколко уж от склад в ЕС (Полша, Чехия и от Германия) - едната така и не я пратиха (но зашиха грешен тракинг код, хубаво е, че Али не се дърпат, а връщат пари). Другата уж избрах склад в ЕС, а си дойде баш от Китай... Моите последни покупки дойдоха в края на юни и си плюх в пазвата, че няма да се разправям с киселячките в пощенския ми клон. Представях си спора ми в пощата, в който се разправям от къде на къде ще им давам пари, като съм поръчала да дойде от ЕС, щата Китай 😉 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , ДиянаВ каза:

От 1 юли Алиекспрес начислява данък върху продажбите за страни от ЕС

При покупката ли се плащат или като(ако) пристигне стоката? Да не трябва в пощата да плащам още?:dntknw:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Coo каза:

@ДиянаВ Страшна джаджа! 🙂 Освен гума, дали обира и трохи? За моето дете питам 😉 

Съжалявам за Али-то. Тъпото е, че много време отива в ровене да намериш стока със склад в ЕС. При мен няколко уж от склад в ЕС (Полша, Чехия и от Германия) - едната така и не я пратиха (но зашиха грешен тракинг код, хубаво е, че Али не се дърпат, а връщат пари). Другата уж избрах склад в ЕС, а си дойде баш от Китай... Моите последни покупки дойдоха в края на юни и си плюх в пазвата, че няма да се разправям с киселячките в пощенския ми клон. Представях си спора ми в пощата, в който се разправям от къде на къде ще им давам пари, като съм поръчала да дойде от ЕС, щата Китай 😉 

Да, поне няма да има разкатавания до пощата за дребните покупки. На мен до сега не ми се е случвало де. Един почистващ робот за прозорци дойде с DHL, беше задържан на митницата и му платих само ДДС. При друг робот за под китаецът сам реши да ми го прати от склад в Испания, че даже и ми върна парите за платената доставка от Китай през Пейпал. Предимно само дреболии поръчвам.

Признавам им на китайците измислят неща, за които даже и не си се сещал, че съществуват😄, като например уред за къдрене на хартийки. И такова имаме😂

34B41FA9-7D9D-420E-A88C-9A3AFA98A69F.png

преди 13 минути , bobole4e каза:

При покупката ли се плащат или като(ако) пристигне стоката? Да не трябва в пощата да плащам още?:dntknw:

При покупката.

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Coo каза:

@ДиянаВ

Уред. За. Къдрене. На. Хартийки.

...

😂🤩🤗

Ох, чудя се, как живея, без уред за къдрене на хартийки😞Що не ги казвате тия новости, бе хора?
Направо се разстроих, хлип,хлип:((((

Тия китайци митайци, такива безумни идеи реализират, че понякога, като ровя из Али-то и аз се поддавам…

Например, купила съм шушони за дъжд.

Горе-долу са по глупост, с къдРАчката за книжки:)))

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Например, купила съм шушони за дъжд.

Горе-долу са по глупост, с къдРАчката за книжки:)))

Какво точно е това - дай снимка, че ми стана интересно 🙂 . Гумени ботуши ли имаш предвид?

Аз сега искам да си купя мрежест черпак за яйца на очи, но не знам още как се казва на английски 😆. Всъщност и на български не знам как се казва, описанието е мое 😆. Нарежда се до шушоните и машинката за къдрене на хартия 😆

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 5 часа, Coo каза:

Гледам аз днес полетното разписание на летище София по друг повод и Дзак! Полет до Лиепая (на брега на морето в Латвия) на авиокомпания, която прави чартъри, но квот-такова, дай да питам - звъня на авиокомпанията, не вдигат, пиша мейл за какво и как, когато... Бях пуснала по-рано едно търсене на тур пакети с кл. дума Лиепая, естествено нищо не намерих. После се разсеях и натиснах на "Гугъл Новини" Лиепая. Тук дойде разочарованието: прясна новина от преди няколко часа как Цска днес кацнали в Лиепая за някакъв мач.  😞 Та... няма да се ходи в Лиепая. 

Използвам, че съм подхванала омрънкването на Латвия, ще продължа 😂

Гледам на летището миналата седмица един самолет на Air Baltic. Свежо зелен, идеално ми се наби на очи. Проверявам разписанията на летище София - там се кипри Рига. Директен, ти да видиш... И какво се оказва? Долна лъжа. 🙂 На сайта на Ер Балтик за София - Рига - София ме премята през къде ли не и директни няма. Сигурно и този е возил футболисти... 😞

riga2.jpg.e886468dfee3a4488744f4da43a2dbd8.jpg

riga3.jpg.bdaa29e3fa6dcc3e61a9fb9c7197a8c4.jpg

Миналата седмица беше първият мач между ЦСКА и Лиепая, затова е имало чартър от Рига. 

Връзка към коментар
преди 7 часа, Травеолани каза:

Какво точно е това - дай снимка, че ми стана интересно 🙂 . Гумени ботуши ли имаш предвид?

Аз сега искам да си купя мрежест черпак за яйца на очи, но не знам още как се казва на английски 😆. Всъщност и на български не знам как се казва, описанието е мое 😆. Нарежда се до шушоните и машинката за къдрене на хартия 😆

Не, не са гумени ботуши - баш шушони са си. Да не се мокриш уж, като вали. Хем съм купила няколко цвята, нали съм кокона:))))Сега си ме представи, пременена и с това обута:)))))

Понякога, правя такива безумни покупки, че после сама си се чудя на акъла.

А тази лъжица, дето я искаш, с нея ги пържиш ли?

DDE9214D-2854-4A3C-B140-F22DE8852138.png.0bc50a3e1b758e9359e6e404d0a91bd9.png

За яйца на очи, имам такова, в няколко варианта - кръг, като звезда, от метал и силиконови:

5

F2080A0B-E8F5-4A7A-B416-B8D364B21526.jpeg.3d5490a03c4b75e48ccf2da23a72cf0b.jpeg

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, ДиянаВ каза:

От 1 юли Алиекспрес начислява данък върху продажбите за страни от ЕС. За 9$ покупка данъкът беше 2$

6805EB47-FDF7-4163-9911-425A2DE7CB03.jpeg

C2D78D77-AAD9-4701-B9B5-60B4FAB93727.png

Исках фактура, за да ми се изясни данъка.

20% е върху стоката и още 20% върху доставката.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.