funny Публикувано: 1 декември, 2021 Публикувано: 1 декември, 2021 преди 23 минути , дядо Пепи каза: Ще повторя, че изказах единствено и само лично мнение. Имам СУМПС от 1979г. Съдбата ми даде възможност да шофирам какви ли не МПС-та на какви ли не места по света. Мога да усетя и виждам най-вече разликата в манталитета и поведението на улицата, и шосетата преди, и сега. На базата на тези ми сравнения се пораждат и горните ми мисли и предложения. Нищо лично и конкретно! Лек и успешен ден! О аз съм далеч от мисълта да спорим в случая. Просто си мисля на глас. И аз съм от 30 години шофьор с ежедневно шофиране и на мен ми е много ясно колко спадна нивото на обучение по шофиране и колко в същото време се "увеличи" самочуствието на шофиращите. Особено но новите поколения. Но не съм оптимист за това че оставяйки поколенията да разчитат на мисълта на управниците, вместо да ги обучават качествено и да ги карат да "генерират мисъл" нещата ще се подобряват. 2
Gentleman Basta Публикувано: 20 декември, 2021 Публикувано: 20 декември, 2021 Никой не се е оплаквал вече 20 дена. Айде, ще повдигна темата. Помните ли историята за лудата съседка и прахосмукачката? Помните ли историята за лудия съсед и имотната мафия? Представям ви епизод n-ти - ПОЖАРЪТ Домоуправителят звъни настойчиво на вратата - дим от съседния апартамент. Следва бърза евакуация на всички живущи (барабар с Бен). Чукам на съседа - нищо. Пробвам да отворя - заключено. Слизам надолу - пожарната е вече тук 3 минути след обаждането на 112. Домоуправителят разказва, че вратата е била отключена преди малко, явно съседът се е заключил в димящия апартамент. Пожарникарите разбиват вратата, а хубостникът вътре припаднал ... Някакви хартии били подпалени. Той се съвзема и започва да говори за баща си, колко пари на зелено били дали за апартамента, циганите, дето искали да му го вземат. Засега сме живи и здрави. Засега. Дано има някоя институция, която да си го припознае и да го прибере за общото добро. 2 22 1 4
ДиянаВ Публикувано: 20 декември, 2021 Публикувано: 20 декември, 2021 преди 50 минути , Gentleman Basta каза: Никой не се е оплаквал вече 20 дена. Айде, ще повдигна темата. Помните ли историята за лудата съседка и прахосмукачката? Помните ли историята за лудия съсед и имотната мафия? Представям ви епизод n-ти - ПОЖАРЪТ Домоуправителят звъни настойчиво на вратата - дим от съседния апартамент. Следва бърза евакуация на всички живущи (барабар с Бен). Чукам на съседа - нищо. Пробвам да отворя - заключено. Слизам надолу - пожарната е вече тук 3 минути след обаждането на 112. Домоуправителят разказва, че вратата е била отключена преди малко, явно съседът се е заключил в димящия апартамент. Пожарникарите разбиват вратата, а хубостникът вътре припаднал ... Някакви хартии били подпалени. Той се съвзема и започва да говори за баща си, колко пари на зелено били дали за апартамента, циганите, дето искали да му го вземат. Засега сме живи и здрави. Засега. Дано има някоя институция, която да си го припознае и да го прибере за общото добро. С тези съседи е по-добре да застраховате вашия апартамент. 4 1
Lindt Публикувано: 20 декември, 2021 Публикувано: 20 декември, 2021 преди 29 минути , ДиянаВ каза: С тези съседи е по-добре да застраховате вашия апартамент. Първа утрешна задача. Справих се толкова добре с теста за доверие при застраховките при пътуване, че нямам търпение за това ново проучване Обаче Жижо доста мрачно обрисува нещата, та аз ще си прекопирам фейсбук поста: Котките са напълно различни от жените - само след час Бен вече напълно е забравил и ласките на пожарникаря, който гаси съседния апартамент, и евакуацията в кашон. Мърка си тук в пълно спокойствие 14
ДиянаВ Публикувано: 20 декември, 2021 Публикувано: 20 декември, 2021 Един случай с пожар в блока сме имали, да чукна на дърво. В зловещо студена зимна нощ, точно преди лягане. Живеем на четвърти последен етаж и съпругът усеща дим. Мисли си, че аз пуша и почва да бучи от друга стая. Разбра се, че димът е от стълбището. Обади се на 112 и първи дойдоха от полицията. Веднага спряха газта в блока. След тях и пожарната, а накрая бърза помощ. Бабата от първия етаж, около 90-годишна се беше запалила, заспивайки от близка печка. Изгоря с кученцето си😔 Ужасно е, и като инцидент, и като съдба. Дай, Боже, да е напразна застраховката ви. 7
Duke Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 преди 19 часа, Gentleman Basta каза: Помните ли историята за лудата съседка и прахосмукачката? Аз чакам в другата тема да се похвалиш от съседката с червената рокля, стига с този песимизъм преди празниците... 😛 4
Gentleman Basta Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 преди 2 часа, Duke каза: Аз чакам в другата тема да се похвалиш от съседката с червената рокля, стига с този песимизъм преди празниците... 😛 Очаквайте включване някъде в късна пролет 2022! 1 2
ДиянаВ Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 преди 46 минути , Gentleman Basta каза: Очаквайте включване някъде в късна пролет 2022! Тогава почва да чисти ли?😄
Gentleman Basta Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 преди 3 минути , ДиянаВ каза: Тогава почва да чисти ли?😄 Не, тогава става подходящо за червена рокля 1 5
funny Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 преди 1 час, Gentleman Basta каза: Не, тогава става подходящо за червена рокля За червена рокля, както и за малка черна рокля сезони няма 😉 4 1 2 1
ven62 Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 14 часа, Gentleman Basta каза: Очаквайте включване някъде в късна пролет 2022! преди 13 часа, Gentleman Basta каза: Не, тогава става подходящо за червена рокля Аз ще си чакам знойното лято. Като стане 40+ Co ще те подсетя на лични, че тук и ... други четат. 2
darinamarinova Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 Не е някакъв страшен трагизъм, но вчера ми беше съобщено от майка ми, че заради операцията не може да направи питката на Бъдни вечер и ме натоварва с тая задача... човек, който никога не е месил нищо. 6
funny Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 32 минути , darinamarinova каза: Не е някакъв страшен трагизъм, но вчера ми беше съобщено от майка ми, че заради операцията не може да направи питката на Бъдни вечер и ме натоварва с тая задача... човек, който никога не е месил нищо. Ако живееш в южните квартали на София, казвам веднага къде правят. И с паричка и с късмети, и баница с тиква и баница с праз 😉
darinamarinova Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 2 минути , funny каза: Ако живееш в южните квартали на София, казвам веднага къде правят. И с паричка и с късмети, и баница с тиква и баница с праз 😉 За мястото няма проблем, аз работя и живея на доста комуникативно място, но ми е забранено такива "купешки" неща на празници. 🙄 А баниците ги въртя с готови кори 😎 Благодаря, ако стане на нещо тая питка ще я споделя в другата тема. 💋 4
ven62 Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 3 часа, darinamarinova каза: Не е някакъв страшен трагизъм, но вчера ми беше съобщено от майка ми, че заради операцията не може да направи питката на Бъдни вечер и ме натоварва с тая задача... човек, който никога не е месил нищо. Не е никакъв проблем ... щом аз се справям. Само внимавай с тавата - 1-2 размера по-малка и така ще, не ще - ще се надигне. 3 2
Lindt Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 (редактирано) Оплаквам се, че има непомръдваща опашка на чек ин с търкиш. И @Dian и @izida не минаха през гише, @Alexander не мина през гише, но нас ни върнаха, защото трябва да минем през гише за този полет. П.П. всички сме без багаж Редактирано 22 декември, 2021 от Lindt 1 3
Роми Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 1 час, Lindt каза: Оплаквам се, че има непомръдваща опашка на чек ин с търкиш. И @Dian и @izida не минаха през гише, @Alexander не мина през гише, но нас ни върнаха, защото трябва да минем през гише за този полет. П.П. всички сме без багаж Мисли позитивно: утре си в Колумбия! Все ще изтърпиш едта опашка. И чакаме разкази! Поздрави от Каркасон и поредната чаша регионално вино:))) 5 1
Alexander Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 2 часа, Роми каза: Мисли позитивно: утре си в Колумбия! Все ще изтърпиш едта опашка. И чакаме разкази! Поздрави от Каркасон и поредната чаша регионално вино:))) Как е виното в Колумбия? не съм чувал нищо за него, ще е приятна изненада, ако става
DaBo Публикувано: 23 декември, 2021 Публикувано: 23 декември, 2021 преди 8 часа, Alexander каза: Как е виното в Колумбия? не съм чувал нищо за него, ще е приятна изненада, ако става Нямат вино. Основно е внос от Чили и Аржентина и е скъпо. При тях гроздето не вирее. Правиха някакви опити, но не особено сполучливи. Бирата и агуардиенте са основните напитки. Лек път и страхотно прекраване! 3
jungfraujoch Публикувано: 30 декември, 2021 Публикувано: 30 декември, 2021 Не съм от мрънкалниците,които се оплакват за щяло и нещяло. Обаче,нямам никаква представа защо хората предпразнично пазаруват като луди в големите хранителни вериги. Преди малко чаках половин час на опашката само с три покупки от първа необходимост.Даже едната не е чак от първа необходимост,но беше на промоция. Нима ща се изяде цялата тази храна и ще се изпие пиячката? У дома купуваме на стекове брашно,захар ,олио и тоалетна хартия.Но никога не го правим преди празниците.Месо купуваме от специализиран магазин и то предварително.Та нямаме нужда от запасяване.И направо се чудя на всички,за които празниците са ядене и пиене.Да,семейството се събира около трапезата,но преяждането не е необходимо.После контейнерите се препълват от изхвърлена храна,което според мен е грехота.А на много места по света хората са гладни и нямат елементарни условия на живот. Та не се оплаквам,само констатирам изключително ненужното пазаруване и запасяване с храна по празниците. 15
Lyubina Публикувано: 30 декември, 2021 Публикувано: 30 декември, 2021 @jungfraujoch, всяка година си задавам този въпрос. Преди празници, ако случайно реша да мина през някой супер/хипер-маркет имам чувството че е настанал /или предстои световния глад. Но същото е и в големите магазини за техника. Ако постоиш половин час ще видиш как се изнася магазина 😉 Онзи ден, пътьом, минах по край шоу-рума на Форд-МотоПфое. Нямаше нито един автомобил останал на паркинга (говоря за тези, върнати от лизинг - обикновено е пълно). Та, интересни неща се случват пред-празнично. 5
Светославов Публикувано: 30 декември, 2021 Публикувано: 30 декември, 2021 За съжаление, до голяма степен по Европа и западния свят и не само, се шири т.н. " обектно позоваваща се култура". Зависи ли нашето щастие от обекти "отвън" - храна, коли, разни хай-тек джаджи, имоти и т.н., това ни превръща в техни заложници. И хукваме като изоглавени да пълним количките и хралупките си с "щастие". И аз днес минах през ЛИДЛ за едно инструментче, че имам нещо да свърша и като видях тълпите... се отказах. Баба ми, Бог да я прости би рекла - тези на въже ли са били държани? Но, да не съдим, за да не бъдем съдени 🙂 9
traveler Публикувано: 30 декември, 2021 Публикувано: 30 декември, 2021 И аз бях в Лидл по-рано тази вечер за храна на котарака. Направи ми впечатление, че бяха свършили количките, вътре беше пълно но не забелязах някакво неистово пазаруване, на касите имаше по 2-3. Може би пазаруването започваше 😀 1
Иван Попов Публикувано: 30 декември, 2021 Публикувано: 30 декември, 2021 преди 2 часа, Lyubina каза: Та, интересни неща се случват пред-празнично. Абе много интересни неща се случват около Коледа 😀 а и не само тогава де, да не би за Великден е нещо по-различно.... ами не. 🙂 Имам приятели, които стават в 2 вечерта и започват да готвят, защото им харесвал десертът и точно тогава са се сетили за него, и да не им се пофти 🙃 си готвят хората посред нощите, е те това няма да го напря 😀 та каквото иска да става, ако ще Турско да е.... Та и както голямото пазаруване за празниците. Всичко пазарува като за последно. Това е нещо нормално за мен, да гледам как магазинът (хипермаркетът) се изнася. 🤩 Вчера опашки опашки, не ти пред аптеки (все едно дават безплатни банички) пред магазините, а за пред лекарските кабинети да не говорим. Имам чувство, че поне половината Б-я е при нас в Сандански. 😊 2 2
дядо Пепи Публикувано: 31 декември, 2021 Публикувано: 31 декември, 2021 преди 8 часа, Иван Попов каза: половината Б-я е при нас в Сандански Мястото е добро! Да не кажа много добро. Харесва ми да се разходя в парка. Особено сутрин много рано, когато градът още спи. С чаша кафенце и сам със себе си се чувствам как се зареждам с нови идеи и планирам дела. Знам 2-3 заведения с доста добра кухня ( според моите критерии). Намира се тук-там и добро винце, което също е фактор да избера Сандански за почивка и празник. Никъде в града не намерих да се предлага вино от местната изба, което бих посочил като забележка. Но се надявам и това да се промени. 3 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега