Иван Попов Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 3 часа, Фил каза: Да се оплача че нещо ми се повреди колицата (в добрия случай ще е само акумулатор) и в добавка - докато я бутахме с колегите напред-назад, взех че си прецаках повреденото коляно и сега освен че едвам стъпвам, нямам и собствен транспорт Бързо възстановяване! Дано не е нещо сериозно проблемът на колата! 1
jul Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 @Фил, колата ще се оправи по-бързо от колянцето. Стискам палци да се окаже малък проблем 🙏 Бързо възстановяване! 1 1
DaBo Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 @Фил, бързо възстановяване! Дано колата се ремонтира бързо, за да ти се облекчи коляното! 1
Lyubina Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 Ам... нищо не разбирам от коли (но това не ми пречи да участвам в разговори по темата), дано е само акумулатор. Коляното обаче е... въздържам се, че и аз си страдам от нещо подобно. След есенно-зимните празнични (и не само) дни и месеци само се заклевам сама пред себе си, че трябва да сваля някой-друг килограм, защото иначе ще трябва да се срещам tête à tête с хирурга.... Та, значи, дано коляното мине по-бързо и лесно от колата ти пожелавам! 1 1
ven62 Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 5 часа, Фил каза: Да се оплача че нещо ми се повреди колицата (в добрия случай ще е само акумулатор) и в добавка - докато я бутахме с колегите напред-назад, взех че си прецаках повреденото коляно и сега освен че едвам стъпвам, нямам и собствен транспорт. Или както обичаше да казва класната ми в гимназията: "Драги ученици, урокът е дълъг, но за сметка на това - труден!" Желая ти бързо възстановяване на коляното. Дано да е нещо незначително. 1
дядо Пепи Публикувано: 15 януари, 2022 Публикувано: 15 януари, 2022 преди 11 часа, Lyubina каза: трябва да се срещам tête à tête с хирурга.... Да, познато. Октомври 2020 ляв менискус. На 5.01. 2022г влизам в болница за десния. Настанен, подготвен, всичко по табела за операция на другата сутрин.. В 17.30 ми казват, че докторът е с Covid и работата се отлага. След няколко дни спряха плановият прием и операции. Сега си седя у нас с внука, гледаме се, и си пия амброзията от мазето. Чакаме да се обърне вятъра и започне по-нормален делник. До кога????????? 🤔 7
Lyubina Публикувано: 15 януари, 2022 Публикувано: 15 януари, 2022 @дядо Пепи, Докторът да оздравее, ще направят плановата операция "по спешност" . Този трик го играят не за първа година. И пак ще се гледате с внука и ще си пиеш амброзията. АЗ (за сега) съм само с едното колянце закъсала. Но и то ми е достатъчно. 3 1
Фил Публикувано: 15 януари, 2022 Публикувано: 15 януари, 2022 преди 19 часа, jul каза: @Фил, колата ще се оправи по-бързо от колянцето. Факт, точно така се получи. 1
Дани Магелани Публикувано: 15 януари, 2022 Публикувано: 15 януари, 2022 Преди 1 час, Фил каза: Факт, точно така се получи. Бързо оздравявай! 1
Роми Публикувано: 17 януари, 2022 Публикувано: 17 януари, 2022 От днес вечерта - в карантина. Цял ден беше един колега в офиса, тръгна си към 15 часа и преди час се обади да каже, че му станало лошо - и ето ти ковид. Дано мине леко, но и да не го усетя дори пак няма да пътувам в сряда и вместо Реус, в къщи под арест няколко дни! Писна ми вече от този затвор! Аз съм с бустерна доза, но то не пречи пак да съм затворена. 4 1
ДиянаВ Публикувано: 17 януари, 2022 Публикувано: 17 януари, 2022 Ако се сещате @master_of_germs скоро беше написал, че ще влезем във фактическо затваряне и без изрича заповед. Днес си мислех затова, защото взе да се усеща. Двама колеги вързани до първокласниците си поради карантина на децата и преминаване онлайн; друг колега в истинска карантина заради болен син; на обяд - полупразно заведение, а иначе запазваме маса, за да ядем; на спорта ми - шест човека; за капак госпожата по допълнителния английски пише дали сме съгласни утрешния урок да е онлайн заради много карантинирани деца, а през октомври шефът й беше против и роптаеше срещу заповедта за преустановяване на присъствените извънкласни дейности. Дъщеря ми категорично не иска онлайн, защото се натоварва повече, но не ми позволи да напиша, че не е съгласна😔 3 4
Янко Велков Публикувано: 18 януари, 2022 Публикувано: 18 януари, 2022 И аз да излея мъката си - вчера ползвах новата (поне за мен) услуга на ДСК за договорен преференциален курс за обмяна на валута - преди се звънеше по телефона на дилър, който ти даваше малко по-добър курс. Сега курсът ти се дава автоматично, обявяваш каква сума ще прехвърляш, дават ти референтен номер, попълваш заявка за продажба на валута, въвеждаш там номера и потвърждаваш с бутона "Нареди". Банката ти изтегля парите от сметката във валута и ги превежда по левовата по преференциалния курс. Изрично е споменато, че ако не наредиш превода или се откажеш, то на следващия ден ДСК има правото да ти върне валутата обратно, но по техният курс продава за деня (няма нужда да казвам, че е кожодерски). И така, спазвам си точно указанията, натискам "Нареди" и зачаквам. Но никакви пари по сметката. Странно. Проверявам няколко пъти. Почвам леко да се тревожа - става въпрос за сериозна сума! В късният следобед видях, че първоначалната сума е възстановена. В пощата ми ме чакаше обаче писмо от дилър на банката, получено в 17:02: "Г-н Велков, или си завършете превалутирането днес до 17:15 (иначе съвсем навреме ми ги казват!), или идете утре до клон на ДСК за да осъществите сделката по курса за деня, в противен случай банката има право да ви продаде обратно парите по своят курс "продава" за денв, и да задължи сметката ви с разликата от 354 лв.". То хубаво,че ми оставят вратичка - само да не бях в северният Атлантически океан без дори телефонно покритие до утре! 😞 Тогава се разрових из онлайн банкирането, и видях че след като веднъж си я наредил, сделката отива в друг под прозорец, от където трябва да я потвърдиш - само че това го нямаше в инструкциите 😓😓😓 И ето така, поради дребно недоглеждане се разделих със 150 паунда, както се очертава. Това ще е и краят на отношенията ми с ДСК - минавам изцяло на Revolut май:( 6 12 1 4
logist13 Публикувано: 18 януари, 2022 Публикувано: 18 януари, 2022 преди 3 часа, Янко Велков каза: И ето така, поради дребно недоглеждане се разделих със 150 паунда, както се очертава. Това ще е и краят на отношенията ми с ДСК - минавам изцяло на Revolut май:( Това е едно добро начало на годината. Откакто се разделих с кожодерите от ДСК преди 2 месеца определено се чувствам по-добре и никак не ми липсват бумажките и некопетентността им. 7
Янко Велков Публикувано: 18 януари, 2022 Публикувано: 18 януари, 2022 преди 7 часа, Янко Велков каза: И ето така, поради дребно недоглеждане се разделих със 150 паунда, както се очертава. Това ще е и краят на отношенията ми с ДСК - минавам изцяло на Revolut май:( Изглежда избързах с оплакването - днес получих отговор, че са се опитвали да се свържат с мен 4 пъти по телефона (по план трябваше да съм във Фуншал, но заради лошото време в момента дори не успяхме да влезем и продължихме плаването, т.е. неочаквано се оказах без обхват!), но понеже ми е за първи път, а сумата е голяма - ми правят изключение и мога да опитам пак! Няма значение, че банката си прави прилична печалба, имаха право да се възползват, а излязоха хора:) Сега имам ново оплакване - то не било лошо да се оплакваш, наистина помага! Не мога да си намеря компания за Перу тази пролет...:/ Ще пусна една обява и тук в съответната тема;) 12 4
dimitrov6 Публикувано: 19 януари, 2022 Публикувано: 19 януари, 2022 Сега си направих домашен антигенен и излезе положителен.Ваксиниран съм и неболедувал досега,но родителите ми,с които живея 2020 година го караха в болница и сега и майка има симптоми.Сега се чудя да си правя ли PCR за по-сигурно. 1
Coo Публикувано: 19 януари, 2022 Публикувано: 19 януари, 2022 @dimitrov6 Според мен не си давай парите за още тестове, освен, ако разбира се, не ти е нужен официален тест, за да оправдаеш отсъствие от работа ИЛИ имаш интерес за скорошно пътуване, напр така или иначе 6-9 месеца от ваксината ти изтичат и имаш пътувания, може с PCR да си извадиш сертификат за преболедуване, който доколкото разбрах от дискусията в темата за "Ограничения при пътуване", се приема като алтернатива за бустер-ваксина. Стискам ти палци за 3 дни да мине на теб и на близките ти! 2 1
logist13 Публикувано: 19 януари, 2022 Публикувано: 19 януари, 2022 преди 25 минути , dimitrov6 каза: Сега си направих домашен антигенен и излезе положителен.Ваксиниран съм и неболедувал досега,но родителите ми,с които живея 2020 година го караха в болница и сега и майка има симптоми.Сега се чудя да си правя ли PCR за по-сигурно. Логично е да си направиш официален тест в лаборатория, после следва карантина и т.н. От личния лекар може да си искаш направление за безплатен ПСР и ако е положителен после да ти изписва нещо. Не дай си боже да се влошат нещата, по-добре да си овреме регистриран като положителен в системата... Ако решиш да си спестиш карантината си траеш, ама не е добре да ходиш на работа, по партита и т.н. 5 1
Роми Публикувано: 19 януари, 2022 Публикувано: 19 януари, 2022 преди 2 часа, dimitrov6 каза: Сега си направих домашен антигенен и излезе положителен.Ваксиниран съм и неболедувал досега,но родителите ми,с които живея 2020 година го караха в болница и сега и майка има симптоми.Сега се чудя да си правя ли PCR за по-сигурно. Аз съм съм в карантина, но без да съм засега с каквито и да е симптоми. Направих тест, отрицателен е, но е добре да си в системата, ако има проблем. Дано да сте от безсимптомните всички в къщи! 2 1
EliNik Публикувано: 19 януари, 2022 Публикувано: 19 януари, 2022 преди 4 часа, dimitrov6 каза: Сега си направих домашен антигенен и излезе положителен.Ваксиниран съм и неболедувал досега,но родителите ми,с които живея 2020 година го караха в болница и сега и майка има симптоми.Сега се чудя да си правя ли PCR за по-сигурно. Ако ще спазвате правилата и ще си седите карантина, направете си PCR. Положителния тест ще ви спаси след време от карантина ако сте контактен. Може да е полезен и при пътуване, ако са минали 3, 6 или 9 месеца от ваксинацията ви. 4 1
Иван Попов Публикувано: 20 януари, 2022 Публикувано: 20 януари, 2022 На 19.01.2022 г. в 15:59, dimitrov6 каза: Сега си направих домашен антигенен и излезе положителен.Ваксиниран съм и неболедувал досега,но родителите ми,с които живея 2020 година го караха в болница и сега и майка има симптоми.Сега се чудя да си правя ли PCR за по-сигурно. Иначе логично е да си направите тестове в лаборатория, за да видите дали сте болни, ако сте положителни, после следва карантина и изолация. Пожелавам Ви бързо възстановяване на цялото семейство! 1
DGTG Публикувано: 21 януари, 2022 Публикувано: 21 януари, 2022 Искам да се оплача от Уникредит. Вдигнали са си таксите за физически лица, както ми казаха - от 05.01.22г. Преди време тегленето от техен банкомат беше без такса, след това сложиха такса 0,30 лв., а вече таксата им за теглене от техен банкомат е процент от изтеглената сума - 0,16 %, а от банкомати на друга банка - 0,20% 😞 4
Lyubina Публикувано: 21 януари, 2022 Публикувано: 21 януари, 2022 преди 14 минути , DGTG каза: таксата им за теглене от техен банкомат е процент от изтеглената сума - 0,16 %, а от банкомати на друга банка - 0,20% Моля, математиците да ми кажат колко е това, напр. за 100 лв ако изтегля. Не че си падам по тази банка (никак даже), ама сме вързани за нея служебно .... 1
cybersimo Публикувано: 21 януари, 2022 Публикувано: 21 януари, 2022 По-скоро в условията пише 0.16% (но минимум 0.30 лв), което за сума от 100 лв, вместо да е 0.16 лв пак ще ти вземе 0.30 лв. Но за 200 лв ще е 0.32 лв. Може би най-после много хора ще се научат да плащат с карти. А още по-добре е ако плащат с карти, които дават кешбек (например Дайнърс) 8
Lyubina Публикувано: 21 януари, 2022 Публикувано: 21 януари, 2022 До сега смятах, смятах... и се зачудих, .... че ще ми вземат 16 ст., ако изтегля 100 лв? Ако е вярна втората възможност, значи е по-добре да теглиш 200 на веднъж вместо 2 х 100 😉 Е, като се има предвид че някои банки ми вземат по 2 лв за теглене от банкомат, 30 ст са....... 1
Guinness Публикувано: 21 януари, 2022 Публикувано: 21 януари, 2022 преди 2 часа, cybersimo каза: По-скоро в условията пише 0.16% (но минимум 0.30 лв), което за сума от 100 лв, вместо да е 0.16 лв пак ще ти вземе 0.30 лв. Но за 200 лв ще е 0.32 лв. Може би най-после много хора ще се научат да плащат с карти. А още по-добре е ако плащат с карти, които дават кешбек (например Дайнърс) От няколко години в 85% от случаите плащам с карта, но все още има много места, които отказват да си поставят ПОС терминали и не ги упреквам, защото и там им удържат големи проценти. До момента, например, не съм виждал бръснарски/фризьорски салон, който да приема карти. Може би по-луксозните имат, не знам. Също така ми прави впечатление, че в много от малките градове дори в магазините за хранителни стоки или ресторанти приемат само плащане в брой, а има и такива места, които не приемат плащане с карта, ако сумата е по-малко от 5 лева, например. 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега