Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 23 минути , Mistela каза:

Значи не е била за вас.

Сменяйте я!

“Жена и кола са на късмет!”

Напротив, аз мисля, че ни е точно на късмет! За съжаление по българските пътища постоянно се случват катастрофи, а ние си минахме реда без пострадали и само с малко смачкана ламарина. Малкият дявол! 

• Харесвам 10
Връзка към коментар

И на мен ми направиха сефтето, но съвсем дребно (на паркинг някой си е подпрял теглича в задната броня на колата ми). Казаха ми, че до края на срока на застраховката (т.е. до август) трябва да ми го оправят в сервиза на фирмата (щото е нова и е лизингова). 

Само здраве да е, трябва да има и за боговете 😉 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

И ние като си взехме новата кола ни удари градушка първата седмица и то много сериозна (това преди 6 години, тогава поне не се чакаше). Градушка не е удряла на мъжа ми служебен автомобил никога,  а той обикаляше България с тях. Та, на късмет ще е, всичко се преживява .

И да се оплача, след чудене и маене,с няколко почти завършени резервационни процеси, НЕ посмях да си купя билет от промоцията на Търкиш. Вече ме е яд. На такава цена моята дестинация няма да я намеря, и то от София. Здраве да е....

• Харесвам 6
Връзка към коментар

След почти две седмици на о. Калимнос (Меката на скалните катерачи), синът ми най-после намери време да ми покаже една от емблематичните скали (Арката), дето я има на половината от рекламите за острова.

Посещението на скалата започна добре - с кола:

956329142_opit5072.JPG.be29f3368585d653dc4b203d935b626d.JPG

След като я оставихме до пътя ми каза да следвам водачите:

876818193_opit5069.JPG.b9de71d5944b131bbf44d945b8d59386.JPG

1929279121_opit5075.JPG.48d08f4dbd9689366ed1c0ab91672b59.JPG

Добре, че те малко се разсейваха по няколко тръни и храсталаци та успявах да си поема дъх, да прибера езика и да поснимам наоколо:

1875694202_opit5080.JPG.24bb8987c4007f414f020f4d2cb63bc1.JPG

2036189611_opit5084.JPG.eb7a330f19e8c870de5dacfb5db2dd59.JPG

Най-после се появи и Арката:

386468501_opit5078.JPG.aa8036d6c71c45d44b6ea7e6b6fe2486.JPG

1190919276_opit5066.JPG.833c4517c4c7f2e258fa2eb0c51ee96b.JPG

Те, всъщност, са две, една до друга.

Ето ги и в целия им блясък, снимани от другата  им страна:

DJI_0793.JPG.2365f0e28e78dec40b66092f3953f90d.JPG

DJI_0806.JPG.310cc342aaa8947aa51ae3ed516dd231.JPG

DJI_0809.JPG.4a9ed339638dc8c0546d07378b0900b9.JPG

DJI_0814.JPG.a1d628f934b6aed001b765f463ecfa58.JPG

Синът ми не благоволи да се качи - чакаше ме в подножието. Не му били вече интересни - нямало го неговото ниво.

Останалите скални забележителности били на над 40-50 минути ходене (неговото ходене). 

А не, мерси, ще пропусна.

• Харесвам 15
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 16
Връзка към коментар
преди 3 минути , ven62 каза:

След почти две седмици на о. Калимнос (меката на скалните катерачи) синът ми най-после намери време да ми покаже една от емблематичните скали (Арката) дето я има на половината от рекламите за о. Калимност.

Чудех се, кога най-сетне ще стигнеш до скали 😄 

Аз не свързвам Калимнос точно с Арките, но то все плажове от Калимнос да ни показваш, си е направо кощунство, да ти кажа. 😄 

• Шок 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 минути , master_of_germs каза:

Чудех се, кога най-сетне ще стигнеш до скали 😄 

...

Хванах последния влак - предпоследния ден.

преди 4 минути , master_of_germs каза:

...

Аз не свързвам Калимнос точно с Арките, но то все плажове от Калимнос да ни показваш, си е направо кощунство, да ти кажа. 😄 

Е-е-е, не си съвсем точен. показвах и ястия. А да, и залези, снимани от таверни.:wink:

• Шок 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 7 часа, ven62 каза:

Хванах последния влак - предпоследния ден.

Е-е-е, не си съвсем точен. показвах и ястия. А да, и залези, снимани от таверни.:wink:

Абе няма ли птици и животни на този остров? Една снимка не си показал:)))

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Искам да се оплача от ядовете, които бера с една виза за Уганда. 

Когато попълвах формуляра в петък не им работеше както трябва сайта и постоянно ми показваше, че не е изпратен формуляра и да пробвам след няколко минути. След няколко проби се оправи и получих мейл, че е изпратен за разглеждане. Малко по-късно пристигнаха още 2 мейла със същия текст. Сега формуляра стои и чака одобрение, а другите пътуващи получиха още същия ден писмо за одобрение на визата. Вече 2 работни дни си виси така формуляра и се чудя дали утре да не пиша на съпорта, защото не съм сигурна дали проблема не е в това, че имаше пробем със сайта им. Имал ли е някой друг подобни проблеми? Наистина не знам как да действам, че не остана време до полета. На 10.06 трябва да летим и ако не стане - това ще е трети път провал с тази Уганда. Е първите два пъти проблема си беше тип СЗО, но сега ще е супер неприятно!

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Роми каза:

Искам да се оплача от ядовете, които бера с една виза за Уганда. 

Когато попълвах формуляра в петък не им работеше както трябва сайта и постоянно ми показваше, че не е изпратен формуляра и да пробвам след няколко минути. След няколко проби се оправи и получих мейл, че е изпратен за разглеждане. Малко по-късно пристигнаха още 2 мейла със същия текст. Сега формуляра стои и чака одобрение, а другите пътуващи получиха още същия ден писмо за одобрение на визата. Вече 2 работни дни си виси така формуляра и се чудя дали утре да не пиша на съпорта, защото не съм сигурна дали проблема не е в това, че имаше пробем със сайта им. Имал ли е някой друг подобни проблеми? Наистина не знам как да действам, че не остана време до полета. На 10.06 трябва да летим и ако не стане - това ще е трети път провал с тази Уганда. Е първите два пъти проблема си беше тип СЗО, но сега ще е супер неприятно!

При нас за Кения така и не пристигна одобрена виза и опашката за такива с висящи формуляри беше по-голяма от тези, които чакаха за visa on arrival. Уганда имат ли опция за VOA? 

Връзка към коментар
преди 7 минути , Lindt каза:

При нас за Кения така и не пристигна одобрена виза и опашката за такива с висящи формуляри беше по-голяма от тези, които чакаха за visa on arrival. Уганда имат ли опция за VOA? 

В момента не за съжаление. Иначе изобщо нямаше да се пробвам онлайн. Това е проблема точно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Реших да пиша тук, а не в Diners темата, понеже поста ми е по-скоро мрънкане, откокото нещо друго 😄 

Доста неприятно ме изненадаха след разговор с кол центъра им днес.

Оказа се че няма как да се изключи двуфакторната автентикация с изпращане на СМС при логин в mydiners, както и че нямат друга алтернатива.

Оставяме настрана факта че е изключително досадно, и че СМС-ите изобщо не са сигурен начин за изпращане на код , но в чужбина всеки пък когато искам да си проверя транзакциите или да платя онлайн, трябва да спирам данните, да сменям сим карти и да чакам да пристигнe смс-а , и всичко това докато треперя някой да не ми се обади и да не направя 4237423423 лв сметка 😄

И това е кредитна карта предназначена за пътуващи 😕

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Емил Маринов

Не е оплакване - по-скоро опит за решаване на проблем - донякъде удобство/донякъде проблем със сигурността... СМС могат да се проверяват/изпращат от този адрес https://messages.google.com. Необходимо е само предварително удостоверяване с телефона.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

ВиваКоком се оляха с SMS и непоискани услуги - 24 лв. този месец над месечната ми такса. 

Краткото съобщение за 5 лв., а непоискан абонамент - по 5,01 лв СЕДМИЧНО! Разбира се, това са цени без ДДС! 

Хем си проверявам редовно сметката и пак ме натресоха! 

Има и решение на ВАС от 2019 г. по аналогичен казус и пак не им пука! Надписват и прибират пари! Ако има и други ужилени - пишете на лично да им спретнем един иск!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не е точно оплакване, но се чудех дали е за хумор или за разни любопитни неща. 

На островите АВС не е имало ураган май от 1877 година. 

Особено пък юни. Е да де ама сега точно в деня на полета ни има 😊

Бурята е с готиното име Бони. 

И на трите острова обявиха извънредно положение. Пуснаха децата от училище. Препоръчват хората да се преместят в по стабилни постройки. Предприятията също спират . След 15 (сега е 10 тук ) на улицата може да има само полиция и брегова охрана . Фронта минава между Венецуела и Аруба, където сме. Очаква се стихията да връхлети към 18 а полета ни е в 17. От рента кара помолиха до 15 да им върнем колата. В същото време летището още работи 😊. Егати екшъна. Сега се изнасяме от хотела че в този били пълни. Чудя се дали да взема друг хотел, да се запасявам ли с храна, да връщам ли колата и дали ако излетим ще е забавно надбягването с буря 😊

А времето навън е почти като нощ. 

• Шок 22
  • Замислям се 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , ivooo каза:

И на трите острова обявиха извънредно положение. Пуснаха децата от училище. Препоръчват хората да се преместят в по стабилни постройки. Предприятията също спират . След 15 (сега е 10 тук ) на улицата може да има само полиция и брегова охрана . Фронта минава между Венецуела и Аруба, където сме. Очаква се стихията да връхлети към 18 а полета ни е в 17. От рента кара помолиха до 15 да им върнем колата. В същото време летището още работи 😊. Егати екшъна. Сега се изнасяме от хотела че в този били пълни. Чудя се дали да взема друг хотел, да се запасявам ли с храна, да връщам ли колата и дали ако излетим ще е забавно надбягването с буря 😊

Ако не ви е отменен полетът, не се терзай предварително 🙃 Може пък да не се запознаете с Бони.

Ще ви стискам палци да направите най-доброто за себе си.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@ivooo ако на вас не се случи, няма на кого, ще бъде интересен детайл, ако решиш да опишеш по твоя си начин и това пътуване

преди всичко безопасно преминаване през това ви пожелавам 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
Преди 1 час, ivooo каза:

Стискам палци да минете по най-лекия начин през това изпитание! Да пътувате спокойно, да се върнете живи и здрави!

Днешното преживяване да бъде само повод за поредния усмихнат разказ, да бъде спомен, който да споделяте с внуците!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 29.06.2022 г. в 17:30, ivooo каза:

Егати екшъна. Сега се изнасяме от хотела че в този били пълни. Чудя се дали да взема друг хотел, да се запасявам ли с храна, да връщам ли колата и дали ако излетим ще е забавно надбягването с буря 😊

Пратѝ хабер какво става! :wink:  Излетяхте ли, останахте ли, имате ли вода, храна ... (ром :grin:) ?

• Смея се 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

От според мен, повсеместно рязко влошаване на условията в лаунджовете по летищата в последните месеци, и храната предлагана на борда от авиокомпаниите. София далеч не е най-лошият пример.

Никой не очаква гурме в икономична класа ,но се наблюдава силно орязване на разходите. За мен дъното по безвкусна храна са американците от Delta (до степен почти да не може да се консумира), но дори и компании като AirFrance също вървят уверено надолу. Вероятно това е част от стратегията за борба с инфлацията на салоните и авиокомпаниите ,но влошаването е факт.

Въвеждането на дървени прибори за хранене също е леко комично, на фона на подготовката  на икономиките за преминаване отново към мазут и въглища.

П.П.Ще използвам случая и да се похваля за да не влизам и в другата тема. 

Летях с  истинска принцеса , явно от по-бедните , щом е на редовен полет ,но на пристигащи имаше подобаващо облечен антураж с табела " Принцеса А... Ал...  А ..." някоя си !

• Харесвам 9
Връзка към коментар
На 27.05.2022 г. в 8:56, luba_rizova каза:

И ние като си взехме новата кола ни удари градушка първата седмица и то много сериозна (това преди 6 години, тогава поне не се чакаше). Градушка не е удряла на мъжа ми служебен автомобил никога,  а той обикаляше България с тях. Та, на късмет ще е, всичко се преживява .

И да се оплача, след чудене и маене,с няколко почти завършени резервационни процеси, НЕ посмях да си купя билет от промоцията на Търкиш. Вече ме е яд. На такава цена моята дестинация няма да я намеря, и то от София. Здраве да е....

И моята бойна тийнейджърска японка, 6-то поколение, понятно 1997, я нашари тази градушка.

Продадох я последната есен, още жаля за нея - като втора кожа ми беше, обръщах я с лекота на тесен черен път, а и бегачка беше, супер малко ми бъркаше в джоба. Само масло сменяш и караш, всичко по нея японците са направили така, че не мърда. и няма нужда от майстори. Ама живея досами метрото и вече обективно не ми трябва. Пък и нито София вече е моята, нито боричкането по магистралите ме кефи..

Купи я разбиращ човек и дефекта изобщо не го впечатли. Даже чисто новия резервен капак не поиска.

А за промоциите вече трябва редовно да се оглеждам, добре, че тук има инфо за тях🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.