Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Тактиката за място на авариен изход при нискотарифките е като минеш покрай стюардесата/ стюарда, които винаги стоят на тези редове с най-милата усмивка да попиташ дали имат нужда от хора на авариен изход. Много често дава резултат, ако полета не е пълен, разбира се. А и в този случай екипажа сам предлага на случайни хора да заемат аварийни места след като приключи бординга. Мисля, че условието е да разбираш английски, за да си наясно с инструкциите, които евентуално капитана ще даде в случай на спешна ситуация. А и трябва да имаш достатъчно сила да отвориш най-близкия изход. Затова и деца не се настаняват на тези места, освен, че има риск за тях.

Мислех, че е виц някой да попита къде са парашутите, но чух съвсем скоро една озадачена девойка, изненадващо настанена на авариен изход да пита точно това. 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Никой няма право  в самолета  да ми прави такива  предложения. Ако стюардесата ми каже,ще се преместя.

Според ОУ на УИЗ си напълно прав.

1885478442_.png.51264b3393da44465b5a7bc8eafff5b1.png

При Ръйън е задължително купуването на място за възрастен и слагат детето до него.

Как е при УИЗ в общия случай - трима пътници и едно дете се поставят от системата на 4 различни реда и после екипажа съдейства?!

Ако някой прави схеми няма как да се търси вина в човека случайно попаднал в тях - в случая вероятно закупени две места през едно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не, при Уиз слагат детето до възрастен безплатно. Нещо не им е на ред на тия хора дето описваш, или детето е купено отделно като възрастен, или нарочно са платили за коридор и прозорец с надеждата да е празно между тях 

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 часа, Фил каза:

Хах :grin: и аз често (макар не винаги) прилагам тази тактика, даже веднъж до последно се дебнахме с някакви пичове (не бяха магеланци) които очевдно също искаха да се качат последни. Стана нещо като на едни дисциплини от колоезденето на писта :biggrin:

Тея помотващите се до последно се познаваме лесно и отдалеч. И за това имам тактика - обикновено отивам при тях и ги питам: и вашето оригинално място ли е кофти? 🙂 Така вече няколко пъти се запознах с доста интересни хора, с някои от които още поддържам контакт.

преди 3 часа, T.E.Lawrence каза:

Това ми е тактика "никога повече". Обикновено мястото за багаж е яко запълнено около свободното място и ти слагат багажа, може и в другия край на самолета. След това чакаш всички да слязат, за да си го вземеш. После си накрая на опашката на имиграционните, ако трябва VOA става съвсем безкрайни часове загуба.

Важи в пълна сила за търкиш, където са безкрайно толерантни за всякакви бохчи и вързопи и често половината пътници още не са се качили, стюардесите вече са препотени да нагласят препълнените места за багажи. Взимам си място максимално близо до изхода и се качвам от първите, после рай! 🙂

В твоя случай (и особено за по-дълги полети или VOA дестинации) абсолютно е така, да. Аз обаче много рядко пътувам с повече от 3-4 кг багаж и нямам никакъв проблем да смотая раницата под седалката, ако се наложи. Далеч по-важно ми е да седна на пътека и то максимално напред в самолета за да слезна по-бързо. В 95% от случаите сядам на някой от първите 5 реда. Всеки с приоритетите си 🙂

Преди 1 час, iMari каза:

Тактиката за място на авариен изход при нискотарифките е като минеш покрай стюардесата/ стюарда, които винаги стоят на тези редове с най-милата усмивка да попиташ дали имат нужда от хора на авариен изход.

Потвърждавам, това често работи. Понякога имат нужда от доброволци и аз винаги се жертвам за общото благо 🙂

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Тея помотващите се познаваме лесно и отдалеч. И за това имам тактика - обикновено отивам при тях и ги питам: и вашето оригинално място ли е кофти? 🙂 Така вече няколко пъти се запознах с доста интересни хора, с някои от които още поддържам контакт.

В твоя случай (и особено за по-дълги полети или VOA дестинации) абсолютно е така, да. Аз обаче много рядко пътувам с повече от 3-4 кг багаж и нямам никакъв проблем да смотая раницата под седалката, ако се наложи. Далеч по-важно ми е да седна на пътека и то максимално напред в самолета за да слезна по-бързо. В 95% от случаите сядам на някой от първите 5 реда. Всеки с приоритетите си 🙂

Ти даже в оплаквателната тема звучиш позитивно и де факто се похвали и сподели опит. 🙂

Супер!

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, boogy83 каза:

Тази тактика малко трябва да се доизглади специално за wizz, че тия гадове явно проверяват аварийните места и тези с повече място, защото вече два пъти сядам на такова и стюардесите или още в началото или по време на полета искат бордната карта....Но пък понякога на тези места няма абсолютно никой и даже веднъж ми благодариха 😄

Те имат завишени цени за местата с повече пространство, примерно за краката.

Дори измежду тях да има свободни, отказват ползването им, ако не доплатиш.

Връзка към коментар

... от Топлофикация.

Вчера рано-рано осъмнах Без топла вода 👿 

В сайта им - нищо относно ремонти, аварии или профилактика.. Анимират те, разбира се, да им звъниш на тел. от сорта 0700....., не им стигат надутите сметки..

Едва днес се появи информация относно неподаване на топла вода в района ми - от вчера, но от 10.30 ч.

Остава ми утехата, че поне  се завърна от азиатското пътешествие, душ и друго ще могат да се ползват.

Дотогава да му мисля: Какво друго, ако не да гледам философски и подготвям тръгване Без тази ежедневна благодат на уж цивилизованото ни съвремие. Ще се сгорещява вода в 5-литров ГДР-ейски кухненски бойлер и с кофа/канче - докъдето...

В една група неотдавна дами попитаха автора на пътепис как са се справяли с къпането по време на продължителното автомобилно пътешествие - ама за мъже било лесно... А ние мръсни ли да ходим?! - Помолиха за споделяне опит с възможни и прилагани трикове при необичайни за в дом, хотел и закрито помещение условия. Обясних в текст, а като илюстрация, че нищо не може да попречи някому да поддържа чистота на тялото, им пратих тази снимка от Ло Мантанг при тамошните условия на температура на въздуха, водата и битови дадености.

Утеха №2 за мен - няма да се наложи да правя като тибетките и дечицата им.

361099739_3513320602319987_4636769286308230826_n.jpg

Редактирано от Anna Kalinovska
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
На 30.07.2023 г. в 9:17, дядо Пепи каза:

Майката е използвала много полсък тарикатски номер, който не е минал. Чекира места прозорец-пътека с надеждата да не настанят някой меду тях, за да има къде отрочето да си играе и им е по широко. Е да, ама не. Не всеки път номерът минава.   

Този "много плосък тарикатски номер" не се използва само от майка с дете. Лично аз от години пътувам по тази схема и в над 90% от случаите между нас със съпругата няма никой. Говорим за редовни компании, при нискотарифните е друго...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Оплаквам се от себе си, че заради безкрайните улеснения (лицево разпознаване, пръстов отпечатък, безконтактно плащане и т.н....) съм изпозабравила кое приложение и карта с кой пин "върви". 

Заключих си Revolut на телефона, забравяйки, че пин-а ми е 6 цифри. Отключих го благодарение на "резервния" app на другия ми телефон. Днес пък на резервния не успях да вляза с никакъв пин - нито стар, нито нов и деинсталирах приложението. Сега съм в лека паника, защото скоро пътувам и почти разбирам бабите, които си записват 🙄

Връзка към коментар
преди 15 минути , Надя каза:

Оплаквам се от себе си, че заради безкрайните улеснения (лицево разпознаване, пръстов отпечатък, безконтактно плащане и т.н....) съм изпозабравила кое приложение и карта с кой пин "върви". 

Заключих си Revolut на телефона, забравяйки, че пин-а ми е 6 цифри. Отключих го благодарение на "резервния" app на другия ми телефон. Днес пък на резервния не успях да вляза с никакъв пин - нито стар, нито нов и деинсталирах приложението. Сега съм в лека паника, защото скоро пътувам и почти разбирам бабите, които си записват 🙄

Аз също си записвам. Ползвам локално keepass 2, въпреки сериозните съвети на приятели (все ИТ-та) да ползвам лист хартия и химикалка.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Как е възможно в Abv пощата някой да има същия адрес като мен.Вече няколко пъти различни фирми ми пишат и сега  за някаква раница получена в Сливен.Писах на Abv пощата.

Редактирано от Mary
Премахнати лични данни
  • Шок 2
  • Замислям се 4
Връзка към коментар

Няма същия адрес, а е сбъркал своя като се е регистрирал при търговеца. И на мен ми се е случвало с някакъв адаш в Англия, накрая му смених паролата в сайта и се надявам да се е усетил.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , dimitrov6 каза:

Как е възможно в Abv пощата някой да има същия адрес като мен.Вече няколко пъти различни фирми ми пишат и сега  за някаква раница получена в Сливен.Писах на Abv пощата.

Едва ли има точно същия адрес, по-скоро близък адрес и е сбъркал някой символ при регистрацията/поръчката. 

P.S. А, писали сме едновременно с neuromancer .

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Виваком удариха дъното и изгребаха тинята. Наложи се временно да имам взаимоотношения с тях, защото купиха интернет доставчика ми.

Като отидох да се отказвам, попаднах на мацка, която се учи. Нещата се случиха учудващо бързо, но шефът на клона видя какво става. Задържа ме и ме накара на ръка!!! да му пиша молба за отказване. След това я прекара през бюрото фиктивно и ми я върна цинично. 

Бяха ми безразлични, вече са ми в графа никога техен клиент каквото и да ми предложат.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз имам такъв проблем (ако мога да го нарека така) в gmail. Някакъв руснак, адреса се различава по една главна буква. Преди години получачавах доста негова поща, не знам дали той е получавал моя. Писах му, но не отговори. Сега пак получавам от време навреме някакви писма за доставки, но не ги отварям, защото са в спам-а. Директно ги изтривам.

преди 21 минути , Фил каза:

Едва ли има точно същия адрес, по-скоро близък адрес и е сбъркал някой символ при регистрацията/поръчката. 

P.S. А, писали сме едновременно с neuromancer .

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , T.E.Lawrence каза:

Виваком удариха дъното и изгребаха тинята. Наложи се временно да имам взаимоотношения с тях, защото купиха интернет доставчика ми.

Като отидох да се отказвам, попаднах на мацка, която се учи. Нещата се случиха учудващо бързо, но шефът на клона видя какво става. Задържа ме и ме накара на ръка!!! да му пиша молба за отказване. След това я прекара през бюрото фиктивно и ми я върна цинично. 

Бяха ми безразлични, вече са ми в графа никога техен клиент каквото и да ми предложат.

Това е доста неадекватно поведение, но аз бих поискал в такъв случай входящ номер на ръчно написаната ми молба, за да се въведе документа в документооборотната им система и след това да изисквам действие по него, включително и писмен отказ или писмено одобрение.

Ако се окаже, че нямат подобна система ще му завъртя един хубав скандал защо ме кара да пиша на ръка - не знам дали съм прав, но на неадекватно отношение съм готов винаги да отговоря с пропорционална щуротия.

• Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 34 минути , neuromancer каза:

Няма същия адрес, а е сбъркал своя като се е регистрирал при търговеца. И на мен ми се е случвало с някакъв адаш в Англия, накрая му смених паролата в сайта и се надявам да се е усетил.

Сега говорих по телефона с човека от Сливен и той наистина е пропускал да добави едно 04 към моя имейл и така пощата идва при мен.Каза,че Фейсбук автоматично му слагал адреса в сайтовете на фирмите и днес не можел да си влезе в пощата.После вика да не се притеснявам,че му получавам писмата.

От Abv ми писаха,че наистина е невъзможно еднакви мейли.

Здравейте,
Съществуването на двама потребители с едно и също потребителско име е абсолютно невъзможно, тъй като всяко потребителско име е уникално. Ако сте убедени, че писмата не представляват някаква форма на спам, може да изпратите отговор и да уведомите подателя им, че писмата му не пристигат до лицето, към което ги изпраща. Възможно е подателят да не осъзнава факта, че има недоразумение.
Ако писмата показват, че подателят е наясно с това, можете да използвате услугата на Поща АБВ “Защита от спам”, която се включва от “Настройки” -> “Защита от спам” -> “Блокиране на адрес или домейн”, за да блокирате адреса на подателя. Съветваме Ви да се запознаете подробно с начина на функциониране на “Защита от спам” и да използвате настройките, зададени по подразбиране.
Поща АБВ допълнително Ви дава възможност да блокирате не само конкретен имейл адрес, от който не желаете да получавате писма, но и целия домейн (частта след @), като така ще ограничите получаването на писма от всички възможни имейл адреси в този домейн. Разполагате със 300 (тристa) броя блокировки. Когато ги изчерпите, е необходимо да изтриете известна част от по-старите блокировки.
Още информация можете да намерите на адрес: https://help.abv.bg/?cat=9.

Поздрави,
екипът на АБВ

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

и аз маса време получавах банкови извлечения на някаква мацка от Словения, които в началото мислех за фишинг и изобщо не отварях, но в един момент се усетих, че идват всеки месец по едно и също време, и се оказа съвсем legit словенска банка, която чинно изпращаше извлечения по три сметки и кредитни карти; написах им имейл, с който обясних, че получавам неправомерно такава информация за чужди финанси и да си се свържат с клиентката и да уточнят имейла й, след няколко дни ми върнаха отговор с благодарности и имейлите от банката спряха

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар

А аз получих 5-6 курсови работи от сръбски студенти. На всички отговорих, че не изпращат на преподавателската си, да я питат за мейла ѝ отново. Че да не останат без оценка ей така за нищо. 🙂

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Смея се 15
Връзка към коментар

А какво чудно скитане "a piedi di monte" ни бях спретнал в област Пиемонт.... Но не би, поне не тази година. Air Serbia така жестоко прекроиха преди ден-два полетите ни до там и обратно, че ни отказаха. Поне за връщането на парите стартираха процедурата. Но живи и здрави сме, спретвам резервни варианти. 

Връзка към коментар

С Императора на края на всяка зима затваряме буркани с мегахейт, за да си имаме през лятото. През този слънчев (бла!) сезон има твърде малко поводи за истински злобеене - всички ходят напред-назад по дестинациЙ, пръска се щастие насам-натам и като цяло трудно се намира пресен хейт и така от време на време си отваряме консерви и си консумираме с кеф.

И искам да се оплача, че тази година явно сме направили твърде малко консерви, защото онзи ден отворих последното бурканче ... И ще ни останат два месеца без запаси. Дано застудее още през октомври, за да култивираме пресен хейт ... Предполагам някой ще каже "защо не си купите от магазина". Да, и това е вариант, но домашният хейт е съвсем друго нещо ...

• Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

От организацията на движението при румъно-сръбската граница при Дробета Турну Северин.

Понеже мостът/границата е от едната страна на главния път, се получава така, че идващите от едната посока на пътя правят десен завой и са директно на гряницата, предреждайки опашката на дошлите от другата страна (ако някой ги пусне) (които за границата отбиват вдясно в нещо като локално, пътят се извива на 180 градуса, минавайки под главния, и едва тогава излизат на границата). Съответно това беше повод на един румънец да се заяжда с нас и да прави драми, че не сме били минали откъдето трябва за опашката, което всъщност не е така, но и няма как да се спази нормален ред с такава организация.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Днес сглобявах 5 часа този скрин от JYSK магазин.Има 251 дребни елемента,като винтове,планки и други.Свалих 1 килограм от изпотяване,въпреки че климатика работеше в стаята.Накрая майка ми даде 20 лв за труда.

Screenshot 2023-08-17 at 19-00-06 Бюфет TAPDRUP 2 врати дъб JYSK.png

• Харесвам 1
  • Браво 6
  • Смея се 11
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.