Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:

Рядко използвам темата, ама нейде - този път се налага.

По-рано този месец бяхме семейно до Одрин, после през Свиленград влязхоме и в Гърция за гироси и после се прибрахме отново в БГ. За съжаление този ден ми струва едни 130 лв. непредвидими разходи за скъп турси роуминг... За последните 2 години това ми е 8-мо или 9-то пътуване до Одрин и не съм имала проблем с включен самолетен режим, но този път как е станало незнам. Дори си мислех, че от Гърция може да съм хванала турски оператор, тъй като пътят минава близо до границата, но подробната фактура опроверга тази теория.

Вероятно след като съм минала границата, съм излязла от самолетния режим твърде рано, но всеки път го правя така. Странно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , saved_ каза:

По-рано този месец бяхме семейно до Одрин, после през Свиленград влязхоме и в Гърция за гироси и после се прибрахме отново в БГ. За съжаление този ден ми струва едни 130 лв. непредвидими разходи за скъп турси роуминг... За последните 2 години това ми е 8-мо или 9-то пътуване до Одрин и не съм имала проблем с включен самолетен режим, но този път как е станало незнам. Дори си мислех, че от Гърция може да съм хванала турски оператор, тъй като пътят минава близо до границата, но подробната фактура опроверга тази теория.

Вероятно след като съм минала границата, съм излязла от самолетния режим твърде рано, но всеки път го правя така. Странно.

Случва се.

А защо не ограничаваш само мобилните си данни. Така ще виждаш към кой оператор си и евентуално ще си ги пуснеш като си на български/гръцки.

Публикувано:
преди 23 минути , saved_ каза:

Никога на автоматично търсене на мрежа 🙂 И аз съм се опарвал така и си знам …

Публикувано:
преди 5 часа, saved_ каза:

Всички български оператори предлагат пакети за интернет за Турция активни 24 часа и с определени мегабайти - активирай си такъв пакет и няма да имаш непредвидени разходи следващия път.

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-вероятно не е и трябвал интернет, затова не е купен пакет. Само че се връзва без да се усетиш понякога.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

Само че се връзва без да се усетиш понякога.

Затова и аз като Брани от горчив опит (2х100 лв) винаги включвам ръчно избиране на оператор в гранични зони, някои гръцки острови, Монако и т.н. Тогава вместо да те свърже към нежелан оператор, ти дава, че няма обхват.

• Харесвам 5
Публикувано:

Благодаря ви за съветите. Честно казано досега не съм пробвала ръчно избиране, но явно следващият път ще пробвам и това. Иначе не взимаме пакент роуминг, защото наистина не ни трябва за 3-4 часа. Вече знаем Одрин почти като родния си град, минаваме през Маргото, през мола, през пазара (ако е пазарен ден), аптека (основната причина за посещението) и си тръгваме.

Публикувано:
преди 2 часа, saved_ каза:

Благодаря ви за съветите. Честно казано досега не съм пробвала ръчно избиране, но явно следващият път ще пробвам и това. Иначе не взимаме пакент роуминг, защото наистина не ни трябва за 3-4 часа. Вече знаем Одрин почти като родния си град, минаваме през Маргото, през мола, през пазара (ако е пазарен ден), аптека (основната причина за посещението) и си тръгваме.

Преди няколко години колеги от Бургас бяха ходили надолу, близо до турската граница. Малката спи, те са пред хотелче, бунгала или където бяха там и оставили единия телефон при детето, другия при тях- да ги ползват като бебефон. Връзката се е прехвърлила към турски оператор и едни 700 лв им струваше "удоволствието". И те бяха на автоматичен режим. 

Публикувано:

Поне при А1 всички нови договори са с роуминг революшън и няма друга опция.Старите планове веднага отпадат при подновяване на договор. Дори да се вържеш неволно няма вече как да навъртиш баснословна сметка , 5 лв/ден е за 2 0000 mb.

Най-скъпата зона , далечните държави е 20 лв. Лошото е , че дори един SMS да пратиш или да се обадиш за секунди - 20 лв /ден , цял ден да киснеш в нета пак 20 лв...

Плаща се само ако си ползвал роуминг в конкретния ден , ако не ползваш не плащаш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Най-вероятно не е и трябвал интернет, затова не е купен пакет. Само че се връзва без да се усетиш понякога.

То и в Германия покрай границата със Швейцария трябва да се внимава, че и там стават такива сакатлъци със швейцарските оператори - от опит го казвам.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

Затова и аз като Брани от горчив опит (2х100 лв) винаги включвам ръчно избиране на оператор в гранични зони, някои гръцки острови, Монако и т.н. Тогава вместо да те свърже към нежелан оператор, ти дава, че няма обхват.

При кацане на ново място е малко пасив, защото почти целият самолет започва да пиука с хората с автоматично намерените мрежи, а моето ръчно избиране ми забавя включването онлайн с около 3-4 минути. Но аз винаги мога да си уплътня свободно време - например преговарям си списъка с хората, които не харесвам с цел изтриване (никога) или добавяне (често) на нови ...

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

При кацане на ново място е малко пасив, защото почти целият самолет започва да пиука с хората с автоматично намерените мрежи, а моето ръчно избиране ми забавя включването онлайн с около 3-4 минути. Но аз винаги мога да си уплътня свободно време - например преговарям си списъка с хората, които не харесвам с цел изтриване (никога) или добавяне (често) на нови ...

И при мен на ръчно избиране ми забавя доста намирането на мрежа, но през последната година-две го ползвам, като в някои сигурни места комбинирам с автоматично, когато зацикли. Нямам горчив опит, но съпруга в Родос малко, определено по-малко от споделеното тук, го осурвакаха. Предполагам, че е станало именно на пистата на летището, когато е бързал да включва жизненоважната мрежа😉

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 18 часа, Брани каза:

с цел изтриване (никога) или добавяне (често) на нови

Тук, текстът в скобите трябва да се размени, за да отговаря някак на твоята аура...

• Харесвам 2
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.