Прескочи до съдържание

Air Baltic-периодични промоции (обща тема)

Препоръчани мнения

преди 38 минути , Suunto каза:

Аз се записах с билети до Осло за юли догодина. През приложението на трип излязоха по 65 евро двупосочен на човек (взех два еднопосочни). Ще имаме десетина дни в Норвегия и се надявам да успеем да ги оползотворим добре, тъй като отдавна се оглеждам натам. Малко са рисковани трансферите в Рига, ама няма пълно щастие.

Преди месец до мен седяха хора за Осло, та заради закъснение над час и нещо на нашия самолет им оставаха 20 минути трансферно време и са успели. Питаха стюарда и той им каза, че за толкова време ще ги изчакат, а и бяха доста като брой. Отделно преди кацане на мониторите излиза инфо на кой гейт се каца, на кои гейтове са връзките, а в списанието има карта на летището и човек може да се ориентира.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 часа, stebal каза:

Аз не съм много на ясно - ако се лети до Талин, дали има фериботи до Санкт Петербург? 

Не, от Талин няма фериботи до Санкт Петербург, има до Хелзинки, Стокхолм, Висбю и Оландските о-ви (Ahvenanmaa).

https://www.tallink.com (ако резервирате билети от ТалинК, добавете си и флекс за 5 евро, защото заради лошо време може да Ви отложат пътуването и да Ви изгорят билетите. Или да Ви променят датите на самолетните билети, или да ви канселират полетите. Пътувах с тях, супер коректни са. Шенген, няма паспортни проверки, отбелязвате QR кода от бордната карта и се качвате на кораба)

От Талин до Санкт Петербург има само автобуси, по няколко всеки ден, и дневни, и нощни, пътуват между 6 и 8 часа, според чакането на границата

https://luxexpress.eu/en/routes/tallinn-st-petersburg/

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 6 минути , Argentique каза:

Преди месец до мен седяха хора за Осло, та заради закъснение над час и нещо на нашия самолет им оставаха 20 минути трансферно време и са успели. Питаха стюарда и той им каза, че за толкова време ще ги изчакат, а и бяха доста като брой. Отделно преди кацане на мониторите излиза инфо на кой гейт се каца, на кои гейтове са връзките, а в списанието има карта на летището и човек може да се ориентира.

Нашият полет до Рига преди месец закъсняваше с два часа и някои хора си изпуснаха връзките. Но имаше инфо за гейтовете.. за Талин, за Вилнюс, за Хелзинки и т.н. Летището в Рига е малко и действат бързо.

А до Осло нали има директни полети на Norwegian?

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Suunto каза:

Аз се записах с билети до Осло за юли догодина. През приложението на трип излязоха по 65 евро двупосочен на човек (взех два еднопосочни). Ще имаме десетина дни в Норвегия и се надявам да успеем да ги оползотворим добре, тъй като отдавна се оглеждам натам. Малко са рисковани трансферите в Рига, ама няма пълно щастие.

Ако всичко върви по план трансферите са бързи. Ние бяхме тази година така до Осло и на връщане всичко беше ОК и дори и чекирания ни багаж пристигна въпреки малкото време между двата и лекото закъснение от десет -двадесет минути от Осло. За съжаление на отиване имаше голямо закъснение поради технически причини от София и се изпускаше трансфера, а следващия най-ранен полет за който ни премаршрутираха беше на другия ден сутринта, което не ме устройваше понеже ми проваляше целия ден и план, та купувах в последния момент (буквално три часа преди полета директен с Норвегиан  за да стигнем същата вечер до Осло, а не на другия ден. За щастие цените бяха много приемливи (около 80 евро на човек, с багажа стана малко повече). Но когато купувах с Air Baltic нямаше билети на Норвегиан (или аз не съм ги видяла), иначе още отначало щях да ги купя с Норвегиан и директни. Но мисля нашия случай със закъснението беше по-скоро изключение и вие няма да имате проблеми.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ох, мина голямата ми тревога. Имам издадени билети по мулти-сити резервацията🙂

Букурещ - Талин с трансфер от 2 часа и 15 мин. в Рига е на един PNR

Рига - Букурещ е с друг, но това предполагам е нормално.

Датите са 20-27 юли, 3 нощувки и 3 дни в Талин, 1 нощувка и цял ден във Вилнюс и 3 нощувки с 2 пълноценни дни в Рига. Който е по тези места в дните, може да ми пише🙂

Остава по някое време да не забравя да питам кака ми @Argentique😍 къде не продаваха алкохол нощно време, че повечето полети се случиха такива😄😛

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Каквото имам като PNR-и, успешно го добавям трайно в приложението на Air Baltic. 
По време на покупката мернах, че трябва да принтирам нещо си/билети, не запомних точно. Това така ли е или имат предвид e-ticket. Ако се чекирам онлайн, може ли с мобилна бордна карта?

Връзка към коментар
преди 15 минути , ДиянаВ каза:

Каквото имам като PNR-и, успешно го добавям трайно в приложението на Air Baltic. 
По време на покупката мернах, че трябва да принтирам нещо си/билети, не запомних точно. Това така ли е или имат предвид e-ticket. Ако се чекирам онлайн, може ли с мобилна бордна карта?

Минаваш навсякъде с мобилна бордна карта - не е необходимо да разпечатваш.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Otnesen каза:

Минаваш навсякъде с мобилна бордна карта - не е необходимо да разпечатваш.

Знаех си, че нещо не съм запомнила и прочела с разбиране🙂 Не може в електронна нация да искат току-така документи🙂. Благодаря!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , ДиянаВ каза:

къде не продаваха алкохол нощно време

Важи и за трите държави Литва, Латвия и Естония. Мисля, че беше от 20:00 вечер до 08:00 сутринта, но важи само за магазини. В заведение няма проблем, но разбира се е по скъпо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 11.09.2024 г. в 10:52, Kristian Desev каза:

Национален парк Kemeri с блатата е много красиво място, Сигулда със замъка Турайда в национален парк Gauja също не е за изпускане. Има също и нос край Колка, но за него трябва кола. 

Крис, винаги даваш интересни предложения, пиши по-често, къде се изгуби? 🙂

За следващо посещение на Рига съм запазила с флагче на картата ето това място, някогашен конц.лагер. Обикновено избягвам такива места, но снимките на мемориалния комплекс, които видях са много  въздействащи.

image.png.dbd67fbae2e80b255aa98ca9136a7571.png

image.png.1f82f9ff7279bffa6007cf2ebc4e9fa3.png

Тук може да прочете повече:

„Саласпилс“ (известен и като „Куртенгоф“) е концентрационен лагер, създаден по времето на Втората световна война на територията на окупирана от нацистка Германия Латвия. Лагерът се намирал на около 20 километра югоизточно от Рига, точно до градчето Саласпилс. Зловещото място просъществува от октомври 1941 г. до края на 1944 г.

https://antrakt.bg/zad-tezi-vrati-zemyata-stene-salaspilskia-memorialen-kompleks/

Относно продажбата за алкохол, мисля, че е от 10ч - 22ч., поне в Естония .Това е и работното време на веригата магазини за алкохол Araxes, за която писах в другата тема. В неделя си купих бира от там със сигурност след 20ч. Което не е гаранция за нищо, щом по нашите ширини не приемаме бирата за алкохол, там пък съвсем. 🙂

Но сутринта като влязох в супермаркета към 9:30ч около стелажите с алкохол имаше опънати ленти. Странно ми се видя, реших, че са счупили някоя бутилка и не е разчистено все още, но причината явно е била друга.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Това с алкохола не пречи особено на „заинтересованите“ лица. Във Вилнюс и Каунас в два супермаркета забелязах граждани да си купуват бира и концентрат още към десет заран и да се подкарват веднага на групички отвън. За жалост, има доста такива образи в напреднал стадий, но явно климатът или други фактори предразполагат.
В Талин пък пристигнах рано в неделя сутрин и по паркове и улици се търкаляха празни бутилки от концентрат, разни пияни образи (предполагаемо чужденци) се деряха в едно караоке на центъра още по обяд и доста хора лъхаха на джибри. И не само там.

Аз основно дегустирах разни бири по кръчмите и май не съм купувала за „вкъщи“.

За чекирането при AirBaltic - тук повечето се чекираме електронно, но да не забравите случайно, че за чекиране на гише ABaltic искат пари.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 14 часа, Suunto каза:

Аз се записах с билети до Осло за юли догодина. ...
Малко са рисковани трансферите в Рига, ама няма пълно щастие.

За Осло поглеждайте и директните полети на норвежките совалки:
Screenshot_20240912_113450_Tripcom.jpg.d799ca0ba3872ecc9ea0a777af8fd4dc.jpg

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Като стана дума за ограничението при продажбата на алкохол, ние имахме леко комична случка - влезнахме да пазаруваме в един супер във Вилнюс  някъде около 19:45, платихме, излезнахме... обаче след няколко крачки и известно колебание преценихме, че май ни е малко пиенето :biggrin::blush::grin: и решихме да се върнем за още 2-3 бири. Обаче на касата девойката клати глава - "Не може!" и посочи часовника - 20:05. Не помогнаха молбите ни да си затвори очите за 5 мин. закъснение, нито сърцераздирателният аргумент, че става дума за един вид животоспасяваща течност и ще ни обрече на тежки мъки, в случай че останем без бира. :grin:  (предположихме, че може да я хванат по отчетите на касата и да я накажат нещо и затова не може да направи компромис) 
А иначе на мен ми е малко странен изборът на часови период за такова ограничение - ако има забрана за продажба на алкохол, на мен ми изглежда по-логично тя да важи за сутринта или през деня - както отбеляза и @Argentiqueпо-горе, пияниците и алкохолиците започват да пият още от сутринта...

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Фил каза:

За Осло поглеждайте и директните полети на норвежките совалки:
Screenshot_20240912_113450_Tripcom.jpg.d799ca0ba3872ecc9ea0a777af8fd4dc.jpg

Запознат съм, че има директни полети до Осло от поне година насам, проблемът е, че нискотарифната авиокомпания Norwegian държи изключително високи цени. Еднопосочни се намират, но двупосочните са направени така, че винаги сумата солидно да набъбне. Още повече, че дори няма включен нормален ръчен багаж. Отдавна следя полети в тази посока и такава промоция като на еър балтик определено не е имало. Ще се подсигуря с безплатна анулация на хотела първата нощ и така...

Връзка към коментар
преди 30 минути , Suunto каза:

Еднопосочни се намират, но двупосочните са направени така, че винаги сумата солидно да набъбне.

Имах предвид, че могат да се правят и комбинации с различни АК, не непременно с една АК и в двете посоки. Стига да има подходящи дати, според програмата.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фил каза:

Като стана дума за ограничението при продажбата на алкохол, ние имахме леко комична случка - влезнахме да пазаруваме в един супер във Вилнюс  някъде около 19:45, платихме, излезнахме... обаче след няколко крачки и известно колебание преценихме, че май ни е малко пиенето :biggrin::blush::grin: и решихме да се върнем за още 2-3 бири. Обаче на касата девойката клати глава - "Не може!" и посочи часовника - 20:05. Не помогнаха молбите ни да си затвори очите за 5 мин. закъснение, нито сърцераздирателният аргумент, че става дума за един вид животоспасяваща течност и ще ни обрече на тежки мъки, в случай че останем без бира. :grin:  (предположихме, че може да я хванат по отчетите на касата и да я накажат нещо и затова не може да направи компромис) 
А иначе на мен ми е малко странен изборът на часови период за такова ограничение - ако има забрана за продажба на алкохол, на мен ми изглежда по-логично тя да важи за сутринта или през деня - както отбеляза и @Argentiqueпо-горе, пияниците и алкохолиците започват да пият още от сутринта...

Е, вероятно е с цел безопасност и превенция на вандалски и насилствени прояви по улиците, в парковете и всякакви импулсивни алкохолни събирания в по-тъмните часове, когато и служителите на реда почиват, и минувачите не са толкова много, че да възпрепятстват подобни ситуации. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 6 часа, iMari каза:

Крис, винаги даваш интересни предложения, пиши по-често, къде се изгуби? 🙂

Благодаря 😊! В началото на лятото се прибрах обратно в България и ми е натоварено с връщането обратно в училище последните месеци, но обещавам да пиша повече!   

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Здравейте, някой може ли да ме насочи към описание какви са врътките при trip.com?
Сега ще има пазаруване за Riga-Sofia-Riga за година напред, так ако има идеи за смъкване от 78 евро двупосочен, ще се радвам да споделите.

Миналогидишната врътка Jetcost.ro->Lastminute.ro не става таз година май.

Благодаря!

Връзка към коментар
29 minutes ago, phasma said:

Здравейте, някой може ли да ме насочи към описание какви са врътките при trip.com?
Сега ще има пазаруване за Riga-Sofia-Riga за година напред, так ако има идеи за смъкване от 78 евро двупосочен, ще се радвам да споделите.

Миналогидишната врътка Jetcost.ro->Lastminute.ro не става таз година май.

Благодаря!

Trip com дава право на три отстъпки х12€ всяка. Важи не само за полетите на прибалтийците.

Отстъпката е на резервация и затова е по-добре да купуваш еднопосочни билети , но в твоя случай с много резервации ще е все тая.Общо ще спестиш 36€ , няма я вече тая благодат като на Lastminute c Дайнърс.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Да добавя, че ако са повече хора в резервацията, за всеки смъква по 12€. 
По моите резервации от вчера, днес получих и последния PNR, добавени са и съм готова🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Trip com дава право на три отстъпки х12€ всяка. Важи не само за полетите на прибалтийците.

Отстъпката е на резервация и затова е по-добре да купуваш еднопосочни билети , но в твоя случай с много резервации ще е все тая.Общо ще спестиш 36€ , няма я вече тая благодат като на Lastminute c Дайнърс.

За какъв срок е отстъпката? След 2-3 месеца ще даде ли отново? За билети на всички  АК ли се отнася? Имам предвид за България Еър важи ли, че цените София-Варна много ме ядосват?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
29 minutes ago, Дани Магелани said:

За какъв срок е отстъпката? След 2-3 месеца ще даде ли отново? За билети на всички  АК ли се отнася? Имам предвид за България Еър важи ли, че цените София-Варна много ме ядосват?

IMG_20240912_200802.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.