Elena Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Ми не се разминах само с главоболие, но както и да е - отплеснахме се от темата Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Ама чакайте сега - в бутилираната има повече стабилизатори и съответно повече шанс да ви заболи главата (например Загорката) Редактирано 15 май, 2013 от Фичо 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Слава богу Сърбия е само на 50 км. от София, а Зайчарското е много добро. Аз не съм голям разбирач що се отнася до бирата, но не знам защо в Сърбия хич не ми харесва бирата ..., даже това Йелен пиво, което много си го хвалят, на мен ми е като в оня виц "... спокойно, вашият кон няма албумин" и Сърбия е от малкото места, където не пия от местната бира. Връзка към коментар
Nikotin Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Йелен е точно от типа на нашите бири. Демек съвременна боза със стабилизатори, подобрители и прочее ^%#^^%$. Зайчарското е като бирата у нас през ония години. Помните ли как като удариш първите 3-4 глътки от шишето останалото празно място се запълваше от едни балончета Абе може би ми е носталгична затова толкова ме радва тая бира. Живот и здраве ще направим сбирката в Лукавица и обсъдим с дегустация 3 Връзка към коментар
гост Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Когато бяхме деца, татко винаги ни е позволявал да пием бира и когато сме се събирали на масата, той сам ни е сипвал по една чашка. Не мога да забравя аромата на онази бира, която имаше 5 дена трайност и особено, ако минеш покрай някой, който е пил бира, просто ухаеше на БИРА! А сега, като си пил бира, просто си "ухаеш" на спирт. 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Oooooo да, и аз обичам да си снимам биричката Подкрепям Жорето с темичката. Макар че тука в офиса се намират малко от тези снимки мога да предложа това: Да започна с испанската вълна - San Miguel, някъде в Тарагона: 001 505.jpg Тенерифската - Dorada : 166453_1815362861444_1475069_n.jpg Хърватските: 313030_2455596786892_366261691_n.jpgDSC09175.JPG Черногорската: DSC09441.JPG Ти си показал Гинес-а, а аз ще ви покажа друга моя любима - Smithwicks..IM000994.JPG В Македония ни сервираха така: 315889_2348456708457_1641020_n.jpg Имаме и този случай : DSC04074.JPG Последно май Кипърските бири не съм показала все още..., а пък и напоследък нещо в жегата и сайдерчетата ми се услаждат.. Добре че си ти, мислех си че само аз съм фрийк да правя такива снимки Пускам следваща серия по-късно довечера, 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Хай наздраве към Ница с 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Всъщност мит е , че в бирата се слага повече спирт за трайност. Дори икономически не им отърва. Говорил съм по темата с технолози в бирени фабрики и са единодушни , че това е абсурд. От българските в момента харесвам само Шуменско Премиум ( светлото им е страшна помия) , Столично тъмно и Каменица тъмно , но последното вече го спряха. Фен съм на тъмните бири и ме е яд , че в БГ се правят само сезонно. Предпочитам и силните бири и си имам една любима ... в Лидъл - Argus Strong 7.2%. Във Франция са много популярни силните бири и там си оттушвам ... точно в Ница , та завиждам на колегата :D В Хонконг имаше една Bear 12 % и това е най-силната която съм срещал. Пия обаче максимум 2-3 кенчета , щото най-гадното главоболие ми се е случвало от прекаляване с бира и вино ;-) Aха ето я : Редактирано 15 май, 2013 от stenk 6 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Аз бях по бирата през ученическите години. След това нещо ми стана и сега рядко мога да изпия повече от три бири на едно сядане. Но доколкото пия, предпочитам тъмните бири (milde ale и stout, по-рядко bock) - ирландски, а и всякакви други, стига да са с тъмен цвят. От лагерите предпочитам белгийските и чешките. Немската и холандската бира ми идват "остри" за моя вкус. Сигурен съм, че няколко пъти съм снимал бири, но снимките, за съжаление, засега са неоткриваеми. П.П. сега видях, че докато съм писал и stenk е пуснал мнението си. При мен е абсолютно същото с главоболието от бира и вино. Вероятно имаме сходни ензими, които предизвикват еднакъв ефект след разграждането. С виното даже е още по-странно - от една чаша ме хваща, за разлика от концентратите. Може да е заради танините, не знам. Редактирано 15 май, 2013 от wilks 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) И аз като Георги винаги опитвам местните бири , ама нямам навика да снимам. Помня , че в Хърватска само аз поръчвах местна бира и местните ме гледаха с интерес. 99 % от хърватите пиеха Хайнекен , или Бекс. Тоя 1 % до 100 го оставям само ако евентулано не съм довидял някой , а и щом я има сигурно все някой някъде пие и местна бира :D Когато за пръв път бях в Англия така се набутах с едно стекче Сайдер ... мислех , че е вид бира. Зорлем го изпих на две вечери , щото да не ходят парите зян . Сега уважавам разните eйлове в големите бутилки :D Гинес , честно казано ми хареса само в Дъблин обаче наливна . Може би обстановката предразполагаше , а знаем , че и наливната е съвсем друго нещо . После съм пил няколко пъти , но мисля , че има и по-добри тъмни , нещо кисела ми идва. Редактирано 15 май, 2013 от stenk Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 май, 2013 То не е задължително да слагат спирт в нея, но загорката например си има подчертано спиртово усещане. Естествено е въпрос на вкус, аз пък само шуменско пердаша в бг... За силните бири и главоболието ще си говорим после като пусна снимката на Duvel Ма и вие какви сте симпатични, как очаквате да пиете бира и вино и да не ви боли глава, пък дори и да не ги мешите 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Гинес , честно казано ми хареса само в Дъблин обаче наливна . Може би обстановката предразполагаше , а знаем , че и наливната е съвсем друго нещо . После съм пил няколко пъти , но мисля , че има и по-добри тъмни , нещо кисела ми идва. Понеже гледам имаме много сходни вкусове относно бирата, ти давам един жокер. Ако имаш възможност някой път, пробвай Beamish stout (в случай, че не си). Aз докато бях в Ирландия, съм изпил само един Гинес, колкото да се убедя, че има разлика с Гинес, който се предлага извън Ирландия. Направо се влюбих в този Beamish Хубавото е, че се продава draught и в кенове, с едно пластмасово топче в кена, което прави специфичната пяна като се налее в чаша. Е, наливната от кег си е друго нещо, но за домашни условия става. Има и наливен Гинес в кенове. П.П. Ма и вие какви сте симпатични, как очаквате да пиете бира и вино и да не ви боли глава, пък дори и да не ги мешите Аз точно щото вече не очаквам, затова минах на ирландско уиски, бърбън и ром. В някой случаи и текилки. Там главоболие при мен няма, независимо от количествата. Редактирано 15 май, 2013 от wilks Връзка към коментар
Polina Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Да, наистина така казват, но мен не ме е боляло глава. Даже, бих казала, че ми харесва повече ... Щот не си пила достатъчно количество биричка... Аз пък напоследък съм фенка на Астиката..някак си много добре ми идва. Другите Бг бири, коит пия са Столично тъмно и Ариана бутилка / говоря за заведенията/. Ако ми предложат Каменица или Загорка и има в менюто Staropramen/ Starobrno просто си избирам наливно чешко и така. Както казах и в темичката за Кипър, там открих John Smith extra smoooth. Много ми се хареса, ама просто няма описване тЪз биричка.Това им харесвам аз на британските бири, че са по-слабо газирани и мога да си изпия доста, оставям настрана, че са и по-висок градус, но все пак са си ейл . В Ирландия пиехме Smithwicks.. препоръчвам ви го да го пробвате ако имате път натам . И Гинеса си е Гинес само наливен... а бе хубави спомени само ми излизат в главата кат се замисля . Жоро, правя снимки всякакви само муза да има.., а бирите са в музата все пак Редактирано 15 май, 2013 от Polina 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) То не е задължително да слагат спирт в нея, но загорката например си има подчертано спиртово усещане. Естествено е въпрос на вкус, аз пък само шуменско пердаша в бг... За силните бири и главоболието ще си говорим после като пусна снимката на Duvel Ма и вие какви сте симпатични, как очаквате да пиете бира и вино и да не ви боли глава, пък дори и да не ги мешите Пил съм Duvel +++++ Нямах предвид да ги смесвам . Примерно 5 бири и на другия ден не мога да си намеря главата. От петък се оправям някъде към вторник : -) От бутилка вино 700 мл. дори сухо другия ден просто трябва да го отпиша. Затова по-малко и с наслада като ценител :D Редактирано 15 май, 2013 от stenk Връзка към коментар
akair Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 2 вица, които чух от холандци: Въпрос: Какво е общото между правенето на любов в лодка и Хайнекен? Отоговор: И двете са доста близо до водата... Когато някой пие Дювел, на изхода излиза Хайнекен.... :D Банкс oт Барбадос: 2 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 Щот не си пила достатъчно количество биричка... Аз пък напоследък съм фенка на Астиката..някак си много добре ми идва. Другите Бг бири, коит пия са Столично тъмно и Ариана бутилка / говоря за заведенията/. Ако ми предложат Каменица или Загорка и има в менюто Staropramen/ Starobrno просто си избирам наливно чешко и така. Както казах и в темичката за Кипър, там открих John Smith extra smoooth. Много ми се хареса, ама просто няма описване тЪз биричка.Това им харесвам аз на британските бири, че са по-слабо газирани и мога да си изпия доста, оставям настрана, че са и по-висок градус, но все пак са си ейл . В Ирландия пиехме Smithwicks.. препоръчвам ви го да го пробвате ако имате път натам . И Гинеса си е Гинес само наливен... а бе хубави спомени само ми излизат в главата кат се замисля . Жоро, правя снимки всякакви само муза да има.., а бирите са в музата все пак Права си, не съм Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 май, 2013 От всичките бирени култури белгийската най ми допада. Всяка марка си има собствена чаша, въобще работата е изпипана. Някой ден ще стигна и до онзи манастир, където дават само по една каса на клиент на месец и се запазва с телефонно обаждане за точно конкретен ден и час... Относно Дювела, определено доста силна бира, но няма друга, която мога да определя като вкусна, просто ужасно приятна на вкус. Сега видях, че нямам читава снимка, чашата също много ме кефи, малко като конячена. И много трябва да се внимава, ако човек е подложил с някакъв друг алкохол преди това, отиде на клуб/дискотека и обърне два дювела, на другия ден главата е ад Между другото в Белгия в баровете се поръчва като правиш знака за дяволче, няма нужда да се провикваш, същия знак, който означава и хеви метъл Друг белгийски фаворит е Леффе. 8 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 15 май, 2013 Сподели Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) С две ръце за Leffe! Изключителна за мен бира. Единствената, която мога да пия и на гладно, заради невероятния й вкус. От тъмната и светлата, до червената и високоградусовата. Точно нея имах предвид, като писах в началото за белгийските бири. Редактирано 16 май, 2013 от wilks 4 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 То не е задължително да слагат спирт в нея, но загорката например си има подчертано спиртово усещане. Естествено е въпрос на вкус, аз пък само шуменско пердаша в бг... За силните бири и главоболието ще си говорим после като пусна снимката на Duvel Ма и вие какви сте симпатични, как очаквате да пиете бира и вино и да не ви боли глава, пък дори и да не ги мешите Е, то това не е за всеки. Но пък я има древната житейска мъдрост, че различни жени и различен алкохол в една и съща вечер не трябва да се смесват. ... затова минах на ирландско уиски .... Там главоболие при мен няма, независимо от количествата. Да си дойдем на думата. Стигнах даже до там преди време да си взема книга от Британския съвет за производството на ирландско уиски. В тая връзка, считам, че на небираджиите са ни нарушени правата, щото си нямаме отделна тема за концентрати. Тая работа не е като отделните зали за пушачи и непушачи - пушачите като се напушат, и аз мириша на пепелник. Ама ако аз мина границата, на тях нищо им няма. Питам аз, къде е справедливостта... 1 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 (редактирано) Малко офф - от сутринта в отдела се говори за пиянство, бири, уискита и вина. :D Тук името Джони Уокър се спряга за пенкелер, лекува всичко. :D :D :D Редактирано 16 май, 2013 от goldeneyeful 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 И една от любимите ми чаши, но бирата не струва: 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 (редактирано) Поразгледах се и аз, ама все съм снимала бирите в нечии ръце и не върви да пускам хорските физиономии без да питам. Та мога да дам 5-те си цента с две мадридски кофи. Редактирано 16 май, 2013 от Тони 7 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Малко рекламен стана този форум ама да си кажа и аз: мойте бири са Шуменско премиум и Астика Имам си носталгия към Пиринското от време оно, че днешното е срам и позор.. 3 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Малко рекламен стана този форум ама да си кажа и аз: мойте бири са Шуменско премиум и Астика Имам си носталгия към Пиринското от време оно, че днешното е срам и позор.. :D Пиринско казваш .... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 16 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 16 май, 2013 В тая връзка, считам, че на небираджиите са ни нарушени правата, щото си нямаме отделна тема за концентрати. Някой забранил ли е да пускате теми? Давай, даже подозирам, че много от бираджиите ще участват! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега