Duke Публикувано: 21 май, 2016 Публикувано: 21 май, 2016 За съжаление на Kwak-а само поставката и колбата са интересни...
VladimirK Публикувано: 25 май, 2016 Публикувано: 25 май, 2016 Maccabee Beer - Pale Israeli lager Goldstar - dark beer (в действителност е златиста на цвят) 2
cck Публикувано: 25 май, 2016 Публикувано: 25 май, 2016 Голямо ровене падна в Баку за азерска бира. Не открих, твърдяха, че нямат производство. Е, на тръгване в лоунджа на летището, Makler изнамери: 5
Фил Публикувано: 25 май, 2016 Публикувано: 25 май, 2016 (редактирано) Хайде и аз да се включа в темата с една белгийска бира (Kwak) в оригинална чашка. Този вид чаши май идва от времето, когато не е имало катаджии по пътищата, и кочияшите са си взимали от хановете пиво за из път Редактирано 25 май, 2016 от Фичо 3
captain_oveur Публикувано: 25 май, 2016 Публикувано: 25 май, 2016 Този вид чаши май идва от времето, когато не е имало катаджии по пътищата, и кочияшите са си взимали от хановете пиво за из път Хубава работа! В Белгия ли това? Ако тия ми ти пейзани бяха чували за не-толкова-далечната-от-тях Jeanne Ire de Naples, а.к.а. Dame-Jeanne, друга песен щяха да пеят 1
zon Публикувано: 25 май, 2016 Публикувано: 25 май, 2016 https://nl.wikipedia.org/wiki/Pauwel_Kwak По времето на Наполеон пивоварът Пол Куак е имал и староприемница De Hoorn в Дендермонде за кочияши. Тъй като на кочияшите не е било разрешено да оставят каретите си безнадзорно, Kwak е направил специална чаша с обла долна част, която виси в дървена поставка. Тази поставка е била закачвана на каретата. Посредством разширената кръгла долна част, чашата не може да падне по време на пътуването, тя остава да виси винаги права. Кочияшите са можели по този начин да държат безопасно тяхната чаша в ръка. Крачето е било добвено по късно към поставката за да се слага на равна повърхност. Затова една такава чаша човек нарича също така koetsiersglas ('кочияшка чаша'). Kwak не е била истинската фамилия на пивовара. Заради закръглената си фигура е бил наречен kwak. Някои хора твърдят, че името идва от формата на чашата. Ако последната глътка бира се изпие невнимателно от специалната чаша, се чува звука "kwak" и съдържанието на колбата се разлива по дрехите ти. 10
домосед Публикувано: 26 май, 2016 Публикувано: 26 май, 2016 Френската колекция, май 2016 Море-сюр-Сен (елзаско). Кулата е значително по-стара от 1664 Сен-Валери-сюр-Сом (белгийско) Арас (Bienvenue chez les Ch'tis) Париж, 12 район Марсилия (марсилско) Марсилия (корсиканско) Марсилия (сестри). Мартениченото съдържание на чашите е само за декорация Париж, 11 район. Експеримент в розово. Тоя цвят за вино не става, камо ли за бира ... 14
Guinness Публикувано: 28 май, 2016 Публикувано: 28 май, 2016 (редактирано) Готов за финала довечера. Възползвах се от промоцията в Билла на всички бири с -25%. Май ще има и второ зареждане по-късно. Редактирано 28 май, 2016 от Guinness 7
Георги Публикувано: 28 май, 2016 Автор Публикувано: 28 май, 2016 Готов за финала довечера. Възползвах се от промоцията в Билла на всички бири с -25%. Май ще има и второ зареждане по-късно. Хаха, абе след втората ще можеш ли да различиш какво пиеш?
rik4o Публикувано: 28 май, 2016 Публикувано: 28 май, 2016 (редактирано) Готов за финала довечера. Възползвах се от промоцията в Билла на всички бири с -25%. Май ще има и второ зареждане по-късно. Отивам и аз сега. Каква е разликата между тия гларуси, цели 4 вида - не съм пил такава? Редактирано 28 май, 2016 от rik4o
Guinness Публикувано: 28 май, 2016 Публикувано: 28 май, 2016 (редактирано) Хаха, абе след втората ще можеш ли да различиш какво пиеш? Да, затова съм взел различни видове - има крафт, пшенична, светла и тъмна. Отивам и аз сега. Каква е разликата между тия гларуси, цели 4 вида - не съм пил такава? Досега съм пил само със синия етикет. Като ги изпия ще видя дали има разлика. Редактирано 28 май, 2016 от Guinness
rik4o Публикувано: 28 май, 2016 Публикувано: 28 май, 2016 Ето и моята селекция. Първата по 5 - в унисон с Шампионската лига, втората по 2. Дано само този DAB да не е тъмно пиво, уж гледах: 1
Shlosera Публикувано: 28 май, 2016 Публикувано: 28 май, 2016 Тъкмо приключих с тази, но в комбинация с едни чивапи и плескавица през деня, се получи сериозна турболенция в стомаха, което наложи вземане на важни решения под силно напрежение 2
домосед Публикувано: 29 май, 2016 Публикувано: 29 май, 2016 Да, затова съм взел различни видове - има крафт, пшенична, светла и тъмна. Ти пробвал ли си да смесиш всичките тия в една вечер? Рискуваш следващият ден да отпадне 1
Guinness Публикувано: 29 май, 2016 Публикувано: 29 май, 2016 Ти пробвал ли си да смесиш всичките тия в една вечер? Рискуваш следващият ден да отпадне Хаха. Не, не успях да ги смеся, но и не искам, защото се губи насладата. Иначе като стана дума за смес си правя само един коктейл - светъл и тъмен Козел в една еднолитрова халба. Невероятен вкус се получава
П.Кръстев Публикувано: 5 юни, 2016 Публикувано: 5 юни, 2016 (редактирано) Eдна снимчица на първата партида домашна бира. Втората, по-голяма партида, трябва да е готова за откриването на Euro 2016 И една от миналия месец в Дубровник Редактирано 5 юни, 2016 от П.Кръстев 4
Янко Велков Публикувано: 5 юни, 2016 Публикувано: 5 юни, 2016 Муахаха! Темата е мнооого яка... Аз обаче се старая не само да опитам от местната бира, а по-скоро - да опитам ВСИЧКАТА местна бира С други думи, ако има възможност, се насочвам към най-близкият супермаркет и товаря бири колкото мога да нося. Че ги снимам не ще и дума... Ето някои от тях: 1. Няколко полски бири. Прилична цена, и ...съжалявам, но - по-добри от чешките! Казах го! 2. Продължавам с две островни, италиански бири: - Ichnusa, любима на о-в Сардиния: - и Messina - съответно в Сицилия: 3. Една серия непалски: - Nepal Ice: - Everest (там бирата беше на цената на прилично хапване, но пък 650 мл.!): - и Gorkha: бирата, чието алкохолно съдържание не е упоменато на етикета (кой да си играе да ти го измерва ) 4. Всички видове мароканска бира, до която се докопах. Ех... преживях първата си седмица в Мароко на вода и... газирани безалкохолни напитки (бляк!), но си спомням как ненадейно се озовах в хостел в Маракеш, където предлагаха бира - "Щъркел"... беше 25 дирхама (както разбрах по-късно - 2.5 пъти на цената в магазина), а нощувката ми - 40 дирхама, но така бях зажаднял, че не се и замислих. Скоро опитах и всички останали от снимката, но "Stork" си ми остана любимата...! 5. Следва една арменска "Erebuni", изпита в прохладна априлска вечер в един ресторант с впечатляваща гледка към централният площад на Ереван: 6. Завършвам с китайската "Tsingtao", която днес видях, че продават в Лидъл. В предградието на Шанхай, където се опитахме да си поръчаме бира за първи път, никоя от познатите разновидности на думата "бира" не отключи някаква реакция у нашите домакини. "Тсингтао?" обаче веднага водеше до появата на бутилка бира: Охо, порових се из албумите, и извадих и тази, от прочутата марка "А-де?": Както и тази "Suntory" в кенче (точно между другата "Тсингтао" и чипса с вкус на водорасли : Имам заснети поне още толкова, но се отплеснах, а минава 1 след полунощ, така че... ту би континюе! 12
Duke Публикувано: 6 юни, 2016 Публикувано: 6 юни, 2016 Няколко полски бири. Прилична цена, и ...съжалявам, но - по-добри от чешките! Казах го! Упс! И с тази уста.........пиеш бира? Сега очаквам да прочета, че холандската е по-добра от белгийската и сме готови с картоните... 1
ruwenzogy Публикувано: 6 юни, 2016 Публикувано: 6 юни, 2016 Исландска бира. След като бях осмян от групата за тази безалкохолна бира от 2,5%, реших да се поправя....... 7
Фил Публикувано: 6 юни, 2016 Публикувано: 6 юни, 2016 Eдна снимчица на първата партида домашна бира. 13318869_1162066650479777_1365600718_n.jpg Браво, сега трябва да измислиш някакъв бранд! тази безалкохолна бира от 2,5%, Оги, това друг път него споделяй пред хора! 1
Янко Велков Публикувано: 6 юни, 2016 Публикувано: 6 юни, 2016 Упс! И с тази уста.........пиеш бира? Сега очаквам да прочета, че холандската е по-добра от белгийската и сме готови с картоните... Истината е, че за първи път попаднах в Чехия през Полша, в едно горещо лято (по-миналото ), все още приятно изненадан и още по-приятно упоен от пивката полска бира като цяло. Тъй като у дома от малък съм почитател на Старопрамен - винаги ми е носила един такъв привкус на есен, на капещи червени листа носени от топъл повей, и сладникава миризма на отиващо си лято - логично веднага се сдобих с оригинал на въпросната бира, застанах на прозореца на последния етаж на хостела си в Бърно - стара многоетажна постройка, от където се откриваше чудесна гледка към затискания под настъпващата нощ град, загледах се в светващите едно след друго прозорчета и тъмният силует на готическата катедрала на върха на хълма... и отпих. Пффф! Какво... беше... това! Не и моят старопрамен! По-ми напбмняше на безалкохолна бира (която не понасям). Леко разочарован, но и заинтригуван от причудливото откритие, си допих бирата, но в Чехия и до ден днешен (т.е. и следващият единствен път, когато я посетих ) си пия Гамбринус... Говорейки за вълка: Първият "Гамбринус" в живота ми. По неведоми стечения на обстоятелствата, не го пих в Чехия, но беше прясно донесен от там А-такааа... всичко това горе можете да го зачеркнете, справка със снимките ми показа, че 2 години съм живял в лъжа - бирата е била "Златопрамен"... просто не знам как е възможно така да се объркам Бирените истории продължават с Латвия, където специално се отбих да се видя с няколко мои познати. Първо пихме по една бира на центъра на Рига с две момичета, бирата струваше към 5 евро, а аз бях на уж бюджетна разходка, та спокойно мога да кажа че беше една от най-горчивите бири в живота си. Всъщност първата вечер в Рига се озовах предсрочно (бягах от угрозата да се озова в беларуски затвор), и се наложи да оставам на хостел; излязох да напазарувам - и какво да видя - след 22 ч. не давали да си купуваш бира! Я пак?! ...После някой като тръгне да ми разправя колко по-хубаво било на запад (тя Латвия си е баш на север, но като стандарт си е май здраво стъпила на запад). За втората си вечер вече имах осигурен подслон - девойка на име Кристина ме заведе във вилата си в покрайнините на столицата, на границата на малка гора, в центъра на която имаше широко и плитко изкуствено създадено езеро, в което отидохме да поплуваме, а обратно във вилата те, с приятеля й, почнаха да приготвят вкусотии на барбекю! Преди това минахме на напазарим, като специално за мен, домакините ми подбраха селекция от най-добрите латвийски бири (а за себе си взеха най-обикновенен пакет от 6 кенчета). Едни от най-добрите домакини, които съм имал (на другия ден ме закараха до съседна Литва, просто.. какво повече да кажа!) Ето ги и бирите: Bauskas Alus Nyamam takiva bukvi na klaviaturata Уви, другите 3, които имам на снимки, са твърде не на фокус, за да ги кача тук Този декември си избирах варианти за полети за прибиране от някъде си, и за някаква символична надценка, леко мазохистично избрах да се прибирам в България през Малта, вместо през някакъв италиански град. Така се получи, че прекарах нощта на летището, което беше абсолютно празно, с изключение на двойка спящи негри (ако случайно това го четат негри, искам да поясня, че не влагам нищо обидно в думата, просто "тъмнокожи" не е достатъчно конкретно в случая!), и няколко патрула на полицията, които по-късно бяха заменени от патрули на армията (съдейки по тежкото въоръжение - тия хора имаха бронежилетки поне два пръста дебели, и сигурно по някоя базука в раниците!), и рано на другата сутрин кацнах в Малта, където имах престой от 5 часа. Спал - не спал - взех си багажчето под ръка, и цепих на някъде с уговорката, че след 2 часа ще трябва кръгом - и наобратно. Навръщане се отбих в малко кръчме, където специално попитах за местна бира. Ето какво получих: Любопитен вкус. Малта май си струва да се обиколи едно хууубаво за седмица да кажем, не само заради бирата... 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега