Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Не знам дали трябва са се нарича бира..това нещо хем е скъпо, хем не прилича на бира. Има мед и розмарин. Не я препоръчвам

attachicon.gifIMG_8546.JPG

Определено бих я опитала :)

Връзка към коментар

Не знам дали трябва са се нарича бира..това нещо хем е скъпо, хем не прилича на бира. Има мед и розмарин. Не я препоръчвам

attachicon.gifIMG_8546.JPG

Въпреки че по поринцип не си падам по големи извращения с бирите, тази ми допадна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бонусът беше "подарък" от Bulgaria Air, които предположили, че ще си изпусна връзката от техния полет към KLM за Йоханесбург и ми презаверили билета за следващия ден. Дадоха хотел със сауна и ваучери, които покриват и бирата. Проблемът беше, че НЕ си изпуснах връзката. Стигнах на гейта, преди да го затворят, но вече ме нямаше в списъка. И не ме качиха.

Ето още два бонуса. Мислех да поръчам Heineken, само за подразня Duke, но колекционеракият хъс надделя. Първата е съвсем приличен крафт IPA от Харлем. Втората е домашното светло пиво на една кръчма в центъра на Амстердам. Толкова е пикливо, че го дават без пари, ако си вземеш супа и свинска пъежол(к)а

post-247-0-09269400-1485032622_thumb.jpg

post-247-0-55046400-1485032661_thumb.jpg

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Официално потвърждавам, че Корал-чето ми остава любимата мадейранска биричка. Дори и наливна:post-21-0-24917400-1485646698_thumb.jpg

Добра компания и правеше филето от черна риба нож, банани и разни други екзотични плодове... На снимката, все още в очакване на компанията. ;)

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Лека корекция... На Budweiser... Не на бира!  :lol:

Защо, какво ѝ има? Не съм я опитвала никога.

https://en.wikipedia.org/wiki/Budweiser

https://www.google.be/search?q=budweiser&biw=1093&bih=512&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjfnrzagO_RAhWjHsAKHUYeBRcQ_AUIBigB&dpr=1.25

Връзка към коментар

Като я опиташ ще разбереш :) Масовите американски бири са нещо като овкусена водица. Аз понеже винаги пия местни където и да отидох и исках да видя дали слуховете са верни. Е верни са! Опитваш го, в първата секунда си викаш, аха, това си е бира, не е чак толкова зле. После изведнъж всякакъв вкус изчезва и все едно преглъщаш вода. 

За човек привикнал на плътните, че чат-пат и супер тежки аромати на белгийските, съм сигурен че ако опиташ и ти ще си кажеш "абе това бира ли е" :)

Да отбележа, че говорим за масовите марки, има си микропивоварни в САЩ, където съм чел че бирата е култ, но не съм пробвал такива. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Има и Чешка České Budějovice (known as Budweis in German). Американската бира е под друго наименование "Bud" на Европейския пазар, с изключение на Великобритания, Испания, Ирландия и Финландия. Anheuser-Busch е са имали спор с Budweiser Budvar Brewery (Budějovický Budvar) за търговската марка.

На мен за първи път ми хареса бира в Чехия, след това и в Белгия. След това Англия, Германия, Ирландия, Дания...

На Север бира на Юг вино в Северното полукълбо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Лека корекция... На Budweiser... Не на бира!  :lol:

Всеки път като чуя за Budweiser се сещам за реплика в един от скечовете на Монти Пайтън, от спектакъла им в Hollywood Bowl преди намнайсет години:

- "American beer reminds of making love in a canoe"

- "How come?"

- "It's f*cking close to water"

(извинете ми френския  :lol: )

Редактирано от Роца
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Да отсрамим малко американската бира :)

Ето тази (новогодишен магелански подарък с чашата) е странна, но ми допадна.

Hazelnut Brown Nectar | Rogue Ales

91 точки по скалата на Beer Advocate

IMG_3232.jpg

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.