домосед Публикувано: 5 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2017 Към рубриката "Ние пак сме тук": традиционният избор в любимото заведение за неделя следобед в дипломатическия квартал Аркадия в Претория 13 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2017 Мадридските открития (долното е боклук) 5 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2017 И първото ново южноафриканско откритие. Черпиха ме специално, че нали съм бил от Белгия или нещо подобно 10 1 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 19 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2017 Гинес тест 10 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 22 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 22 ноември, 2017 Попаднаха ми днес пред очите две от биричките опитани в Украйна. Първата на място препоръчано от когото трябва, а втората изпита набързо в заведенийце за бързо хапване. 11 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 23 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2017 Бира след буря! Стеленбошки крафт бок с гледка от Нортклиф, Йоханесбург 12 Връзка към коментар
iabulka Публикувано: 26 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2017 Все си мислех, че имам снимки на бири от пътешествията си, пък като потърсих - една няма за свят Хмм, трябва да се взема по-сериозно в ръце с фотографиите другия път. Но въпреки това ще ви почерпя виртуално Mythos - Гърция Някъде из Сръбско Club - Гана (заедно с някакъв навлек сайдер) Тук акцентът изобщо не е на бирата, но все пак я има на снимката Tsingtao - Хонг Конг. Не знам дали ще се брои точно за местно пиво, защото бирата е китайска, а я пих в Хонг Конг, ама нали и Хонг Конг си е почти китайски вече. И нещо местно - "Чисто и просто", произведено, бутилирано и изпито в Сливен 9 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 27 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2017 Fiji Bitter, безспорния победител сред останалите бири в тази островна страна. 12 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 3 декември, 2017 Сподели Публикувано: 3 декември, 2017 Пиво от Кралство Тонга. Не знам на краля коя му е любимата, но на мен най ми хареса тази 15 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 4 декември, 2017 Сподели Публикувано: 4 декември, 2017 И малко пиво от Долната Земя. Неприлично скъпо, но не толкова запомнящо се Все пак това успя да ме спечели 11 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 4 декември, 2017 Сподели Публикувано: 4 декември, 2017 На 11/23/2017 в 17:45, домосед каза: с гледка от Нортклиф, Йоханесбург Пак там, мислите са полетели към родината на избраната бира - Намибия Магеланска среща в Претория между лагер и пилзнер. Или поне така си ги наричат в микропивоварната Хейзълдийн в източните покрайнини на града. Джак Черния - утвърдила се марка крафт лагер, достатъчно добър, че да си заредиш и хладилника с него Новости от Нюландския бирен извор в Кейптаун (в източните поли на Тейбъл Маунтин) и ... ...новости открай Дългия плаж на Нордхук в средата на Капския полуостров 16 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 4 декември, 2017 Сподели Публикувано: 4 декември, 2017 Тез преди 13 минути , домосед каза: Пак там, мислите са полетели към родината на избраната бира - Намибия Магеланска среща в Претория между лагер и пилзнер. Или поне така си ги наричат в микропивоварната Хейзълдийн в източните покрайнини на града. Джак Черния - утвърдила се марка крафт лагер, достатъчно добър, че да си заредиш и хладилника с него Новости от Нюландския бирен извор в Кейптаун (в източните поли на Тейбъл Маунтин) и ... ...новости открай Дългия плаж на Нордхук в средата на Капския полуостров Тези от последните две снимки имам желанието да ги тествам и се надявам да го сторя между някоя бутилка вино. 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 За @домосед http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/11/20/3080044_jujnoafrikanskite_kraft_biri_predizvikvat_stariia_red/ П.П. Признай си, ако си местният кореспондент на Франс прес по бирените въпроси Връзка към коментар
домосед Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 преди 7 минути , zon каза: П.П. Признай си, ако си местният кореспондент на Франс прес по бирените въпроси Ако бях аз, в никакъв случай не бих споменал Soweto Gold с добро Според мене тя се класира някъде близко до дъното на южноафриканските крафт бири. То, не че за Heineken, дето ги били купили, мога да кажа нещо добре. Освен за рекламите и маркетинга им. От Zwakala нямам лични впечатления 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 6 декември, 2017 Сподели Публикувано: 6 декември, 2017 Любими зимни бири в Белгия + ирландска класика, също изпита там 9 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 13 декември, 2017 Сподели Публикувано: 13 декември, 2017 (редактирано) Няколко зелени етикета. Италианско нефилтрирано (беше добро) и чешко зелено (още по-добро) от Прага Редактирано 13 декември, 2017 от Двуцветко 9 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 Дегустация на 5 вида норвежки крафт бири на ферито от Копенхаген до Осло. Ще го запомня не толкова с вкуса на бирата (повечето бяха добри), а с факта, че на цялата церемония отваряха бутилка, сипваха по 1/3 от нея на човек за дегустация и остатъка от бутилката буквално го изливаха в мивката на бара. Сърцето ме заболя при тази гледка особено като се има предвид цената на бирата по тези ширини и наивно попитах каката зад бара дали не може поне част от остатъка от битилката да влиза в чашата ми, а не в мивката Беше ми отговорено, че съм на дегустация, а не на бар и не ми оставаше нищо друго освен да свия ушите и да си цоцкам глътките от всяка бира, които ми отпускаха 6 2 1 1 3 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 Преди 1 час, Двуцветко каза: ...остатъка от бутилката буквално го изливаха в мивката на бара... Колко мъка има по тоя свят, Боже! 1 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 (редактирано) Бирата в Казахстан (Алмати) ме впечатли не толкова с вкусовите си качества, колкото с факта, че на дамите за по-изискано се сервираше със сламка!?! Редактирано 14 декември, 2017 от Двуцветко 10 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 преди 2 минути , Двуцветко каза: Бирата в Казахстан (Алмати) ме впечатли не толкова с вкусовите си качества, колкото с факта, че на дамите за по-изискано се сервираше със сламка!?! Щом е имало сламка, водка имало ли е? 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 преди 27 минути , Polina каза: Щом е имало сламка, водка имало ли е? Не, имаше шубат - ферментирало камилско мляко 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 преди 1 час, Двуцветко каза: Бирата в Казахстан (Алмати) ме впечатли не толкова с вкусовите си качества, колкото с факта, че на дамите за по-изискано се сервираше със сламка!?! Във Варшава я сервираха лятото (2012 след европейското по футбол) освен със сламка и със сироп вътре. Сега погледнах снимките си, но за съжаление не сме увековечили тази мода. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 декември, 2017 Сподели Публикувано: 14 декември, 2017 (редактирано) преди 1 час, zon каза: ... и със сироп вътре ... Моето скромно мнение е, че всеки, който си позволява кощунството да смесва бира с разни сиропи, лимонади и прочее радлерски мурафети , заслужава публично наказание с (поне) 50 тояги на голо и доживотна забрана да се приближава на по-малко от 100 метра до която и да е пивоварна, бирария или заведение, в което се сервира бира! Хау! Редактирано 14 декември, 2017 от Фичо 4 3 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 18 декември, 2017 Сподели Публикувано: 18 декември, 2017 TIA! (Леонардо Дикаприо в Кървав диамант) Това е Африка. Понеделникът става петък още в 3 следобед 14 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега