AlexandraKo Публикувано: 2 март, 2017 Сподели Публикувано: 2 март, 2017 Предвидил съм Egyptian Museum, никъде не пишеше да му има нещо, затворени части или друго, не знам него ли имаш предвид или е някакъв друг? Него, да. Нали като се биха по едно време, имаше и пожар, близо до музея. Ама сега погледнах, било е отдавна. За мен това е най- богатият музей, който съм виждала. Три пъти съм ходила в Кайро, специално заради него и пак не съм видяла всичко. 5 Връзка към коментар
Ivan Todorov Публикувано: 7 май, 2017 Сподели Публикувано: 7 май, 2017 Имам виза положена на 28.02.2017. Престоя ми беше около 5 дни. До кога мога да я ползвам за вход в Египет или ако имам втори вход пак трябва да си купувам нова? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 май, 2017 Сподели Публикувано: 7 май, 2017 (редактирано) Преди 1 час, Ivan Todorov каза: Имам виза положена на 28.02.2017. Престоя ми беше около 5 дни. До кога мога да я ползвам за вход в Египет или ако имам втори вход пак трябва да си купувам нова? А тази от посолството ли ти я издадоха или си я купи на летището? Но и в двата случая, според мен, ти трябва нова, тази има срок 30 дни.В единия случай на летището си купуваш нова, в другия -от посолството ти я удължават. Редактирано 7 май, 2017 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Ivan Todorov Публикувано: 8 май, 2017 Сподели Публикувано: 8 май, 2017 На летището я сложиха. Изобщо не питаха за цел на пътуването. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 май, 2017 Сподели Публикувано: 8 май, 2017 Преди 1 час, Ivan Todorov каза: На летището я сложиха. Изобщо не питаха за цел на пътуването. Да де, ама, тя има валидност 30 дни, те са минали. Аз разбирам какво питаш - че не си седял 30 дни, а само 5. Ако в рамките на 30 дни влизаш-излизаш няколко пъти, караш си с тази. Според мен, ако пак отидеш, трябва нова. 1 Връзка към коментар
Drandarski Публикувано: 4 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2017 Египет увеличава цената на туристическите визи със 140% от 1 юли ...някой да е пътувал скоро? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2017 преди 35 минути , Drandarski каза: Египет увеличава цената на туристическите визи със 140% от 1 юли Засега още не е въведено това увеличение от 25 на 60 долара, което обмисляха. 2 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 4 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2017 В момента визата, която се плаща на летището при пристигане в Египет, е 25$, а предварително извадената от посолството в София, за която са необходими документи и снимки, е 40$. 13 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 5 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2017 преди 10 часа, Drandarski каза: Египет увеличава цената на туристическите визи със 140% от 1 юли ...някой да е пътувал скоро? Тези слухове тръгват периодично, според мен е малко вероятно да се случи преди да тръгнат пак масово екскурзиите натам. Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 5 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2017 Не са слухове, ами си го бяха решили, просто туристическите агенции нададоха голям вой заради и без това катастрофалните последни сезони и поне временно отмениха това безумие. 1 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 7 декември, 2017 Сподели Публикувано: 7 декември, 2017 (редактирано) Вече е официално, да го има отразено и тук в темата. Египет с e-Visa за 41 държави, включително и България. https://www.egyptvisa.com/ https://application.egyptvisa.com/application Продължителност до 30 дена престой; еднократно влизане; валидна 90 дни от датата на издаване. Необходим паспорт с валидност минимум 8 месеца от датата на влизане. Такса $25 https://travelfree.info/egypt-e-visa-now-available-41-countries/ ----------- @cck актуализирай информацията в таблицата. И за Фиджи също, че така само стряскаш хората с тези такси . Редактирано 7 декември, 2017 от wilks 8 2 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 8 декември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 декември, 2017 На 12/7/2017 в 15:51, wilks каза: Вече е официално, да го има отразено и тук в темата. ----------- @cck актуализирай информацията в таблицата. . Ами никак не е официално, все още. Ако обърнеш внимание на коментарите във travelfree.info там е заострено вниманието, че egyptvisa.com си е частен сайт. От друга страна на самият egyptvisa.com долу в disclaimer-а ясно е описано, че нямат нищо общо с Египетската държава и са регистрирани са във Флорида, САЩ. Т.е. това си е обикновена посредническа агенция. Разбира се всеки, който счете за правилно може да ползва, но не е оторизиран орган, който може да издава e-visa. Министерството на външните им работи е на този адрес http://www.mfa.gov.eg/english/ConsularServices/Pages/ConsularServiceDetails.aspx?ID=Visa+Application и там си важат досегашните правила за българи: пололство или VOA (до 30 дни) Timatic пък подсказва, че може и без VOA [т.е. съвсем без виза], ако стоиш на п-в Синай до две седмици [за дайвинг е перфектно]. "Visa required, except for Passengers with a normal, emergency or temporary passport if traveling as tourists and arriving at Sharm El Sheik (SSH), Saint Catherine (SKV) or Taba (TCP) airports and remaining in the Sinai resorts for a maximum stay of 15 days. " 1 1 Връзка към коментар
vl_stamboliev Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 Как мислите, проблем ли ще е влизането в Египет и Йордания , ако преди това съм бил и имам виза от Ливан? Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 (редактирано) Едва ли, Йордания пишеха само ,че израелска виза може да е проблем. Редактирано 26 юли, 2018 от T.E.Lawrence 1 Връзка към коментар
montepinar Публикувано: 2 август, 2018 Сподели Публикувано: 2 август, 2018 (редактирано) Между отделните арабски държави, никакъв проблем от това естество (че си бил в друга мюсюлманска държава). Проблем има когато пробваш да влезеш в т.нар. "Израел" с печат от Иран, Афганистан или 23 от общо 25-те арабски страни (Израел има сключени мирни договорки само с Йордания и Египет). И обратно... с израелски печат няма как да те пуснат Иран или в арабска държава (с изкл. на Йордания и Египет). Що се отнася до визовия режим... безвизово български граждани в арабския свят пътуват само за ОАЕ (от няколко години), Тунис и Мароко Редактирано 2 август, 2018 от montepinar 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 2 август, 2018 Сподели Публикувано: 2 август, 2018 преди 8 минути , montepinar каза: безвизово български граждани в арабския свят пътуват само за ОАЕ (от няколко години), Тунис и Мароко ...и Катар. 🙂 1 Връзка към коментар
montepinar Публикувано: 2 август, 2018 Сподели Публикувано: 2 август, 2018 о, супер. Все повече да стават. Допреди 5 години си бяха само Тунис и Египет. Дано и с Алжир скоро се получат нещата 1 Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 На 5.10.2017 г. в 0:00, desislavna каза: В момента визата, която се плаща на летището при пристигане в Египет, е 25$, а предварително извадената от посолството в София, за която са необходими документи и снимки, е 40$. Какви документи освен паспорта и снимка искат? Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 Преди 1 час, Биксбит каза: Какви документи освен паспорта и снимка искат? Паспорт, стандартни паспортни снимки, 40 долара (не друга валута) и резервация за билет (принтирах си билета и им го дадох) - това ми искаха миналия месец, когато я вадих, аз вчера се върнах от Шарм. 4 Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 преди 42 минути , infectedmushroom каза: Паспорт, стандартни паспортни снимки, 40 долара (не друга валута) и резервация за билет (принтирах си билета и им го дадох) - това ми искаха миналия месец, когато я вадих, аз вчера се върнах от Шарм. За колко време след входиране на документите беше готова визата? А от Шарм до Кайро с какво пътува? Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 преди 50 минути , Биксбит каза: За колко време след входиране на документите беше готова визата? А от Шарм до Кайро с какво пътува? За 5 дена беше готова. Маршрута беше София - Кайро - Шарм - София, полета от Кайро до Шарм беше с EgyptAir, другите полети с Turkish 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 Аз винаги досега си вадя визата на летище. По-евтино е и нищо, освен пари и малко повече отделено време на летището, не се изисква. Купува се от банковите клонове по летищата и не може с карта, а само в кеш, като предпочитано да е в долари. Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 22 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2020 В случая летището е в Израел, а влизането в Египет е през сухопътна граница. Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 19 часа, Биксбит каза: В случая летището е в Израел, а влизането в Египет е през сухопътна граница. До колкото разбирам е най-добре да си извадиш от посолството в София. На сухопътната граница е 25$ + такса за туристическа агенция, която е минимум 10$. Освен това не се знае и колко време ще отнеме. По-добре плати 40 $ на посолството в София и мирна глава. Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 Преди 1 час, Щастливеца каза: По-добре плати 40 $ на посолството в София и мирна глава. Точно това ще направя Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега