Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:

Сега направих симулация с нов мейл и цената си остана евтината. Пише, че имам фрии трайл период, който после лесно ще откажа през английската версия.

Публикувано:
  На 4.01.2025 г. в 13:58, stanimir каза:

Дали 🙂

Разшири  

До сега съм се отказвал и не съм имал проблеми. Последно така се отказах в началото на Декември и след изтичане на периода не са се опитвали да ми дърпат пари от картата.

Публикувано:
  На 4.01.2025 г. в 17:54, borislavpetkov84 каза:

До сега съм се отказвал и не съм имал проблеми. Последно така се отказах в началото на Декември и след изтичане на периода не са се опитвали да ми дърпат пари от картата.

Разшири  

Внимавай, че  са доста ловки напоследък. Аз така си платих по най-дебелата тарифа и към момента за 6 месеца още не съм намерил билет, който да е по-евтин при тях, че да си го купя с акаунта. 

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 4.01.2025 г. в 18:40, Jorro каза:

Внимавай, че  са доста ловки напоследък. Аз така си платих по най-дебелата тарифа и към момента за 6 месеца още не съм намерил билет, който да е по-евтин при тях, че да си го купя с акаунта. 

Разшири  

Аз ги купувам с карта, която е постоянно заключена и я отключвам само, като купувам нещо. Щом от ейпъл не могат да дръпнат едни пари за абонамент в ай Клауд значи и от Едриймс няма да могат. Ще трябва да е егати съвпадението да дръпнат пари, точно като купувам билети.

Публикувано:

Е, ако купуваш билетите през тях няма да е съвпадение, а точно измислен механизъм 😀

• Харесвам 5
Публикувано:
  На 4.01.2025 г. в 19:51, borislavpetkov84 каза:

Аз ги купувам с карта, която е постоянно заключена и я отключвам само, като купувам нещо. Щом от ейпъл не могат да дръпнат едни пари за абонамент в ай Клауд значи и от Едриймс няма да могат. Ще трябва да е егати съвпадението да дръпнат пари, точно като купувам билети.

Разшири  

Ако ползваш пей - пал ще се случи това: плащаш билетите, а после пей-пал ще ти дръпне парите за абонамента, когато идриймс решат. Даже и да няма наличност те са дължими, а спиране на профил в пей-пал е мисия, която не си струва спрямо цената на абонамента за година.

Ако плащаш с карта могат да блокират с,ума или дръпнат парите за билетите без да ги издадат преди да е платено членството. /Миналата година промениха ОУ няколко пъти./

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 4.01.2025 г. в 20:25, r_nikolov1 каза:

А, ако се плати с еднократната карта на Револют? Не съм запознат с този казус и затова питам.

Разшири  

Търговецът знае сметката зад картата. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

не мисля, че я знае, то това е идеята на еднократната карта, да работи само веднъж

това, което аз бих направил, ако пишех софтуера - когато купуваш билети проверявам има ли неплатено членство, ако има веднага се задължава картата с тази сума и после с билета. Или наведнъж едното + другото. В първия случай няма да мине второто плащане.

• Харесвам 3
Публикувано:

Сега ще ви обясня какво направих аз. През октомври купувах билети Варна-София-Варна с два навосъздадени мейла за двама отделни човека, след което без проблем си прекратих членствата и на двата през английската версия. Но в началото на декември се наложи да купувам билети за Рим и без да искам и без да помня съм ползвал отново единия от мейлите. Плащането мина, купих билетите без проблеми, но 5 дни след покупката получих мейл от тях, че този мейл вече съм го ползвал веднъж и според техните правила трябва да платя годишен абонамент в размер на 70 паунда. Аз почнах да си заключвам кредитната карта на ПИБ след всяка покупка и до сега имат няколко опита, като последния е от вчера да дръпнат парите, но не успяват, защото картата е заключена. Преди всеки опит за дърпане на пари ми изпращат напомнящ мейл, че ще ги дръпнат. Междувременно аз продължавам да купувам билети с тази карта, но с новосъздадени мейли и до сега не са успели. Затова написах, че ще е голямо съвпадение ако ги дръпнат когато плащам полети, защото тогава ще е отключена въпросната карта. Аз си я отключвам и заключвам през приложението на ПИБ, което е доста бързо, като процес.

• Харесвам 8
Публикувано:

Успешно купени 4 двупосочни билета от София до Копенхаген на цена от 39 лв. за двупосочен билет през австралийската версия. При търсене за един човек на двупосочен билет, а не два еднопосочни ми даде по-добра цена. Цената в сайта на Раян еър е 15 евро на посока на човек. Успешно си платих билетите с кредитната карта на ПИБ и днес канселирах прайм членствата за всички през UK версията на eDreams. 

И между другото най-добра цена за хотел ми даде UK версията на апа на Trip.com, при положение, че търсих в Букинг, Агода и Трип авдайзър.

• Харесвам 7
Публикувано:
  На 4.01.2025 г. в 21:15, neuromancer каза:

1. не мисля, че я знае, то това е идеята на еднократната карта, да работи само веднъж

т2. ова, което аз бих направил, ако пишех софтуера - когато купуваш билети проверявам има ли неплатено членство, ако има веднага се задължава картата с тази сума и после с билета. Или наведнъж едното + другото. В първия случай няма да мине второто плащане.

Разшири  

1. Да, еднократната карта работи само веднъж, но ако плащането с нея е при определени условия приети от клиента, търговецът може да си изиска плащането. Когато е платено с еднократна карта, но по някаква причина има рефънд към нея, банката издател на картата приема по вече несъществуващата карта и връща парите към сметката.

2. Доколкото зная правят нещо подобно, но по-прецизно. Свързват плащането с физическото лице, което се намира зад картата /всяка банка издала КК и ли ДК има тези данни/. Когато физическото лице е ясно броя карти няма значение, освен може би при смяна на адрес и/или имена, които респ. банките ще променят при новите карти.

На 4.01.2025 г. в 21:36, borislavpetkov84 каза:

Сега ще ви обясня какво направих аз. През октомври купувах билети Варна-София-Варна с два навосъздадени мейла за двама отделни човека, след което без проблем си прекратих членствата и на двата през английската версия. Но в началото на декември се наложи да купувам билети за Рим и без да искам и без да помня съм ползвал отново единия от мейлите. Плащането мина, купих билетите без проблеми, но 5 дни след покупката получих мейл от тях, че този мейл вече съм го ползвал веднъж и според техните правила трябва да платя годишен абонамент в размер на 70 паунда. Аз почнах да си заключвам кредитната карта на ПИБ след всяка покупка и до сега имат няколко опита, като последния е от вчера да дръпнат парите, но не успяват, защото картата е заключена. Преди всеки опит за дърпане на пари ми изпращат напомнящ мейл, че ще ги дръпнат. Междувременно аз продължавам да купувам билети с тази карта, но с новосъздадени мейли и до сега не са успели. Затова написах, че ще е голямо съвпадение ако ги дръпнат когато плащам полети, защото тогава ще е отключена въпросната карта. Аз си я отключвам и заключвам през приложението на ПИБ, което е доста бързо, като процес.

Разшири  

Зад многото различни мейли и плащане с различни карти стои едно лице или повече лица, които могат да бъдат свързани. Когато се плаща с една карта от много мейли търговецът знае, че физическото лице многократно е ползвало предимствата свързани с отказването от прайм членство, т.е. банката издател може да бъде задължена на покрие плащанията, които са дължими на основание приетите ОУ на търговеца, когато са направени плащанията.

Моля нека горното не е тема за спор, а само информация, която даже и непълна дава насока. Начинът на плащания е личен избор, но вчера се сетих, че преди 18 ... 19 години ПИБ по тяхна грешка ме бяха задължили с неголяма, но достатъчна сума, за да ми бъде отказано влизане при граничен контрол.

Още нещо и последно - колко вероятно е посредникът да реши и анулира билети за самолет, когато иска, в която посока иска и за който пътник иска, ако е засякъл активност на една карта от много профили. Има сентенция, че може да се лъже по малко дълго време или по много - за кратко.

• Харесвам 6
Публикувано:

Edreams от много време не приемат Револют, точно заради еднократните карти.

@borislavpetkov84, и аз мисля, че играеш рисково, но ти си знаеш. 🙂

А искат ли верификация от Раян за тези билети?

Откривали ли сте отстъпки в някоя от версиите на jetcost, с карта различна от Дайнърс и Мастъркард Viabuy?

Публикувано:
  На 5.01.2025 г. в 10:41, iMari каза:

Откривали ли сте отстъпки в някоя от версиите на jetcost, с карта различна от Дайнърс и Мастъркард Viabuy?

Разшири  

Доста от предложенията, които съм споделял в шантавата тема, са с отстъпнки от jetcost и карти MC, VISA дебитни и кредитни. Последно най-често през австралийската, датската и ирландската версии. Например това
Освен ако не питаш за съвсем пресни находки ... 

• Благодаря 1
Публикувано:
  На 5.01.2025 г. в 10:16, Doctor Who каза:

1. Да, еднократната карта работи само веднъж, но ако плащането с нея е при определени условия приети от клиента, търговецът може да си изиска плащането. Когато е платено с еднократна карта, но по някаква причина има рефънд към нея, банката издател на картата приема по вече несъществуващата карта и връща парите към сметката.

2. Доколкото зная правят нещо подобно, но по-прецизно. Свързват плащането с физическото лице, което се намира зад картата /всяка банка издала КК и ли ДК има тези данни/. Когато физическото лице е ясно броя карти няма значение, освен може би при смяна на адрес и/или имена, които респ. банките ще променят при новите карти.

Разшири  

С еднократната карта на Revolut може да бъде извършена само 1 трансакция(проверката на картата се брои за такава). Обикновено търговците нарочно правят две трансакции - една с 0лв/проверка на картата и една с реалната цена, за да елиминират възможността да се плаща с еднократна карта. След това тази карта е блокирана и не могат да се извършват изходящи трансакции, но refund може. От банковата сметка не могат да се теглят пари директно.

Има банкова тайна, тоест банките нямат право да издават лична информация за клиента, както и нищо свързано със сметките като цяло. Единствено може да се провери верността на посочените от клиента данни. Търговците не могат и няма как да получат информация, че Иванчо си е купил от тях 10 пъти с 10 различни карти към една сметка с 10 различни имейла.

На 5.01.2025 г. в 10:16, Doctor Who каза:

Зад многото различни мейли и плащане с различни карти стои едно лице или повече лица, които могат да бъдат свързани. Когато се плаща с една карта от много мейли търговецът знае, че физическото лице многократно е ползвало предимствата свързани с отказването от прайм членство, т.е. банката издател може да бъде задължена на покрие плащанията, които са дължими на основание приетите ОУ на търговеца, когато са направени плащанията.

Разшири  

Не може. Ние не сме сключили абонаментен договор с eDream/Opodo, който да има обвързващ характер. По принцип при покупка онлайн също се води, че има договор, но това(Prime членството) е тип предплатена електронна услуга. тоест плащаш и ползваш - не плащаш и не ползваш. Като не могат да си изтеглят парите, спират ти Prime и въпросът е приключен. Имат право след време да ти откажат отново да се абонираш за пробен период, но това е друго.

• Харесвам 6
Публикувано:

Разшири  

Всички полети на Раян, които съм купувал през еДриймс са ми искали верификация. 
Относно плащанията преди го правех с Дайнърс картата същото нещо и не съм имал проблеми, като се надявам и сега да нямам, а и всеки си преценява за себе си до колко нещо му е рисково или не.

• Харесвам 4
Публикувано:
  На 5.01.2025 г. в 13:52, Patrick K каза:

С еднократната карта на Revolut може да бъде извършена само 1 трансакция(проверката на картата се брои за такава). Обикновено търговците нарочно правят две трансакции - една с 0лв/проверка на картата и една с реалната цена, за да елиминират възможността да се плаща с еднократна карта. След това тази карта е блокирана и не могат да се извършват изходящи трансакции, но refund може. От банковата сметка не могат да се теглят пари директно.

Има банкова тайна, тоест банките нямат право да издават лична информация за клиента, както и нищо свързано със сметките като цяло. Единствено може да се провери верността на посочените от клиента данни. Търговците не могат и няма как да получат информация, че Иванчо си е купил от тях 10 пъти с 10 различни карти към една сметка с 10 различни имейла.

Не може. Ние не сме сключили абонаментен договор с eDream/Opodo, който да има обвързващ характер. По принцип при покупка онлайн също се води, че има договор, но това(Prime членството) е тип предплатена електронна услуга. тоест плащаш и ползваш - не плащаш и не ползваш. Като не могат да си изтеглят парите, спират ти Prime и въпросът е приключен. Имат право след време да ти откажат отново да се абонираш за пробен период, но това е друго.

Разшири  

Това мнение е важно, очевидно е от специалист и вярвам, че си прав.

Точно по този пункт зная за иск към българска банка от Пей-Пал за подобни плащания, които са били обвързани с приемане на ОУ. Нямам инфо как се развил случая, но от банков специалист ми е потвърдено, че това е възможно да се случи и те са длъжни да съдействат.

"Търговците не могат и няма как да получат информация, че Иванчо си е купил от тях 10 пъти с 10 различни карти към една сметка с 10 различни имейла." - определено могат ако пожелаят и това влиза в друга графа на действия и е свързано с киберсигурността. Ако си в банковата сфера не би трябвало категорично да го заявяваш.

Ако мнението ми по-горе е заблуждаващо нямам против да бъде заличено и благодаря за включването! 🙂

Публикувано:
  На 5.01.2025 г. в 11:09, stanimir каза:

Само с Mastercard Prepaid , която е също толкова мистериозна и неоткриваема.

Разшири  

Да, това е мега мистерията.
Създадох си акаунт/карта в Skrill, където точно такава карта се издава и пак греда.
Накрая от чисто любопитсво проиграх всичките комбинации от 00 до 99 за 5 и 6 цифра на картата (тогава се идентифицира типа) и нищо не се получва. Винаги се маха отстъпката. 

image.png.92db3374558e95644377427006c9b762.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Разшири  

Изкачат отстъпки 15-20 евро с обикновена Виза, но съм попадал само на полети на някои традиционни авиокомпании - последно например SAS за CPH-FAE през gotogate и други от тяхната група. Иначе lastminute/bravofly са затворили кранчето за други карти извън Diners/МC Viabuy, а там сваля винаги най-много и за всякакви полети. Аз вече изобщо не проверявам jetcost за лоукост полети.

• Харесвам 4
Публикувано:
  На 5.01.2025 г. в 14:35, Bilqz каза:

Да, това е мега мистерията.
Създадох си акаунт/карта в Skrill, където точно такава карта се издава и пак греда.
Накрая от чисто любопитсво проиграх всичките комбинации от 00 до 99 за 5 и 6 цифра на картата (тогава се идентифицира типа) и нищо не се получва. Винаги се маха отстъпката. 

image.png.92db3374558e95644377427006c9b762.png

Разшири  

Аз нали пробвах и тази на ePay ,която също е с лого Prepaid.Според мен е търговски трик за подлъгване с ниска цена или единствената карта която разпознават като Prepaid се издава от пощата в Ниуе или Тристан да Куня кобрандирана с еDreams.

@Jorro, теств ли плащане с Diners-а  на кипърските шмекери ?

• Смея се 3
Публикувано:
  На 5.01.2025 г. в 15:24, stanimir каза:

...или единствената карта която разпознават като Prepaid се издава от пощата в Ниуе или Тристан да Куня кобрандирана с еDreams.

Разшири  

Матеев щеше да знае и да е изкарал, значи отпада! :grin:

• Смея се 7
Публикувано:

Тази МC Viabuy бях чела отдавна някъде обява, че спират да я издават и вече всички издадени са закрити, т.е. официално не съществува такава карта

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• GlobeRider
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.