Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:

При мен отстъпките си ги има. Проверено преди 1 час. Имам само един купен билет през този профил и една хотелска резервация.

IMG_6584.png

• Харесвам 6
Публикувано:

Всъщност силата на trip.com са точно хотелските резервации и се радвам, че все повече хора го откриват. Понякога излизат цени, които като сравниш с други сайтове се чудиш дали не са грешки. Та това далеч компенсира отстъпките( или липсата им) за самолетни билети, които се появяват тук-там. 

• Харесвам 10
  • Замислям се 5
Публикувано:
преди 40 минути , iMari каза:

Всъщност силата на trip.com са точно хотелските резервации и се радвам, че все повече хора го откриват. Понякога излизат цени, които като сравниш с други сайтове се чудиш дали не са грешки. Та това далеч компенсира отстъпките( или липсата им) за самолетни билети, които се появяват тук-там. 

Явно аз не попадам на такива :crazy:

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:

Вчера купувах скъп ласт минит Turkish Airlines билет (над €1000) и доста порoвих. Норвежкият skyscanner спечели с препратка към сайта Flight Network (от Mytrip групата), който на свой ред даде изненадващо приятна отстъпка от €140. Плащане с Mastercard Debit. Издаване на билета за 2-3 минути.

За сравнение - най-добрата отстъпка с Дайнърс (през немския jetcost) беше едва €65, така че все още излизат добри оферти и с "лесни" карти.

Допълнителен бонус за притежателите на платен Curve план - плащанията към норвежкия Flight Network се класират като не-ЕС транзакции и дават 1% кешбек.

Апропо, потвърждавам написаното от @iMari по-горе - в момента trip.com е много ценен инструмент за намиране на изгодни хотели, често го ползвам. Отделно, че диамантеният статус там (който се прави лесно) дава безплатно 2 х посещения на лаундж и 1 х безплатна глобална есим карта (валидна 5 дни / 3 GB). А съпортът им е уникално добър и удря 10-кратно в земята всички останали играчи, включително Expedia и booking.

• Харесвам 28
  • Замислям се 2
Публикувано:

Аз също съм доволна от съпорта на трип, въпреки, че отговарят малко бавно. Но пък не съм го ползвала в спешни ситуации, там може би отговаря друго звено.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 минути , iMari каза:

Аз също съм доволна от съпорта на трип, въпреки, че отговарят малко бавно.

Хм, интересно, ползвал съм trip.com съпорт чата поне 5-6 пъти (ситуациите не са били спешни) и винаги лайв агент се включва в рамките на 30-40 секунди. Възможно е диамантеният статус да има някакво по-приоритетно обслужване, знам ли... Но наистина правят впечтление супер адекватните отговори без стандартните глупости като при другите съпорти - кратко, ясно и разрешаващо проблема. Абе китайска работа 🙂

• Харесвам 9
Публикувано:
На 9.01.2025 г. в 11:58, Георги Матеев каза:

Допълнителен бонус за притежателите на платен Curve план - плащанията към норвежкия Flight Network се класират като не-ЕС транзакции и дават 1% кешбек.

Този кешбек пристигна ли наистина, защото по принцип не би следвало да се получава? При Curve 1% кешбек има за interregional, а не за international плащания. Норвегия е извън ЕС, но е в регион Европа - ЕЕА/UK и по правилата кешбек не следва да има.

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 46 минути , tougherty каза:

Този кешбек пристигна ли наистина, защото по принцип не би следвало да се получава? При Curve 1% кешбек има за interregional, а не за international плащания. Норвегия е извън ЕС, но е в регион Европа - ЕЕА/UK и по правилата кешбек не следва да има.

Всъщност този конкретно не дойде, но написах това защото преди 2-3 седмици Curve дадоха кешбек за 2 други транзакции към същия търговец.

По същия начин кешбекът от един от шестте ми избрани към плана търговци ту идва ту не идва и всеки път трябва да пиша на съпорта да го добавят ръчно.

Същевременно плащания към Agoda New York US не дадоха кешбек, в което няма логика. Ама пък за щатската Expedia дава. Та мога само да гадая какво се случва.

Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Всъщност този конкретно не дойде, но написах това защото преди 2-3 седмици Curve дадоха кешбек за 2 други транзакции към същия търговец.

По същия начин кешбекът от един от шестте ми избрани към плана търговци ту идва ту не идва и всеки път трябва да пиша на съпорта да го добавят ръчно.

Същевременно плащания към Agoda New York US не дадоха кешбек, в което няма логика. Ама пък за щатската Expedia дава. Та мога само да гадая какво се случва.

За кешбека им в чужбина е сложна схемата и е в сила следната забележка (не знам дали това е последната версия): Cashback for Interregional spending is determined by the Mastercard and Visa networks and excludes the following countries: Antarctica, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Israel, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Russia, Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha, Saint Pierre and Miquelon, Serbia, Tajikistan, Turkey, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan, and Vatican City.

Публикувано:

Някой ползвал ли е на trip.com безплатната канселация? Обикновено към всеки полет предлагат безплатна канселация и смяна срещу 10-20 евро отгоре на билета. На сайта на авиокомпанията (Asiana) този полет е non-refundable, но през Trip явно си пускат собствена версия на флекс и връщат парите при канселиране до 2 часа преди полета срещу 20 евро. 

Като цяло съм доволен от трип - веднъж ми дадоха по-ниска цена с 200 евро на Qatar от сайта им, както и букнах без да искам един полет и им писах веднага (без да купувам опцията за безплатна канселация) и помолих да ми го канселират и тогава разбрах, че по принцип си имат 24-часова канселация и си върнаха парите за полет на Norwegian без проблем. 

Просто ми е интересно дали някой е ползвал техния "флекс", защото ако наистина канселират срещу 20 евро си заслужава да купя през тях вместо директно през Asiana, на които сайтът им е супер бъгав така или иначе (цената е същата).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , Loverboy каза:

Като цяло съм доволен от трип - веднъж ми дадоха по-ниска цена с 200 евро на Qatar от сайта им, както и букнах без да искам един полет и им писах веднага (без да купувам опцията за безплатна канселация) и помолих да ми го канселират и тогава разбрах, че по принцип си имат 24-часова канселация и си върнаха парите за полет на Norwegian без проблем. 

Имам  съвсем различен опит с trip. При молба за анулиране или промяна на резервация поради грешна дата върнаха една трета от парите.

• Шок 1
Публикувано:
преди 2 часа, Loverboy каза:

Някой ползвал ли е на trip.com безплатната канселация? Обикновено към всеки полет предлагат безплатна канселация и смяна срещу 10-20 евро отгоре на билета. На сайта на авиокомпанията (Asiana) този полет е non-refundable, но през Trip явно си пускат собствена версия на флекс и връщат парите при канселиране до 2 часа преди полета срещу 20 евро. 

Просто ми е интересно дали някой е ползвал техния "флекс", защото ако наистина канселират срещу 20 евро си заслужава да купя през тях вместо директно през Asiana, на които сайтът им е супер бъгав така или иначе (цената е същата).

Аз съм ползвал - връщат, като имат някаква такса, но горе-долу същата сума

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен са ми канселирали по мое желание. И то не един полет,който е бил с техния "флекс". Например два на Air Baltic лятото и няколко на Райън. Удържат си флекс-а,разбира се. И той е различна сума . На евтините полети понякога е 4-5 евро. Има и скъпи,над 20 евро. Като се избира полета се вижда. А има и полети,при които въобще не дава флекс.

Веднъж купих билет за влак за грешна дата.Там няма флекс,но пишеше,че позволява промяна. Проведох половинчасов чат с техен агент ,имаше желание да го промени,но не успя. Е,билетите бяха евтини(регионален влак),та се наложи да купя друг.

• Харесвам 7
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 9.01.2025 г. в 11:58, Георги Матеев каза:

Вчера купувах скъп ласт минит Turkish Airlines билет (над €1000) и доста порoвих. Норвежкият skyscanner спечели с препратка към сайта Flight Network (от Mytrip групата), който на свой ред даде изненадващо приятна отстъпка от €140. Плащане с Mastercard Debit. Издаване на билета за 2-3 минути.

За сравнение - най-добрата отстъпка с Дайнърс (през немския jetcost) беше едва €65, така че все още излизат добри оферти и с "лесни" карти.

Апропо, потвърждавам написаното от @iMari по-горе - в момента trip.com е много ценен инструмент за намиране на изгодни хотели, често го ползвам. Отделно, че диамантеният статус там (който се прави лесно) дава безплатно 2 х посещения на лаундж и 1 х безплатна глобална есим карта (валидна 5 дни / 3 GB). А съпортът им е уникално добър и удря 10-кратно в земята всички останали играчи, включително Expedia и booking.

Използва ли vpn като търси полетите, защото в момента се оппитвам да намаля туркиша от Осло до София на 22.09 и най-добрата цена е тази от сайта на туркиш, защото изобщо не ми изкарва резултати с flight network?

Публикувано:

jetcost app-a ме препраща към lol.travel с най-ниска цена за билет. Имам някакви спомени, че има нещо гнило с lol.travel. Така ли беше или се бъркам?

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 18 минути , Яничка каза:

jetcost app-a ме препраща към lol.travel с най-ниска цена за билет. Имам някакви спомени, че има нещо гнило с lol.travel. Така ли беше или се бъркам?

Няма да изпадам в подробности, но задраскай lol.travel завинаги и игнорирай всички техни резултати. Не са ОК по нито един параграф.

Същото важи за Smartfares във всички възможни версии.

На 23.01.2025 г. в 22:22, Jorro каза:

Използва ли vpn като търси полетите, защото в момента се оппитвам да намаля туркиша от Осло до София на 22.09 и най-добрата цена е тази от сайта на туркиш, защото изобщо не ми изкарва резултати с flight network?

Не ползвах VPN, но тогава бях в Мароко, макар че мароканското IP надали е оказало някакво значение. Обаче в момента търся един друг Turkish полет - най-добрата цена излиза на техния сайт и нито един посредник не пуска и стотинка отстъпка, което никога досега не ми се беше случвало. Та явно е на приливи и отливи...

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте,

Имам въпрос към Вас относно резервация на полет през Opodo. Мился да резервирам билет до Япония с тях и първото ми питане е колко са сигурни, защото четох противоречиви отзиви за тях? Второ: никъде не откривам колко точно багаж има включен в цаната. Единственото което пише е Check-in baggage included. Няма обаче пояснение до колко килограма. Ако има значение полета е с Turkish Aitlines (но гледам и такъв в комбинация Turkish Aitlines + ANA). Това предполагам е чекиран и може би трябва да проверя в Турскита авиолини за този полет колко килограма е позволен. Не ме интересесува толкова дали е 25 или 30 кг. просто искам да съм сигурен, че не е само една раничка, а има и чекиртан багаж включен в цената. И последн въпрос, четох че от 3.02 ще има Prime days в Prime days: има ли смисъл да чакам и предполагам трябва да съм Prime member за да се възползва от тях? 

Благодаря предварително на всички отговорили 🙂

Публикувано:

При Turkish чекирания багаж е включен в цената.На сайта на авиокомпанията ще видиш размерите.

Prime days са за членове на програмата. 

Ако разликата с цената в сайта на турците не е драстична, при липса на опит е много по-добре да купиш билети директно от авиокомпанията.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 minute ago, stanimir said:

При Turkish чекирания багаж е включен в цената , на сайта на авиокомпанията ще видиш размерите.

Prime days са за членове на програмата. 

Ако разликата с цената директно от сайта на турците не е драстична, при липса на опит е много по-добре да купиш директно от авиокомпанията.

Благодаря за отговора .. еми драстична е разликата (около 800 Евро разлика за 2 билета). В сайта на турските за тази цена (Economy Promo) ми дава 2 куфара по 23 кг. Но и един ме устройва. Има ли някакви "тънкости" в това да съм член на програмата за Prime days?

• Шок 1
Публикувано:

400€ отстъпка на билет звучи нереално и то в икономична класа , ако не е тайна дай да ги видим тия полети.Има нещо много съмнително.Няма никакви тънкости , освен че ако не откажеш членството в гратисния период след това трябва да си платиш таксата.

• Харесвам 4
Публикувано:
12 minutes ago, stanimir said:

400€ отстъпка на билет звучи нереално и то в икономична класа , ако не е тайна дай да ги видим тия полети.Има нещо много съмнително.Няма никакви тънкости , освен че ако не откажеш членството в гратисния период след това трябва да си платиш таксата.

Не знам дали ще стане с тези линкове:

1. https://www.opodo.com/travel/secure/?landingPageType=TEST_AB&locale=en&mktportal=skyscannerE&searchId=81686337892&testToken=20%2349587741895-6%23158231-12%23133754713489-5%2324915564296-22%2349587657166-19%23129493752446-13%23133567291291-18%23245910199124-7%23145054177850-8%234807592297-2%23133657971034-15%2318220392970-16%2349736666475-10%23126176502685-1%234339-17%2378986409927-9%2355889297876-3%23133281144819-21%23133657971061-14%23247862051085-11%2322969126240-4%23144778918506&testTokenDate=2025-01-31T08%3A06%3A40&utm_campaign=SOF-TYO&utm_content=meta-desktop-en-US-BGN-WUxv5_hRQCigvNcHrFyCbQ&utm_source=skyscannere&fareItineraryKey=0&segmentKey0=0,TK1030,TK50&segmentKey1=0,TK8364,TK1029&searchMainProductTypeName=FLIGHT&skyscanner_redirectid=WUxv5_hRQCigvNcHrFyCbQ&utm_medium=metasearch&utm_term=flight#details/21045226616/

2. https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/booking/availability-international?cId=b572ae3c-1deb-4eb7-bd34-be6a948320bd

Полета е София - Токио. Отиване 19.04.2025 в 21:15, пристигане: 09:05 (+2). Връщане: 05.05.2025 в 08:15, пристигане 20:25. Цената за двата билета е Оподо е € 2,293.94, в Туркиш: 3083.78 Евро

Дани Магелани
Публикувано:
преди 29 минути , nrjize каза:

Ако всичко е наред, ок. Но ако има проблеми, съпортът е тегав. Аз изтеглих късата клечка с билет през Оподо през пандемията. Трудна беше комуникацията с тях, след повече от две години си получих част от стойността на билета. Добре, че не беше скъп. Не бих рискувала със скъпи билети.

Публикувано:
14 minutes ago, Дани Магелани said:

Ако всичко е наред, ок. Но ако има проблеми, съпортът е тегав. Аз изтеглих късата клечка с билет през Оподо през пандемията. Трудна беше комуникацията с тях, след повече от две години си получих част от стойността на билета. Добре, че не беше скъп. Не бих рискувала със скъпи билети.

Благодаря за отговора еми за 1600 лв ще си рискувам и това е. Вземал съм си билети с други посредници и знам за тегавата комуникация с тях. Ако беше малка разликата щях да си ги взема дирекно през авиокомпанията. Между другото по-никската цена (с малки разминавания) я има освен в Opodo и в: eDreams и в Trp. Може би през Трип ще е по-лесна комуникацията или е едно и също? 

Публикувано:
преди 16 минути , nrjize каза:

Благодаря за отговора еми за 1600 лв ще си рискувам и това е. Вземал съм си билети с други посредници и знам за тегавата комуникация с тях. Ако беше малка разликата щях да си ги взема дирекно през авиокомпанията. Между другото по-никската цена (с малки разминавания) я има освен в Opodo и в: eDreams и в Trp. Може би през Трип ще е по-лесна комуникацията или е едно и също? 

В трип-а поне няма такса Prime, отказът от която си е достатъчно главоболие, доколкото чета. 
Ако търсиш билетите в skyscanner, пробвай шведската им версия и €, мисля, че дава по-ниска цена от другите. Но за твоя случай не гарантирам.
Много невероятна ми се вижда тази разлика и на мен спрямо официалния сайт.

Ако говориш за тези билети, имаш 22 часа престой в Истанбул.
На мен Търкиш ми дава сходни цени с посредниците. В този случай бих взела директно от авиокомпанията

Screenshot(1).png.34050c035a7dd5e46284375a8e94dac8.png

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.