домосед Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Веднъж ни валя на сафари сутринта, не беше особено приятно - хич - ама пък видяхме черни носорози Сигурна ли си, че на са били мокри бели носорози 6 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Сигурна ли си, че на са били мокри бели носорози Много си прав! Днес в разговор с рейнджър стана ясно че черните са рядкост. Аз явно погрешно съм разбрала... хахаха... Извинявам се. Бяха много тъмни. Днес прочетох - и ми казаха - че разликата не е в цвета между белите и черните. Но бяха много, много, много красиви! И бяха раздразнени от нещо, и гледаха страшно... хаахах Иначе не мога, не мога да не споделя тази прекраснотия. Всичките ми сетива са се сбъркали. На три метра точно от мен беше това чудно чудовище. А довечера ще спя на дървото под открито небе... P.S. Лоджата - малка и с много атмосфера, цялото настроение - и гидовете са прекрасни! Не ми се тръгва утре... Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Браво, чудни снимки Връзка към коментар
traveler Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 (редактирано) Много си прав! Днес в разговор с рейнджър стана ясно че черните са рядкост. Аз явно погрешно съм разбрала... хахаха... Извинявам се. Бяха много тъмни. Днес прочетох - и ми казаха - че разликата не е в цвета между белите и черните. Но бяха много, много, много красиви! И бяха раздразнени от нещо, и гледаха страшно... хаахах Иначе не мога, не мога да не споделя тази прекраснотия. Всичките ми сетива са се сбъркали. На три метра точно от мен беше това чудно чудовище. А довечера ще спя на дървото под открито небе... P.S. Лоджата - малка и с много атмосфера, цялото настроение - и гидовете са прекрасни! Не ми се тръгва утре... 11059628_10204850445318291_1108999488711559411_n.jpg 11081505_10204850447678350_9162061988289914730_n.jpg 10351260_10204850446838329_4158259875376977422_n.jpg 1601320_10204850448438369_8754122703165525227_n.jpg Значи успя да заблудиш всички,че си видяла черен носорог,засрами се, даже не беше и 1 април. А колкото до лъвовете не се приближавай толкова(ако не са дрогирани),че се притесняваме за теб. А лоджата с прекрасен гид ли върви. Снимките са мноооого хубави. Редактирано 1 април, 2015 от traveler Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Много си прав! Днес в разговор с рейнджър стана ясно че черните са рядкост. Аз явно погрешно съм разбрала... хахаха... Извинявам се. Бяха много тъмни. Днес прочетох - и ми казаха - че разликата не е в цвета между белите и черните. Но бяха много, много, много красиви! И бяха раздразнени от нещо, и гледаха страшно... хаахах Абе и аз бая се учудих като прочетох черни носорози, знам, че са голяма рядкост, но не бях сигурен дали пък няма някои екземпляри в Крюгер (и още не съм съвсем сигурен, въпреки, че съм склонен да мисля, че няма)... Разликата, разбира се не е в цвета, на "черните" рога и муцуната не са ниско към земята, те не пасат трева, ами храсти и са с много по-лош нрав. Някой път ще постна снимки и на двата вида един под друг, тук не ми се спами темата. Снимките ти наистина са хубави, едно от големите предимства на тези частни резервати е, че може да се излиза от пътя и да се приближават животни (лъвове примерно) на 3-4 метра. Чудесни възрастни мъжкари лъвове! Виждат ми се да са двама. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 (редактирано) Иначе не мога, не мога да не споделя тази прекраснотия. Всичките ми сетива са се сбъркали. На три метра точно от мен беше това чудно чудовище. А довечера ще спя на дървото под открито небе... А докато заспиваш, може да си тананикаш за успокоение и кураж : "In the jungle, the mighty jungle The lion sleeps tonight Hush my darling, don't fear my darlingThe lion sleeps tonight" Редактирано 1 април, 2015 от Фичо 6 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 1 април, 2015 Сподели Публикувано: 1 април, 2015 А докато заспиваш, може да си тананикаш за успокоение и кураж : "In the jungle, the mighty jungle The lion sleeps tonight Hush my darling, don't fear my darling The lion sleeps tonight" Наистина така направих, благодаря ти Връзка към коментар
Гост Публикувано: 3 април, 2015 Сподели Публикувано: 3 април, 2015 Cape Town... Лошо. Вирусът Африка се е пропил във вените ми. Мечтая за следващото сафари. Което означава че имам финансов проблем, по-точно шефовете ми ще имат проблем с моите претенции или трябва да си търся милионер Извън самоирониите е просто безкрайно хубаво. И Фичооооооооооооо, благодаря за музиката, братле. Наистина много ме усмихна в онази нощ в саваната... И продължавам да си я тананикам Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 април, 2015 Сподели Публикувано: 3 април, 2015 Cape Town... Лошо. Вирусът Африка се е пропил във вените ми. Мечтая за следващото сафари. Което означава че имам финансов проблем, по-точно шефовете ми ще имат проблем с моите претенции или трябва да си търся милионер Извън самоирониите е просто безкрайно хубаво. И Фичооооооооооооо, благодаря за музиката, братле. Наистина много ме усмихна в онази нощ в саваната... И продължавам да си я тананикам Кога си в Касане и делтата? Много ми е интересно за Odd Balls лагера какво ще разкажеш + снимков мат'рял. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 3 април, 2015 Сподели Публикувано: 3 април, 2015 Кога си в Касане и делтата? Много ми е интересно за Odd Balls лагера какво ще разкажеш + снимков мат'рял. Ливингстън - 6 април. Чобе - 7 и 8 април. Маун - 9 април. Делтата - 10 и 11 април... Беше интересно, че в Africa on foot дофтасаха едни датчани, които точно в Odd Balls са били. Казаха че е било супер. Но няма game drives. Ще видим... Абе Флай, твоите избори винаги са били много добри, убедих се. Просто аз не мога да си ги позволя винаги, ама дано, живи и здрави. Снимки и пътепис ще има, ако всичко е наред... Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 април, 2015 Сподели Публикувано: 4 април, 2015 (редактирано) Абе Флай, твоите избори винаги са били много добри, убедих се. Просто аз не мога да си ги позволя винаги, ама дано, живи и здрави. Стария е много стар (казвахме в казармата) Маршрута е тотален убиец откъдето и да го погледнеш. Odd Balls и делтата като цяло ще те "компенасират" в единствения аспект, който според разбирачите липсва в частните резервати около Крюгер - усещане за дивотия. Няма да виждаш чак такова ранообразие от животни (нито толкова отблизо) и особено хищници (хищници най-вероятно няма да видите изобщо), но ще бъде наистина далеч от всичко и много ексклузивно т. е. няма да ви се "пречкат" други посетители освен тези от лагера, няма да виждаш електрически или телефонни стълбове или какъвто и да е белег на цивилизация, освен това ще бъдеш в делтата на Окаванго - една от най-интересните екосистеми в света. Там се набляга на quality of sightings rather than quantity. Колкото до позволяването, то и аз не мога винаги да си го позволявам, но бих се лишил от доста неща, включително и други пътешествия в полза на нещо от сорта на този маршрут... Забравих дали ми "копира" местата за спане в Ливингстън и Маун, ако си ги взела, ще се изкефиш максимално. В Maramba River Lodge ако си легнеш рано (към 21:30) ще заспиш на прекрасна музика - звъна на жабите-камбанки, които не крякат, ами звънят много приятно, може да ги чуеш и в делтата. Концерта продължава докъм 23:00 ч, когато и те заспиват... В Маун ако си в Old Bridge Backpackers, поискай палатка с веранда към реката, откъдето можеш да наблюдаваш невероятните птици Pied Kingfishers как се гмуркат за риба. Ееех, жива да те оплача... Редактирано 4 април, 2015 от FlyTraveler 5 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 4 април, 2015 Сподели Публикувано: 4 април, 2015 (редактирано) Стария е много стар (казвахме в казармата) Маршрута е тотален убиец откъдето и да го погледнеш. Odd Balls и делтата като цяло ще те "компенасират" в единствения аспект, който според разбирачите липсва в частните резервати около Крюгер - усещане за дивотия. Няма да виждаш чак такова ранообразие от животни (нито толкова отблизо) и особено хищници (хищници най-вероятно няма да видите изобщо), но ще бъде наистина далеч от всичко и много ексклузивно т. е. няма да ви се "пречкат" други посетители освен тези от лагера, няма да виждаш електрически или телефонни стълбове или какъвто и да е белег на цивилизация, освен това ще бъдеш в делтата на Окаванго - една от най-интересните екосистеми в света. Там се набляга на quality of sightings rather than quantity. Колкото до позволяването, то и аз не мога винаги да си го позволявам, но бих се лишил от доста неща, включително и други пътешествия в полза на нещо от сорта на този маршрут... Забравих дали ми "копира" местата за спане в Ливингстън и Маун, ако си ги взела, ще се изкефиш максимално. В Maramba River Lodge ако си легнеш рано (към 21:30) ще заспиш на прекрасна музика - звъна на жабите-камбанки, които не крякат, ами звънят много приятно, може да ги чуеш и в делтата. Концерта продължава докъм 23:00 ч, когато и те заспиват... В Маун ако си в Old Bridge Backpackers, поискай палатка с веранда към реката, откъдето можеш да наблюдаваш невероятните птици Pied Kingfishers как се гмуркат за риба. Ееех, жива да те оплача... Маршрутът е убиец, щото копирах твоя (да си жив и здрав!) Лоджата в Касане е друга само - твоята не беше свободна - и в Делтата взех най-евтината опция... Иначе: Ливингстън - Maramba River Lodge; Касане - Chobe Safari Lodge; Маун - Bridge Backpackers; Окаванго - Oddball's Camp - жива и здрава само! Редактирано 4 април, 2015 от Гост Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 април, 2015 Сподели Публикувано: 4 април, 2015 Маршрутът е убиец, щото копирах твоя (да си жив и здрав!) Лоджата в Касане е друга само - твоята не беше свободна - и в Делтата взех най-евтината опция... Иначе: Ливингстън - Maramba River Lodge; Касане - Chobe Safari Lodge; Маун - Bridge Backpackers; Окаванго - Oddball's Camp Спомням си, че в Касане нямаше места в The Old House, но Chobe River Lodge е по-близо до парка и изглежда много добре (виждал съм я от лодка по река Чобе). За делтата си направила много добре, можеше малко по-евтино с екскурзия с лодка с преспиване на бивак на Chief's Island (където май е и Odd Balls, той е голям острова) от The Old Bridge Backpackers в Маун, ама нямаше да е значително по-евтино и нямаше да имаш полета до лагера, от който се виждат невероятни гледки. Видя ли Blyde River Canyon от самолета м-у Худспрейт и Джобург или ти летя до Кейп Таун? Връзка към коментар
Гост Публикувано: 4 април, 2015 Сподели Публикувано: 4 април, 2015 Спомням си, че в Касане нямаше места в The Old House, но Chobe River Lodge е по-близо до парка и изглежда много добре (виждал съм я от лодка по река Чобе). За делтата си направила много добре, можеше малко по-евтино с екскурзия с лодка с преспиване на бивак на Chief's Island (където май е и Odd Balls, той е голям острова) от The Old Bridge Backpackers в Маун, ама нямаше да е значително по-евтино и нямаше да имаш полета до лагера, от който се виждат невероятни гледки. Видя ли Blyde River Canyon от самолета м-у Худспрейт и Джобург или ти летя до Кейп Таун? С мокоро от Маун се оказа че не се стига реално до делтата, а с преспиване -същата история като цени. Е, почти същата Даааа, видях го каньона от самолета, благодаря ти! Макар че аз го видях и отблизо. Направих персонален трансфер от Hoedsprite до Gomo Gomo през Panorama route. Излезе ми дявол и половина като цена, но кефът цена нямал, казват... Връзка към коментар
Гост Публикувано: 4 април, 2015 Сподели Публикувано: 4 април, 2015 Упс, грешка - от Nelspruite до Gomo Gomo... Връзка към коментар
Гост Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Maun, Botswana. Предверието на Делтата на Окаванго. В уникална рокаджийска палаткова лоджо, а палатката ми гледа точно към реката. Ритттам от кеф. Флаааай, много яко, просто съм толкова благодарна за съветите ти Редактирано 9 април, 2015 от Гост Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Maun, Botswana. Предверието на Делтата на Окаванго. В уникална рокаджийска палаткова лоджо, а палатката ми гледа точно към реката. Ритттам от кеф. Флаааай, много яко, просто съм толкова благодарна за съветите ти Остреща (отвъд реката) има ли един вързан кон с чан? Отначало звучи романтично, но вечерно време започваше да досажда Собственика на лоджата Дейвид е голям пич, през повечето време играе pool до бара. Как беше парка Чобе? Предполагам, че сафарито с лодка по реката ти е харесало. На мен много ми хареса цялата атмосфера в лоджата (за The Old Bridge става дума). Приятно изкарване в Делтата! Това е добре като за Гранд Финале на пътешествието. Редактирано 9 април, 2015 от FlyTraveler 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 Конят е тук, да... хах. Сафарито по Чобе - страхотно. С джипове - тцъ. Разглезена съм от Южна Африка и частните концесии Лоджата в Касане - overcrowded. И не е сезон. Кога ми почерня задника... хаха... Утре - един прекрасен финал. А тази лоджа ми влезе яко в кръвта. Млъквам, да не ми се скара Основателя за офтопика Сполай ти! Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 Конят е тук, да... хах. Сафарито по Чобе - страхотно. С джипове - тцъ. Разглезена съм от Южна Африка и частните концесии Лоджата в Касане - overcrowded. И не е сезон. Кога ми почерня задника... хаха... Утре - един прекрасен финал. А тази лоджа ми влезе яко в кръвта. Млъквам, да не ми се скара Основателя за офтопика Сполай ти! На мен също не ми хареса особено Чобе парка с джип, но това е предполагам защото сме ходили сравнително близо до портала, където е навалицата. Гледал съм снимки правени навътре в парка в района на Савути и там е по-интересно. Има и места покрай реката, където няма толкова народ, но джиповете от лоджите в Касане не ходят там. Нищо, тъкмо да можеш да оцениш какво значи да се ходи в частен резерват, където може да се кара извън пътя, да се доближават животните и да е с ограничен достъп на посетители 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 Айде и тук да ти пожелая приятно и вълнуващо завършване на пътешествието! (Да не се чувстваш отцепена ) 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Зарадва ме, Фичо Благодаря ти! Флай, точно така е. Затова не спрях вътрешно да ти благодаря за съветите! Само не знам как ще сколасам с финикийските знаци с тая моя нова страст и слабостта към ексклузивното хах Редактирано 9 април, 2015 от Гост Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 Рейни, начи, да те пишем вече африканка, а? Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 9 април, 2015 Сподели Публикувано: 9 април, 2015 Ох, ако знаеш с какво нетърпение чакам да си дойдеш Rainy- да разкажеж, снимки да покажеж, че само от това,което загатваш вече съм навита да тръгвам и аз 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 @Rainy, абе какво стана, как изкара в Odd Balls? Какви активности имаше? Знам, че се ходи пеша с персонален (невъоражен) гид... Предполагам мокоро и моторна лодка също? Или може би без моторна лодка? Какви животни/птици видяхте? 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 @Rainy, абе какво стана, как изкара в Odd Balls? Какви активности имаше? Знам, че се ходи пеша с персонален (невъоражен) гид... Предполагам мокоро и моторна лодка също? Или може би без моторна лодка? Какви животни/птици видяхте? Ще напиша сводка... ама да си взема солука, защото от летището директно отидох на работа, а там екшънът е голям - и трябва да съм част от него, за да си плащам идиотиите по Африка А и искам да кача албумите, плюс ме чакат една камара хора за пътепис. Но ще напиша вероятно първо тук. Дааааааааааа, точно невъоръжен гид, макар че гид е силно казано - местен бушмен, изобщо... хах .. Оф, как ми се ходи пак... P.S. Една хиена ни наобиколи на няколко метра, жалко че нямаше лъвче или друго Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега