Прескочи до съдържание

Калифорния, Невада, Аризона за една седмица

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Звучиш сякаш си разочарован от снимките, а те са си ок. Според мен подобни пейзажи стоят по-добре заснети с повечко милиметри. Широкоъгълната оптика отдалечава и грандиозните гледки губят мащаб и изглеждат някак малки. 6 снимка е много добра. Да се снимат пейзажи с насечен терен, когато залязващото слънце огрява само връхчетата си е класика и много по-красиво отколкото целия каньон да е в светлина. Сенките също са си добър похват, повишават контраста и правят гледката триизмерна и обемна.

• Харесвам 1
Публикувано:

Звучиш сякаш си разочарован от снимките, а те са си ок. Според мен подобни пейзажи стоят по-добре заснети с повечко милиметри. Широкоъгълната оптика отдалечава и грандиозните гледки губят мащаб и изглеждат някак малки. 6 снимка е много добра. Да се снимат пейзажи с насечен терен, когато залязващото слънце огрява само връхчетата си е класика и много по-красиво отколкото целия каньон да е в светлина. Сенките също са си добър похват, повишават контраста и правят гледката триизмерна и обемна.

Ами не толкова разочарован, колкото че е просто трудно да се предаде мащаба на цялото нещо. Да кажем, че съм изгледал доста снимки на каньона преди да замина, но грам не може да те подготви за размера на реалността. От там и мерака за широкоъгълните, както споменаваш. Добре че снимах със всичко, сега като ги гледах наистина тези с 40мм фул фрейм еквивалент най ми допадат :)

А колкото до залеза...да, щеше ми се да се хване повече от светлината спрямо сянката. Между другото, залезите бяха супер бързи, докато се усетиш и слънцето е заминало. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Пейзажната фотография е трудна работа, предполагам затова е и толкова зарибяваща. Ако е лесно, къде остава тръпката. :)  И да мащабните гледки трудно се пресъздават.

• Харесвам 2
Публикувано:

Обратно към тази сутрин. Последва осем часово шофиране от Гранд Каньон към Лос Анжелис. С оглед на малкото сън предишната нощ и цялото общо изчерпване на батериите ни, сигурно е най-тежкото каране, което съм правил. Да са живи и здрави американците с техните автоматици и круиз контроли, не мисля, че щях да издържа да го направя същия преход при същите условия с ръчна скоростна кутия,  и ако трябваше постоянно крака ми да е на педала. Пристигнахме в района на ЛА, по-точно Марина Дел Рей, което си е отделно градче. Имахме сили колкото да идем до Venice Beach за залеза, да хапнем по един бургер и един сладолед и обратно вкъщи да спим. Движението в късния следобед беше ужасно, но изненадващо културно.

Утре сутрин ще разгледаме крайбрежните райони на Venice и Santa Monica и в ранния следобед живот и здраве, полет обратно към България. Навлизаме в епилога...

Прибрахме се, бих казал без особени перипетии. 

Последните часове бяха отделени за района около Venice. Да, минахме през ЛА и въобще не видяхме разните му бевърли хилсове, алеи на славата и подобни тур магнити. Просто бяхме вече в настроение за тръгване и лека полека върнахме темпото. Иначе района около Venice Beach е популярен. Страшно много магазинчета с просташки лафчета на тениски, които не знам кой смята за оригинални (долно бельо за жени с надпис Eric's property на задните части, сериозно?).

През 2-3 метра имаше и докторски консултации дали имаш право да се възползваш от легално продаваната медицинска марихуана. Понеже полюбопитствах, общо взето на тия консултации направо те насочват как да отговориш на въпросите за да получиш правото. Че кой няма проблем с безсъние? Ако случайно не живееш в Калифорния задължително да кажеш, че планираш съвсем скоро да се нанесеш там!

Въобще комбинирано с доста голяма част бездомници в региона (някой друг фен на Саут Парк тук да е гледал Night of the Living Homeless?) си е доста хипарска атмосфера. Което контрастира много с луксозните сгради, яхти и т.н. наоколо. Абе шарен район е, както и Santa Monica, който май е още по-шарен, но не ни остана време за него.

Снимки ще има после, явно пак ще съм новатор в областта - първо обяснявам, а после със снимки показвам какво съм обяснявал :)

Последни снимки за финал. 

Дългият път към вкъщи. Много ми хареса как на всеки изход пише какви заведения може да намериш в съответната отбивка. Също така, ако имаше голяма дистанция до следващата бензиностанция също беше упоменато, ако имаш да зареждаш да знаеш. Да не е тото като тук, където ако не знаеш на кой километър са бензиностанциите може да си изгориш :)

P4160742.jpg

Още един интересен факт. Имат някаква програма Adopt a Highway - започваш да се грижиш за чистотата на определена отсечка от магистралата и те ти поставят името или името на фирмата ти на табела като знак на благодарност. Преди години една от издънките на Ку Клукс Клан също е имала такава отсечка и името си е седяло за кратко без проблеми. Казват, че са го премахнали, защото не си изпълнявали задълженията. 

Стигнахме в Marina Del Ray. 

P4170761.jpg

И се поразходихме до Venice Beach. Каквото и да си говорим морските залези винаги са си класика. 

P4170765.jpg

P4170773.jpg

P4170786.jpg

Тук ме домързя да търся позиция, в която няма коли и хора, може би само с палми и залез щеше да се получи по-добре. 

P4170789.jpg

На другия ден се разходихме из Venice Beach. Нарича се така точно заради няколкото каналчета снимани по-долу. 

P4170792.jpg

P4170794.jpg

P4170796.jpg

P4170799.jpg

А това е пано с много известни хора. Карл Сейгън, Айнщайн, Милко Калайджиев...

P4170800.jpg

Бях споменал за докторите, които дават разрешение за употреба на марихуана. На един от лекарските кабинети директно беше подсказано от какви симптоми да се оплачете, ако искате да получите разрешенеито. 

P4170801.jpg

P4170802.jpg

А това са и сергийките по Venice Beach. Имоти струващи милиони долари, като тези на първа линия и тези покрай каналите снимани по-горе си съжителстват с откровено хипарското излъчване на докторите, студиа за татуировки, дранкулки и т.н. 

P4170803.jpg

Ами толкова от мен. Ще си цитирам пак заключението от по-рано:

Пътуването беше на изключително високо темпо, но нито за секунда не съжалявам за умората. Просто олекотяване на режима щеше да означава пропускане на Гранд Каньон, а това нямаше да си го позволя. Може да не сме вече на по 18, но все още се справяме с дълги преходи с кола, а чат-пат и спане в същата притиснати от обстоятелствата. Ще хвана да проуча и други нац. паркове в щатите, защото им ставам луд фен, харесва ми и организацията, а най-вече и самата природа. Евърглейдс и Йелоустоун са в списъка, как ще ги комбинирам не знам!

• Харесвам 6
Публикувано:

Ами не толкова разочарован, колкото че е просто трудно да се предаде мащаба на цялото нещо. Да кажем, че съм изгледал доста снимки на каньона преди да замина, но грам не може да те подготви за размера на реалността. От там и мерака за широкоъгълните, както споменаваш. Добре че снимах със всичко, сега като ги гледах наистина тези с 40мм фул фрейм еквивалент най ми допадат :)

А колкото до залеза...да, щеше ми се да се хване повече от светлината спрямо сянката. Между другото, залезите бяха супер бързи, докато се усетиш и слънцето е заминало. 

Аааа, много хубави снимки :) Ако ще ти трябват за някой конкурс, не мога да кажа, ама на мен тези залези ми изглеждат страхотно! :)

Публикувано:

Аааа, много хубави снимки :) Ако ще ти трябват за някой конкурс, не мога да кажа, ама на мен тези залези ми изглеждат страхотно! :)

Доста далеч съм от всякакви конкурси, но мерси :)

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.