Прескочи до съдържание

Виза за Боливия

Препоръчани мнения

преди 4 часа, Oshko каза:

Правихме го точно този маршрут.

Обаче не разбирам въпроса за визата. За Чили нямаме виза, а за Боливия ние изкарахме на времето през посолстов чрез познат в чужбина и мисля, че беше безплатна, а евиза на пристигане беше 50$, за това си направихме този труд.

Явно не съм се изказал ясно. 

Мисълта ми е, че за да взема виза за Боливия пише, че се иска билет за напускане на страната Боливия. Аз такъв билет няма да имам, защото самият тур ще ме изкара от Боливия сухопътно. Опасенията ми са, дали като отида за виза на летището в Ла Пас няма да ми откажат, защото нямам доказателство за излизане от страната.

Вече писах на агенцията с която ще правя тура, но питам и тук, ако някой го е правил.

Благоаря за отговора @stanimir

Връзка към коментар
Здравко Ангел
Преди 1 час, boogy83 каза:

Явно не съм се изказал ясно. 

Мисълта ми е, че за да взема виза за Боливия пише, че се иска билет за напускане на страната Боливия. Аз такъв билет няма да имам, защото самият тур ще ме изкара от Боливия сухопътно. Опасенията ми са, дали като отида за виза на летището в Ла Пас няма да ми откажат, защото нямам доказателство за излизане от страната.

Вече писах на агенцията с която ще правя тура, но питам и тук, ако някой го е правил.

Благоаря за отговора @stanimir

И ние влизахме от Перу в Боливия сухопътно и сухопътно излязохме с автобус. Вадихме си виза в Пуно от боливийското консулство. Не сме имали самолетен билет за връщане от Боливия, а от Перу.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, магеланци!

Пиша по един належащ въпрос за виза за Боливия. Знам, че има такава тема, но е от преди 5 години, а нещата понякога се променят. Направи ми впечатление, че ние сме единствената страна в ЕС, на която й искат виза за Боливия. Ще се опитам да се абстрахирам от тази несправедливост, колкото и да ме е яд... 

Та така, какъв е процесът по издаване на виза за Боливия? Влезнах в сайта им , където трябва да попълваш една камара документи на испански. Не довърших апликацията, защото вярвам, че в тези страни винаги има и друг начин, който се оказва много по-лесен.

Въпроси:

-Искам да влезна в Боливия от Чили. Мога ли да си взема визата директно от някое консулство в Чили или евентуално Аржентина?

- Струва ли нещо?

-Какви документи ви трябваха?

- Ако искат "банк стейтмънт" , може ли да е от револют без подпис и печат? Ако е от обб ще е от преди 2-3 месеца и там имам под 1000лв, не знам дали ще го приемат .

- Колко време трябваше да се чака?

Благодаря много! Като допълнителен въпрос искам да питам в останалите южноамерикански страни, които са безвизови за нас, искаха ли ви някакви допълнителни документи? В някои страни, макар че съм била без виза, са ми искали обратен билет и резервация за хотел. Нещо, което трябва да знам предварително? 🙂 

Връзка към коментар

Предходната тема за виза за Боливия все още е напълно актуална. Последните отговори в нея са от настоящата година: 

Модераторите ще преценят дали да затворят тази тема и да преместят коментарите там. 

По отношение на въпросите:

- България попада в група 2, гражданите на които страни имат право да вземат виза при пристигане (95 $). Като алтернатива, имаме право и да си изкараме безплатна виза в консулство. Има такса за самата услуга от 30 $. Не е вярно, че сме единатвената страна в ЕС която е в тази група. Тук са също Малта и Румъния. 

- Пълна информация за документите тук: https://consulados.cancilleria.gob.bo/cusco/visas/

Връзка към коментар

Прочети си все пак темата, нещата са напълно актуални.

Може в консулство да се извади, има писано, само че за Перу. Не виждам защо да не може и от Чили или Аржентина.

Относно другите латиноамерикански страни, официално в изискванията има билет за връщане. Не винаги наистина го искат на границата, но ако нещо им се видите съмнителни ще ви поискат. На мен от около десет  влизания в Бразилия са ми искали два пъти.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.