Прескочи до съдържание

Виза за Боливия

Препоръчани мнения

• 3 седмици по-късно ...

Нещо явно не правя както трябва за онлайн визата. Регистрирах си мейла, оттам получих 3 цифрен код. Попълних бланката с моите данни и на стъпка 5 остана само опция да прекача профилна снимка. Няма къде да ъплоудна резервация на хотел, кредитна карта, копие на паспорт и т.н. Накрая  ми излизат две страници като завършена форма, на втората има поле за мой подпис и за подпис на длъжностно лице. Никъде не видях да ме пита къде искам да си взема визата, в посолството в Лима или Пуно. 

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...

Здравейте, да подновя малко темата 🙂 Края на тази година ще ходя до Атакама, Чили, и искам за 2 дни да отскоча до Уюни. Не искам да давам по 100 долара на човек на границата, затова ще направя всичко възможно да изкарам визата предварително. Няма да имам време да ходя до посолството в Сантяго, така че ми остава варианта да изпращам документите до Виена. Моля, който си е изкарвал визата по този начин да опише стъпка по стъпка какво е направил и с кой куриер ги е пращал, колко е излезнало всичко и прочие такива въпроси. Също така изисква ли се документ за ваксина срещу жълта треска? Благодаря предварително!

Всъщност ще имам дълъг стоп в Буенос Айрес, ако там ще е по-бързо да се извади, също ще се радвам някой да даде съвет.

Редактирано от saved_
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Стъпка:
1. 14 Август. Започнах да пиша писма на консулствата и посолства на Боливия в Испания, Русия, Австрия, Обединено Кралство.
2. Никой не отговори. На 17 Август започнах да звъня по телефона на посолството в Австрия. 
    - Искам да посетя Боливия.
    - Пишете ни писмо.
    - Аз вече ви писах.
    - Напишете отново.
3. 18 Август написах писмото и получих отговор с набор от документи които трябва да изпратя сканирани по пощата преди да ги изпратя по куриер.
4. 23 Август.
    - Какво става с документите ?
    - Човека който ги проверява е отпуск до 27-ми.
5. 29 Август. 
    - Има ли решение за документите които ви изпратих.
    - Изпратете ги сканирани.
    - Аз ги изпратих.
    - Изпратете ги отново.
6. 31 Август получих писмо, че сме одобрени и можем да си изпратим документите по куриер.
Вчера си получих паспортите. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, saved_ каза:

Здравейте, да подновя малко темата 🙂 Края на тази година ще ходя до Атакама, Чили, и искам за 2 дни да отскоча до Уюни. Не искам да давам по 100 долара на човек на границата, затова ще направя всичко възможно да изкарам визата предварително. Няма да имам време да ходя до посолството в Сантяго, така че ми остава варианта да изпращам документите до Виена. Моля, който си е изкарвал визата по този начин да опише стъпка по стъпка какво е направил и с кой куриер ги е пращал, колко е излезнало всичко и прочие такива въпроси. Също така изисква ли се документ за ваксина срещу жълта треска? Благодаря предварително!

Всъщност ще имам дълъг стоп в Буенос Айрес, ако там ще е по-бързо да се извади, също ще се радвам някой да даде съвет.

Ще следя темата, защото планирам подобно пътуване, само че от Сантяго. @Tedy, вие последно от консулството ли ги извадихте?

Редактирано от Guinness
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , develko каза:

Стъпка:
1. 14 Август. Започнах да пиша писма на консулствата и посолства на Боливия в Испания, Русия, Австрия, Обединено Кралство.
2. Никой не отговори. На 17 Август започнах да звъня по телефона на посолството в Австрия. 
    - Искам да посетя Боливия.
    - Пишете ни писмо.
    - Аз вече ви писах.
    - Напишете отново.
3. 18 Август написах писмото и получих отговор с набор от документи които трябва да изпратя сканирани по пощата преди да ги изпратя по куриер.
4. 23 Август.
    - Какво става с документите ?
    - Човека който ги проверява е отпуск до 27-ми.
5. 29 Август. 
    - Има ли решение за документите които ви изпратих.
    - Изпратете ги сканирани.
    - Аз ги изпратих.
    - Изпратете ги отново.
6. 31 Август получих писмо, че сме одобрени и можем да си изпратим документите по куриер.
Вчера си получих паспортите. 

Много благодаря за отговора 🙂 С посолството в Австрия на английски ли си писахте? С кой куриер ги изпратихте и колко ви излезе всичко? Може ли с един куриер да се изпратят 2 паспорта? И последно - визата, която се издава за какъв период от време е?

Връзка към коментар

Моля,

На английски да. 

Може да изпратите и повече от два, ние само толкова имаме. Използвахме TNT ще ми излезе около 200 лева с доставки на следващия ден.

За изпращане до там е лесно. За връщане, ако нямате клиентски номер към някой от куриерите,  можете да направите заявка през австрийския сайт на DHL с плащане с карта. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Guinness каза:

Ще следя темата, защото планирам подобно пътуване, само че от Сантяго. @Tedy, вие последно от консулството ли ги извадихте?

Извадихме ги в Сантяго и по спомен платихме 30$. В темата, която ти пратих съм писала. Сутринта се подават документите, а следобед се взимат. Нещо такова и за ден бяха готови. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Стана ми интересно за визите за Боливия ,не че планувам пътуване ама ей така от любопитство и се изненадах че хем визата ти е безплатна( ако я вземеш преди влизане в страната)  хем трябва да я имаш в паспорта.Почти всички европейски страни влизат само с валиден паспорт.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Откъде ще влизате в Боливия? Ако е от съседна на нея страна, би трябвало да може на място да се извади виза. Ние вадихме от Пуно (Перу). Сутринта подадохме документите и след 2 часа се върнахме за визите. Бяха безплатни. Има посолство и в Лима. Споменали сте Сантяго в горен пост. Вижте дали не може направо оттам. 

Връзка към коментар

От Чили ще влизаме за Боливия, но програмата ни НЕ позволява 2 свободни полудни в седене и изчакване на визата в Сантяго.

Все още имам проблем с изпращането на посочения в посолството на Боливия във Виена имейл 😞

Връзка към коментар
преди 9 минути , saved_ каза:

Все още имам проблем с изпращането на посочения в посолството на Боливия във Виена имейл

След като изпратиш писмото, получаваш ли автоматичен отговор от MAILER-DAEMON, Mail delivery system или друга подобна служба? Пощенската ти кутия с какъв домейн е (например - abv.bg; mail.bg; gmail.com)?

Връзка към коментар
преди 2 часа, saved_ каза:

Да, точно MAILER-DAEMON получавам. Пробвах и с abv.bg, и с gmail.com

Това значи, че мейла, на който пращаш не съществува (то трябва да си пише вътре какъв е проблема де).

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
Виктория Гайдарова

Здравейте, 

благодаря на всички за информацията. 

И на мен ми се връщат имейлите от посолството на Боливия в Австрия. 

Писах на embolaustria@of-viena.at. 

Вие на кой имейл сте писали (успешно) 🙂

Благодаря!

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Нека споделя моя опит с издаване на виза на място, за да ви убедя да не го правите. Решихме, че е ок да си я издадем на границата, понеже бяхме в Пуно само точно през уикенда. Така... На митницата ни затвориха в една стая, 4-ма боливийски полицаи, които преровиха багажа ни, но не с цел търсене на наркотици, а джебчийство. Накараха ни да оставим 300 bolivar, на една икона в стаята, взеха ни всички шоколади, искаха също и часовника ми. Спасих го. Това беше за печата уж. След това ни пратиха на самото гише, където ни искаха 684 bolivar на човек, 2 снимки, жълта книжка за ваксини, доказателство за хотел, транспорт от и до Ла Пас, извлечение за наличност в банковата сметка на всеки. Заяждаха се за всяко нещо и ни искаха пари отново. Не искахме да дадем... Вече визите ни струва ха колкото тези за САЩ. Прекарахме там 4 часа. Но нямаше как да се откажем, понеже полета ни беше от Ла Пас. Никой не знаеше английски, излишно е да казвам. 

• Шок 5
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Като съм се разписал тоя следобед поне да взема отношение и тук. 

Извадих си боливийска виза в консулството в Сантяго. 

Както е писано,  вече има официална консулска такса от 30$,  която може да се плати в кеш на място. 

Оказа се обаче срока за издаване на виза е три дни,  а в рамките на ден се водело Visa Express и струваше 50$. Не съм убеден,  че тия 20$ не отидоха в джоба на консула,  защото тази услуга не я видях в ценоразписа,  нито пък получих какъвто да е документ за плащане 

Следобеда при отиване за визата се заприказвах с момичета от Хонконг - едната беше платила 50$,  втората 55$. 

Все пак е по-добре от ония 100$ за Visa on Arrival. 

Първи опит направих по време на една разходка до Италия,  в консулството  в Рим,  където се оказа че не можело с ксерокопие на кредитна карта,  а трябва банковo извлечение за шест месеца назад,  в плана за посещение се искат сканирани копия на самолетните/автобусни билети,  май всяко консулство  тълкува изискванията както си иска.  Поне бях подготвен и вече в Сантяго носех всичко необходимо. 

IMG_20190213_161149.jpg

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, stanimir каза:

Първи опит направих по време на една разходка до Италия,  в консулството  в Рим,  където се оказа че не можело с ксерокопие на кредитна карта,  а трябва банковo извлечение за шест месеца назад,  в плана за посещение се искат сканирани копия на самолетните/автобусни билети,  май всяко консулство  тълкува изискванията както си иска.  Поне бях подготвен и вече в Сантяго носех всичко необходимо. 

IMG_20190213_161149.jpg

Може ли да споделиш всичко необходимо за издаването на виза, защото скоро може да ми се наложи да вадя именно от Сантяго?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ако трябва да вадя виза на границата трябва ли предварително да попълвам тази информация - http://www.rree.gob.bo/formvisas/?fbclid=IwAR1W65oNZ1dVdLd7J0IklmNCJfIp7F6IYAJrQ1UHTDPWYFDQ1X_V-AOR1Oo ?

Ако все пак имам възможност да си пусна документите в Сантяго какво да трябва да подготвя, освен снимки и документ за напускане на страната? Не смятам да резервирам никакви нощувки, нито автобусни превози. Това би ли било проблем?

Какво се случва, ако нямам документ за ваксина за жълта треска? Четох някъде, че е задължителен само ако се посещава района с джунглата. Възможно ли е да ми откажат виза?

Връзка към коментар

Отговарям на това, което мога. Аз вадих виза на границата Перу/Боливия и ми дадоха формуляри, които да попълня.  Аз бих попълнила за всеки случай тези от линка. Дадох и копие на резервация за хотел. Пращаха ме да правя фотокопие на някакъв формуляр и на паспорт (имаше ксерокс отсреща буквално). Снимка май не искаха, на визата съм с тази снимка, която те ми правиха. Питаха ме за ваксина за жълта треска, имах направена, но бях забравила жълтата книжка в автобуса и не ми правиха проблем от това.

Връзка към коментар

Може ли малко помощ. Попълвам апликацията за боливийска виза и стигнах до финалната фаза, но ми иска да прикачвам всички тези документи. Точка 3 извлечение от банката ли е? И как да им пратя документи от резервации при условие, че ще правя всичко в движение, а и туровете от Атакама до Уюни осигуряват хотели? 

Всъщност като (ако) попълня тази бланка какви предимства ще ми даде? После трябва го принтирам ли?

Предполагам, че ако отида в посолството на Боливия в Сантяго мога да ги попълня и на място.

visa-bolivia.jpg.dbd41736c05a8068f414417698d84765.jpg

Редактирано от Guinness
Връзка към коментар

Да,  извлечение от банката,  но в Сантяго ще минеш и със сканирано копие на кредитна карта. 

Ако искаш да кандидатстваш за виза в консулство трябва да попълниш всичко  посочено в апликацията. 

Може да резервираш хотел с безплатна отмяна колкото да им покажеш резервация и после си го канселирай. 

По точка едно прикачи резервацията за полета/автобус с който ще влезеш в Боливия и полета/автобус с който ще напуснеш страната.  Ако я напускаш с тур през Уюни ще трябва да прикачиш резервация или да си купиш фиктивен билет с който да напуснеш Боливия. 

След като попълниш формуляра ще получиш входящ номер и трябва да, се явиш в рамките на 15 дни от датата на подаване.  Тоест,  ако го попълниш днес ще трябва да отидеш в консулството най-късно до 30. април.  

Ако не, попълваш наново.

Всички документи които попълваш в тази форма трябва да ги имаш и на ксерокопие и ги носиш на място + копие от апликационната форма с входящия номер. 

Ако прецениш,  че не ти се занимава все пак имаш варианта с виза при пристигане за малко над 100$,  но отново ще ти искат резервация за хотел + доказателство за напускане на страната. 

П. П. Не може да ги попълниш на място в консулството.  При това,  като ходих аз опашката от боливийци за всякакви документи и туристи беше като при Джи Пи-то. Поне 30-35 човека, които трябва да обработят за 2-3 часа. 

Консулът май нямаше никакво време за пояснения. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.