Topfly Публикувано: 27 юни, 2024 Публикувано: 27 юни, 2024 В сайтовете на повечето банки в Унгария се появияха официални съобщения за масови неототоризирани плащания през Apple pay. Всички банки твърдят, че са предприели мерки и са се свързали с Apple. Скандалът почна да се появява и в международната преса. Apple Pay Issues Seen in Hungary, Charges Users With Random Transactions 5 1
Asya Assenova Публикувано: 27 юни, 2024 Публикувано: 27 юни, 2024 преди 19 часа, MayaS каза: Ами ще им звъня пак на третия месец и после КЗП за неспазени срокове. Иначе сумата не е малка. Случая беше следния. Звънят ми от секюритито на банката. Дъръдъръ.. Направени са няколко опита за плащане с кредитната ви карта от фейсбук. Вие ли сте? - Ами не не съм аз направила плащане, моля блокирайте ми картата и ми издайте нова с друг номер, код нов пин. - Ами все пак да ни ориентирате какво е плащането? - Ъъъ, ами как да ви ориентирам като не е мое и нямам никаква идея кой и как е платил с моята карта, без SMS код и 3Д парола. Не съм получила и SMS за съответното плащане. - Ами добре, Дъръдъръ .....дочуване. Отварям си аз банкирането след 4 часа (когато ми звъняха бях в движение) и виждам блокирана сума не малка и се облещих. Тя не ми каза, че има успешно плащане. Надявах се като е била блокирана картата да не се осчетоводи, но не би - дръпнаха я. На следващия ден пуснах оспорване и те така.... Блокирането на картата не предпазва от осчетоводяване, ако вече е била направена авторизация с тази карта. То предпазва от правене на още транзакции. 6
Zlia Публикувано: 27 юни, 2024 Публикувано: 27 юни, 2024 преди 6 часа, Topfly каза: Проблемът със сигурност е в Apple Pay, защото единствено клиенти на Apple Pay са засегнати от него, но най-вероятно не става дума за хакване, а за технически проблем. На мен ми прилича на проблем в друга система на Епъл, но ще видим. 1
Ardent Публикувано: 28 юни, 2024 Публикувано: 28 юни, 2024 преди 22 часа, Zlia каза: На мен ми прилича на проблем в друга система на Епъл, но ще видим. Май се оказва, че всъщност проблемът идва от унгарската версия на App Store.
Zlia Публикувано: 28 юни, 2024 Публикувано: 28 юни, 2024 Последните години, така наречени “медии” търсещи внимание съобщават дадени новини без да си направят елементарен анализ на фактите. И хората кълват. 5
tara Публикувано: 28 юни, 2024 Публикувано: 28 юни, 2024 На 27.06.2024 г. в 8:37, MayaS каза: Да знам, че е така, но за 20лв. няма да се занимавам. Те да ми върнат откраднатата сума, пък ако и там откажат, тогава ще ги подкарам и за двете 🙂 Преди 3-4 години по същия начин искрено се възмутих на ДСК, че трябва аз да заплатя таксата за новата карта. Както и да е, разследването приключи, възстановиха ми сумата по КК и тогава ме уведоми служителка на каса, че в този случай мога да искам възстановяване на сумата от 20лв за преиздаване на новата КК. Пуска се молба, където посочваш защо си я сменил, това, че претенцията ти към банката е уважена и после пак чакаш отговор на молбата. Спомням си, че трябваше да се ходи два пъти до клона на банката и това ме отказа. 3 1
MayaS Публикувано: 30 август, 2024 Публикувано: 30 август, 2024 Да дам обратна връзка по моя случай с оспорването на трансакция по КК в ДСК. Днес установих, че са ми върнали парите до стотинка. Това е 4,5 месеца след пускането на заявлението. Това, което си мисля, че проработи е пускането на писмена (през сайта им) жалба, за неспазени срокове на 08.08. Така ме беше посъветвал човек пробвал този вариант. Тези жалби се следели и от БНБ и затова работело. Дали е така не знам, но при мен се случи. Та да се похваля де. 16 6
Dora Popova Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари Днес , сутринта осъмнах с блокирана КК на ДСК галакси - новината получавам чрез смс и телефон за връзка . Оказа се , че около 02.00 часа някакъв нигерийски сайт за хазарт се е опитал да ми дръпне 300 $ , но за щастие не е успял , защото съм задала по-ниски лимити , в случая 500 лв. От ДСК веднага блокират картата , и ме сюрпрезират с 20 лева преиздаване. Сега влизам да видя какво се вижда в приложението и подскачам , защото съм в минус 43.18 лв незнайно как. Оказа се ,че това е годишната ми такса. Не знам защо съм останала с впечатление ,че картата няма годишна такса при направени 24 транзакции за година. Тъй като в момента не мога да видя в приложението а и не помня, може ли да се замразява КК на ДСК от там?
agenta Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари преди 47 минути , Dora Popova каза: Днес , сутринта осъмнах с блокирана КК на ДСК галакси - новината получавам чрез смс и телефон за връзка . Оказа се , че около 02.00 часа някакъв нигерийски сайт за хазарт се е опитал да ми дръпне 300 $ , но за щастие не е успял , защото съм задала по-ниски лимити , в случая 500 лв. От ДСК веднага блокират картата , и ме сюрпрезират с 20 лева преиздаване. Сега влизам да видя какво се вижда в приложението и подскачам , защото съм в минус 43.18 лв незнайно как. Оказа се ,че това е годишната ми такса. Не знам защо съм останала с впечатление ,че картата няма годишна такса при направени 24 транзакции за година. Тъй като в момента не мога да видя в приложението а и не помня, може ли да се замразява КК на ДСК от там? Може да се замрази от приложението и от уеб сайта също. 1
neuromancer Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари Това е голяма цигания да ти искат пари след пробив на картата. Иначе аз след 15 години безметежно съществуване за пръв път имах неоторизирани транзакции по двете карти в два месеца, една след друга де. Нощем след полунощ, първо малка транзакция в Убер за проверка, после голяма, ама банките ги хванаха веднага без проблем, иначе аз естествено виждам съобщенията на сутринта. 2
Duke Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 9 часа, neuromancer каза: Това е голяма цигания да ти искат пари след пробив на картата. Дори мисля, че е в разрез с правилата, но трябва да се проверят ОУ на съответната банка... При мен за 20 години активно ползване на кредитна карта ми се е случвало два пъти самата банка да блокира картата поради опит за неоторизирани транзакции. И двата пъти преиздаването на новата пластика беше за сметка на банката. Всъщност, вторият път платих допълнителна такса за експресно издаване защото буквално на следващия ден летях към Сингапур и нямаше как да остана без карта, но тази такса няма нищо общо с другата... 3
jorocontrola Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 11 часа, Dora Popova каза: Не знам защо съм останала с впечатление ,че картата няма годишна такса при направени 24 транзакции за година. Няма такова нещо.
timobg Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 28 минути , jorocontrola каза: Няма такова нещо. На сайта им изрично е посочено, че няма такса при 24 трансакции в рамките на 1 година - https://dskbank.bg/индивидуални-клиенти/банкови-карти/кредитни-карти/детайли-за-кредитни-продукти/индивидуални-продукти/стандартни-кредитни-карти--Galaxy Но явно важи за карти, издадени след 01.12.2023. Преиздадените карти вероятно не ги включват в тази група. 2
jorocontrola Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 4 минути , timobg каза: На сайта им изрично е посочено, че няма такса при 24 трансакции в рамките на 1 година - https://dskbank.bg/индивидуални-клиенти/банкови-карти/кредитни-карти/детайли-за-кредитни-продукти/индивидуални-продукти/стандартни-кредитни-карти--Galaxy Но явно важи за карти, издадени след 01.12.2023. Преиздадените карти вероятно не ги включват в тази група. Извинявам се. Моя грешка. Мислех си, че става дума за Уиз картите...
Dora Popova Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Картата ми е издадена април 2024. Дори 1 година не е изминала. Явно ще се обаждам отново, колкото и да не искам.
Anna Kalinovska Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари За една седмица имам точно два опита за кражба на данни от КК, като банката блокира картата служебно на момента. Последния път беше тази сутрин в 5.30 ч. - евтини самолетни билети и регистрация за пенсионерски отстъпки за тях.. Като ми отказа новоиздадената преди седмица карта в половин час в три обекта, звъннах в банката и се оказа, че служба Риск я е блокирала.. ОК, разбрахме се да я отблокират, инак нови грешни 20 левчета.., но почти ме наругаха, че налитам на такива сайтове. От КК не е взето нищо, но е гадно. Правят го кипърски специалисти през ФБ за дребни суми - супер промоции за Tupperware, където хлътнах първия път за комплекти по 2 евро и ги докладвах многократно; от вчера се вихрят продажби на раници North Face пак за по 2 евро - там не хлътнах, а предупредих в коментар народа да си отваря очите. Нямам време да ги докладвам, утре пътувам, слава на бог и банката, с КК. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега