Прескочи до съдържание

Пътешествие до Тайланд, Камбоджа и Сингапур

Препоръчани мнения

Публикувано:

Логистично ще е трудно да пропуснете ЧангМай на път за ЧангРай. Препоръчвам Ви МаеСай и храмовия комплекс над града. Там има няколко магазина с истински рубини ;) А ако решите можете да влезете в Бирма за няколко часа и да разгледате Тачилек.

Публикувано:

T.E.Lawrence, да разбирам, че е по-добре да пропуснем Чианг Май, но да посетим Чианг Рай и Канчанабури. За Аютая какво ще кажеш, да пропускаме ли? :)

Топ три вида забележителности, с които свързвам Тайланд на прима виста и бих препоръчал на хора, които не са ходили, за да видят коренно различни неща са:

Банкок - да видите каймака на храмовете и царския дворец.

Андаманско море - морски преживявания и плажове: Пипи, Джеймс Бонд и други острови са еднакво достъпни и горе-долу по средата между Пукет и Краби, ако те са целта, все едно кое от двете. Най-грубо казано Пукет е по-мащабно с повече нощен живот, Краби по фемили ориентирано. Като и на едното, и другото има все пак и нощен живот, и спокойни места. Аз предпочитам Краби, защото мразя да се лангъркам със спийд боут ( много тайландци го обръщат на родео и карат като олигофрени, а и се блъскаш с много народ) и има красиви малки островчета, които се стигат бързо и с дългите дървени лодки. 

Канчанабури - природа, водопади, Храма на тигрите, ако сте фенове на историята - железницата на смъртта...

Другите места са вариации на тези основни типове преживявания. Храмчета, храмове и храмища има по всички села и паланки в Тайланд, ако трябва да избирам (мое мнение, въпрос на интереси и приоритети) не бих летял два пъти за поредната доза храмове в Чанг Май. В Чанг Рай се ходи заради Белия храм - храмът е на съвременен архитект, бих пропуснал и него. Аютая е старата столица на Тайланд - интересен археологически обект, предвид че е близо до Банкок и имате време може да се посети, все пак няма нужда от летене отново. 

Пробвайте по малко от различните неща, за да откриете кой е вашият Тайланд и се върнете пак за повече от него. :)

• Харесвам 10
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Привет от мен отново,

След като сватбата мина и вече официално сме семейство, днес като пристигнах на работа и си отворих личния мейл се зарадвах на писмо от Qatar Airways с официална промоция -20% ако си резервираме билет до 5 юли за периода 1 септември - 10 декември. Цената за полет до Банкок и обратно трябва да е 480 евро. За съжаление на работа търсачката за билети на сайта им е блокирана и ще разгледам по-късно като се прибера. С оглед на това което вече ме посътвевахте съм се насочил към ноември и по - точно 6-7 полет към Азия и 28-30 полет обратно. Как ви се струва?

Публикувано:

Пробвай София-Банкок и връщане Сингапур-София.(Моя маршрут ноември е такъв ,но на обратно-кацаме първо в Сингапур и се връщаме от Банкок).

Ще ти е по-добре според плана вместо да се връщаш нагоре в края.

Публикувано: (редактирано)
Здравейте,

Разгледах цените на билетите, часовете на излитане, престой и пристигане и бих искал да ви попитам няколко неща. Харесах си дата на излитане 06.11.2015 и дата на връщане 22.11.2015, така като смятам ще ни трябват 12 дни отпуска и ще прекараме около 15 реални дни в Азия. Как ви се струват дататите? Сега виждам, че по този начин ще изпуснем фестивала Loy Krathong, та ще разгледам и вариантите със заминаване на 13.11.2015 и връщане на 29.11.2015, но пък по план в деня на фестивала ще трябва да сме в Камбоджа, но пък плана може да се променя, като няма купени вътрешни полети и запазени хотели. Полет София - Банкок - София ми излиза на цена 982 лв, което ме устройва напълно. Реших да се възползвам от съвета за връщане от Сингапур, което също беше в плана, но като гледам цените на мултисити полетите ми излиза 1258, което е доста голяма разлика. Странното за мен е, че като избера отиване и връщане през сингапур полетите излизат по-евтино, същия полет трябва да е 530 лв и общо да излезе 1035, което като разлика не е толкова много. Разглеждах каква е разликата и тя е във "Fare" частта, възможно ли е промоцията от -20% да е само за двупосочен полет или аз нещо не правя както трябва? Разликата межу двете възможности ми се вижда доста сериозна и ако това са реалните цени по-скоро ще избера отиване и връщане през Банкок, а ще се опитам с вътрешни полети да се придвижим по-евтино от Сингапур до Банкок. В краен случай може да изключа Сингапур от плана :) Последно (за сега), гледам че часа на излитане от Сингапур за Доха е 02:00, скъпо ли ще излезе такси до летището, тъй като предполагам в този часови диапазон не може да се използва друг вид транспорт?

Редактирано от livfc
Публикувано:

Сингапур от центъра до летището платихме 50 долара/техни/ Говоря за голяма, комфортна кола, тъй като бяхме 4 човека.

Здрасти, ние летим София-Доха-Ханой на 06.11 и се връщаме Банкок-Доха-София на 30.11 Билетите струваха 1000 и малко лв., а София-Банкок-София за същите дати бяха 950. Явно мултиситито струва повече, но пък ти си направи сметка дали с вътрешен полет няма да ти се върже на същата цена + неудобството от още един полет. За мен лично мултиситито е повече на сметка. Моето проучване за Сингапур показа, че такситата са сравнително евтини и почти напълно сигурни. Като имаше предвид, че градът не е особено голям, от центъра до летището би трябвало да ти излезе 20-25 SGD. Ако изобщо има оскъпяване тип "нощна тарифа", то едва ли ще е повече от 5 SGD. Още едно мое лично мнение - грехота е да си по това време там и да изпуснеш Loy Krathong. Ако още не си купил вътрешните полети и не си резервирал хотели, винаги можеш да подредиш плана така, че да отидеш на фестивала.

Ето един полезен линк за такси в Сингапур http://www.taxisingapore.com/taxi-fare-calculator/

Ето и темата в Tripadvisor http://www.tripadvisor.com/Travel-g294262-c5162/Singapore:Airport.Transfer.html

Редактирано от tougherty
Публикувано:

Цените на мултисити билетите варират според цената отиване-връщане в конкретния ден. Просто избери първо отиване - връщане София-Сингапур, после друго търсене София-Банкок. Виж за кои дати цената е най-ниска и на мултисити като търсиш задай тези дати. Обикновено за този маршрут отиване Сингапур, връщане Банкок дава по-добра цена.

Щом полета от Сингапур е в 2 сутринта никакъв проблем да отидете с метрото, в посока към летището се движи до към 00.00. Мрежата е голяма и добре развита, вижте и хотелът да ви е близо до някоя станция.

• Харесвам 1
Публикувано:

За Loy Krathong - още не се излезли датите с пускане на фенерите. Аз залагам на 21-ви ноември, но разбира се това е само предположение и може да е всяка друга дата :) Моят полет е на 21.11 до 03.12, така че може би и аз ще изпусна фенерите (за което отивам :cry:), но пък планирам да съм в Чанг Май за самия празник на 24-26.11

Публикувано:

И аз още не съм купил вътрешните полети. Ако някой разбере кога точно е пускането на фенерите да сподели веднага информацията.

Публикувано:
Днес проверих след съвета на T.E.Lawrence и билетите София - Сингапур и Банкок - София са на цена 1027 лв, което напълно ме устройва и по-късно ще закупя 4 билета. Това още повече пасва и на идеята да хванем фестивала в Чанг Май, тъй като мисля да летим към Азия на 13.11, а да се върнем на 30.11. Така може би плана ще се обърне наобратно:

2 дни Сингапур (единия с пристигането в 14:00)

3 дни Сием Риеп, Камбоджа, единия с полет от Сингапур до Камбоджа

4 дни Пукет, единия с полет от Сием Риеп

1 ден Чианг Рай

3 дни Чианг Май (24-26)

3 дни Банкок (иска ми се 1 ден града, 1 ден Аютая и 1 ден екскурзии в които да посетим място с тигри и място на което да яздим слон)

Естествено плана търпи промени :) За съжаление обаче не намерих полет на AirAsia до Чианг Рай от Пукет и се чудя как да се получи най-добре. Също така към момента билетите на AirAsia са доста скъпи, по около 90 EUR Сингапур - Сием Риеп, Сием Риеп - Пукет и Пукет - Чианг Май, но сега имам време да чакам промоции. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Логистично много по-добре е Пукет - Чанг Май ( полети бол) , Чанг Май - Чанг Рай  с рейс (рейсове бол) , Чанг Рай - Банкок (полети бол). 

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
Здравейте отново,

От седмица и половина сме собственици на билети София - Сингапур и Банкок - София и треската за бъдещото сватбено пътешествие ни тресе с пълна сила. Веднага след закупуването на билетите прочетох отново всички теми и пътеписи тук, като имам още няколко български и чужди набелязани да прочета, след което ще започвам да правя детайлен план с дневни маршрути, хотели, придвижване от летище до хотел, активности и прочие. Разбира се от сега съм си приготвил няколко въпроса, но ще ги задам като съм изчел поне първоначално набелязаната инфорамция, тъй като има вероятност там да намеря отговорите им. Ето го и плана към момента, отворен съм към всякакви предложения и съвети:

13.11 излитане за Сингапур от София в 16:45

14.11 кацане в Сингапур в 13:55, настаняване в хотела и разглеждане на забележителности

15.11 разглеждане на забележителности в Сингапур

16.11 излитане за Сием Рип, ще избера най-ранния полет за подходяща цена, настаняване и в зависимост от часа или по храмовете или в града

17.11 големия кръг на храмовете

18.11 малкия кръг на храмовете

19.11 възможно най-ранния полет за Пукет, настаняване в хотела и плаж

20.11 разходка по острови

21.11 плаж 

22.11 разходка по острови

23.11 ранен полет за Чанг май разглеждане на забележителности

24.11 разглеждане на забележителности и фестивала

25.11 разглеждане на забележителности и фестивала

26.11 отпътуване за Чанг рай с Greenbus (като гледам цените варират от 4-8 долара и вероятно ще хванем ВИП автобуса от 8:00 на цена 8 долара) би трябвало да пристигнем към 11:00 след което да се настаним и да направим еднодневна екскурзия по забележителностите

27.11 възможно най-ранния полет за Банкок, настаняване и разглеждане на забележителности в модерната част на града

28.11 еднодневна екскурзия

29.11 разглеждане на забележителности около реката, Као сан и други

30.11 излитане обратно за България в 01:40

вътрешните полети в Азия, които както стана ясно все още не са закупени са (цената за двама която съм намерил към момента, почти всички са с AirAsia, тъй като предлагаха най-изгодни цени или се различаваха с не повече от 1-2 долара):

16.11 Сингапур - Сием Рип (262 USD)

19.11 Сием Рип - Пукет    (236 USD)

23.11 Пукет - Чианг Май   (136 USD)

27.11 Чианг рай - Бангкок ( 68 USD)

и придвижване от Чианг май до Чианг рай с автобус (16 USD). Общо възлизат на 718 USD, като ми се струва, че би трябвало да мога да намеря и по-евтини, но тук е момента и вие да ми кажете какво смятате по въпроса. Дали биха се появили промоции, предвид факта, че AirAsia пускат такива за доста по-далечен период (каквато е в момента промоцията от Куала Лумпур)?

За съжаление предполагам, че няма да съумеем да хванем пускането на фенерите в Чанг май, защото трябва да оставим частта в Тайланд неорганизирана до обявяването на датата. До колкото четох тук при вас възможните дати са 14 или 21, като ако е на 21 може евентуално да се опитаме да летим до там и да се върнем обратно в Пукет на следващия ден, като съкратим престоя в Чианг Май след това с един ден, но не знам дали няма да станат прекалено много полети.

Както казах по подробен план с мрашрути, забележителности, активности и съответно въпроси ще пусна след около седмица.

Предварително ви благодаря за отзивчивостта до момента и за в бъдеще.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз бих изчакал да пуснат някаква промоция.Определено си заслужава.

По вашата програма иначе -в Сием Рип ще се засечем. :) 

От 19 до 23 сме също близо до вас,но избрахме Краби вместо Пукет.

От 25-ти сме в Банкок така че и там имаме допирни точки,а на 30,11 ще пътуваме заедно към София.В самолета ще е и Tougherty.Надявам се да имаме интересни истории за споделяне. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

За Сингапур - Сием Реп провери и Jetstar. Може да излезнат относително по-скъпо, но поне е директен полета. Malaysia Airlines също дават супер цена, но с тях малко резервирано трябва да се действа, че са в процес на преструктуриране.

2015-07-14_21-12-54.png

Колкото до промоции... по принцип цената изглежда прилично височка, но не съм сигурен че ще пада. Имай предвид, че си с фиксирани дати и доста строен план, при такива ситуации чакането на промоции не си заслужава толкова. Има файда, когато си волна птичка и може да се адаптираш спрямо най-ниските цени, а при теб почти всичко като план е вече потвърдено. Та, ти ще си прецениш в крайна сметка дали да чакаш...

Публикувано:

Liverpool FC, прочети ми пак мнението от 1-ва страница.:)

После да не кажеш, че не съм те предупредил.

Вие на сватбено пътешествие ли сте тръгнали или на сватбено препускане:)?

Sun4o, прочел съм го и то повече от веднъж :) Като цяло не ни притеснява факта, че ще сменим няколко държави и ще обикаляме много. Не сме от хората, които си падат по целодневно излежаване на плажа, а и септември ще изкараме една седмица в Турция с кумовете, където ще сме на лежерна почивка на плажа. Ще намерим достатъчно романтика и в това да сме само двамата в тази част на света, да посетим част от забележителностите, а и са включени все пак няколко дни в Пукет, екскурзии там, посрещане на изгрев и залез, евентуално яздене на слон и прочие.

Георги, проверих сега и на Jetstar цената е 155 SGD с излитане в 13:50, което дори излиза по-малко като цена от това което съм намерил като гледах. С пристигане в 15:15 вероятно няма да имаме време за храмове още от първия ден, но ще се настаним и ще разгледаме града и обстановката. Предполагам няма смисъл да чакам по-ниска цена точно по тази дестинация на Jetstar? Още един въпрос, автоматично ми добавя като избор багаж за 21 SGD, има ли смисъл да се плаща при все, че вероятно ще сме с по една туристическа раница?

christuff, току виж сме се засекли и пием по някоя бира :) Като нищо ще спим на едно и също място и ще се засичаме по забележителности. Предполагам по-нататък като стане по-ясен плана ще разберем къде са ни допирните точки.

Редактирано от livfc
Публикувано:

Просто прескочи Чианг Май, Рай и всякакви тайландски вътрешности.

Това имам предвид. Иначе и аз бих изръчкал посочените държави.

Публикувано:

Идеята им за Чанг Май е да са на фестивала мисля.

Аз чакам да видя кога точно ще е деня с пускането на фенерите(май Септември щяло да е ясно) и също бих жертвал една два нощувки в Банкок.

Публикувано:

На този екран e указано една чанта ръчен багаж: Не добавяш нищо.

jet01.jpg

Завърташ по-долу и цъкаш смело на Continue.

jet02.jpg

На следващата стъпка, която предполагам те е притеснила, то упорито ти предлага (в дясно) да чекираш нещо (за 21 SGD):

jet03.jpg

Но ти превърташ по-надолу и намираш това поленце. След това ще ти опресни цената (155 SGD)

jet04.jpg

По-късно в резервационния процес отново същата тактика. Не искаш застраховки, ски оборудване, места също, ако нямаш претенции и т.н. И Price lock за 2 SGD не те касае :)

• Харесвам 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
Здравейте,

Тъй като в момента върви промоция на AirAsia(-20%) много се чудя дали да не закупя директно всички полети сега и се надявам да ми дадете съвет. За съжаление с JetStar полета е на 17.11, а предпочитам 3 дни в Сием Рип от колкото още 1 ден в Сингапур. Та в настощия момент билетите с AirAsia са следните:

16.11 Сингапур - Сием Рип

Излитане от Сингапур  10:55

кацане в Бангкок      12:15 полет   2:20

излитане от Бангкок   14:50 престои 2:35

кацане в Сием Рип     15:45         0:55

Цена: 97 USD

19.11 Сием Рип - Пукет

Излитане от Сием Рип  16:30

кацане в Бангкок      17:25 полет   0:55

излитане от Бангкок   20:30 престои 3:05

кацане в Пукет        21:45         1:10

Цена: 104 USD

Излитане от Сием Рип  11:45

кацане в Бангкок      12:45 полет   1:00

излитане от Бангкок   14:40 престои 1:55

кацане в Пукет        16:10         1:30

Цена: 114 USD

23.11 Пукет - Чианг Май

Излитане от Пукет     09:20

кацане в Чианг Май    11:20 полет   2:00

Цена: 53 USD

26.11 Чианг Май - Чианг Рай с автобус за 16 USD

27.11 Чианг Рай - Бангкок

Излитане от Чианг Рай  09:25

кацане в Бангкок       10:45 полет   1:20

Цена: 27 USD

Излитане от Чианг Рай  12:15

кацане в Бангкок       13:30 полет   1:15

Цена: 27 USD

Общо сега цената възлиза на 289-299 USD на човек или 578-598 USD за двамата за транспорт. Както съм писал в едно от предишните си мнения, тогава цената възлизаше на 718 USD за двамата, т.е. има едни 120-140 долара разлика от намалението.

Също така се чудя дали си заслужава да хванем късния полет от Сием Рип с по-голям престой и по-късно пристигане в Пукет, за 20$ разлика.

Имам още 2 дни да се двуумя за билетите и ще се радвам ако отново ми дадете съвети :)

Публикувано:

Директните полети около Чианг Май според мен ги отнасяй. Супер евтини са, а това ако не се лъжа беше баш покрай фестивала. За Сием Реп - Пукет също не мисля, че имаш алтернатива. 

Вече за Сингапур - Сием Реп, не знам колко е цената на джетстар в момента, но ще трябва да прецениш на база на удобство от директния полет. 

Колкото до късните полети...аз съм фен на ранни/късни полети, не ти се цепи деня излишно. Но пък има хора, които предпочитат да се наспят и да летят по-късно...та въпрос на лични предпочитания е. 

Публикувано:

Относно Сием Реп - Пукет, т.к. полета така или иначе не е директен, то пробвай да купиш същите полети на два отделни билета. Много е възможно да спестиш някои друг бат по този начин :) 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.