Прескочи до съдържание

Пътешествие до Тайланд, Камбоджа и Сингапур

Препоръчани мнения

Публикувано:

Онзи ден си купих от Декатлон един панталон, който е идеален за целта. Ето този --> http://www.decathlon.bg/pantalon-forclaz-50-modul-tamnosiv-id_8317837.html

Супер лек е (ок. 250 грама), тъмен на цвят (по-труден за цапане), бързосъхнеща и дишаща материя. С ципчета за секунди се превръща от дълъг панталон в къс. Удобен е, изглежда доста добре и струва само 36 лв. Според мен е просто чудесен за ЮИ Азия.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Потвърждавам това което казва tougherty, и в Motherhome Inn има колела при заявка. Май размислих за таксито аз :)

Да попитам и аз един въпрос, в Банкок по храмовете като не дават с къси гащи, цял ден с дълги ли обикаляте? Жените се увиват с шал, това е ясно.

Много сериозен е проблемът с облеклото в Гранд Палас. В другите храмове пускат и с 3/4 панталони. В Гранд Палас могат да се наемат панталони и поли, но понякога са доста комични. Жените не трябва да са с прилепнали дрехи (клин не може) или блузи без ръкав дори. Шал може и да не мине (в Дубай не минава...). Принципът е жената да не изглежда "секси" :)  Добре преценете дрехите за да не се окаже, че трябва да отидете на следващия ден или да го пропуснете. А и със скъсани, дори и дълги панталони не може. Скъсани, имам в предвид да се вижда коляно примерно. Най-добрият вариант за топъл климат според мен са дълги и широки дрехи.

Редактирано от Diana Doncheva
  • Харесвам 2

Абсурд, това е пладнешки обир. :) Не трябва да е повече от 800, дори по-малко. Досега не съм видял нормален хотелски трансфер на Пукет. Печалбарството е на макс навсякъде. Не се притеснявайте, ще се бият за вас на място кой да ви закара. Най-добрата опция за такси, игнорирате нахалните викачи и след изхода от летището вдясно е кабинката на нормалните таксита. 

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 4
Публикувано:

Щото и аз към Сием Реп съм се запътил, имам една чуденка:

от Бангкок съм с Аirasia до там, но на връщане искам да съм с автобуса - билетите от тук ли да си ги букна в www.thaiticketmajor.com , или като пристигна там да си ги купя ? Датата за връщане към Бангкок е 4.10.

Р.S. ОСНОВАТЕЛЯ освен поздрави, ще провожда ли на  Motherhome Guesthouse нещо - ракийка, гюлче .... ? ;)

Публикувано:

Абе хора, в Сием Рип е пълно със страхотни и евтини хотели и гестхауси, не с вманиачавайте толкова с една единствена. :) Аз всеки път сменям за разнообразие, досега не съм се разочаровал. :)

За билетите, ако няма няква такса вповече онлайн, ако искаш си ги букни да не се занимаваш на място, особено ако си за кратко време, ако не, там се предлагат без проблем. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Абе хора, в Сием Рип е пълно със страхотни и евтини хотели и гестхауси, не с вманиачавайте толкова с една единствена. :) Аз всеки път сменям за разнообразие, досега не съм се разочаровал. :)

като за първо ходене предпочитам изпитаното. Аз съм консерватор - трудно се местя и сменям нещо с което съм свикнал :) Следващия път мога и да пробвам друго, ама що да се ровя и опитвам, като хората вече са проверили. За билетите ще ми е по-комфортно да знам, че всичко ми е запазено предварително, ама все пак да попитам.

Публикувано:

Камбоджа е сигурно единствената страна, където грешките са евтини. Няма ситуация, от която да не можеш да излезеш с малко пари. Но като за първи път да, питай по-добре. :) 

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...

Да попитам за Пукет, като спим близо до Ката, до Патонг ли трябва да отидем, за да си спазарим екскурзии с лодка за следващите дни? Вече ми казахте в друга тема, че с тук-тук ще трябва да платим около 400 бата.

За Fantasea, четох че може от хотела да си поръчаме билетите на сайта на Fantasea, но не знам дали няма да има надценка, а не знам как бихме се възползвали от транспорт до там от Fantasea, ако не сме си купили още билети.

Редактирано от livfc
Публикувано:
T.E.Lawrence, това значи ли, че можем да си купим и от Ката билети за Fantasea? Като си купим билети после как ги информираме да ни вземат от хотела или те тези от бараката ни карат? До колкото гледах на сайта на шоуто цената е 2000 бата на човек за шоу без бюфет. Предвид, че е 20км до там и туктука до колкото каза ще е около 400 бата, то цена между 4000 и 5000 бата за двама с транспорт от и до хотела би трябвало да е приемлива.

За екскурзиите също ли може от Ката или е по-добре да отидем до Патонг, за да попаднем на по-добри и по-евтини, предвид, че поне една вечер ще отидем до там да видим нощния живот?

Публикувано:

Всичко се предлага в толкова големи размери и навсякъде, че чак е скучно. Като си купите билетите, те включват и транспорт от хотела. При закупуването казвате хотела, те ви казват кога ще дойдат да ви вземат. Така е с всички екскурзии също.

Тук-тука бях написал, че е поне 400 от Карон, от Ката със сигурност е по-скъпо, защото е по-далече. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Пътуването ни наближава стремглаво, вече остават 2 седмици. Плана е финализиран. Искам да преценя долу горе какви пари ще ни струват основните неща и за целта искам да ви попитам за цените на следните екскурзии(да знам за колко да се пазарим):

Пукет:

Еднодневна включваща Maya Bay и Phi Phi
Еднодневна включваща James Bond Island (със шнорхелинг и кану)

Чианг мей:
Няколкочасова екскурзия рано сутринта до Doi Suthep(5-6 до 9), нещо като това:http://untouchedthai...php?port_id=204
+ Яздене и грижа за слонове в останалата част на деня

Еднодневна екскурзия до Doi Inthanon National Park

Банкок:
Еднодневна комбинирана екскурзия до Erawan и Damnoen Saduak Tiger Zoo

Публикувано:

Ми зависи дали искаш да пестиш или по-разточително. По-бутиковите моторници до островите ще вземат поне 3000 бата на човек, виж за Simba Tours и Phuket Sail Tours - те са от по-препоръчваните и по-скъпите. С другите може да сте много хора, в пика на туристопотока и да ви разкарват по барове и т.н. неща, които не са интересни. 

За Doi Suthep не е необходим тур според мен. Отивате на едно място, от където се хващат маршрутките (тип камионче с пейки в каросерията) до горе. Чакате да се напълни, което става сравнително бързо и тръгвате. Цената е символична, май 30-40 бата на посока. Трръгва се много близо до стените ограждащи старият град, не мога да го опиша точно, но лесно ще го намерите. 

• Харесвам 1

Аз за Doi Suthep обмислям да си вземем мотор и да обиколим и другите неща в района, а не само храма. Четох, че много хора правят така. Около 150-200 бата би трябвало да са моторите на ден

Редактирано от Nati
  • Харесвам 1
Публикувано:

Тъй като и двамата не сме се качвали на мотор, а май искаме да избегнем шофирането по тези места по-скоро ще търсим превоз с туктук/такси. Тази ранна екскурзия е предвидено да включва и още Wat Pha Lat, waterfalls и Phu Phing Palace.

• Харесвам 2

Чианг мей:

Няколкочасова екскурзия рано сутринта до Doi Suthep(5-6 до 9), нещо като това:http://untouchedthai...php?port_id=204

+ Яздене и грижа за слонове в останалата част на деня

Еднодневна екскурзия до Doi Inthanon National Park

Нашият план за Doi Suthep e също като на Nati - скутерче и обикаляне из Doi Suthep + Tiger Kingdom + 5 tribes village

Фермата за слонове, която ще посетим за 1/2 ден взима по 1600 бата на човек при положение, че сте двамата на един и същи слон. Това включва някаква закуска и транпорт.

Еднодневната екскурзия до Doi Inthanon струва между 1000 и 1400 бата в зависимост от уменията за пазарене. Включва и обяд + вход за парка.

Редактирано от tougherty
  • Харесвам 2
Публикувано:

Тъй като и двамата не сме се качвали на мотор, а май искаме да избегнем шофирането по тези места по-скоро ще търсим превоз с туктук/такси. 

Да, пишеше на няколко места, че ако не знаеш да караш мотор - Тайланд не е мястото да се научиш :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

А какви са цените на таква с моторница и 20 човека?

1000 - 2000 бат-а. Ето примерни оферти:

http://www.phiphiislandtrip.com/2013/05/phi-phi-island-tour-by-speedboat.html

http://www.phukettoursdirect.com/phi-phi-islands-tours.html

Но наистина самостоятелната лодка е значително по-добре. Ако обърнеш внимание на снимките от първата оферта радостните хора са твърде много :) Разтоварвайки се от подобна лодка обикновено си в компанията на 30-50 човека и 30-50 други лодки с по толкова човека.

Никак не харесах изживяването на speedboat-а Пукет - острови - о. Пи-пи (пътепис 2013), за разлика от частната лодка от Ао Нанг до Пи-пи (пътепис 2014).

• Харесвам 1
Публикувано:

Cck, не е ли много пътя от Ao nang до Phi phi с дългоопашата лодка? И достатъчно сигурно ли е, че ми прилича като да тръгнеш с кану в открито море?

Публикувано:

И аз четох някъде, че не е препоръчително с дългоопашата заради вълнението на морето. Колко би трябвало да струва с такава?

Някак си ми се струват доста тези 3000 на човек за моторна, но може и да склоним, след като би трябвало да е доста по-добре.

Публикувано:

Удоволствието с дълга лодка е несравнимо по-добро от спийдбоут подвижния цирк. Освен това като си наемете цялата лодка вие си решавате къде и колко да стоите. Не съм ходил до Пи Пи от Ао Нанг страната, до по-близките места беше страхотно. Единият път ни хвана проливен дъжд в нищото, всичко причерня и се наложи да спрем, защото нямаше ориентири, но скоро се оправи пак. :) Ако не сте във времето на бурите няма проблем, в топ сезона небето е синьо, в редки случай ще ви понамокри. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Може и да се навием на логтейл, ще видим на място явно :) Все пак с такава за двама колко би трябвало да струва? Благодаря за информацията.

Сега чета за такси от летището в Чанг Мей до центъра(старата част) и пише, че от гишето е около 150 бата, а ако хванеш от пред би трябвало да е около 50. Някой има ли представа как стоят нещата?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.