Прескочи до съдържание

Expedia.com - периодични промоции

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Pepi Popova каза:

Направих всички стъпки за да взема бонусите от 140 долара от на баща ми телефона  и стана точно както беше описано. Първа регистрация му е и има само един профил. Веднага букнах 2 нощувки в Дубай с доплащане от 90 долара с неговата карта, само където името беше на майка ми за резервацията. Всичко точно снощи и днес влизам да пиша нещо на хотела и изненада... Канселирана ми е резервацията. Нямам представа защо. Виждам, че бонусите са върнати в профила, но вече е загубена кауза май, нали? 

20241228_150511.jpg

Стигнеш ли до Transaction Processing (което на практика е техния отдел за измами) със сигурност акаунтът е "чао" и няма да можеш да направиш каквато и да е нова резервация през него.

Може би си плащала със същата карта и в друг акаунт и системата им е направила връзка. При всички случаи са те хванали по нещо.

Играта с бонусите вече съвсем стана руска рулетка, не знам дали си заслужава усилията все още? В началото беше забавно де.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Стигнеш ли до Transaction Processing (което на практика е техния отдел за измами) със сигурност акаунтът е "чао" и няма да можеш да направиш каквато и да е нова резервация през него.

Вероятно си плащала със същата карта и в друг акаунт и системата им е направила връзка.

Играта с бонусите вече съвсем стана руска рулетка, не знам дали си заслужава усилията все още? В началото беше забавно де.

Наистина е много интересно как и каква връзка са направили. Картата е чисто нова револютка, буквално това и беше първото плащане евър - беше пристигнала отдавна, но видях, че не е активирана в приложението точно преди да платя. Устройството е неговият телефон на мобилен интернет - и то никога не е ползвано. Никога не съм ползвала и имената или номерата за контакт... чудна работа 🤷‍♀️

• Харесвам 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

Нали в политиката , като те хванат в издънка оправданието обикновено е , че може и да e неморално , но е законно.Изглeжда изкуствения интелект на Expedia те блокира и когато е законно , но неморално 😄

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Според мен е напълно случайно това с блокирането. Имам 5 успешно реализирани резервации и усвоени бонуси 85+75+3х60 - за 4 нощувки и 1 активност. Не съм се крила особено - всички са от едно устройство - моя телефон, понякога сменям нещо по името, но не са от различни банкови карти, а от 2, в повечето случаи револют, защото там имам върнати долари.

Не мога да се оплача, пък нека да е игра на котка и мишка😛

• Харесвам 8
  • Браво 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Pepi Popova каза:

Наистина е много интересно как и каква връзка са направили. Картата е чисто нова револютка, буквално това и беше първото плащане евър - беше пристигнала отдавна, но видях, че не е активирана в приложението точно преди да платя. Устройството е неговият телефон на мобилен интернет - и то никога не е ползвано. Никога не съм ползвала и имената или номерата за контакт... чудна работа 🤷‍♀️

И при мен е тайа - нова карта на няколко дни, не револют, нов акаунт и дори телефонът беле нов на няколко дни🤣 обаче пък мина резервирането на атракцията с бонуса и вече имам и ваучер - странна история 

• Харесвам 1
Публикувано:

Жалко за блокираните акаунти, но отново си затвърдих мнението, че когато нещо изтече публично, то доста бързо умира...

Пускам скриншот от един от няколкото ми Orbitz акаунта за да разберете какво имам предвид.

Screenshot_20241228_184153_Chrome.jpg.4da80f060979fb4c25ab65ead14a4706.jpg

Това работеше цели 5 години и спря едва преди няколко месеца. Не се сърдете, но съм убеден, че единствената причина да се задържи толкова дълго беше именно несподелянето.

Просто казвам, че някои неща не е хубаво да се коментират толкова открито.

• Харесвам 16
  • Браво 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 44 минути , Георги Матеев каза:

Не се сърдете, но съм убеден, че единствената причина да се задържи толкова дълго беше именно несподелянето.

Няма да се сърдя, ако посочиш и цифри в обратна посока - колко ти е годишният бюджет в реални пари за пътувания😛. Не съм от НАП😜. Ние сме мишки и се забавляваме и радваме от малкото, затова споделяме, а понякога показваме и черти на приятелство🙂. Какво да правим? Не е готино само да се събират браво-та в “момента съм”😄

• Харесвам 11
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

По принцип съм съгласна с теб.

Но промоцията на Orbitz с 50$ за BPG( предполагам, че нея имаш предвид) е съвсем различна от тази с настоящите бонуси от Expedia. Последната просто няма потенциал да се задържи като нещо трайно. Колкото можем ще се възползваме от нея в краткосрочен план, поемайки си рисковете. Ако може и да се забавляваме споделяйки, какво по-хубаво. 🙂

Не съм сигурна, че спряха 50$ от Орбитц заради публичност. Просто Експидия промениха доста неща с лоялните програми в последните месеци. Някой беше коментирал, че всъщност сегашното мега зареждане на бонуси е опит за извинение точно заради орязването в тази посока.

Знаете ли, спрете да трупате бонуси за ваши резервации. Направете такива за да зарадвате ваши близки и приятели Ако оцелеят(резервациите, не близките 🙂 ) ще ви е емнайсет пъти по-хубаво, а може и сладки с турон да ядете. 😍

• Харесвам 9
  • Браво 3
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Жалко за блокираните акаунти, но отново си затвърдих мнението, че когато нещо изтече публично, то доста бързо умира...

Пускам скриншот от един от няколкото ми Orbitz акаунта за да разберете какво имам предвид.

Screenshot_20241228_184153_Chrome.jpg.4da80f060979fb4c25ab65ead14a4706.jpg

Това работеше цели 5 години и спря едва преди няколко месеца. Не се сърдете, но съм убеден, че единствената причина да се задържи толкова дълго беше именно несподелянето.

Темата е гореща и може би затова има по-детайлни споделяния 😉
Иначе назад  си ни казвал, че booking не са първи избор и дори с препоръки за Orbitz и с навеждане към аппа.  Уменията и късмета на някои са неизчерпаеми и на завидна висота и с това в годините  форумът  вдъхновява  огромна общност за споделяне на всякакви възможности. Това ни събира.
Та и аз да споделя нещо  🙂 Виждам в групата хотели, за които съм сигурна, че не работят в момента.  В другите платформи не се предлагат. Дори позвъних в един такъв, за който резервацията е с невъзвръщаема стойност. Потвърдиха ми, че няма да работят до месец май. А групата ги предлага. Ако резервирам, (предполагам), те ще се свържат с хотела и ще установят, че не работи, след което (вероятно) ще канселират  и ще върнат кредита и парите.  Да не ставам и аз детайлна,  канселирани резервации и такива, за които не може да се плати, без получен гневен  email, явно попадат в този случай. За 100% сигурност, когато имам време мисля и да пробвам. Гневен  email - като магеланец  си знаеш, че интелектът те е хванал. Така че, към момента споделянето не е осуетило промото, дори  е допринесло за  рекламата му подобаващо. Но......, все пак  може да се окажеш прав,  🙂 когато счетоводителката  на Е-я  отиде на работа след Нова година,  тогава  ще видим 🙂 .
  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
4 hours ago, Георги Матеев said:

Абсолютно вярно! Доста доказателства има за това. Между другото и Booking.com в началото на септември ликвидираха хубавата схемичка, която изкара около 6 години.. Това просто е поредното доказателство. Май е по-добре да се избягват коментари в подобни схеми, или поне аз приключих с тях.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

С цялото уважение към изразилите мнение тук и особено хора, които са създатели на този форум и отделя време и средства за поддръжката му, но какъв е смисълът от който и да е форум, ако не споделянето? Интересно ми е? Отделно, колкото и наивно-патетично да звучи, не е ли една от основните цели именно усещането за общност, което е в ярък контраст от така типичното за нас, българите, егоистично и прецакай другарче поведение? Може и да бъркам де, просто ми е интересно?

за финал - ама наистина ли си мислите, че форум с примерно 1000 активни члена може да е някакъв фактор за гигант тип експедия с десетки милиони потребители (може и стотици милиони да са, не знам)? Аз лично благодаря на всеки за споделянето на инфо, от ся какъв вид, и се старая и аз да добавям моя опит, именно защото сме форум и общност от единомишленици - дори и да съм се прецакал някъде, съм спечелил на друго място и не ми е драма. Благодаря, приятели от виртуалното пространство!

• Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:
30 minutes ago, new one said:

С цялото уважение към изразилите мнение тук и особено хора, които са създатели на този форум и отделя време и средства за поддръжката му, но какъв е смисълът от който и да е форум, ако не споделянето? Интересно ми е? Отделно, колкото и наивно-патетично да звучи, не е ли една от основните цели именно усещането за общност, което е в ярък контраст от така типичното за нас, българите, егоистично и прецакай другарче поведение? Може и да бъркам де, просто ми е интересно?

за финал - ама наистина ли си мислите, че форум с примерно 1000 активни члена може да е някакъв фактор за гигант тип експедия с десетки милиони потребители (може и стотици милиони да са, не знам)? Аз лично благодаря на всеки за споделянето на инфо, от ся какъв вид, и се старая и аз да добавям моя опит, именно защото сме форум и общност от единомишленици - дори и да съм се прецакал някъде, съм спечелил на друго място и не ми е драма. Благодаря, приятели от виртуалното пространство!

"Дай на човек риба и ще го нахраниш за един ден, научи го да лови риба и ще го нахраниш за цял живот"

Ти ще събереш много лайкове , Матеев тихичко ще бъде обруган , но нещата не са черно-бели.Няколко от най-знаещите тук изчезнаха напълно заради подобни неща , а информацията която споделяха макар и да не бе пълна беше достатъчно скъпоценна.Те не са спрели да пътуват , спряха да помагат.Прав им път дето се вика , но това не помага с нищо на никого. Конкретно покрай Матеев доста хора тук станаха "Wizz милионери". 

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

Личните срещи с магеланци винаги най-добре действат и за сплотяването, и за тестването и проучването на нови схеми. Естествено е за приятелството. 

Ако само пишеш и споделяш, без да се срещаш с тези, на които помагаш, доста по-лесно прегаряш или се отегчаваш. Има и изключения де, понякога напускането е от суета или просто промяна в интересите, дори да ги познаваш повечето хора и да ти е приятно да си общувате.

На мен не ми е важно дали ми благодари някой, но не се дърпам, че масово ме глезят, щадят и ми помагат. Пък като те изпуснат за някоя схема все тая, важното е все някои магеланци да я използват, да са в еуфория, да пътуват повече и по-далеч и да се поддържа ниво на ентусиазъм.

Аз до тук съм ползвала 6 акаунта за 8 резервации в експедия, повечето са използвани от други хора, най-често с доплащане. Доста по-готино е да подаряваш в случай на нужда, отколкото да резервираш за себе си и да се чудиш дали ще издържи. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, new one каза:

Форума е общност и тук споделяме всякакъв вид информация . Но форума не е затворен само за нас 25к форумници ( които не са хич малко) и още сигурно два пъти по толкова, които влизат и четат без да са регистрирани, те препредават на други и т н. Та тези активни 1к потребители от тук дори да кажем, че не са фактор ( аз си мисля, че са) но съвкупно с всички други външни определено стават доста голям фактор. Всеки с по 10-15 профила….В годините назад има доста примери за приключили подобни “схеми” точно по същия начин. Експедия не е “селския” магазин и със сигурност имат добър отдел специалисти и ботове точно за подобни неща .

Някои от тези теми, стоят активни и видими най отгоре не винаги, защото е споделена полезна информация, а защото има доста безполезна от хвалби кой колко или от това, че някой не е разбрал и го мързи да прехвърли три страници или да използва търсачката и подобни малко тип бг мама мнения, които държат темата най отгоре .

• Харесвам 6
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

@new one никой не говори да не споделяме - естествено, че форумът съществува основно с тази цел. Но има колосална разлика между това да споделиш промоция на билет до Япония за €150 и да коментираш публично как да хакнеш/излъжеш нечия система. Според теб защо акаунтите в Expedia се блокират от отдела по онлайн измами? Същото би било тук да си споделяме как да подправим документ с Фотошоп. Някак не ми звучи ок.

Неслучайно в един от най-големите травъл форуми в света говорят с публично неразбираеми кодове, когато става въпрос за подобни неща.

Магеланското общество има много по-голямо значение и влияние, отколкото си представяш, и за това през годините има доста примери. Участниците в Уиз "забавата" през 2020 (единственият път, когато си позволих публични коментари за някаква схема, и то само защото умирах от скука покрай Ковид) със сигурност помнят как приключи играта. С обаждане по телефона директно от правния отдел на авиокомпанията и със заплаха за съдебно дело, ако не се прекрати всичко.

Бъдете деликатни и тънките детайли споделяйте най-вече в по-тесен кръг. Някои неща обичат тишината. Толкова по темата от мен.

Весели празници на всички 🙂

• Харесвам 21
  • Браво 1
Публикувано:

Мненията на @Георги Матеев,, @stanimir, @Branko, @Kasper изразяват моето и ги подкрепям напълно, защото когато през една полуотворена врата се минава тихо и внимателно, тя остава отворена дълго време. 

@Георги Матеев е легенда на форума с коректност, търпение, космополитност, добронамереност и вероятно няма 'потребител', който да не е научил нещо от него, а днес няколко мнения ми прозвучаха като  типично празничното ... "разпни го".

... и като четох толкова мнения да кажа и моето като попитам: колко от нас се сетиха да благодарят на Основателя за труда му и осъществената в годините възможност да сме тук ...и харчейки даровете от Експидия дарихме ли поне кафе за форума. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Явно се получи точно както и очаквах - някои се почувстваха засегнати, не съм целял това, а други скочиха като Матросов - пак не съм целял това. Извинявам се, ако някой е засегнат ит моите писания, още повече пък @Георги Матеев - последната ми цел е била това!

добре, почвам отначало - влязох в този форум, защото търсех инфо за ейлат (по спомен), а в бг мама (не се смейте много 🤣) нямаше особено инфо по въпроса. Тук имаше. Скорошно, което е важно за мен - кво ме вълнува инфо отпреди 10

години, да речем. Прочетох, дадох отчет после и забравих. После пак няколко пъти инцидентни и дотам. И така допреди гидина примерно, когато пак търсих инфо, намерих подробно, разговорих се с хората, а после ме привлече именно Матеев с неговата екскурзия с още няколко колеги домТристан да куня и Антарктида (даже писах за магнитче🤓) и неусетно започнах да следя ежедневно, че даже и ежечасно. И така станах редовен. 

що Го пиша - и щото смисълът ит един форум е да е жив, да има активни потребители, т.е да се споделя и такива като мен, случайните, т.е масата от тези 25000, да минат от (примерно) 90% тип евеш и фъргаш, иначе казано консуматори, в 5-10% активни и създаващи съдържание. Иначе форумът става елитна, полузатворена група, която рано или късни отмира - преживял съм го със страхотен сайт тип бойнаслава и ми беше кофти

можр да звучи патетично, но това е моето мислене, затова благодаря на споделящите и сам се старая да споделям - довечера ще се прибвам пак да дам дребен принос, че с телефона ми е трудно. Весели празници на всички - да, парите обичат тишината, факт, но пък по-важното е да запазим човешкото в нас, а именно алтруизма, нешо особено трудно в страна от егоисти като нашата 😎

• Харесвам 4
Публикувано:
16 minutes ago, new one said:

но пък по-важното е да запазим човешкото в нас, а именно алтруизма, нешо особено трудно в страна от егоисти като нашата 😎

"Без да си искал" пак ще засегнеш куп хора.Вярно е, че сред тях има истински "нечовеци" в схемите тук 😄

Публикувано:
На 27.12.2024 г. в 21:02, r_nikolov1 каза:

Аз пък имам друг проблем, резервирахме си с приятел за утре хамам в Истанбул с кредитите и той получи билета веднага, но при мен вече няколко часа пише, че билета ми се издава... Дали вече не ме блокираха? 😅

Единственият ми имейл е, че резервацията ми е потвърдена...

466613148_1625455948342537_5928892581915853050_n.jpg

Идвам да споделя развитието на ситуацията ми. След като изчаках около 10 часа и билетите все още не ми бяха издадени, писах на Експедия и те ме увериха, че всичко е наред. Написаха ми номера на ваучера ми и казаха, че просто изчакват да бъде генериран PDF-а, но ако случайно имам проблем - да се свържа с местната туристическа агенция (дадоха ми контакт). Отидохме в СПА центъра. Моят приятел си показа PDF-а с кода за достъп, а аз показах скрийншот от чата ми с Експедия, на който пише номера на ваучера ми. Нищо не съм обяснявал за ситуацията ми. Жената провери, видя, че ни има в системата и ни пусна.

IMG_6023.jpeg

• Харесвам 10
Публикувано:
2 hours ago, Георги Матеев said:

и да коментираш публично как да хакнеш/излъжеш нечия система. Според теб защо акаунтите в Expedia се блокират от отдела по онлайн измами?

Блокират защото е против правилата. Ама да си мислиш, че заради тоя точно форум блокират е колкото наивно, толкова и ласкаещо (тоя форум) 🙂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Уау, не съм подозирала, че толкова хора се дразнят на детайлната информация. Останала съм с впечатлението, че напротив, търсят подробна такава.

Аз не видях някой да обругава Матеев, още по-малко да вика "разпни го". Няма друг съфорумец, който да е дал повече полезна информация за групата на Expedia от него, за което може само да му благодарим. Но съм изненадана, че чак сега се включва.

За какви хиляди говорим, преди @Kasper да даде подробни инструкции и линкове голяма част от активните членове не можеха да си свалят бонус на телефона.

Да, трудно е да се намери баланса между публично споделяне и запазване на схема, но при предизвестен край от 4 -5 резервации наистина ли вярвате, че това истерично зареждане на бонуси може да продължи дълго?

Мислех да се обиждам, но ще пропусна. Ако някой е искал да помогне, направил го е от сърце. Съжалявам, но в последните мнения има твърде много неистини.

Коментарите на @era123 все повече ми харесват. Не мога да преценя дали това ме тревожи.

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Включих се едва сега, тъй като според мен нещата леко започнаха да излизат извън релси.

@iMari идеята ти беше чудесна и всички сме благодарни за споделянето, даже както казах в началото беше доста забавно с бонусите. Но наистина мисля, че когато почне да се прекалява с някои детайли се отива вече в една друга посока, от която като че ли е хубаво да страним, поне в публичното пространство. Моля те не се засягай защото със сигурност никой не е имал предвид нещо негативно кък теб или когото и да е друг, тук по-скоро обсъждаме нещата съвсем принципно. Всички сме споделяли неща от сърце и това е наистина прекрасно, но все пак понякога има и някои граници.

С огромна позитивност пращам усмивка на всички от Мароко. Хапвам си тажина, пийвам фреша от нар и се наслаждавам на страхотното време. Наздраве 🙂

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Мисля, че блокиранията на акаунти почнаха още в началото, преди 3 месеца. Така че всеки има време да си прецени дали ще изгуби нещо от тази конкретна промоция. 

• Харесвам 4
Публикувано:

на мен ми става сложно, когато почне да се говори за схеми и коментиране със секретни кодове, така че ще си кажа елементарно мнението - да, явно общата полза не може да изтрае дълго (но и аз като ерата смятам, че форумът не може да е фактор за решенията на гигант от този вид), обаче сумарно пак общата полза за десетките успели да осъществят някаква резервация или да си позволят удоволствие, което на обичайната му иначе цена биха пропуснали, е не по-малко равна или маловажна от общата полза на примерно петима елитно-посветени, които биха си траяли, така че баланса го има :smile:

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

..... петима елитно-посветени, които биха си траяли..... 

Подобно мнението вменява негативизъм и разединение, защо именно хора, които четат, опитват и рискуват време и парични суми дават/споделят знание с други хора, които освен потребители са  и най-често изказващи крайни мнения и даващи оценки. 

За да не съм off topic и да взема мнението ти в подходящата тема имам въпрос към тебе: намерих работеща схема, която не води до блокиране на профили и която засега работи. Да я споделя ли като ръководство за монтаж на мебели Икеа /прави а..., прави б и т.н./ или да я напиша така, че всеки, който има интерес да вложи труд и време в нея и...  кой вариант ще издържи по - дълго време, за да бъде ползван. 

Дай ми мнението си и ще направя каквото кажеш. Твърдо - винаги съм споделял всичко, което науча и съм много далеч от ЕЛИТ, който мнгократно, неправилно и очевидно вече - тенденциозно се вменява като понятие. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• crazyhorse
    • Miladina
    • GlobeRider
    • Oshko
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.