Прескочи до съдържание

Expedia.com - периодични промоции

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Появи ми се тази сутрин банер с отстъпката. Явно не е загряло веднага.

IMG_1003.jpeg.c579c209fd86f1e25f991ffb1184b026.jpeg

А последното нещо, което си отключих аз, беше вчера вкъщи ... 😞 

• Смея се 7
Публикувано:

Още не мога да ги разбера какво отключват. Просто някои места си имат отстъпка. Понеже трябва да правя резервации за 3 места - Талин, Вилнюс и Рига, отскачам тук-там по разни титуляри😉 и сравнявам. Вчера направих за Талин, като имах една предварителна за отключване на 25%. Набелязах за сравнение друго място в Рига. Влизам от друг без отключена 25% отстъпка - цената е същата - в случая не отключвам, но спестявам 11% и повече, защото съм синя😄

IMG_1004.jpeg.c531bf46fafd7849dbe2b2d536f86722.jpeg

Може би ключът за бараката е в думата “select”, която присъства и в двата банера. Та и те прилагат разни трикове за зарибяване и няма защо да ни е гузно от нашите😜

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Още не мога да ги разбера какво отключват. Просто някои места си имат отстъпка. Понеже трябва да правя резервации за 3 места - Талин, Вилнюс и Рига, отскачам тук-там по разни титуляри😉 и сравнявам. Вчера направих за Талин, като имах една предварителна за отключване на 25%. Набелязах за сравнение друго място в Рига. Влизам от друг без отключена 25% отстъпка - цената е същата - в случая не отключвам, но спестявам 11% и повече, защото съм синя😄

IMG_1004.jpeg.c531bf46fafd7849dbe2b2d536f86722.jpeg

Може би ключът за бараката е в думата “select”, която присъства и в двата банера. Та и те прилагат разни трикове за зарибяване и няма защо да ни е гузно от нашите😜

Ако си от ЦСКА, май няма да се класираш ...

Публикувано:

Говорим си за отстъпки, а във Форума твърде малко е известен сайта, част от групата на Expedia Hot wire. Виждам, че има някакви умрели теми за него, по които няма активност почти 10 години. Тази тема концентрира интерес в последните месеци, затова пиша тук за да му обърнат внимание повече хора, а и тези които са го ползвали да споделят впечатления. От известно време го следя и често дава може би най-ниските цени в цялата им група, макар и там бонуси да не участват. Особеното е, че има някаква заигравка с клиента, уж не му показва името на хотела преди да резервира, но пък дава жокери, които са достатъчно силни за да се ориентираш за кой хотел става дума. Примера е търсене на настаняване в началото на май в споменатия Талин.

Сред първите три хотела, които сайта показва забелязваме 4* на добра цена.

image.png.8b77d4e309e744e47dc2b019028649c5.png

Избираме го да видим какво ни предлагат. Кълнат се, че избрания хотел е един от тези три:

image.png.08abee5549dc0dcf7245707696d37f4d.png

Вече сме отворили сайта на Expedia и име по име проверяваме кой може да бъде хотела по снимката жокер, която са ни дали. Още по-лесно е с функцията "Обектив" на Гугъл. То почти като в 'Стани богат" е положението, хем има съспенс, хем и пари/отстъпки печелиш. 🙂

Лесно се ориентираме, че става дума за Merchants House Hotel. Разликите в цените са осезаеми. Офертата, която ни дава hot wire е тази:

image.png.e402232878b3ca25342bcf8f296cbb30.png

Като накрая задължително си слага таксички:

image.png.1850a9d4f145ebb4667b89045aa13f37.png

Докато Expedia ни показва това:

image.png.ad2c3ae9fc72343ede8494926f47d7ab.png

С таксичките става това:

image.png.cb13fd5e3ee0d38c7e699bb552d72f5f.png

Други особености на сайта са, че обикновенно предлага оферти с най-ниския клас стая и с невъзвращаема стойност, но пък за висок клас хотели. Лошото е, че не ни позволява да изтеглим аппа им с нашата локация в БГ. Не знам това дали би могло да създаде евентуални проблеми при непредвидени обстоятелства изискващи намесата на съпорт, вероятно не. Сигурна съм, че все някой ги е ползвал в последните години, ако може да даде отзив.

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 21 минути , Яничка каза:

@iMari, разликата спрямо Expedia e осезаема. А как са цените спрямо Booking?

Booking най-малко следя последните месеци по обективни причини. 🙂

Струва ми се, че ако търсим аналог на цените в Booking групата по-вероятно е да го намерим в Агода, но и за там не съм подготвена достатъчно добре за да отговоря категорично.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, iMari каза:

Говорим си за отстъпки, а във Форума твърде малко е известен сайта, част от групата на Expedia Hot wire. Виждам, че има някакви умрели теми за него, по които няма активност почти 10 години. Тази тема концентрира интерес в последните месеци, затова пиша тук за да му обърнат внимание повече хора, а и тези които са го ползвали да споделят впечатления. От известно време го следя и често дава може би най-ниските цени в цялата им група, макар и там бонуси да не участват. Особеното е, че има някаква заигравка с клиента, уж не му показва името на хотела преди да резервира, но пък дава жокери, които са достатъчно силни за да се ориентираш за кой хотел става дума. Примера е търсене на настаняване в началото на май в споменатия Талин.

Сред първите три хотела, които сайта показва забелязваме 4* на добра цена.

image.png.8b77d4e309e744e47dc2b019028649c5.png

Избираме го да видим какво ни предлагат. Кълнат се, че избрания хотел е един от тези три:

image.png.08abee5549dc0dcf7245707696d37f4d.png

Вече сме отворили сайта на Expedia и име по име проверяваме кой може да бъде хотела по снимката жокер, която са ни дали. Още по-лесно е с функцията "Обектив" на Гугъл. То почти като в 'Стани богат" е положението, хем има съспенс, хем и пари/отстъпки печелиш. 🙂

Лесно се ориентираме, че става дума за Merchants House Hotel. Разликите в цените са осезаеми. Офертата, която ни дава hot wire е тази:

image.png.e402232878b3ca25342bcf8f296cbb30.png

Като накрая задължително си слага таксички:

image.png.1850a9d4f145ebb4667b89045aa13f37.png

Докато Expedia ни показва това:

image.png.ad2c3ae9fc72343ede8494926f47d7ab.png

С таксичките става това:

image.png.cb13fd5e3ee0d38c7e699bb552d72f5f.png

Други особености на сайта са, че обикновенно предлага оферти с най-ниския клас стая и с невъзвращаема стойност, но пък за висок клас хотели. Лошото е, че не ни позволява да изтеглим аппа им с нашата локация в БГ. Не знам това дали би могло да създаде евентуални проблеми при непредвидени обстоятелства изискващи намесата на съпорт, вероятно не. Сигурна съм, че все някой ги е ползвал в последните години, ако може да даде отзив.

Не знам за кои дати показваш цената за този хотел, но в букинг цената е 61USD на първо четене😀

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Marisha каза:

Не знам за кои дати показваш цената за този хотел, но в букинг цената е 61USD на първо четене😀

За 5-6 май. На мен ми показва това, сигурно заради уелкъм дринка 🤣.

Screenshot_20250205-201119.png.c2bc0d65a4934b3c6f90e5ac466455c2.png

С ниво Genius 3 съм.

• Смея се 5
Публикувано:

Ами всички хотели и апартхотели, които резервирах досега са с по-висока цена в Букинг от Експидия. Може би да влияе това, че при търсенето ми първо гледам в Експидия и след това сравнявам в Букинг, т.е. не е като да търся най-евтино място само по цена, което не се предлага на двете места. 
Това място в Талин, в Е-я с бонус и отстъпка от 28%, вчера резервирах за почти 250$

IMG_1012.png.6dbd7d0d5ee47bb334f89ac8eb28d813.png

IMG_1014.png.7f187a0bad0f9694da57112e7a7ce43b.png

И в Букинг

IMG_1013.png.f4c2959509e934464ad65f7f54e52f96.png

IMG_1015.png.220115bc60a43bec3c806b6cfcd9dc97.png

Трябва да се човърка повече за отстъпки в Е-я. 
@iMari, твоите хазартни сайтове за резервации какво казват? Скъпа ли ми е покупката? 😂😘

• Харесвам 5
Публикувано:

При мен в Експидия цените винаги ми се струват по-високи,или същите като на Букинг( ниво 2 Genius съм,защото много рядко го използвам).

В Експидия резервирам само когато имам ваучер.

Аз ли нещо бъркам? И на мен ми дава проценти отстъпка,но само до края на пътуването,за което съм резервирала вече.

• Харесвам 6
Публикувано:

@blueriver и да , и не .

И в двата конкурентни холдинга , лицата им : Експидия и Букинг обичайно са с най-високите цени. Те оперират собствени дискаунт сайтове , с които предлагат най-ниски цени с някои уловки или кофти условия  ( безплатен обяд няма все пак ) . Тоест , рестриктивни условия за анулация , неупоменяване на точният хотел ( който с малко ровене може да се установи ) и т.н.

Конгломерата Експидия обхваща : Експидия, Травелосити , Орбиц , Врбо, Хотелс , Триваго , Уотиф , Ебукърс , дискаунт сайта - Хотуайър и други - Карренталс , Чийптикетс.
Сайта на Експидия е обичайно с най-високи цени ,най-разпознаваем е и избягва канибализирането на собствените си подсайтове .

Конгломерата Букинг : Букинг , Агода , ФеърХарбър, Рокетмайлс, Каяк, Момондо , Хотелскомбайнд, Чийпфлайтс, Ренталкарс, дискаунт сайтове - Гетаруум и гиганта Прайслайн. Рокетмайлс е с най-високи цени , след това Букинг .

За търсещите най-ниски цени :Експидия има смисъл главно, ако събирате мили да летите безплатно ( портала на Бритиш дава 10 мили за всяка единица и ползва техният сайт. 

Обичайно дискаунт сайтовете дават най-ниски цени , но има и изключения - трябва да се поддържа имиджа на главните сайтове .
Гугъл Флайтс търсачката сваля допълнително 2% от цената на консолидаторите .

Моят опит със стотици небюджетни настанявания  имам най-много резервации с директно резервиране (85%) , след това Прайслайн (10%) и микс (5%) от Експидия , Букинг , Травелосити и Орбиц .

При луксозните и убърлуксозните настанявания , споменатите  консолидатори нямат никакъв шанс, ама никакъв шанс. Всички луксозни настанявания чрез собствените си премиум програми ( Мариот Луминъс/Старс, Хаят Привe,  Хилтън Импресарио , Мандарин , Фор Сийзънс, Роузууд, Йоткер, Шангри-Ла , Дорчестър и т.н)  или шепа избрани консолидатори като Виртуозо и др., заобикалят групите на Експидия и Букинг на 100% , като предлагат значителен брой екстри едновременно : задължителен ъпгрейд по време на резервацията , кредити от 100-200$, безплатна закуска , лукс трансфери и прочие …

• Харесвам 21
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, ДиянаВ каза:

Ами всички хотели и апартхотели, които резервирах досега са с по-висока цена в Букинг от Експидия. Може би да влияе това, че при търсенето ми първо гледам в Експидия и след това сравнявам в Букинг, т.е. не е като да търся най-евтино място само по цена, което не се предлага на двете места. 
Това място в Талин, в Е-я с бонус и отстъпка от 28%, вчера резервирах за почти 250$

IMG_1012.png.6dbd7d0d5ee47bb334f89ac8eb28d813.png

IMG_1014.png.7f187a0bad0f9694da57112e7a7ce43b.png

И в Букинг

IMG_1013.png.f4c2959509e934464ad65f7f54e52f96.png

IMG_1015.png.220115bc60a43bec3c806b6cfcd9dc97.png

Трябва да се човърка повече за отстъпки в Е-я. 
@iMari, твоите хазартни сайтове за резервации какво казват? Скъпа ли ми е покупката? 😂😘

Подкрепям мнението на @blueriver, досега не съм видяла по-ниска цена в експедия в сравнение с букинг. Първите ги ползвам знаете защо. 😉

На @ДиянаВ Mint suit-ът ми е на друга цена.

Screenshot_20250206_121644_Bookingcom.jpg.1c80959de50fbc732665596be91c7b70.jpg

Напоследък от Букинг групата от Агода ми изпадат по-изгодни неща.

• Харесвам 10
Публикувано:

+1 - Абсолютно никога в Expedia не ми е била по-ниска цената от в Booking, а в повечето случаи дори осезаемо по-висока. С Genius 3 съм, но и преди като бях 2, беше същата работа. 

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз не съм виждал по-добри цени в Expedia за аналогични настанявания в сравнение с Booking. Но пък напоследък най-изгодни цени намирам в Trip и засега всичко е точно с тях.

• Харесвам 4
Публикувано:

Не знам дали преди е ставало въпрос за refund с "онези" бонуси, но ми се наложи да направя такъв и съм приятно изненадан - full refund 56$ на кеш частта, която съм платил + refund на OneKey бонуса - само този, който обаче при получаването и до днес е щял да бъде активен. ако има. част която е щяла да изтече да кажем до декември - тя не е налична -> 

Screenshot 2025-02-06 at 18.11.53.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 часа, stanislavpp каза:

За търсещите най-ниски цени :Експидия има смисъл главно, ако събирате мили да летите безплатно ( портала на Бритиш дава 10 мили за всяка единица и ползва техният сайт. 

В момента , всъщност имат много хубаво промо със срок резервации 20.01-24.02 за престои до 31.12. 

20 авиоса за единица , ако използвате а/к от групата IAG + QR или Jet Blue или Finair и други , потенциален кешбек от 20-30% до 100% в зависимост от уменията и желанията …

https://www.britishairways.com/content/executive-club/avios/collecting-avios/hotels/avios-hotels

IMG_0284.jpeg.36c1696ec0c37fc22fc9c4a282e456f5.jpeg

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Kosta Grudov каза:

Не знам дали преди е ставало въпрос за refund с "онези" бонуси, но ми се наложи да направя такъв и съм приятно изненадан - full refund 56$ на кеш частта, която съм платил + refund на OneKey бонуса - само този, който обаче при получаването и до днес е щял да бъде активен. ако има. част която е щяла да изтече да кажем до декември - тя не е налична -> 

Screenshot 2025-02-06 at 18.11.53.png

Донякъде, в първата част, е изпробвано и коментирано. “Хубавото” е, че вече знаем какво става с бонусите с изтекъл срок, защото това е поставяно като въпрос, но отговор няма - изгарят.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 часа, Argentique каза:

Подкрепям мнението на @blueriver, досега не съм видяла по-ниска цена в експедия в сравнение с букинг. Първите ги ползвам знаете защо. 😉

На @ДиянаВ Mint suit-ът ми е на друга цена.

Screenshot_20250206_121644_Bookingcom.jpg.1c80959de50fbc732665596be91c7b70.jpg

Напоследък от Букинг групата от Агода ми изпадат по-изгодни неща.

Добре и Минт студио да е /аз резервирах Лавандула😜/, цената от 373€/$ /няма да ги обръщам/ с приспадане на 80$ бонус прави 293. При мен крайната цена спадна до 249$, т.е. с още 50$, защото сигурно са ми сложили отстъпка и за вече налична резервация. Както казах, трябва да се човърка, понякога и с дни. До тук най-удовлетворена съм от Е-я по отношение на цена и място, когато ги ползвах за хотелски соло настанявания.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.12.2024 г. в 9:42, Георги Матеев каза:

Неслучайно в един от най-големите травъл форуми в света говорят с публично неразбираеми кодове, когато става въпрос за подобни неща.

Може ли да споделиш подобни интернационални форуми?

Публикувано:

Да споделя, че ме хванаха за ръчичката чак на седмия профил, последен на брой. 😄 След резервация на хотел през Е на името на майка ми, а тя, горкана, не е ползвала ни един бонус още и ще присъства в резервацията.
Получи мейл за нарушени условия и засега запази същия хотел през другия им сайт H.com. 😄 Да видим.
Обаче от някои профили минаха по две резервации на активности/хотели при двукратно теглене на приложения септември и декември.

Поздрави за всички споделящи от една от най-хубавите активности – трип от Ко Рок от Ланта, Тайланд 😘

20250208_120932.jpg.e8ae715ab3fbe9e06a3bbee2eed64305.jpg

20250208_123457.jpg.fe9eb90d19e59cd6e703a17863c6a889.jpg

20250208_105928.jpg.710d99728b5bcdc8e448d13c55a71352.jpg

• Харесвам 19
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:

При мен явно беше имало проблем конкретно с резервирането на билети за Frameless галерията (но влязохме по стандартния начин, много ни хареса), защото нямахме проблем с двореца Кенсингтън (освен забавено издаване на билетите, но ги получихме навреме).

Направи ми впечатление, че някои активности нямат нито едно ревю от xpedia, а само от други сайтове, такъв беше случаят и с въпросната галерия. Другите места, за които сме ползвали бонусите имаха xpedia ревюта и имам предположение, че може би не всичко, което излиза като опция всъщност може да се резервира през xpedia... Може и да греша.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.