Прескочи до съдържание

Malaysia Air - потвърждаване на полет - грешка

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци,

Ще пътувам с Малайша еир от Хонг Конг до Куала Лумпур през септември, запазих билетите през Експедия - Хонг Конг и се опитах да ги потвърдя и на сайта на Малайша, но ми се появява грешка:

"We are unable to process your booking online. Please contact our call center at: Tel. 1 300 88 3000 (within Malaysia) or +603 7843 3000 (outside Malaysia)."

Писах до тях да кажат дали има проблем с билетите и ако няма да ги потвърдят, НО отговор няма :( (а иначе парите вече отдавна заминаха от моята сметка :lol: ) Та някой случайно да ги е ползвал, да е имал подобен проблем и как е действал.

В краен случай ще им звъня, но първо реших да пробвам по интелигентния начин, защото не се знае как ще протече разговора с тях по телефона :lol:

Връзка към коментар

Може би фактът, че са във фалит, може да е повлиял :)

Ха ха ха, това направо ме успокой да знаеш. Надявам се че няма да има проблем с полета обаче все пак ;)

едва ли, говореше се за "технически фалит", съкращения на персонал и т.н., а не за прекратяване на дейността... 

Двамата ми давате тема за разговор с една приятелка от там ....

Връзка към коментар

едва ли, говореше се за "технически фалит", съкращения на персонал и т.н., а не за прекратяване на дейността... 

Съкращаване на персонал означава и съкращаване на полети. До септември ще ребрандират авиокомпанията и полета със сигурност няма да се извършва от Malaysia Airlines..Аз бих звъннал да видя какво става, защото може да се наложи ново купуване на билети, но парите вероятно няма да се загубят.

The loss-making airline is to be completely rebranded and is to cut routes from its network, as it tries to lower its costs, which are 20 per cent above its rivals.

“It’s not a continuation of the old company in a new disguise. Everything is new,” said Mr Mueller, who also helped turn around Lufthansa.

The new company will start operating in September.

За връщането на парите има два варианта.

1) Компанията ще ги върне защото не може да е изпълнен полета, но ако краткосрочно нямат кеш тази процедура може да се проточи.

2) Банката може да върне парите ако услугата не е извършена. Преди години, когато фалира Скай Юръп си спомням, че всички които бяха платили билетите си с кредитна или дебитна карта си получиха парите, като банките преглътнаха загубата

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Съкращаване на персонал означава и съкращаване на полети. До септември ще ребрандират авиокомпанията и полета със сигурност няма да се извършва от Malaysia Airlines..Аз бих звъннал да видя какво става, защото може да се наложи ново купуване на билети, но парите вероятно няма да се загубят.

За връщането на парите има два варианта.

1) Компанията ще ги върне защото не може да е изпълнен полета, но ако краткосрочно нямат кеш тази процедура може да се проточи.

2) Банката може да върне парите ако услугата не е извършена. Преди години, когато фалира Скай Юръп си спомням, че всички които бяха платили билетите си с кредитна или дебитна карта си получиха парите, като банките преглътнаха загубата

Моите хора в Куала Лумпур казаха, че ще звъннат да проверят как стоят нещата в авиокомпанията ... ако те не успеят ще им досаждам и аз, а тъкмо всичката останала организация беше приключена

Редактирано от lisska99
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

аз в никакъв случай не бих тръгнал да си търся парите, особено ако полетите ми вършат работата; още повече, че никой не говори за фалит на авиокомпанията... новото им CEO говори за технически фалит, и то в смисъл, че имат няколко поредни години загуби и са неконкурентни заради 20% по-високи разходи... и в този смисъл ще се реже персонал, ще се оптимизират флота и мрежата, най-вероятно и ще има ребрандиране... но няма и намек за спиране на дейността, пък и да не са луди, ако го направят и си прецакат клиентите, а после се опитат да тръгнат наново през друга фирма хептен няма да имат шанс спрямо конкуренцията...

дори и чисто формално не мисля, че има каквото и основание да се търсят парите, нито компанията е спряла полети, нито е казала, че ще ги спира... та не виждам какво точно ще е основанието за искането... просто пробвайте да се свържете с тях за потвърждение на полетите, пък ако от MAS в последствие евентуално сменят разписанието ще имате и основание да си искате парите обратно...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Моята приятелка ме информира преди малко, че след дълго чакане на телефона (обясни ми на дълго и широко как навсякъде в Малайзия е така и няма как да не чакаш дълго като звъниш на колцентър :lol: ) се е свързала с тях и те са потвърдили полета и местата, а получих и потвърждение и по имейла от тях.

Въобще не ми е минавало и за секунда през главата да си искам парите обратно. Просто щях да направя всичко възможно да се случи пътуване точно в този ден, за да си спазим планувания график :)

Благодаря Ви за отзивчивоста и се надявам и аз да имам шанс да помогна с нещо :wub:

Редактирано от lisska99
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

дори и чисто формално не мисля, че има каквото и основание да се търсят парите, нито компанията е спряла полети, нито е казала, че ще ги спира... та не виждам какво точно ще е основанието за искането... просто пробвайте да се свържете с тях за потвърждение на полетите, пък ако от MAS в последствие евентуално сменят разписанието ще имате и основание да си искате парите обратно...

Идеята ми бече, че ако конкретния полет е анулиран поради съкращения на полетите може да си искаш парите или премаршрутиране с друг полет.

Аз лично би следял редовно какво положението с моя полет, защото в такива кризисни моменти може изведнъж да дойде някакво решение, че съкращават 50% от полетите от днес за утре и единствена алтернатива е да летиш с друга авиокомпания.

Късметът в случая е, че Malaysian Airlines не е регистрирана в Европа, защото ЕС нямаше да разреши държавата да спаси авиокомпанията.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

от това, което четох мисля, че такива резки движения като съкращаване на полетите с 50% от днес за утре с MAS няма да се случат, а и биографията до момента на CEO-то го показва... иначе оптимизиране на флота, мрежата, персонала се случва и в други авиокомпании и няма нищо драматично в това... според мен CEO-то напълно умишлено е използвал термина "технически фалит" за да покаже ясно, че промени трябва да има; имал съм вземане-даване с MAS преди време и съм наясно - леко тромава държавна структура са и промените там едва ли са лесна работа... а пък ако CEO-то не беше ползвал термина "технически фалит" едва ли някой друг освен специализираните сайтове/списания щеше да го отрази и сигурно щяхме да си стоим в неведение какво мисли да прави... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Като гледам колко отменени полети имат за днес http://www.klia.com.my/index.php?m=airport&c=flight_schedule_details&date=2015-06-02&flighttype=departure&aid=1

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Като гледам колко отменени полети имат за днес http://www.klia.com.my/index.php?m=airport&c=flight_schedule_details&date=2015-06-02&flighttype=departure&aid=1

На мен ми изпратиха 5 имейла в рамките на 10 минути - 4 с потвърждение за полета и един в отговор на моето запитване, с което ме информират, че полета ще го бъде. За момента и аз като tom777 ще следя за развръзка по въпроса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Днес ме информираха -  от края на август Malaysia Air  спира да лети до Истанбул. Предложиха ми през Дубай, което за мен не е много приемливо. От Куала Лампур до  Денпасар проблеми няма.  Май ще се  халожи се да канселирам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ей сега

Днес ме информираха -  от края на август Malaysia Air  спира да лети до Истанбул. Предложиха ми през Дубай, което за мен не е много приемливо. От Куала Лампур до  Денпасар проблеми няма.  Май ще се  халожи се да канселирам.

Ей сега ме сюрпризираха и мен. :angry: Полетът ми за Австралия в отсечката Истанбул -Куала Лумпур и КЛ-Истанбул ми го предлагат Дубай-КЛ и обратно, пак през Дубай.

Моля, който е наясно какво мога да направя, да даде акъл. :rolleyes:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ей сега

Ей сега ме сюрпризираха и мен. :angry: Полетът ми за Австралия в отсечката Истанбул -Куала Лумпур и КЛ-Истанбул ми го предлагат Дубай-КЛ и обратно, пак през Дубай.

Моля, който е наясно какво мога да направя, да даде акъл. :rolleyes:

Поискай да ти осигурят (за тяхна сметка) билет Истанбул-Дубай-Истанбул, който, разбира се, да съответства на полетите от/до Куала Лумпур.

Ако случайно имаш застраховка, която покрива подобни изпълнения и е валидна за времето на полетите, свържи се със застрахователя.

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С оглед какви цени има до Дубай с Уиз в момента (67 евро), излиза по-евтино да отлетите дотам, отколкото до Истанбул ..

Иначе - или се карате с тях да ви намерят полет от Истанбул, или приемате, или пълно връщане на парите.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В близките няколко дена най-вероятно ще ви предложат полет от Истанбул до Дубай  за тяхна сметка с около 5 часа престой . :( Предложиха ми още неколко неприемливи за мен варианти.  Ще търся друго решение, с друга компания. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Поискай да ти осигурят (за тяхна сметка) билет Истанбул-Дубай-Истанбул, който, разбира се, да съответства на полетите от/до Куала Лумпур.

Ако случайно имаш застраховка, която покрива подобни изпълнения и е валидна за времето на полетите, свържи се със застрахователя.

Благодаря ти, в момента се притесних, ама след малко ще си събера акъла и с ваша помощ, ще го натъкмявам някак си.

Добре че, преди и след  полета КЛ- Мелбърн - КЛ имам нощувки в КЛ.

С оглед какви цени има до Дубай с Уиз в момента (67 евро), излиза по-евтино да отлетите дотам, отколкото до Истанбул ..

Иначе - или се карате с тях да ви намерят полет от Истанбул, или приемате, или пълно връщане на парите.

А мога ли да си искам парите само за тази част от полета  - Истанбул-КЛ и КЛ-Истанбул?

Полетът на Уиз с голям салонен и чекиран багаж излиза 445 лева за моите дати. Но имам късмет, че не съм купила този билет София-Истанбул, че нали все ми се види скъп и се мотках за прИмоция. ;)

Аха, сега видях и това, да не би да ми го предлагат безплатно?

We are pleased to inform you that your current flight itinerary is eligible for an upgrade to a premium class cabin.

Not every flight qualifies for this new option, but YOUR UPCOMING FLIGHT IS!

Let Us Get You Upgraded! Click the button above to get started.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Ми аз не виждам да пише безплатно, но кой знае  :)  Питай. Или кликни, то ако искат пари ще ти иска кредитна карта, няма да го направи без да пита.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако билетът е Стамбул-Мелбърн .. трудна работа да ти върнат парите само за първата отсечка. Май е най-добре да заложиш на това, което са предложили на tom777: полет с прекачване в Дубай.

Няма да е безплатен този ъпгрейд изобщо :)

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Ако билетът е Стамбул-Мелбърн .. трудна работа да ти върнат парите само за първата отсечка. Май е най-добре да заложиш на това, което са предложили на tom777: полет с прекачване в Дубай.

Няма да е безплатен този ъпгрейд изобщо :)

Да, това е полетът. Аз обмислям варианта да си купя билети с Уиз до Дубай, така и така не бях купила София-Истанбул, най- ще ми е безболезнено. :angry: И ще ползвам онзи билет целия. Сега проверих катарци и сингапурци, нови билети ще са мноого по-скъпи.

Ама и виж ги, кви са нахалници - аз в първия момент реших, че ще ме ъпгрейдват за компенсация :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: и като видях цената :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Сега пиша гневно писмо, което ще пращам през 10 минути. Нека им. ;)

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами твоите не бяха много евтини, доколкото помня?? Защото аз преди дни взех София- Мелбърн- Истанбул за около 1600лв

Резил!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.