neuromancer 25075 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Аржентинските и бразилските меса са най-доброто според мен. В България никъде не съм ял толкова вкусно, нищо че баба ми и дядо ми, бог да ги прости, пращаха прасета и агнета всяка година. Най ми харесаха агнешките котлети в Ла Луна в Пунта Аренас (това е Чили де, ама все там). Тук в Бразилия са разпространени ресторанти с твърда цена и ядеш месо колкото можеш, носят ти до масата последователно от всичко. Ама снимки на храна досега не съм правил, голям пропуск. А по мнението на тъщата, в България свястно месо просто няма. Беше на гости в България и искаше да сготви нещо бразилско и след цял ден обикаляне по магазините стигна до този извод . Листата от кока нямат наркотичен ефект, поне в разумни количества. Дъвченето е за избягване на височинната болест доколкото знам. Наркотика се извлича в лаборатории. Аз даже не съм сигурен, позволяват ли изнасянето на листа за чай, щях да си взема, защото ми хареса, ама знам ли властите как ще погледнат на ситуацията... Морско свинче не се престраших да опитам, лама да, ама не ми се видя нещо особено. 5 Връзка към мнение
гост 4486 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Ако говорим за аржентински стек, приготвен в Европа, сякаш най-добре го приготвят аржентинските емигранти в лисабонските ресторанти... Само за аржентински месища говорим! Всички служители в ресторанта бяха аржентинци, а за виното сервитьорът си даде мнението, чак когато го попитахме. До Лисабон не съм стигнала, но си го записвам в тефтерчето - да опитам. 1 Връзка към мнение
Тони 25531 Публикувано: 23 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 май, 2013 (редактирано) Аз така и не се престраших да опитам месо от кенгуру. Само като си представя милото животинче и ми се отяжда. Иначе масово се продава- месо от "roo" Редактирано 23 май, 2013 от Тони Връзка към мнение
Oshko 5459 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Аз така и не се престраших да опитам месо от кенгуру. Само като си представя милото животинче и ми се отяжда. Иначе масово се продава- месо от "roo" Не е лошо месото, но не е и нещо специално. Има един фестивал в Нова Зеландия на екзотичната храна на една поляна в едно малко градче Хокитика и там от цял свят се събират хора да опитат всякакви неща. Там ядохме големи 'гнусотии' също, жената все още като я подсетя и почва да я пристяга стомаха :D 3 Връзка към мнение
Георги 39030 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Аз така и не се престраших да опитам месо от кенгуру. Само като си представя милото животинче и ми се отяжда. Иначе масово се продава- месо от "roo" Да, австралийците не го ядат, щото им приличало като да ядат Skippy, който бил симпатично кенгуру от любимо детско сериалче. Аз го пробвах, и в гурме вариант първо, това всъщност беше и първото кенгуру, което видях в Австралия: Леко сухо месо е по принцип, било много пинизчийско за приготвяне, защото много бързо се пресичала границата между сурово и изсъхнало. Ние си правихме и веднъж барбекю, ОК си беше 5 Връзка към мнение
Tedy 31461 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 (редактирано) Манджите в Куба. Това е в квартирите - риба, лобстер и скариди. Редактирано 23 май, 2013 от Tedy 15 Връзка към мнение
Oshko 5459 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Да пусна една малка извадка и аз. Wild Food Fest Hokitika, New Zealand Овчи топки, стават на супер кавармичка също там скакалец върху филийка с масло Coconut Crab, Vanuatu - това е най-вкусния crab, който съм ял И един стек от малко градче в Южна Африка, също супер стекове съм ял и в Лас Вегал и Буенос Айрес, и в Йоханесбург, но снимките не са ми на този компютър. Не мога да преценя кой ми е най-вкусният. 13 Връзка към мнение
гост 4486 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Ох, Oshko, на последната снимка картофките са направо излишни! Нещо ме хвана синдромът на кучетата на Павлов! 2 Връзка към мнение
Elena 4375 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Oshko, добре че нямаш снимка как ядеш деликатеса от първата снимка :D 2 Връзка към мнение
neuromancer 25075 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 (редактирано) Oshko, добре че нямаш снимка как ядеш деликатеса от първата снимка :D А, надали е нещо гадно, та да прави физиономии. По-скоро не се виждам да ям стоножки и разни насекоми, топките са сигурно като другите вътрешности на вкус. Стар виц: След корида в ресторанта турист си харесва на вид някакво ядене и иска от него. Келнера казва, че това са тестиси от бика, убит на коридата, и повече няма, трябва да дойде утре. На другия ден туриста отива и си поръчва, ама нещо не е доволен, и пита: - Абе днес топките са доста по-малки отколкото вчера, защо? - Е, макар и рядко, ама се случва понякога бика да победи тореадора... Редактирано 23 май, 2013 от neuromancer 8 Връзка към мнение
гост 4486 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Аз съм яла и са наистина като другите вътрешности - даже минават за деликатес. Връзка към мнение
Тони 25531 Публикувано: 23 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Айде малко на италианското! Ама малко! По-нататък пак. Тия пици са от Торболе, едно китно градче по езерото Ла Гарда и са едни от най-вкусните, които съм яла. 10 Връзка към мнение
vladimir1974m2 39 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Аз съм фен на Шведските маси,когато пътувам-харесват ми тези в Кушадасъ/ Турция/, както и тези по Хърватската и Италианската ривиера,както и тези на остров Корфу 1 Връзка към мнение
akair 14017 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Да, австралийците не го ядат, щото им приличало като да ядат Skippy, който бил симпатично кенгуру от любимо детско сериалче. Това ми напомня един индийски ресторант, в който бяхме с индийци - нали имат една напитка - "lassi", та гледаме менюто и един от нашите се изцепва "Poor dog!"... Индийците не разбират какво се случва... Още по-страшно стана, когато обясниха, че това е нещо като айрян с розова вода и подправки... 5 Връзка към мнение
Ана Синона 98 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Темата е и какво да ядем по света, та ще препоръчам някои неща от Лендле. Знам, че Германия е доста популярна дестинация и повечето от вас са запознати с немската кухня, но всяка провинция си има собствени традиции в кулинарията. Ако някой има път към Баден-Вюртемберг, може смело да опита местните специалитети. Аз съм фен на швабската кухня. Нещото, което най-много ме впечатли е, че имат нещо като нашата шкембе-чорба. За съжаление става все по-непопулярна сред местните и се намира само в определени кръчми. Казва се Kutteln или Kuttelnsuppe. Супер популярни тук са едни пълнени джобчета Maultaschen - обикновено се сервират поръсени със задушен лук и нарязани. Аз лично ги намирам скучни, ама вкусове разни. И моето любимо - Zwiebelrostbraten с гарнитура шпецле (швабската паста) - телешка пържола със печен сос и запържен лук. Голяма вкусотия е. Някои от специалитети са общи за Швабия и в Бавария, ама цвибелростбратен в Мюнхен не съм виждала. 6 Връзка към мнение
wilks 16139 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Нещото, което най-много ме впечатли е, че имат нещо като нашата шкембе-чорба. За съжаление става все по-непопулярна сред местните и се намира само в определени кръчми. Казва се Kutteln или Kuttelnsuppe. Аз само да вметна, че, както е известно, англичаните не познават шкембе чорбата, и в Англия няма традиции с тази храна, преди да дойдат към Балканите. Та това популярно кулинарно изкушение, извън официалните менюта, в разговорния език e известно за тях като "towel soup" - супа от хавлия 3 Връзка към мнение
ilkosem 291 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Между другото най -скъпите хамони са от черните прасета. Това е черешката на хамоните. 2 Връзка към мнение
Jindo 258 Публикувано: 23 май, 2013 Сподели Публикувано: 23 май, 2013 Между другото най -скъпите хамони са от черните прасета. Това е черешката на хамоните. С уточнението, че са хранени само с жълъди, тогава са черешката 4 Връзка към мнение
neuromancer 25075 Публикувано: 24 май, 2013 Сподели Публикувано: 24 май, 2013 Fast food на улицата в Бразилия - това е acaraje - пържена бобена питка със скариди и сос, обикновено лют. Вкусно е. Жената е в типичната носия на bahiana (от щата Баия). След освобождаването на робите, естествено са ги оставили да се издържат сами, и докато мъжете са пиели по кръчмите, се наложило жените да изкарват прехраната, като продават храна на улицата (след като повечето са били готвачки в големите имения, това е нещо, което са правили добре). Баианите са на почит тук, дори традиционно винаги има по една група в школите по самба на карнавала. Въпреки, че фотографията ми е хоби, нямам снимки на храна, което си е пропуск Ама някакси ми е неудобно да се проявявам като японски турист и да снимам всичко. 11 Връзка към мнение
Бисер 172 Публикувано: 24 май, 2013 Сподели Публикувано: 24 май, 2013 (редактирано) За мен най-вкусното нещо което съм ял си остава все още узбекси шашлык - има скари на които го пекът почти навсякъде в града около позарите и се прави от мариновано агнешко месо. Докато се пече се полива с разреден оцет и после слагат кръгчета нарязан лук върху него. Отделно също там имат едни приятни пърленки - лепёшки. Имаше един вариант с маково семе който докато е още топъл го мажехме с краве масалце и ставаше нещо за което ще си спомням до края на живота си Интересен е и начинът по който се пекът - във фурни като се лепят по стените Редактирано 24 май, 2013 от Бисер 15 Връзка към мнение
Георги 39030 Публикувано: 24 май, 2013 Сподели Публикувано: 24 май, 2013 Ще ви запозная с основополагащите стълбове на холандската "кухня". Снимките не са авторскки, ще ме извинявате, а "кухня" съвсем не случайно е в кавички. Започваме с любима закуска - филия с шоколадови пръчици: В супермаркетите има цял рафт, поне 10-15 вида различни марки и вкусове, розови, сини, зелени,червени. Просто се ръси на филията и се яде. Минаваме към обяд, където традиционното ястие е broodje kaas, broodje=хлебче, kaas=сирене/кашкавал. Само това е, нищо повече. Разновидността е broodje ham, демек със шунка вместо кашкавал. Аз самия малко луксозно го карам и обикновено обядвам broodje kaas/ham, демек със всичко, слагам си и доматче чат-пат, но пуристите го ядат точно така: Не може да се мине и без култовите frikandel-и, на външен вид напомня кебапче, но недейте въобще да се съмнявате, съдържанието на това нещо е много дълбока тайна, която не се дискутира на маса. Само ще отбележа, че в сравнение с него нашите кренвирши са като гореспоменатите аржентински пържоли. За вечеря пък може stamppot - картофено пюре, няква зелентия, наденица на микровълнова, често се ръси със препържен до твърдо бекон. Те така, бях писал в стария си блог на времето, че може да им завиждаме на стандарта на живот, но и да ги съжаляваме, че не знаят какво е свинско със зеле и чесън. За да завърша все пак положително ще добавя и нещо, на което съм фен, сурова херинга с лук. Слага се малко лук по средата и се яде точно по тоя начин, наведнъж, запазете си нецензурните коментари! 13 Връзка към мнение
Тони 25531 Публикувано: 24 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 24 май, 2013 (редактирано) Жоро, темата е кулинарна. Сигурен ли си, че това е храна? И за да не е празен поста да добавя още малко от любимата си италианска храна- брускети и няколко вида спагети, пасти ..абе май всичко им обичам. Това са в едно ресторантче в центъра на Амалфи, където ако някой се е запътил горещо мога да препоръчам хотел с уникална гледка! Редактирано 24 май, 2013 от Тони 9 Връзка към мнение
Георги 39030 Публикувано: 24 май, 2013 Сподели Публикувано: 24 май, 2013 Права си, нека си говорим за храна. Няма как да пропусна исландската разложена акула. Един от недостатъците да си има блог човек е, че като почне да повтаря историите и излиза малко тъпо.Та няма да ви разказвам пак за вкуса на това нещо и за методите на приготвянe, който иска има информация тук: http://en.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1karl От личен опит само да кажа, не консумирайте в затворено помещение! Още малко исландски специалитети, това беше доста прилична супа от скариди в едно малко капанче, което беше доста популярно между другото, племенницата ми твърдеше че видяла вътре Джъстин Тимбърлейк, ама го каза чак една година по-късно А това беше нещо като рибен чипс, доста трудно за дъвчене, но как да го кажа, питателно. 5 Връзка към мнение
Ана Синона 98 Публикувано: 24 май, 2013 Сподели Публикувано: 24 май, 2013 За да завърша все пак положително ще добавя и нещо, на което съм фен, сурова херинга с лук. Слага се малко лук по средата и се яде точно по тоя начин, наведнъж, запазете си нецензурните коментари! Страхотна е и с ябълки, лук и сметана - мога да я ям всеки ден. 1 Връзка към мнение
wilks 16139 Публикувано: 24 май, 2013 Сподели Публикувано: 24 май, 2013 (редактирано) Жоро, от целия ти пост за холандската кухня, само накрая като прочетох за херингата ми се наля устата. И на мен много ми допада Редактирано 24 май, 2013 от wilks Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега