Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

преди 14 часа, stassi_blue каза:

Здравейте, нуждая се от малко помощ свързана с Opodo prime. 

На 31.07 opodo.de ми даде добра цена за 3 билета RVN - LGW, цената беше   накрая на резервацията ми даде, че тази цена е валидна само ако се закупи членство Opodo prime, чиято такса показваше, че е 0 евро. На няколко пъти по време на резервацията ми показа, че таксата е 0 евро. При въвеждането на данните от кредитната карта, отново сверих, сумата беше 144, 66 евро. Платих, но за съжалени ми дръпна от картата 219.65, в тази сума се включва и членството. 

На сутринта се свързах с кол центърът им с опит да канселирам плащането - за съжаление ударих на камък, само с такса. Пробвах през фейсбук, отговаря ти чат бот и нищо смислено не се случва. 

Подадох оплакване в custom care центърът им, получих само известие, че имам оплакване и никаква обратна връзка, 

Междувременно получих фактура за 144, 66 евро цена.

Пробвам с това членство да намеря добри цени на полети, правят големи намаления на нереални цени и излиза по - евтино да си вземеш билетите директно от компанията ( по - скъпи са с 10-15 евро)

Дайде съвет, моля, как да проценирам ?

Благодаря ви.

Нямам опит с Opodo prime, но цената 144, 66 euro предполага ползването му.

Вероятно някъде е маркирано съгласие за закупуването му...

Принципно е възможно услуга закупена по интернет да бъде отказана в срок от 7 - 14 дни, но ако бъде върната сумата за членството, ще бъдат и анулирани билетите. Каква ще бъде цената им към момента на получаване на сумата е неясно.

Случват се грешки, но едно платено членство все ще донесе полза. Понякога намаленията с него важат за един човек, за еднопосочни билети, за по-късни дати и т.н. и т.н. Ако към днешна дата цените на трите билета струват около 220 евро аз не бих се занимавал с opodo.de

• Харесвам 1
Връзка към коментар
41 minutes ago, Таньо said:

opodo prime.jpg

Според мен фактурата е за 145€, защото тя е за билетите. Членството е по отделен параграф. И изисква регистрация.

Връзка към коментар
преди 49 минути , aleksandrina каза:

opodo prime.jpg

Според мен фактурата е за 145€, защото тя е за билетите. Членството е по отделен параграф. И изисква регистрация.

Да, фактурата е за билетите с цена при ползвано закупено членство.

Убеден съм, че вписаната електронна поща при издаването е пощата на новосъздадения профил, т.е. съгласието за плащане на членството е съгласие и за регистрация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, aleksandrina каза:

opodo prime.jpg

Абсолютно по същият начин беше всичко, с изключение на това, че в най - долното крадратче, където е посочена сумата за Opodo prime, вместо 74,99 евро, беше посочена 0,00 евро. 

За съжаление нямам скрийн шот, за да го докажа. Това нещо лично аз го проверих три пъти, три пъти се връщах, за да проверя, какво ми начислява.

И в най - долната сума, тоталната сума за плащане беше 144,66 евро.

Редактирано от stassi_blue
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , stassi_blue каза:

Абсолютно по същият начин беше всичко, с изключение на това, че в най - долното крадратче, където е посочена сумата за Opodo prime, вместо 74,99 евро, беше посочена 0,00 евро. 

За съжаление нямам скрийн шот, за да го докажа. Това нещо лично аз го проверих три пъти, три пъти се връщах, за да проверя, какво ми начислява.

Opodo prime има цена.

Закупуването с членство на опредени билети е с такса 0,00 евро.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Таньо каза:

Opodo prime има цена.

Закупуването с членство на опредени билети е с такса 0,00 евро.

Добре, аз разбирам, че има цена, това ми я ясно. И явно с тези билети е било 0,00 евро. Но не е  ли незаконно по време на резервацията, да ти дава цена 0, при плащане да дава цена 0, да плащаш определена сума, и накрая да ти дръпнат друга сума от картата ?

Това от всякъде си е подвеждащо.

Или аз греша и не разбирам.

Връзка към коментар
преди 2 минути , stassi_blue каза:

Добре, аз разбирам, че има цена, това ми я ясно. И явно с тези билети е било 0,00 евро. Но не е  ли незаконно по време на резервацията, да ти дава цена 0, при плащане да дава цена 0, да плащаш определена сума, и накрая да ти дръпнат друга сума от картата ?

Това от всякъде си е подвеждащо.

Или аз греша и не разбирам.

Ако цената на членството е 74,99 евро всичко е точно.

Някъде в процеса на резервация, то е било избрано и поради тази причина системата им показва такса 0,00 евро.

Ако не е било избрано/прието, то цената би била по-висока.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Таньо каза:

Нямам опит с Opodo prime, но цената 144, 66 euro предполага ползването му.

Принципно е възможно услуга закупена по интернет да бъде отказана в срок от 7 - 14 дни, но ако бъде върната сумата за членството, ще бъдат и анулирани билетите. Каква ще бъде цената им към момента на получаване на сумата е неясно.

Случват се грешки, но едно платено членство все ще донесе полза. Понякога намаленията с него важат за един човек, за еднопосочни билети, за по-късни дати и т.н. и т.н. Ако към днешна дата цените на трите билета струват около 220 евро аз не бих се занимавал с opodo.de

Какъв е варианта и по - скоро как мога да анулирам покупката, без да плащам cancelation fee за това? От кол центъра не искат да направят канселация без да начислят такса.

Връзка към коментар

Единственото, което се сещам е да им напишеш, че е показвало друга цена като крайна, а не колкото са те чарджили, затова искаш анулиране. Обаче без скрийншот е малко на добра воля какво ще стане...

Може да пробваш отначало, без да се логваш в оподо, с чистене на кукитата също и ако пак показва 0 за такса да им пратиш скриншота (без да плащаш, разбира се)

Връзка към коментар

В испанският идриймс вече не може да се плаща с Дайнърс,което е голям минус.Освен,че се трупаше оборот,с покупката на билет се активираше и застраховката на картата.Не знам дали е така само при испанците или цялото семейство на идриймс са спряли плащанията с Дайнърс.

Връзка към коментар

Много ме ядосват edreams.es.Купувам билети за БГ ер с Прайм.Първоначално всички отсечки излизат с хубавата цена.Като започна да купувам,почват с номерата.За полет Бургас-София на 30.08 ми излиза това:

image.png.2b9e18b4414e661c69f23026b46cff0b.png

Такива полети няма на сайта на БГ ер.Излизат други два за 83,32лв.Трих бисквитки,отварях инкогнито прозорец,сменях устройства,браузери и IP-нищо не помогна.Някакава друга идея?

Връзка към коментар

Полетите, които си показала са на Аерофлот през Москва. Иначе пробвай пак и би трябва да ти даде двата полета на ТИМ сега и при мен преди малко не излизаха.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , Adventurer каза:

Полетите, които си показала са на Аерофлот през Москва. Иначе пробвай пак и би трябва да ти даде двата полета на ТИМ сега и при мен преди малко не излизаха.

При мен не става,пак дава същите от скриншота.Може би, както @koliobбеше писал има връзка колко билета си купил,а тези дни купувах на няколко пъти.Ще им дам почивка и утре пак ще пробвам 🙂

Връзка към коментар
преди 13 минути , Мари Николова каза:

При мен не става,пак дава същите от скриншота.Може би, както @koliobбеше писал има връзка колко билета си купил,а тези дни купувах на няколко пъти.Ще им дам почивка и утре пак ще пробвам 🙂

Май не е това причината. Просто в резултат на всички шмекерии, които се опитват да правят им се обърква логиката на търсенето и някои полети просто не излизат. В някакъв момент пак могат да се появят, но не е ясно кога.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не мисля, че има каквато и да е връзка с това какво и кога е купувано.

Сега значи ако просто отворя сайта на edreams.es и на мен не ми излизат, ако обаче първо потърся през jetcost.es и ги отворя през линка на edreams, след това вече ще излизат и директно през edreams.es.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Мари Николова каза:

Viajar дава тези цени, ако имаш карта която се разпознава като Viabuy MC действай.

Screenshot_20190810-234005_Samsung Internet.jpg

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , Adventurer каза:

Сега значи ако просто отворя сайта на edreams.es и на мен не ми излизат, ако обаче първо потърся през jetcost.es и ги отворя през линка на edreams, след това вече ще излизат и директно през edreams.es.

Браво!Това е начина!Само че, като влезеш в страницата на идриймс цъкваш върху логото горе в ляво,препраща те към начална страница и там се логваш за да ползваш отстъпката на Прайм.Много благодаря!

Връзка към коментар

Успешно закупих билет Берлин-София за утре през Bravofly с повече от 50% намаление от цената, която ми дава в сайта на Bulgaria air. 416 лв. в официалния сайт, срещу 196 лв., който платих на Bravofly. Получено потвърждение до минути и успешно чекиране. Надявам се всичко да е наред. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Pepi Popova каза:

Успешно закупих билет Берлин-София за утре през Bravofly с повече от 50% намаление от цената, която ми дава в сайта на Bulgaria air. 416 лв. в официалния сайт, срещу 196 лв., който платих на Bravofly. Получено потвърждение до минути и успешно чекиране. Надявам се всичко да е наред. 

Би ли споделила кои  Bravofly ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не съм правила нищо по-специално или да го минавам през други търсачки, просто разцъквах в skyscanner различни варианти да видя къде, какво има и ми даде цената през Bravofly, предполагам е глобалната версия. Интересно е, че цената не ми я даваше да е като с отстъпка, а нормална. Но тъй като бях гледала преди това през Bulgaria air ми направи впечатление разликата. Плащане с КК Wizz. 

Цената продължава да е същата. 

image.png.2287a1b7ae3d30f16639b836e360440b.pngimage.png.b0cbf6762879bbf4678d32bf1da00c17.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Pepi Popova каза:

А вие платихте ли с Виза Електрон, защото такова е изискването?Проверете колко пари са дръпнати от картата.

П.П.Сега виждам,че сте писали за плащане с КК уиз.Ако дръпнатата сума не отговаря на това което очаквате,мисля,че имаше възможност за канселиране на билета в 24 часов срок,ако се свържете с тях.

Връзка към коментар

Да, веднага си помислих да не са ми дръпнали повече пари. Платих с КК WIzz, тъй като отстъпката с Visa беше само 0.95 цента. Всичко си изглежда редовно.

image.png.1faff57c4462b30403af957b9f3309a1.png

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Скрийншотът от сайта на България Ер показва друг полет с прикачване, а не този, който е бил закупен.

Полетът, който сте букнали от Бравофлай е директен, но не се визуализира в сайта на компанията, тъй като те прекратяват продажбата 24 часа преди полета, а той е утре в 9:30 и няма как да разберем колко е струвал. 

Все пак, за директен полет, който е утре, цената, мисля, че е добра.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.