Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

Здравейте! Имам проблем. Купих едни билети през opodo.es . Излезнаха много добри цени, и в бързането да не ги изпусна действах през телефона. Уж всичко си беше наред до последно, но сега виждам, че от картата са ми изтеглили по-голяма сума. И на потвърждението на имейла също фигурира по-голямата сума. Има ли вариант да анулирам ?

Връзка към коментар
8 minutes ago, Дънди said:

Здравейте! Имам проблем. Купих едни билети през opodo.es . Излезнаха много добри цени, и в бързането да не ги изпусна действах през телефона. Уж всичко си беше наред до последно, но сега виждам, че от картата са ми изтеглили по-голяма сума. И на потвърждението на имейла също фигурира по-голямата сума. Има ли вариант да анулирам ?

Имаха някакъв гратисен период от  1-3 часа...

Вариант е да е закупена застраховка (предлага я след самото плащане на цената в отделен прозорец) и от нея може да се откажеш, като им пишеш.

Но трябва разбивка на цената.

Другото като вариант е- отстъпката е с определена карта, а е ползвана друга карта и тогава цената е по- висока.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
4 minutes ago, Дънди said:

Избрал си вероятно на последната стъпка да включиш застраховка, това им е редовния номер - просто бутона е много голям и зелен 🙂 , а този без застраховка почти не се вижда ...

Свържи се със съпорта и настоявай за анулацията и.

Връзка към коментар
преди 12 минути , Дънди каза:

Билетите не, но ако има добавена някаква застраховка/допълнително обслужване и т.н. е възможно да бъдат отказани в срок 7 .... 14 дни максимум.

Пояснението от @aleksandrina е важно и е възможно да е станало така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моля, припомнете ми - когато купувам билети от vayama и  добавя  Premium Plus това означаваше ли, че имам право на безплатна анулация на билетите 
/No extra charges by Vayama.com for changing & cancelling your flight/, /no administration costs by vayama.com /costs for changing or cancelling the ticket with the airline are not covered/ ? 😊

Нещо се напрегнах и не мисля рационално.

Връзка към коментар
Преди 1 час, aleksandrina каза:

Имаха някакъв гратисен период от  1-3 часа...

Вариант е да е закупена застраховка (предлага я след самото плащане на цената в отделен прозорец) и от нея може да се откажеш, като им пишеш.

Но трябва разбивка на цената.

Другото като вариант е- отстъпката е с определена карта, а е ползвана друга карта и тогава цената е по- висока.

Къде да видя този гратисен период? Ако е втория вариант може ли нещо да се направи, макар че дори след изписването на картата цената беше непроменена...

Връзка към коментар

Честно казано не помня къде. Знам, че съм мяркала надписа, но дали преди, по време на резервация или след това... никакъв спомен.

Регистрирай се в opodo с мейла, с който са правени резервациите. Там поне има някакви подробности.

А може това да е било при някой друг от посредниците- eDreams или друг.

Търся в момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Дънди каза:

Къде да видя този гратисен период?

Направи повторно търсене за същият полет.За нискотарифните по- рядко излиза гратисен период за канселиране.Тази опция важи обикновено за традиционните АК.

Пример:

image.png.8de0e2fef299ad81e79721ce6865843f.png

image.png.d5551e89eff4c45007b2033d37c3e3e7.png

Пуснах търсене София-Милано.При Уиз и Раян няма период за анулиране,докато при Лот и ЕЪр Сърбия изписва Cancelación gratuita en las próximas 4 horas,което значи,че имаш възможност да анулираш в следващите 4 часа от покупката.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, Dreamm каза:

/No extra charges by Vayama.com for changing & cancelling your flight/, /no administration costs by vayama.com /costs for changing or cancelling the ticket with the airline are not covered/ ? 😊

Нещо се напрегнах и не мисля рационално.

Рационално това означава, че Ваяма няма да ти вземе пари, но авиокомпанията може да ти вземе колкото си иска

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 50 минути , neuromancer каза:

Рационално това означава, че Ваяма няма да ти вземе пари, но авиокомпанията може да ти вземе колкото си иска

Така де, но какъв е смисъла от купуването на premium plus, ако нямам намерение да ползвам ваучера от 40$?received_495573654498690.jpeg.310bc7d4dc6587251822ef39d8f8ed5d.jpeg

Връзка към коментар

Имам подозрения, че ваучера за 8$ е само за акаунта. На всички, на които купувам билети през vayama, съм направила акаунти и всеки си ползва своите 8$. И както писах по-горе - дори само проба дали работи, го прави невалиден. 

Отделно, кода е споделен публично и всеки, който чете форума, може да го е използвал (ако не е личен). 

Връзка към коментар

кода за който говорите е 25 евро отстъпка при билети за над 199 евро ... поне този е цитиран по-нагоре, никой не спомена дали този от 8 е сработил ...

2 hours ago, mintoq said:

не е валиден обаче вече

Връзка към коментар
преди 6 часа, ZORI каза:

виж на megabus те пътуват в Америка и понякога има по 2-5 евро билети

Благодаря за идеята. Все още няма билети за август с тях, но пътя Бостън-Филаделфия е  7 часа и смятам, че ще е много уморително. С помощта на koliob успях да взема самолетни билети. Megabus мога да го ползвам за отсечката Ню Йорк-Бостън, който е около 4 часа и е по-поносимо.

Връзка към коментар

Снощи направих резервация през lastminute по по-горе упоменатата схема, уж гледах какво плащам и накрая някакси са ми набутали застраховка за отмяна на пътването, което не е проблем, защото получих мейл, че мога да я откажа до 14 дни. Но имам друго питане, получих PNR код, който не знам къде да проверя в сайта на Airasia. Когато пиша в чата им, там ми казват, че няма такава резервация. Някой имал ли е такъв проблем с тях? Интересувам се дали ще мога да си добавя багаж от сайта на Airasia, защото в lastminute е по-скъп и цялата гимнастика с намалянето се обезсмисля. И още  нещо този код, който получих за намаление на хотел, само хотели в града,  до който пътувам ли е?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Myraya каза:

Снощи направих резервация през lastminute по по-горе упоменатата схема, уж гледах какво плащам и накрая някакси са ми набутали застраховка за отмяна на пътването, което не е проблем, защото получих мейл, че мога да я откажа до 14 дни. Но имам друго питане, получих PNR код, който не знам къде да проверя в сайта на Airasia. Когато пиша в чата им, там ми казват, че няма такава резервация. Някой имал ли е такъв проблем с тях? Интересувам се дали ще мога да си добавя багаж от сайта на Airasia, защото в lastminute е по-скъп и цялата гимнастика с намалянето се обезсмисля. И още  нещо този код, който получих за намаление на хотел, само хотели в града,  до който пътувам ли е?

Да не е PNR в сайта на lastminute. Като влезеш там ще видиш PNR за авиокомпанията и номерата на билетите.

Аз имах такъв случай с air.bg 

При мен дори втория PNR не сработи, та си намерих резервацията по номер на билет и фамилия в сайта на air.bg

Връзка към коментар
преди 3 минути , ven62 каза:

Да не е PNR в сайта на lastminute. Като влезеш там ще видиш PNR за авиокомпанията и номерата на билетите.

Аз имах такъв случай с air.bg 

При мен дори втория PNR не сработи, та си намерих резервацията по номер на билет и фамилия в сайта на air.bg

По скоро не, защото пишат, че с този PNR код мога да се чекирам на сайта на Thai Air Asia:

Check-in for your flight opens on 05 February 2020

Check your account area for all the information you'll need to check in and get your boarding pass.

Or you can also do so on the Thai AirAsia website:
  • Enter the PNR Code: 
Връзка към коментар
На 1.12.2019 г. в 16:00, master_of_germs каза:

По схемата jetcost.cl -> lastminute заформяме мини-инвазия в Киев по великден (16-19 април)

В сайта на райън снощи билетите ги намалиха и са по 21,30 евро на човек на посока.

по гореописаната схема цената падна на около 29 лв на човек в посока. Като не се влияе почти никак от броя на пътуващите. Взехме 6 билета с една карта Мастъркард кредитна. Първо еднопосочно на отиване. После същата карта мина безпроблемно и за връщането.

П.П. Всъщност, към момента тази цена става само при резервация на 5 и повече билета, за до четирима отстъпката е съвсем нищожна.

И аз съм с теб!

От вчера на сайта на Раън са по 18,99 евро в посока за тези дати. Няма за никъде по това време подобни цени.

Аз ги прекарах преди малко през австралийският джеткост по 3 броя наведнъж и станаха по 10 евро на човек в посока.

Някой да знае начин за сваляне  на цена на Белавия?

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Мари Николова каза:

През коледният линк на vayama с купуване на ваучер за 23$,който намалява с 40$.

Няма  смисъл в случая, понеже ми трябват двупосочни билети, а когато се купят отделно се оскъпява с 7-8 евро на посока или 15-16евро на човек.

Освен това, цените на билетите в сайта са надути с около 20 евро за двупосочен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, опитвам се да намеря ниски цени за билет до Милано на 29.02. Пробвам през lastminute.es, но когато въвеждам данните от картата ми дава такса управление от 13 евро. Тези сайтове винаги ли имат такава такса? Не съм пробвала до сега и не съм наясно с тези такси.

Връзка към коментар
преди 25 минути , tsvetinka каза:

Здравейте, опитвам се да намеря ниски цени за билет до Милано на 29.02. Пробвам през lastminute.es, но когато въвеждам данните от картата ми дава такса управление от 13 евро. Тези сайтове винаги ли имат такава такса? Не съм пробвала до сега и не съм наясно с тези такси.

Трябва да има конкретна карта, с която дава отстъпка, пише си каква. Ако си с друга карта ще има допълнителна такса.

Връзка към коментар
преди 7 часа, Alexander каза:

Аз ги прекарах преди малко през австралийският джеткост по 3 броя наведнъж и станаха по 10 евро на човек в посока.

Минава ли плащане там с друга карта освен Diners.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.