Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

Ако се отказвате от безплатния месечен абонамент в Edreams.net май са променили малко начина.Първо беше от горното Промени,а сега от Моят план-Редактирай абонамента.

sd.png

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 16 часа, PolinaS каза:

Аз използвах обикновена кредитна Виза на ДСК, също не на мое име и мина. Но това което описвате ми се случи преди няколко седмици при всички опити да платя билети с новата си Diners. Така и не успях и също не е имало заявка за транзакция, казаха от съпорта.

Намерих си полета през Google flights-> kiwi.com за 121 usd, без да се изисква определен вид карта за плащането. Направи ми впечатление че се изискват номер на личен документ и дата на изтичането му, докато през други сайтове, от рода на rumbo, jetcost, edreams, budgetair, trip и други, това не се изисква.  Мога ли да се доверя и да си дам данните за тази резервация според вас? Благодаря!

Връзка към коментар
преди 3 минути , Sokol каза:

Намерих си полета през Google flights-> kiwi.com за 121 usd, без да се изисква определен вид карта за плащането. Направи ми впечатление че се изискват номер на личен документ и дата на изтичането му, докато през други сайтове, от рода на rumbo, jetcost, edreams, budgetair, trip и други, това не се изисква.  Мога ли да се доверя и да си дам данните за тази резервация според вас? Благодаря!

На Киви не се доверявай!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Sokol каза:

е, на авиокомпанията не си ли даваш данните? По принцип Киви са малко чешити и те чекират те, тоест данните трябват.

Тая работа със защитата на личните данни е прекалено раздухана според мен, след като от НАП изтекоха данни за всички данъкоплатци не виждам смисъл да се пази човек толкова, вече е късно.

Специално за Киви има тема: 

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
На 10.07.2023 г. в 13:49, Фил каза:

Само да докладвам, че по онази грешка с цените в аржентинско песо, днес Revolut ме уведомиха, че  оспорването е успешно и получих refund.
Интересно обаче, че на сайта на BGair, резервацията продължава да ми се показва като потвърдена:image.png.1fb5b8564bb44aaa1574a002b78806d6.png

имам и e-ticket номер

На 10.07.2023 г. в 14:50, Георги Матеев каза:

Имах подобен случай преди време точно с Bulgaria Air - върната сума след оспорване, но до последно показващ се навсякъде валиден билет. В деня на полета опитах да се чекирам онлайн, не стана. Пробвах и на гише - и там не стана и агентът се обади на авиокомпанията. След дабъл чек каза, че билетът е бил отменен от травъл агенцията и ме няма в списъка с пътници. Остана отворен въпросът защо сайта на авиокомпанията показваше, че резервацията уж е ОК. На твое място не бих разчитал да летя с тоя билет.

Да дам малко продължение на историята. 
Реших все пак да не рискувам с този билет, но сега от любопитство пробвах да се чекирам и се оказа, че няма проблем и се генерира бордна карта. 

image.png.4713fca896fd61a2742d5ebc8ab2266d.png

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Фил каза:

Да дам малко продължение на историята. 
Реших все пак да не рискувам с този билет, но сега от любопитство пробвах да се чекирам и се оказа, че няма проблем и се генерира бордна карта. 

В Бургас ли си 🙂

Връзка към коментар
Преди 1 час, jorocontrola каза:

В Бургас ли си 🙂

Не. Идеята беше да отида натам спален вагон с нощния влак, ден в Бургас и да се прибера с този вечерен полет, но като не бях сигурен дали ще мога да се четирим за полета и се отказах.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Пробвам да направя резервация през Jetcost -> Lastminute, но като стигна до последната стъпка с плащането и си въведа Дайнърс картата ми дава следната грешна:

image.png.b3cbf54ab8c52d16cb101b7a44247b0b.png

Преди това направих друга резервация със същата карта и нямаше проблем. Да не би да има някакво ограничение за използването на картата? (по веднъж на ден или нещо такова)

Връзка към коментар

Това ми изглежда доста добра оферта за посрещане на новата година, но за съжаление, като променя бройката на 4 човека и цената от 30£ двупосочно на човек става 62£ 😫

IMG_4853.jpeg

IMG_4854.jpeg

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Нещо, което виждам за първи път. Райън Еър искат верификация ако билетът е купен през посредник. Експресната верификация се заплаща, 0.59 евро цента 😄  Трябва да се снимат лични документи, които се предоставят на трета фирма, извършваща проверката...

image.png.6bb2cb0a349bffc55ecb13601012a705.png

Но пък след завършването на този процес мисля, че резервацията става изцяло на твое име и в случаи на промени или отменени полети може директно да се комуникира с Райън Еър, което е добре.

image.png.9a45e97aafd7e10adc5817586a2d3bac.png

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 27 минути , П.Кръстев каза:

Нещо, което виждам за първи път. Райън Еър искат верификация ако билетът е купен през посредник. Експресната верификация се заплаща, 0.59 евро цента 😄  Трябва да се снимат лични документи, които се предоставят на трета фирма, извършваща проверката...

image.png.6bb2cb0a349bffc55ecb13601012a705.png

Но пък след завършването на този процес мисля, че резервацията става изцяло на твое име и в случаи на промени или отменени полети може директно да се комуникира с Райън Еър, което е добре.

image.png.9a45e97aafd7e10adc5817586a2d3bac.png

От два-три месеца е вече задължително верификация.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Даже и по-отдавна са ми искали верификация. Преди година. Но се случваше много рядко. Сега изглежда стана задължителна практика. Винаги съм си качвала такива резервации в профила и са си били на мое име. Но не съм имала отменени и не знам в подобен случай какво се случва. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , blueriver каза:

Даже и по-отдавна са ми искали верификация. Преди година. Но се случваше много рядко. Сега изглежда стана задължителна практика. Винаги съм си качвала такива резервации в профила и са си били на мое име. Но не съм имала отменени и не знам в подобен случай какво се случва. 

Ми без да я верифицираш през сайта на Раън въобще не може да я видиш тази резервация 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , wiliko каза:

Ми без да я верифицираш през сайта на Раън въобще не може да я видиш тази резервация 

Не точно. Може да се види (там си е), но не може да се прави нищо по резервацията.

Реално през профила си стартирам процедурата по верификация.

Редакция: освен ако не си имала предвид, че не може да се отвори за разглеждане и промени де.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , jorocontrola каза:

Не точно. Може да се види (там си е), но не може да се прави нищо по резервацията.

Реално през профила си стартирам процедурата по верификация.

Редакция: освен ако не си имала предвид, че не може да се отвори за разглеждане и промени де.

Можех да ги отварям за разглеждане. Промени не съм правила. Чекирах се без проблеми.Купувам на Райън и веднъж на Изиджет. През Opodo.uk

На Уиз не съм купувала,защото четох,че не могат да се добавят в профила.

Връзка към коментар
преди 6 минути , blueriver каза:

Можех да ги отварям за разглеждане. Промени не съм правила. Купувам на Райън и веднъж на Изиджет. През Opodo.uk

На Уиз не съм купувала,защото четох,че не могат да се добавят в профила.

Значи аз говоря само за Раян, защото те искат верификация (в битката с посредниците).

Резервациите са в профила и може да се видят.

image.png.3fe60d963e60e6fb27c5b445c1cd1bca.png

Просто при опит за преглед/променя ти казва, че иска верификация или че е в процес, ако не е минала още:

image.png.2b8c5b0a5709a90e0c44b8138f7ca481.png

За Изи не мога да коментирам.

Но за Уиз не е проблем. Просто трябва всеки път като се логнеш да я добавиш, защото я "забравя". Но когато дойде време да се лети не е проблем да се чекираш или да избереш място/багаж. Лично проверено от мен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря -за инфото относно Уиз. 

Да,така излиза сега. А преди ,за тези за които искаше верификация получавах мейл с линк за верификация. А при опит за преглед/промяна изписваше,че има някакъв  проблем.  Имах доста закупени билети през Opodo ,а само два-три пъти се е случвало. Това преди година,че и повече .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Продължавам да не мога да използвам Diners за основната цел, заради която я изкарах 😞 Отново се опитах да закупя билет през lastminute и пак ми дава същото съобщение, че банката е отказала транзакцията, като в същото време нямам отказана авторизация. Някой успя ли да разреши този проблем?

Връзка към коментар

@PolinaS Преди два месеца като си взех картата имах подобен проблем - при плащане в lastminute ми излизаше прозорец с удивителна и без полета където да попълня постоянната и еднократната парола. Говорих със съпорта - не бил при тях проблема, да пробвам да сменя браузера и т.н. - пробвах, не стана. По съвети от форума направих едно контактно плащане в магазин (със слагане на картата в ПОС-терминал), смених пак и постоянната паролата в mydiners. Незнам кое от тези неща даде ефект, но миналата седмица купувах билети през lastminute - нямаше вече никакъв проблем. Така, че ако искаш пробвай, може да проработи.

Връзка към коментар

Ако запазя от някъде на по-ниска цена полета от София до Дубай и обратно, през сайта на flydubai след това дали ма същата цена мога да добавя багаж и допълнителни неща към билетите? 

Връзка към коментар

няма как да стане, освен ако не тръгнеш от topcashback и като продължиш нататък ти даде добра цена

topcashback -> lastminute, topcashback -> skyscanner -> ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, neuromancer каза:

няма как да стане, освен ако не тръгнеш от topcashback и като продължиш нататък ти даде добра цена

topcashback -> lastminute, topcashback -> skyscanner -> ...

правих опит ида отворя едното и сслед това да отворя ласт минит през топкешбек но пък така дава разлика о няоклко евро повече ( горе долу колкото е отстъпката от топкешбек или малко повече ) и затова се зачудих но да ще пробвам доста пъти пък да видим

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.