Mary Публикувано: 10 юли, 2015 Сподели Публикувано: 10 юли, 2015 vili_gp, аз не се съмнявам, че ще се справиш. Доста сгъстена ми се вижда програмата, но щом за теб е ОК, то се приготви за приятни емоции. Още нещо общо искам да кажа - освен, че е натоварена програмата, ми се вижда и скъпа, защото нищо от платените допълнителни места за посещение не е включено в цената на екскурзията. Свободен ден можете да имате в Кушадасъ, но придполагам и там на място, ако организирате някакви есккурзии цената ще е като предложената ви от фирмата. Аз лично не виждам време и възможност за обиколки в Анкара, при положение, че ще се настаните след туристическата програма от фирмата. Вече ще е станало вечер. В Кападокия реално имате само един ден и ще стане малко пренасищане от всички скални чудеса там. За балона вече са писали, но и аз ще потвърдя - става се много рано около 4-5 часа, отива се на сборен пункт, където събират туристи от много места, проверява се какви са метеорологичните условия(понякога се чака ивестно време с надежда да се подобри времето) и ако всичко с времето е ОК, се отправяте към балоните. Дано времето е с вас, защото нямате втори ден, в който можете да се пробвате пак. Когато аз ходих, в единия от дните само чакахме с надежда да летим, но вятъра беше силен и нито един балон не излетя. Добре, че имахме още един ден, та повторихме и имахме късмет при втория опит, въпреки, че времето не беше добро и нямаше много добра видимост, летяхме, защото вятъра беше в норма. Всичкото това го написах, не за да те плаша, а за да си имаш едно наум и да нямаш разочарования. Аз ти пожелавам времето да е прекрасно и да се насладиш на всеки един миг, не само при летенето с балон, а на всички красиви места, които ще видиш. 3 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 10 юли, 2015 Сподели Публикувано: 10 юли, 2015 Вили ще се счупиш от пътуване с автобуса, но дано останеш доволна 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 юли, 2015 Сподели Публикувано: 10 юли, 2015 Свободен ден можете да имате в Кушадасъ, но придполагам и там на място, ако организирате някакви есккурзии цената ще е като предложената ви от фирмата. Поне преди години цената на екскурзия на място беше с около 40-50% по-ниска от предварително резервираната с тур. оператор. Става въпрос за съвсем същата екскурзия, заедно пътувахме хора купили на място и предварително от България, дошли с един автобус. Беше забавно. Естествено може и да е друго положението сега. Връзка към коментар
tom777 Публикувано: 10 юли, 2015 Сподели Публикувано: 10 юли, 2015 Вили ще се счупиш от пътуване с автобуса, но дано останеш доволна Не плашете момичето. Пътищата в Турция са на прилично ниво и ако автобуса е нов няма да има толкова проблеми. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 юли, 2015 Сподели Публикувано: 10 юли, 2015 Не плашете момичето. Пътищата в Турция са на прилично ниво и ако автобуса е нов няма да има толкова проблеми. Въпреки наистина хубавите пътища, се пътува доста време. Обаче какво са няколко си часа в сравнение с удоволствието от красотите, които я очакват. 2 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 10 юли, 2015 Сподели Публикувано: 10 юли, 2015 Е не я плаша естествено, просто я подсещам да се приготви психически. Колкото и да са готини пътищата, това са си поне 3200 км за 7-8 дни, не е никак малко. 2 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 11 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Вили ще се счупиш от пътуване с автобуса, но дано останеш доволна Яни, важно е автобуса да не се счупи А, аз ще събирам спомени и няма да ми остане време да мисля колко е пътя Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 11 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Поне преди години цената на екскурзия на място беше с около 40-50% по-ниска от предварително резервираната с тур. оператор. Става въпрос за съвсем същата екскурзия, заедно пътувахме хора купили на място и предварително от България, дошли с един автобус. Беше забавно. Естествено може и да е друго положението сега. Ако става дума за балоните, в интернет видях цени от 105 € и нагоре, в зависимост от продължителността на полета. Това, доколкото разбирам с местни агенции, които те взимат от хотела, организират летенето и те връщат обратно http://www.esletravel.com/en/activities/turkey-cappadocia/hot-air-balloon-tour.asp?gclid=CJLx1InN0sYCFajHtAodLHcKSw Помислех за вариант на място да платя, обаче при положение, че съм с оранизирано пътуване и там цената и почти същата, няма много смисъл, а и може да стане разминаване с нашата програма и тази на местно ниво... Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 11 юли, 2015 Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Ако става дума за балоните, в интернет видях цени от 105 € и нагоре, в зависимост от продължителността на полета. Това, доколкото разбирам с местни агенции, които те взимат от хотела, организират летенето и те връщат обратно http://www.esletravel.com/en/activities/turkey-cappadocia/hot-air-balloon-tour.asp?gclid=CJLx1InN0sYCFajHtAodLHcKSw Помислех за вариант на място да платя, обаче при положение, че съм с оранизирано пътуване и там цената и почти същата, няма много смисъл, а и може да стане разминаване с нашата програма и тази на местно ниво... Извинявам се ако е коментирано по-горе,но е добре да имате в предвид да носите пари в брой ако ще си плащате полета с балон на място.При нас искаха и допълнителни 10Е при плащане с карта. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 юли, 2015 Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Ако става дума за балоните, в интернет видях цени от 105 € и нагоре, в зависимост от продължителността на полета. Това, доколкото разбирам с местни агенции, които те взимат от хотела, организират летенето и те връщат обратно Не говорех за балоните, а за допълнителните екскурзии изобщо, примерно Ефес, Памуккале... Балоните са видими в интернет, щом е същото, по-добре през агенцията, да знаят откъде да ви вземат и евентуални промени... Само дето ако имате 1 ден в Кападокия е адски малко, и ако се върнете късно от балона съвсем нищо няма да остане. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 11 юли, 2015 Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Не говорех за балоните, а за допълнителните екскурзии изобщо, примерно Ефес, Памуккале... Балоните са видими в интернет, щом е същото, по-добре през агенцията, да знаят откъде да ви вземат и евентуални промени... Само дето ако имате 1 ден в Кападокия е адски малко, и ако се върнете късно от балона съвсем нищо няма да остане. Според програмата им, летенето с балон е в деня, когато си тръгват от там. Забележителностите в Кападокия са планирани за разглеждане предишния ден. Извинявам се ако е коментирано по-горе,но е добре да имате в предвид да носите пари в брой ако ще си плащате полета с балон на място.При нас искаха и допълнителни 10Е при плащане с карта. Мисля, че агенцията ще им събере предварително парите и ще ги уведоми каква да е валутата. 1 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 11 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Полета с балон се заплаща предварително в България, а за екскурзиите на място там, който каквото си реши, че му харесва, плаща и го посещава. Все нещо ще се види при това пътуване, мисля. Така или иначе Турция с едно посещение няма да я разгледам, така че ще отида пак 1 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 11 юли, 2015 Сподели Публикувано: 11 юли, 2015 Бергама, Ефес, Памуккале и всичко в Кападокия си е просто класика. При тези гледки малко ще се загуби усещането от Халикарнас, Хиераполис, Приам, Милет и Дидима - които все пак биха били гвоздей на програмата във всяка друга европейска страна. Мавзолеят на Ататюрк, музеят на Мевлана - също не бих пропуснал, като символика на два съвсем различни типа лидери. Джамията Селимие - да, но не тази в Коня, а другата в Одрин - тя май липсва от програмата, но пък и нямате много време 1-ви ден. "Храмът на Артемида - едно от чудесата на света" изисква голяма доза въображение. Тузгьол - добре. Някой вече се е изказал за турската кухня, хапни допълнителна порция и за мен и ако имаш възможност - пробвай напитката шалгам. Най-разпространена е малко по на изток от трасето ви, но би трябвало да я има и по него. 7 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Бергама, Ефес, Памуккале и всичко в Кападокия си е просто класика. При тези гледки малко ще се загуби усещането от Халикарнас, Хиераполис, Приам, Милет и Дидима - които все пак биха били гвоздей на програмата във всяка друга европейска страна. Мавзолеят на Ататюрк, музеят на Мевлана - също не бих пропуснал, като символика на два съвсем различни типа лидери. Джамията Селимие - да, но не тази в Коня, а другата в Одрин - тя май липсва от програмата, но пък и нямате много време 1-ви ден. "Храмът на Артемида - едно от чудесата на света" изисква голяма доза въображение. Тузгьол - добре. Някой вече се е изказал за турската кухня, хапни допълнителна порция и за мен и ако имаш възможност - пробвай напитката шалгам. Най-разпространена е малко по на изток от трасето ви, но би трябвало да я има и по него. Много благодаря за съветите Храма на Артемида, съм го "посещавала" при едно друго пътуване до Турция. По-скоро може да се каже Колоната от храма на Артемеда, но все пак Ще ям и пия колкото мога Ех, вече нямам търпение 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 12 юли, 2015 Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Вили, нищо му няма на дългото пътуване. Като се върнеш, ще помниш само красотите, които си видяла, а не колко си била уморена или недоспала. За балона - не разбрах цената еднаква ли ти я дават от туристическата агенция тук и там на място? Аз, когато ходих, и в двата случая цената почваше от 150 евро, но на място почнах да обикалях по местните агенции и накрая свалих 45 евро и навих още трима човека да летят с мен. При всички случаи, не изпускай балона. И търси оферта за полет не по-къс от 1 час - през първата половина ще снимаш като луда, а през другия половин час - ще можеш да се отпуснеш и да се радваш на невероятната гледка 2 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Вили, нищо му няма на дългото пътуване. Като се върнеш, ще помниш само красотите, които си видяла, а не колко си била уморена или недоспала. За балона - не разбрах цената еднаква ли ти я дават от туристическата агенция тук и там на място? Аз, когато ходих, и в двата случая цената почваше от 150 евро, но на място почнах да обикалях по местните агенции и накрая свалих 45 евро и навих още трима човека да летят с мен. При всички случаи, не изпускай балона. И търси оферта за полет не по-къс от 1 час - през първата половина ще снимаш като луда, а през другия половин час - ще можеш да се отпуснеш и да се радваш на невероятната гледка За балона доколкото разбирам от това, което видях там предлагат цена от 105 евро в брой или 110 ако плащаш с карта. Цената през ТА е 220 лв, което е същото за 45 минути. Може някъде да има и по изгодни цени, аз гладах чисто информативно как вървят цените и това е една от ниските цени които видях....Други сайтове показват и по-високи цени, за по-дълъг полет Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 12 юли, 2015 Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Вили, на място пазарлъка много върви. Особено, ако сте няколко човека, а не вярвам от вашата група само ти да си желаеща. Аз така свалих 45 евро от цената, сега виждам, че цената е паднала доста от преди 2-3 години, когато ходих. Тогава навсякъде искаха 150 Е. 2 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Вили, на място пазарлъка много върви. Особено, ако сте няколко човека, а не вярвам от вашата група само ти да си желаеща. Аз така свалих 45 евро от цената, сега виждам, че цената е паднала доста от преди 2-3 години, когато ходих. Тогава навсякъде искаха 150 Е. Не ме бива по пазарлъците, но ще видим на място Искаш ли пак да ходиш до Кападокия, ти явно ще спазариш прилична цена Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 12 юли, 2015 Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Вили, веднага стягам багажа пак за Кападокия и ще спазарим балона, само трябва да намерим спонсор за повторното пътуване, че сега гладувам, за да ходя в Амстердам Цаката с пазаренето там е - питаш колко струва, пробваш да свалиш и ако турчина не се навие, ставаш и си тръгваш. След малко ще тича след теб. 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 12 юли, 2015 Сподели Публикувано: 12 юли, 2015 Реално, vili_gp, няма да има кога да търси фирми и да прави пазарлък за полета с балон. Целия ден ще обикаля Кападокия и на другата сутрин ще лети. Освен това, групата им тръгва веднага след закуска т.е. като се върнат летелите с балон, та е трудно да има различна програма точно в този момент. Цената е приемлива, но да бъде поне за час. Връзка към коментар
ivoz Публикувано: 19 януари, 2017 Сподели Публикувано: 19 януари, 2017 (редактирано) Мойто е малко старо инфо защото ние бяхме с 2 коли през първомайските празници на 2013г.,но все пак и аз да се похваля!Маршрут : София-Истанбул-Болу(малък инцидент с демферната шайба на колата и 170 euro,но това не успя да помрачи настроението)-Анкара-Кападокия (3 дни)-Кония с музея на Мевляна и гледането на спектакъл на танцуващи дервиши в Мевляна центъра-Кютахя с разглеждането на фабрика за порцелан-Бурса и прибиране през Дарданелите-Чардак-Гелиболу (ядохме уникални миди на пристанището на ферито)-Едирне-София!Уникално, без да се съобразяваме с 50 човека от автобус си изпълнихме подредената от мен програма (не без съдействието признавам си на тур фирмените програми )!Хотела в Учхисар бе с изглед към крепостта и със страхотна панорама към цялата долина!А сутрин - 3 изгрева наблюдавахме балоните с голям интерес!НЕ пропуснахме едната сутрин и ние да се качим на балон а на предния ден падна голям пазарлък та успяхме да свалим цената до 95-100 евро!За 3 дни голямо обикаляне падна вкл.подземните градове и Ihlara Vadisi !Това е като цяло!Който иска повече инфо нека пита.Специялно едно голямо Благодаря на нашите приятели Веско и Албенка за това че споделиха с нас това уникално пътешествие !!! ето 2 от 2000-те супер снимчици които направихме Редактирано 19 януари, 2017 от Mary Дублиран текст 5 Връзка към коментар
ivoz Публикувано: 21 януари, 2017 Сподели Публикувано: 21 януари, 2017 Оххх забравих : след Кония и преди Кютахя - Акшехир и гроба на Насредин Ходжа-,,колегата'' на нашия Хитър Петър и ,,центъра на света'' според неговите възгледи !Магнетично-романтично място 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега