Прескочи до съдържание

Питане за инфо за самолетни билети


Препоръчани мнения

Имам едно питане към хората които пътуват често: 

Купихме си самолетни билети от Катарските авиолинии за след около година от Малайзия до Истанбул/ летище Ататюрк и сумата е около 1,5 лв за двама. Плащането беше с карта (Виза, като сериините номера и пина ще си ги спестя  :) ) и всичко беше на 6. Изпратиха на посоченият мейл всичко и всичко си беше точно.

След около ден ми изпратиха писмо от съпорта им (support@qatar... и т.н) да верифицирам информацията. Искат ми сканирано копие на паспорта и "skanned card statement", като последното не знам какво е и ако някой знае, моля да ми каже.

 

На някой друг от вас случвало ли се е подобно нещо? В сайта им четох, че в някои случаи изискват подобна информация. Не че ме гони параноята, но избягвам да пращам през нета ксерокскопия на паспорт и карта. Да, мейла е от тях и сайта си е криптиран (https), но все пак сме българи и не вярваме. 

 

Връзка към коментар

Преместих темата в подходящия под-форум.

 

Катарците са от авиолиниите с по-стриктен контрол и могат да искат допълнителни данни ако сте купили директно от сайта им. Не за пръв път чувам да искат допълнителна верификация.

В сайта им има следното:

https://www.qatarairways.com/global/en/credit-card-verification.page

 

Ако не искаш да ги пращаш, обади се в офиса им в София и се разбери на място да те проверят.

 

Можеш да погледнеш и тази тема:

Представяне на кредитна карта на чекин Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Благодаря много за инфото. Пратих им паспорта, и ми пратиха мейл, че докато не ми върнат мейл, че всичко е на 6, билетите няма да бъдат активни. И друг път сме пътували с тях, но билетите ги плащахме кеш в техни офиси. Харесват ни като авиолинии много, но това нещо малко е усложнено. 

Ако имам достъп до паспорт (за паспортните данни) и до дебитна карта (за да платя с нея) какъв ще ми е проблема и да преснимам паспорта? 

И друг още по-интересен въпрос: Паспорта е мой, картата е моя, - купувам 2 билета с моята карта и моя паспорт за мен и приятелката ми. 

Ако искам да открадна нещо или друго ще плащам ли с моя карта? Странно ми е, но ще знам вече де. 

Предполагам, че искат всичко да е сигурно при положение, че се купуват 2 билета от Малайзия до Истанбул с българска Виза, а IP-то е от Банкок ;) 

Връзка към коментар

Свържи се с техните хора в София или в местното им представителство, където се намираш в момента, покажи им документите си и кредитната карта и всичко ще е наред.

По другия въпрос... Ей тука има писано нещо интересно, разгледай темата (продължението на историята е от 27 юни). Да не те излъжа, ама замесената авиокомпания май е точно катарската. Сам се сещаш, че хората не искат да застават между ограбени собственици на кредитни карти и техните банки - съответно си слагат тенекия на...знаеш къде.

Редактирано от captain_oveur
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.