Прескочи до съдържание

Куба, Доминиканската република и Хаити

Здравко Ангел

Препоръчани мнения

Не съм Теди, но ще отговоря :) Ние ползвахме репелент, който се продава на нашия пазар с основна съставка Икаридин и нямахме никакъв проблем, въпреки че имаше ужасно много комари (не знам дали мога да кажа марката да не излезе, че е реклама). Но за 2 седмици използвахме 4 опкавки за двама.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако имах само 12 дена в Куба щях да откажа целия маршрут след Тринидад и щях да остана повече време в Хавана, 2 нощувки във Винялес, за да има време за Кайо Хутиас, изключително красиво място. Самият Тринидад не е чак толкова интересен, а по-скоро района около него, но без кола ще трябва да наемате таксита. Лично мен Сантяго не ме впечатли. Има крепост и центъра е приятен, но нищо ново като архитектура, което човек да не е видял вече в Хавана, Тринидад или Сиенфуегос. Ние минахме през града за 1 нощувка, че полета ни беше оттам. Всъщност за мен най-готиното място в Куба беше Баракоа. :)

Да не забравя нещо важно - по залез и изгрев на пясъка излизат хехените и комарите, които хапят, ама много хапят. :lol:  Лично аз такава алергия получих, че се наложи и на лекар да ходя, та или се мажете, или избягвайте да се разхождате по пясъка по това време.

Ама как да го откажем като полетът ни е от Сантяго де Куба :) Обаче ще отидем до Баракоа, аз го бях забравил, вместо 2 дни в Сантяго, едната нощувка ще направим в Баракоа. А нощувката от Мария ла Горда ще я вземем за Винялес, за да има там две нощувки. А във Винялес къде нощува? Благодаря за предупреждението с насекомите, ще вземем мерки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Във Винялес спахме в страхотна каза, чиста, с  вкусна храна, но след това не можах да я намеря в сайта. Хазяите бяха възрастни, не знам защо не я предлагат повече.

Баракоа не е много близо до Сантяго, ако можете планирайте 2 нощувки там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пясъчните мухички са голяма напаст, могат да те обезобразят. Почти незабележими са, но ухапването често пуска кръв. Не са опасни, за щастие, но сърбежа е ужасен. И ние стигахме до лекар първия път. Слагайте репеленти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не виждам причина да не можеш да назовеш марката...

За Аутан Протекшън Плюс става въпрос.

Обикновеният Аутан с 15% DЕЕТ и Тропикъл са с абсолютно еднакви съставки само дето цената им е различна. Разликата е, че Тропикъл е с някакъв талк вътре. Бях купила и от тях за всеки случай, но аз не искам да ползвам DEET и затова не сме ги ползвали.

Връзка към коментар

Във Винялес спахме в страхотна каза, чиста, с  вкусна храна, но след това не можах да я намеря в сайта. Хазяите бяха възрастни, не знам защо не я предлагат повече.

Баракоа не е много близо до Сантяго, ако можете планирайте 2 нощувки там.

Гледам, че е на 157км. Хубавото е, че това ще е накрая и ще видим ако някъде се задържим по-малко, ще можем да наваксаме там с 2 дни.

Връзка към коментар

Да ти кажа 157км в Куба не са като 157км в някоя цивилизована държава. Голяма мъка са пътищата там (с някои изключения). Но не е нещо, което не сме виждали. Там си спомних за годините, когато ставахме посреднощ, за да натоварим Запорожеца и по Подбалканския стигахме до Слънчев бряг следобедно време :) Подобно е и пътуването в Куба.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Пътят се минава за около 3 часа с кола, защото е планински със завои. За автобусите нямам инфо. Когато ние бяхме в Куба 2012г. пътищата им бяха перфектни с 2 изключения. Сега как са, нямам идея.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Взехме и ние кубинските визи. Между другото в Хавана ще спим в къщата за гости на българката Рени, която се занимаваше със софийския Арт Хостел. Отворили са я този месец. Намира се на много централно място и беше много любезна с резервациите. Ето я, ако някой иска да се възползва. http://casahavanasenses.com/bg/

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Привлече ми интереса. Случайно да си се сдобил със снимки от интериора?

https://www.facebook.com/casahavanasenses/photos_stream

Това им е фейсбук профилът, има малко снимки и от интериора.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

https://www.facebook.com/casahavanasenses/photos_stream

Това им е фейсбук профилът, има малко снимки и от интериора.

Освен къщата, която промотира Райна, нещо друго грабна ли ви окото в този район?

Връзка към коментар

Освен къщата, която промотира Райна, нещо друго грабна ли ви окото в този район?

Нямам време да разгледам района. Ще сме ангажирани до последно и явно ще заминем на сляпо без никаква подготовка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...
Здравко Ангел

Ето го най-накрая маршрута, по който се движихме на Карибите:

28.01 Хавана

29.01 Хавана – Винялес

30.01 Хавана

31.01 Сиенфуегос

01.02 Тринидад

02.02 Камагуей

03.02 Камагуей

04.02 Олгин

05.02 Сантяго де Куба

06.02 Баракоа

07.02 Сантяго де Куба

08.02 Сантяго де Куба – Санто Доминго

09.02 Санто Доминго

10.02 Порт-о-Пренс

11.02 Порт-о-Пренс

12.02 Порт-о-Пренс – Санто Доминго

13.02 Ла Вега – Сантяго де лос Кабайерос

14.02 Пуерто Плата

15.02 Пуерто Плата

16.02 Пуерто Плата

17.02 Пуерто Плата – Сосуа

18.02 Самана

19.02 Бока Чика

20.02 Гваделупа

21.02 Гваделупа

22.02 Сейнт Луша

23.02 Барбадос

24.02 Тринидад и Тобаго

25.02 Доминика

26.02 Гренада

27.02 Мартиника

28.02 Гваделупа

29.02 Гваделупа

01.03 Гваделупа

02.03 Гваделупа - Париж

Ще пиша пътепис за peika, който след това ще кача и тук.

Ако своевременно някой има въпроси, ще се радваме да помогнем.

И да, в Хаити не е приятно, ако искате да го видите - отидете, поне на нас не ни се стори опасно. Мръсно е и не е евтино. Разпитваха ни около 30 минути при влизане на границата, автобусът ни изостави, но ние го догонихме с един мотор. Така че ако сте готови за приключение, Хаити е мястото. 

post-3218-0-06835700-1458388692_thumb.jpg

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.