mililia Публикувано: 25 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Здравейте, аз ще пътувам за Перу през Юни. И за Куско съм отделила 3 дни. До там ще летя от Лима. Интересувам се от DIAMOX хапчета за височинна болест. Някой има ли инфо как да се сдобия с тях или със SOROCHE Благодаря предварително! Diamox или Edemox, което е същото, може да се закупи от Гърция. 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 С коя авиокомпания е най-добре да се пътува за Перу.И е най-евтина за там може би airfrance или . Коя ще ми препоръчате . Благодаря Ви предварително. Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 KLM и AirFrance са най-удобните. РумиГанчева, Диамокс има и в Турция, у нас не. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Във всеки момент най-евтина може да бъде всяка компания. Най-добре първоначално да се търси с глобална търсачка, не поотделно. Иначе Иберия като че ли изкарват най-често ниски цени. 3 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 (редактирано) Diamox или Edemox, което е същото, може да се закупи от Гърция.Много благодаря KLM и AirFrance са най-удобните. РумиГанчева, Диамокс има и в Турция, у нас не. Да, аз ще пътувам с KLM и Air France. Мерси а може ли да си поръчам Diamox през нета или да търся познати? Сорочи пробвай да си купиш в Лима или си вземи аспирин от България, върши същата работа. Мерси Теди Теди, понежи почти ще се движа във вашия маршрут в Перу. Според теб ще ми стигне ли един ден от Лима да стигна до Паракас, като тръгна рано 3-4 сутринта, да отида до островите и след това да стигна до Хуакачина за 1 ден. Ще пристигна в Паракас около 10:00 сутринта. Колко време отнема ходенето с лодка до островите и обратно? И след това ще хвана автобус до Хуакачина и там ще нощувам. Как ти звучи? Осъществимо ли е? Редактирано 25 април, 2016 от Пожето Моля, не публикувайте поредни мнения, използвайте опциите "Редактирай", "Цитат", "Мултицитат" 2 Връзка към коментар
SMSIX Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Никакъв проблем.Разходката с лодка отнема около час, макс два ако трябва да се чака лодка. От Паракас до Ика е съвсем близо, трансфера е около час и половина - два 1 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Никакъв проблем. Разходката с лодка отнема около час, макс два ако трябва да се чака лодка. От Паракас до Ика е съвсем близо, трансфера е около час и половина - два а да си купя ли предварително билети за Ика или да место да си платя когато приключа с островите? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Никакъв проблем. Разходката с лодка отнема около час, макс два ако трябва да се чака лодка. От Паракас до Ика е съвсем близо, трансфера е около час и половина - два А тези лодки има ли ги и по-късно през деня, например ако човек пристигне на обяд? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2016 (редактирано) Не помня дали лодките тръгваха с групите към 8 или в 9 сутрин. След това мисля, че няма екскурзии. Не знам евентуално при самостоятелно наети лодки, ако има такава опция. Знам, че от Лима има ранни автобуси, с който може да се стигне навреме за лодките, а от Уакачина е възможно с организиран трип. Ние ходихме по този начин. Редактирано 25 април, 2016 от mililia Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Руми Ганчева, ако все още можеш да избираш направи обиколката на обратно. Ще имаш повече време за аклиматизация с височините. Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 KLM и AirFrance са най-удобните. РумиГанчева, Диамокс има и в Турция, у нас не. Пътувал съм с airfrance ,но може би KLM са по-добри сигурно ще съм с тях ,ако реша да пътувам. Благодаря за отговора. 1 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Руми Ганчева, ако все още можеш да избираш направи обиколката на обратно. Ще имаш повече време за аклиматизация с височините. Моя маршрут е Лима-Каракас-Ика-Наска-Лима и от там летя за Куско - Пуно и Арекипа. Сигурно ли е това, че има лодки само в 8 и 9 сутринтта. Защото ще пътувам от Лима рано сутринта за да стигна до Паракас, от там до островите и след това до оазиса в Ика за един ден. 1 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Моя маршрут е Лима-Каракас-Ика-Наска-Лима и от там летя за Куско - Пуно и Арекипа. Сигурно ли е това, че има лодки само в 8 и 9 сутринтта. Защото ще пътувам от Лима рано сутринта за да стигна до Паракас, от там до островите и след това до оазиса в Ика за един ден. Sorry Паракас Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Моя маршрут е Лима-Каракас-Ика-Наска-Лима и от там летя за Куско - Пуно и Арекипа. Сигурно ли е това, че има лодки само в 8 и 9 сутринтта. Защото ще пътувам от Лима рано сутринта за да стигна до Паракас, от там до островите и след това до оазиса в Ика за един ден. Доколкото помня, да. Ние имахме същия проблем с ранното тръгване на лодките, но от Уакачина. Решихме го като се записахме на организиран трип от оазиса. Чела съм, че от Лима също има трипове, както и ранни автобуси, за да се хване тръгването на лодките. Ти имаш пред вид да минеш през островите Байестас, пустинята Паракас и активностите в оазиса и полет над Наска за един ден и вечерта да се върнеш в Лима? Това ми се струва убийствено и изнервящо за теб, ако въобще е възможно. Прегледай добре разписанието за автобусите, дали ще ти позволи такова нещо. Аз бих направила нощувка. Не знам иначе как ще успееш. 1 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Доколкото помня, да. Ние имахме същия проблем с ранното тръгване на лодките, но от Уакачина. Решихме го като се записахме на организиран трип от оазиса. Чела съм, че от Лима също има трипове, както и ранни автобуси, за да се хване тръгването на лодките. Ти имаш пред вид да минеш през островите Байестас, пустинята Паракас и активностите в оазиса и полет над Наска за един ден и вечерта да се върнеш в Лима? Това ми се струва убийствено и изнервящо за теб, ако въобще е възможно. Прегледай добре разписанието за автобусите, дали ще ти позволи такова нещо. Аз бих направила нощувка. Не знам иначе как ще успееш. Има опция тръгване от Лима в 3 сутринта, пристигане в Паракас около 7, правя трип до островите и след това отивам към озаиса. Нощувка в Хуакацина и на де=ругата сутрин рано до Наска, полет над линиите и след това обратон до Лима с автобус. И всичко това без организирани трипове, прости си купувам билет за автобуса стигам до където пътувам, след това такси например до начална спирка на лодките за островите. В кой хотел спахте в оазиса? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2016 (редактирано) В Уакачина спахме в Hostel Curasi. Така както си посочила с нощувка е възможно. Имай предвид обаче, че освен трипа с лодките до островите Байестас от Паракас се правят и екскурзии из пустинята Атакама по крайбрежието. Препоръчвам ти ги. Те започват след като лодките се върнат и са някъде до около 3 ч след обяд. Редактирано 25 април, 2016 от mililia 3 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Моя план все още подлежи на промени. Само самолетния билет до Куско от Лима вече е купен и също Куско Пуно с автобус. Така, че в Лима съм си отделила 2 дни и 3 нощувки, защото първия ден пристигам вечерта. И затова разигравам вариянти така да го направя, че от Арекипа да летя за Лима и от там за Европа. Още се лутам в мислите си и се чудя как да го измисля по най-добрия начин за мен този маршрут! Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Ще спестиш, ако от Арекипа се придвижиш с нощен автобус до Лима. Иначе нямаш много варианти. Правиш обиколката из крайбрежието според времето, което имаш. Каквото видиш, видиш. После летиш до Куско и следваш маршрута. Не знам дали си предвидила време за Каньона Колка. Там също си заслужава. Като цяло за разглеждане на Лима отдели само ден. Достатъчен е за историческата част. Останалото може да бъде изпуснато за сметка на повече време за другите неща. 2 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Ще спестиш, ако от Арекипа се придвижиш с нощен автобус до Лима. Иначе нямаш много варианти. Правиш обиколката из крайбрежието според времето, което имаш. Каквото видиш, видиш. После летиш до Куско и следваш маршрута. Не знам дали си предвидила време за Каньона Колка. Там също си заслужава. Като цяло за разглеждане на Лима отдели само ден. Достатъчен е за историческата част. Останалото може да бъде изпуснато за сметка на повече време за другите неща. Аз още не знам дали ще ми остане време за Колка каньона. И се чудих дали мога да го напрвя за 1 ден от Арекипа? Връзка към коментар
SMSIX Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 (редактирано) Моя маршрут е Лима-Каракас-Ика-Наска-Лима и от там летя за Куско - Пуно и Арекипа. Сигурно ли е това, че има лодки само в 8 и 9 сутринтта. Защото ще пътувам от Лима рано сутринта за да стигна до Паракас, от там до островите и след това до оазиса в Ика за един ден. Може и така: Лима - Уайкачина - Паракас и Наска - Лима. Тръгваш от Лима в по-нормално време (6.30-7.00) по обед се настаняваш в някой от хостелите. Те предлагат пакети с разни екскурзии или може да потърсиш на място агенция. Лично според мен на място е по-добре да се уреждат тези неща, а опции има доста. Същия следобед правиш разходка с бъги или самостоятелна пеш из пустинята. А на следващия ден рано сутринта с организирания трип (взимат те директно от хостела) паракас и Наска. Вечерта обратно за Лима. Но ако найстина имаш три нощувки в Лима, определено е по-добре да добавиш още една в оазиса за сметка на столицата Друг вариант, след като ще ходиш до Арекипа, вместо полет до Лима - нощен автобус до Ика, автобуса пристига доста рано, правиш екскурзийките, нощуваш в Ика и на другия ден обратно за Лима PS: Сега видях, че вече имаш билет от Лима за Куско, та ще е трудно да преместиш тази част след Арекипа Редактирано 25 април, 2016 от SMSIX Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 или Наска или Колка каньона ще трябва да се прежали , за жалост. Няма да имам време за двете Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Ти вече си взела билета до Куско, но по принцип връщането от Паракас/Наска до Лима е колкото оттам до Арекипа. Т.е. да направиш кръг, вместо да се връщаш. Може и обратното - летиш Лима - Куско, оттам Пуно, Арекипа и слизаш към Наска/Уакачина или каквото там и обратно за Лима 1 Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Може и така: Лима - Уайкачина - Паракас и Наска - Лима. Тръгваш от Лима в по-нормално време (6.30-7.00) по обед се настаняваш в някой от хостелите. Те предлагат пакети с разни екскурзии или може да потърсиш на място агенция. Лично според мен на място е по-добре да се уреждат тези неща, а опции има доста. Същия следобед правиш разходка с бъги или самостоятелна пеш из пустинята. А на следващия ден рано сутринта с организирания трип (взимат те директно от хостела) паракас и Наска. Вечерта обратно за Лима. Но ако найстина имаш три нощувки в Лима, определено е по-добре да добавиш още една в оазиса за сметка на столицата Друг вариант, след като ще ходиш до Арекипа, вместо полет до Лима - нощен автобус до Ика, автобуса пристига доста рано, правиш екскурзийките, нощуваш в Ика и на другия ден обратно за Лима PS: Сега видях, че вече имаш билет от Лима за Куско, та ще е трудно да преместиш тази част след Арекипа Мдаааааааа избързах и си купих билет Лима Куско . Тези дни трябва да си изясна кой ден къде и ще посна програмата за съвети и подобрения. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Ако е от много скъпите билети на ЛАН може да му смениш датата Връзка към коментар
RumyGancheva Публикувано: 25 април, 2016 Сподели Публикувано: 25 април, 2016 Ти вече си взела билета до Куско, но по принцип връщането от Паракас/Наска до Лима е колкото оттам до Арекипа. Т.е. да направиш кръг, вместо да се връщаш. Може и обратното - летиш Лима - Куско, оттам Пуно, Арекипа и слизаш към Наска/Уакачина или каквото там и обратно за Лима Аз точно това се чудех как да го направя и как да разпределя времето си, като се има предвид полета Лима Куско, който вече съм купила. На кратко 3 нощувки в Лима / или може да измисля нещо наоколо Например Ика и Паракас. Връщане до Лима/ .Полет Лима до Куско - 3 дни там. След това Автобус до Пуно, езерото Титикака. От там за Арекипа и обратно за Лима. Полет или автобус. Та си мислих или Колка каньон или Наска едно от двете ще направя. На знам дали ще мога да направя Каньона за 1 ден и да се върна в Арекипа вечерта? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега