Прескочи до съдържание

Wizz Air - кратки новини и въпроси (Архив: 29.05.2013 - 19.05.2016)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Незнам дали точно тук е мястото, но да споделя нещо от опит,което може да ви бъде полезно. Понеже виждам, че доста хора търсят полети до Барселона, и предимно се взимат такива, в които се заминава в Петък вечер, а най-близките варианти за връщане са или Неделя вечерта или следващото е Сряда вечер. Началото на Декември исках да ходя за уикенда в Барселона, но имах само два последни дни отпуск, затова се върнах през Валенсия. Оттам има връщане Вторник вечер, и в много от случаите цената до София е по-добра от тази в Сряда от Барселона насам. От Барселона до Валенсия тази година пътувах 2 пъти с автобус с най-голямата автобусна компания там - ALSA - www.alsa.es - пътуването е 4 часа, и струва 6 евро ( 5 евро билет + 1 евро такса),когато се вземе предварително и е на промоция и се купува онлайн оттук преди да заминете. В деня на пътуването вече е 29 евро. Така че, ако не ви се стои до сряда или връщането през Валенсия ви е, 20-30 евро по евтино, или искате да прекарате половин ден във Валенсия (Най-ранния рейс от BCN-VLC е 07:00 - 11:15 ч, самолета е в 20:55 ч ) е супер вариант :)

• Харесвам 21
Публикувано:

Незнам дали точно тук е мястото, но да споделя нещо от опит,което може да ви бъде полезно. Понеже виждам, че доста хора търсят полети до Барселона, и предимно се взимат такива, в които се заминава в Петък вечер, а най-близките варианти за връщане са или Неделя вечерта или следващото е Сряда вечер. Началото на Декември исках да ходя за уикенда в Барселона, но имах само два последни дни отпуск, затова се върнах през Валенсия. Оттам има връщане Вторник вечер, и в много от случаите цената до София е по-добра от тази в Сряда от Барселона насам. От Барселона до Валенсия тази година пътувах 2 пъти с автобус с най-голямата автобусна компания там - ALSA - www.alsa.es - пътуването е 4 часа, и струва 6 евро ( 5 евро билет + 1 евро такса),когато се вземе предварително и е на промоция и се купува онлайн оттук преди да заминете. В деня на пътуването вече е 29 евро. Така че, ако не ви се стои до сряда или връщането през Валенсия ви е, 20-30 евро по евтино, или искате да прекарате половин ден във Валенсия (Най-ранния рейс от BCN-VLC е 07:00 - 11:15 ч, самолета е в 20:55 ч ) е супер вариант :)

Ако щеш ми вярвай, но точно този вариант разработвам в момента.

След като го отработих в Италия, смятам занапред двупосочните билети да бъдат рядкост. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, вчера в намаленията запазих билети от Букурещ до Малага, но ги превръщах в лв. и оставих за плащане по банков път днес. И като поглеждам сега резервацията - в лей. Как се процедира в тоя случай? Трябваше да платя с карта, но правих всичко набързо и въобще не се замислих.

Публикувано:

Ами ще платиш сумата, която ти е в леи по курса на банката. Горе долу, колкото лева ти е излязло толкова ще платиш.

Публикувано: (редактирано)

т.е. трябва да направя плащането по сметката на WIZZ за Румъния, това ще рече валутен превод, който се таксува допълнително.

Редактирано от Силвия
Публикувано:

Здравейте, вчера в намаленията запазих билети от Букурещ до Малага, но ги превръщах в лв. и оставих за плащане по банков път днес. И като поглеждам сега резервацията - в лей. Как се процедира в тоя случай? Трябваше да платя с карта, но правих всичко набързо и въобще не се замислих.

Още едно предложение: Погледнете каква е днешната цена и ако е по-привлекателна можете да си направите нова резервация, да платите с карта, а старата ще бъде автоматично анулирана след няколко дни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Още едно предложение: Погледнете каква е днешната цена и ако е по-привлекателна можете да си направите нова резервация, да платите с карта, а старата ще бъде автоматично анулирана след няколко дни.

Това първо видях - не е. И като не съм правила резервации за пътуване от друга държава сега се обърках.

Публикувано: (редактирано)

Това първо видях - не е. И като не съм правила резервации за пътуване от друга държава сега се обърках.

Това е отговорът на твоите проблеми ;)

https://transferwise.com/

http://magelanci.com/topic/3361-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D1%81-transferwisecom/

Правиш левов трансфер до Unicredit, останалото го правят Transferwise, вкл. и превалучирането и то изгодно и ресто връщат накрая, не се притеснявай, работи, само не знам дали ще имаш достатъчно време като срок за плащане, мисля, че да.

Редактирано от Oshko
Публикувано:

Силвия, доколкото си спомням търсехте билети за група от деца? За този случай ли са билетите?

Здравейте, правилно си спомняте. Не това е за лично пътуване със семейството. А за групата въпроса е в застой. Те са от София-Милано. Много тромава системата с тия училища. Имената не са събрали още. Сега гледах и за тях. Като дам групово с Промоция!!! 20% намаление за групи от студенти или възрастни ми иска заявка. И се чудя и там какво да правя. Да чакам ли? Едната дата са се качили цените.

Публикувано:

По първия въпрос - бих се обадила по телефона(за съжаление е импулсен), за да науча точната сума в лв. и да платя в лева.

По втория въпрос - не знам как стои въпроса с груповите резервации, но можете да пробвате групова или през няколко акаунта да купите билетите. Пробвайте как ще ви е по-изгодно.

Обаче ако няма достатъчно възрастни и децата са под 14 години, няма да стане с няколкото акаунта...

Публикувано:

Имате ли представа дали върху днешните 20% отстъпка, в случай , че се закупи Уиз Дискаунт Клуб членство ще има допълнителна отстъпка за полети над 39.99 лв?Не успях да открия в сайта.

Публикувано:

Имате ли представа дали върху днешните 20% отстъпка, в случай , че се закупи Уиз Дискаунт Клуб членство ще има допълнителна отстъпка за полети над 39.99 лв?Не успях да открия в сайта.

Да.

Публикувано:

Wizz Air май леко се попрестараха. "Постпромоционалните" им цени този път ми се виждат прекалено завишени - двойно, а някъде и тройно, поне в ниския ценови клас и за дати около края на януари и началото на февруари. Че даже до едно Малмьо не може да иде човек за 20-тина евро, да се постопли малко в тия студове тук ... :)

post-735-0-99240300-1420882814_thumb.png

Вярно е и това, че е актуална магеланска дестинация напоследък, ама чак пък толкова!? :-)

Ефектът на инерцията ли изпробват за пореден път лилавите - който не се е сдобил с бленувания билет през дните на намалението, да вземе, че да си купи днес. За бога, братя-магеланци, никак не е препоръчително да се пазарува точно сега от тях. :(

• Харесвам 8
Публикувано:

Да, и моите наблюдения са, че безумно завишиха цените вчера за дестинации , които следях от известно време покрай промоцията и не взех билети.

Публикувано:

Тази графика с помощта на какъв инструмент я извади? :rolleyes:

Това е от програмата Azuon. В нея има опция за всеки полет "See price history...". А за скрийншота аз ползвам Screenshot Captor, най-удобна ми е.

• Харесвам 3
Публикувано:

Wizz Air май леко се попрестараха. "Постпромоционалните" им цени този път ми се виждат прекалено завишени - двойно, а някъде и тройно, поне в ниския ценови клас и за дати около края на януари и началото на февруари. Че даже до едно Малмьо не може да иде човек за 20-тина евро, да се постопли малко в тия студове тук ... :)

attachicon.gifmalmo.png

Вярно е и това, че е актуална магеланска дестинация напоследък, ама чак пък толкова!? :-)

Ефектът на инерцията ли изпробват за пореден път лилавите - който не се е сдобил с бленувания билет през дните на намалението, да вземе, че да си купи днес. За бога, братя-магеланци, никак не е препоръчително да се пазарува точно сега от тях. :(

То винаги е така, за някои дестинации има намаление, за други не.(т.е. намалението е предшествано от увеличение)

Публикувано:

една новина - Wizzair са много зле :( Гледам сега билети за Лондон май месец и за някой дати като дам, че ще купувам билети за двама човека (или повече) и цената се качва с 20лв. За други дати няма значение колко са пътуващите. До сега не го бях забелязала :( 

post-1912-0-78652500-1421238742_thumb.jpg

Публикувано:

една новина - Wizzair са много зле :( Гледам сега билети за Лондон май месец и за някой дати като дам, че ще купувам билети за двама човека (или повече) и цената се качва с 20лв. За други дати няма значение колко са пътуващите. До сега не го бях забелязала :(

attachicon.gifUntitled.jpg

A, има си го, май винаги го е имало, аз нали все по 4 билета купувам и го знам отдавна, много често има под 4 билета на дадената цена. И при Ryan е пак така, но там си го пише отдоло на цената, за да не се мориш да цъкаш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Естествено, че винаги го е имало. Когато има останал само един билет на една цена, ако искаш два едновременно ще ти покаже по-високата и за двата билета, няма да ги вкара в средно аритметично :) За това и, ако сте по-голяма компания винаги първоначалното търсене само за един билет.

Освен това Тони писа по-рано, че ако резервираш почти едновременно от два профила номера минава.

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно, аз не съм го забелязала до сега. Ама нищо за друг път ще си знам :)

В този случай искам да купя 4 билета, така, че ще е малко сложно този номер с профилите. Ама нямам зор сега, ще изчакам до следващото намаление и ще видя тогава какви ще са цените.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.