Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Искам специално да похваля нощния летищен бус N4. За пътуване миналата седмица ми се наложи да го ползвам и в двете посоки (излитане от София в 05:10, кацане в София в 02:55). И двата пъти автобусът беше навреме, през нощта се движи бързо, не е особено пълен и като цяло беше много удобно. Излишно е също да споменавам и огромната ценова разлика - платих 3.20 лв. за 2 билетчета вместо 50-ина лв. за 2 таксита.

От мен - голямо браво на градския транспорт.

• Харесвам 32
Публикувано:

Не знам, ама кацането снощи беше… мамма мия. Все едно се клатушкаме в лодка в бурно море. Рязко намалява скоростта и тамън да кацне и айде газ нагоре .:: нов заход, люлеене, пропадане, направо… си бях голямо шубе. 

Тази сутрин зам. директор  на РВД даде интервю за БНТ, повечето пренасочени самолети вече се върнали в София.

ето и видео:

https://bntnews.bg/news/shest-otkloneni-poleta-i-pet-otmeneni-burniyat-vyatar-paralizira-rabotata-na-stolichnoto-letishte-1365539news.html

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 49 минути , randi каза:

2 лв е билета, ще ти се актуализира плащането по някое време.

Благодаря за уточнението, не знаех, при мен още показва 1.60, не че 40 стотинки разлика имат някакво значение на фона на спестеното от такси.

Между другото вчера летях София-Сабиха с Пегасус, аха-аха да потеглим и в самолета нахълтаха 3 човека наземен персонал с "подозрение", че липсва 1 пътник. Провериха ни един по един, викайки всеки по име и отмятайки го от списъка с пътници. И така 2 пъти. В крайна сметка излетяхме с 50 минути закъснение заради това. На мен обаче нещо не ми се върза. На гейта има скенер и наземният персонал би трябвало във всеки един момент да знае колко и кои точно хора са на борда. Какво би могло да наложи такава ръчна проверка? Много беше странно. А главният стюард на полета после сподели, че това вече му се случва за трети път на летище София и хич не беше щастлив.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Да добавя за нощния транспорт, че ако сменяте автобусите и плащате с карта, то трябва да я таксувате само в първия автобус, при качване в следващия, кондуктора ви проверява на машинката, която носи.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

По повод на викането на пътниците по име, да споделя преди време какво ми се случи като не си нося очилата на носа 🙂 :

разпечатват ми бордна карта, аз я прибирам в чантата и изобщо не поглеждам. Чекирала съм се онлайн, но хартията ми трябва. 

Минавам навсякъде, идва ред за качване в самолета и на последна проверка системата се разпищя. Всички в шок и ужас, този пътник, т.е. аз, вече бил се качил в самолета. Голямо ровене беше, докато не си сложих очилата да видя (АЗ, а не персонала), че името съвпада, но не съвсем.  Оказа се, че в един и същ самолет летим две с почти еднакви имена и напълно еднаква фамилия. И те са ми разпечатали бордната карта на другата дама. :wizard:

Добре че се качих почти от последните, та установиха несъответствието. Иначе горката жена, кой знае колко време щеше да доказва, че е тя 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Между другото вчера летях София-Сабиха с Пегасус, аха-аха да потеглим и в самолета нахълтаха 3 човека наземен персонал с "подозрение", че липсва 1 пътник. Провериха ни един по един, викайки всеки по име и отмятайки го от списъка с пътници. И така 2 пъти. В крайна сметка излетяхме с 50 минути закъснение заради това. На мен обаче нещо не ми се върза. На гейта има скенер и наземният персонал би трябвало във всеки един момент да знае колко и кои точно хора са на борда. Какво би могло да наложи такава ръчна проверка? Много беше странно. А главният стюард на полета после сподели, че това вече му се случва за трети път на летище София и хич не беше щастлив.

Един срамен случаи от преди няколко години. Щяхме да ходим 4ма в Тоскана. 2ма от групата вързаха тенекия, което окончателно повлия на опитите ми да правя групови организации. Но както и да е, по същество. Ясно, че чекирах всички, за да може да си изберем "хубави" места в самолета на Уиз. Мисля, че на някоя от проверките - началната или тази на гейта изкарах 2 различни бордни карти. Минахме без проблеми, но вече като бяхме седнали в самолета дойдоха да питат за Елена, ама с мен се беше само Светла. Разбрахме се някакси де. Така че може и нещо такова да е станало...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , Lyubina каза:

По повод на викането на пътниците по име, да споделя преди време какво ми се случи като не си нося очилата на носа 🙂 :

разпечатват ми бордна карта, аз я прибирам в чантата и изобщо не поглеждам. Чекирала съм се онлайн, но хартията ми трябва. 

Минавам навсякъде, идва ред за качване в самолета и на последна проверка системата се разпищя. Всички в шок и ужас, този пътник, т.е. аз, вече бил се качил в самолета. Голямо ровене беше, докато не си сложих очилата да видя (АЗ, а не персонала), че името съвпада, но не съвсем.  Оказа се, че в един и същ самолет летим две с почти еднакви имена и напълно еднаква фамилия. И те са ми разпечатали бордната карта на другата дама. :wizard:

Добре че се качих почти от последните, та установиха несъответствието. Иначе горката жена, кой знае колко време щеше да доказва, че е тя 🙂

На мен в Братислава ми дадоха бордна карта на г-н Димов. Не я погледнах

Та граничният контрол видя грешката на чек ин и се посмяха. Върнаха ме за моята. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 31 минути , Lyubina каза:

Оказа се, че в един и същ самолет летим две с почти еднакви имена и напълно еднаква фамилия.

Факт е, че авиокомпаниите  не позволяват в една и  съща резервация да има две лица с еднакви имена и фамилии.   Ако трябва да направя резервация на 6 човека, а двама се се кзват, например, Димтър Димитров, то в едната фамилия или име умишлено правя една грешка (пропускам или променям буква). Никога и никъде не е имало проблем. И никога не съм се обаждал и не съм писал мейли на съответната авикомпания. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 часа, Георги Матеев каза:

Благодаря за уточнението, не знаех, при мен още показва 1.60, не че 40 стотинки разлика имат някакво значение на фона на спестеното от такси.

На някой бордната карта не се е сканирала, има еднакви имена, двама човека са се опитали да минат с една и съща бордна карта, или са се опитали да свалят някой и са объркали кой да свалят, или е имало дублиране на места и са се наложили ръчни действия и агентите са блеели. Такива случаи са по-чести, отколкото се мисли. То е имало пътници за друг полет качени и по случайност сядат на място, което е незаето. 

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 18.11.2025 г. в 7:12, Георги Матеев каза:

Искам специално да похваля нощния летищен бус N4. За пътуване миналата седмица ми се наложи да го ползвам и в двете посоки (излитане от София в 05:10, кацане в София в 02:55). И двата пъти автобусът беше навреме, през нощта се движи бързо, не е особено пълен и като цяло беше много удобно. Излишно е също да споменавам и огромната ценова разлика - платих 3.20 лв. за 2 билетчета вместо 50-ина лв. за 2 таксита.

От мен - голямо браво на градския транспорт.

Актуално ли му е разписанието, което го има във виртуалните табла на СГТ и дали се спазва?  Че скоро ще имам полет в 6 ч. сутринта и метрото няма да ми свърши работа. От разписанието виждам, че в 4 и 18 трябва да е на Терминал 2, което ме устройва идеално ако си спазват разписанието.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Captain45 каза:

Актуално ли му е разписанието, което го има във виртуалните табла на СГТ и дали се спазва?  Че скоро ще имам полет в 6 ч. сутринта и метрото няма да ми свърши работа. От разписанието виждам, че в 4 и 18 трябва да е на Терминал 2, което ме

Спазват. Има 2 начина да се проследи: тук или тук. В смисъл по- рано да тестваш дали са навреме. 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 23 минути , randi каза:

Не гледаш, където трябва. В 4:31 е на Т2.

Гледам автобуса който тръгва в 4:00 от Дружба към ж.к. Гоце Делчев.

Публикувано:
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Щеше да има минути, ако има. Дори 00 да са.

преди 3 минути , randi каза:

Значи има и в 5 и в 6.

Явно наистина няма. Сайта им е един път. Просто помислих, че са на кръгъл час, ама като се смени спирката, времето не се мени, което значи, че явно няма нищо...

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Трябва ни паркинг около летище София за около седмица. Къде препоръчвате? Не можах да намеря с търсачката нищо подобно.  Преди винаги сме ползвали паркинга на АТМ, но днес като се обадихме, се оказа , че вече не предлагали тази услуга. 

Търсим къде да останем да нощуваме и да оставим колата за седмица. 

Публикувано:
преди 8 минути , Madonna каза:

да оставим колата за седмица. 

Ползвали сме Park&Fly два пъти преди две години последно.
https://parkandfly.bg/en/?gad_source=1&gad_campaignid=1011665997&gbraid=0AAAAADEqrKdCsbXJfcNv58i53MBsO7Ioa&gclid=CjwKCAiA0eTJBhBaEiwA-Pa-hUfS4vvYRnHMrvmS6k2z84WmtOHfJbO85yxnBNVjJPg81ciruu4EDBoC9PYQAvD_BwE

Имат покриви и ни забраха за нула време при пристигане, следаха ни полета, който закъсня с три часа.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз съм ползвала ето този https://www.parkvia.com/bg-BG/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B5/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/ibis-x%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B5-c%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

преди няколко години, доволна съм. Занесоха ме до терминала, след това посред нощ дойдоха да ме отнесат до колата ми. 

Направих си резервация онлайн няколто дни преди предвиденото пътуване. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.