Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 часа, Madonna каза:

Трябва ни паркинг около летище София за около седмица. Къде препоръчвате? Не можах да намеря с търсачката нищо подобно.  Преди винаги сме ползвали паркинга на АТМ, но днес като се обадихме, се оказа , че вече не предлагали тази услуга. 

Търсим къде да останем да нощуваме и да оставим колата за седмица. 

Здравейте,

може да използвате ако решите нашия паркинг. За членовете на форума има 15 % отстъпка.

https://www.parkingairportsofia.com/

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 19 часа, Madonna каза:

Трябва ни паркинг около летище София за около седмица. Къде препоръчвате? Не можах да намеря с търсачката нищо подобно.  Преди винаги сме ползвали паркинга на АТМ, но днес като се обадихме, се оказа , че вече не предлагали тази услуга. 

Може да ползвате hotel ibis до летището, които имат и паркинг с трансфер. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Много пъти сме запазвали закрит паркинг в ATM Hotel + шатъл до летището. Хубавото при тях е, че паркомястото освен че е закрито е и отделено. Последния път АТМ нямаха места и запазихме в закрития паркинг на Premier Sofia Airport Hotel. Оказа се абсолютен хаос - продават места, без да са сигурни дали са свободни за съответния период. Слязохме в паркинга 2 коли една след друга, обиколихме 2 пъти и нямаше нито едно свободно  място. Накрая зарязахме колата между нивата на подземието и през 5-те дни се притеснявах дали няма да ни чукне някой и да се занимаваме с Каско и сервизи. И шатълът не е като в АТМ Hotel - оставяш си колата и веднага те извозват, тук тръгва на определени часове и когато ние се появихме стана ясно, че безплатният шатъл току що бил тръгнал и следващият бил след половин час. Наложи се да си извикаме такси.

• Шок 5
Публикувано:

Аз също ползвам Park and Fly и хотел Ibis (закрит (лятото) и открит (зимата) паркинг). Като цяло съм доволен и от двете, тъй като не живея в София и винаги си оставям колата там. Ако сте регистрирани

https://www.parkvia.com/en-GB/airport-parking/sofia?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=2076584294&gclid=EAIaIQobChMIot7_1--4kQMVtZNQBh03bBrwEAAYAiAAEgJy8_D_BwE

може да си променяте резервацията по всяко време и то безплатно.

На 11.12.2025 г. в 8:34, mitaka каза:

Здравейте,

може да използвате ако решите нашия паркинг. За членовете на форума има 15 % отстъпка.

Не знаех! Благодаря, ще го ползвам и него, когато резервирам! 

• Харесвам 2
Публикувано:

Едно до друго пред Т1 се бяха наредили куп ментета.Забавна гледка.Не ги снимах, за да не си изпрося боя.С изключение на името всички са почти идентични копия на оригинала "ОК Супертранс" :

"OK Taxi" , "OK Trans" , "OK Citytrans".

П.П.Другаде съм виждал и "ОК Супершанс".

• Харесвам 1
Публикувано:
На 10.12.2025 г. в 15:27, Madonna каза:

Преди ползвах един паркинг до Т1 когато съм имал ранни полети от там. Но понеже летим предимно от Т2 си паркирам колата до метростанция "Искърско шосе" и от там си хващаме метрото за две спирки ако полета е през деня. Ако е по време когато не работи метрото се придвижваме с такси. Също има места и около метростанция "Дружба" и от там са 3 спирки с метрото или такси.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 11.12.2025 г. в 7:34, mitaka каза:

Здравейте,

Здравейте! Паролата за 15% отстъпка коя е? 🙂 

Публикувано:
На 13.12.2025 г. в 14:22, stanimir каза:

Едно до друго пред Т1 се бяха наредили куп ментета.Забавна гледка.Не ги снимах, за да не си изпрося боя.С изключение на името всички са почти идентични копия на оригинала "ОК Супертранс" :

"OK Taxi" , "OK Trans" , "OK Citytrans".

П.П.Другаде съм виждал и "ОК Супершанс".

Аз съм виждал и ОК Автошанс и ОК Автотранс. А всъщност е ОК супертранс. Но хората от провинцията си знаят "ОК" да е таксито... а за тези от чужбина, да не говорим, потенциални жертви. Лошото е, че полицаите не ги разгонват. Може и да "работят" заедно. Да им пускат рушвети и затова да ги оставят да безчинстват. Но най-дразнещото беше когато влизаxa вътре при посрещачите и офертираxа xората, по джапанки, пълни гащници, виждал съм как дърпат куфарите на разни чужденки, против волята им, викат им "такси мадам", адски неприятно. Така се чувствам всеки път като кацна в някоя от бившите съветски републики в Средна Азия. Направо се впиват като кърлежи. Напоследък на летище София не съм виждал да влизат вътре при посрещачите.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 13.12.2025 г. в 14:22, stanimir каза:

Едно до друго пред Т1 се бяха наредили куп ментета.

Снощи таксиметровият шофьор който ползвахме ни разказваше, че чужденците принципно знаели за официалната фирма таксита на летището - Yellow taxi, но често го приемали буквално и сядали в първото жълто такси, което видят, а това обикновено е копърка.

И освен че нагло лъжат с цената копърките, обявяват на чужденците, че сумата на таксиметъра е в евро. Така ирландец платил до Младост 45 евро... 

• Харесвам 1
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Mary каза:

Снощи таксиметровият шофьор който ползвахме ни разказваше, че чужденците принципно знаели за официалната фирма таксита на летището - Yellow taxi, но често го приемали буквално и сядали в първото жълто такси, което видят, а това обикновено е копърка.

И освен че нагло лъжат с цената копърките, обявяват на чужденците, че сумата на таксиметъра е в евро. Така ирландец платил до Младост 45 евро... 

Ясно е, че "всеки сам си преценя" и носи глава на раменете си и в това отношение доверчиви (да не употребя друга една дума!) хора има навсякъде по света, но горното ме подсети за истински случай от Лондон през 90-те. Тогава нашумя един скандал с американка, която на "Хийтроу" поръчала "мини-каб" по телефона и като дошла нормална кола в зелен цвят попитала шофьора дали е "блек-каб". Шофьорът решил, че жената употребява "блек-каб" като нарицателно за такситата в Лондон и отговорил утвърдително. Тогава жената повикала полиция, за да се оплаче, че е станала жертва на измама с аргумента: "Този шофьор ме излъга, че е "блек-каб", като много добре се вижда, че всъщност е "грийн-каб"!" 

• Смея се 4
Публикувано:
24 minutes ago, Mary said:

Точно , засякох се по едно и също време с полет от Барселона и слушах едни испански младежи да си говорят , как техен приятел платил 70 лева до центъра.Шофьорът обявил,  че цената 35 е в евро.Предполагам и в чужбина има травъл форуми в които хората споделят и си помагат. Иначе и мен навремето опитаха да ме излъжат, кацайки посред нощ в Мадрид 🙂При фиксирана цена до центъра един си поиска близо тройно.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Точно , засякох се по едно и също време с полет от Барселона и слушах едни испански младежи да си говорят , как техен приятел платил 70 лева до центъра.Шофьорът обявил,  че цената 35 е в евро.Предполагам и в чужбина и а травъл форуми в които хората си споделят и си помагат.

Ами това вече е въпрос и на политика. Искаме да лъжем чужденците или искаме да са доволни, да ни похвалят и да се развива нещо като "устойчив туризъм". Нищо не пречи министерството да прати малко младежи от "туристическите техникуми" на "стаж" на летището да раздават листовки и да обясняват на пристигащите чужденци в залата за изчакване на багажа. Това ми хрумна сега на ум де, но сигурно има много други варианти...

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 1 час, Ilian359 каза:

Това може да го организира и самата таксиметрова фирма.

Аз не говоря само за такситата, а за генерална информация за София - примерно че в градският транспорт може да се плати с карта, къде и какви музеи има. А защо не и за цяла България де. Повечето гледам обикалят само по центъра и МОЛовете, а дори и София има какво да покаже 😉

• Харесвам 2
Публикувано:

Вчера летище София е посрещнало 8 милионния си пътник. Очаквам до края на годината да се обработят общо около 8.35 млн пътника, което е ръст от 5 - 6%, доста слабо...

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:

Топ дестинации на Запад вече се бунтуват срещу туристическия наплив, вие зорлем искате да си го причините.София и бездруго е пренаселена.

• Харесвам 5
Публикувано:

Не знам откога точно, явно съвсем отскоро, но на Т1 има изцяло нова (и смея да добавя силно неудобна) организация на пътникопотока.

При влизане в терминала вече няма шенгенски полети вляво и нешенгенски вдясно. Десните скенери са изцяло затворени, а пътниците от ВСИЧКИ полети минават секюрити вляво, където целия поток се обслужва от едва 2 (при късмет 3) скенера. Резултатът е, че опашката е колосална и чаках близо 40 минути.

После след секюрити пътуващите за извън шенген отиват към паспортен контрол. В моя случай поради струпване на 3 нешенгенски полета това ми костваше още една 15-20 минутна опашка и бях на ръба да си изпусна полета.

Не знам дали е временно, но хич не съм щастлив от новата организация и съветвам да се ходи на Т1 минимум 2:30 часа преди излитане.

• Харесвам 3
  • Шок 9
  • Замислям се 2
Публикувано:

Благодаря, че написа това. Тамън мислех в събота да ида в 06 ч. за нешенгенски в 07 ч. (за Мароко). Явно няма да стане с градския транспорт, ще трябва отново с такси, за около 35 лв 😄 На връщане пак така.

• Харесвам 1
Публикувано:

Всъщност има възможност да се използват скенерите и от двете страни и мисля, че ще се използват. Новата организация е много по-добра от старата. Полетите в Шенген просто са повече и сега разпределението е по-смислено. Освен това вече всички пътници имат достъп до целия терминал. Нали ще има нов салон. При старата организация трябваше да е или само за пътници в Шенген или само за извън Шенген. Сега всички ще го ползват 😉

Иначе струпването на много полети по едно и също време е ужасно и си е голям риск човек да си изпусне неговия, но това го има и на терминал 2.

• Харесвам 2
Публикувано:

Попитах една приятелка, която преди 3 дни е летяла за Бари от Т1 във връзка с това ново разпределение, полет в 6.40 сутринта, каза, че и отдясно са работели скенерите, защото е имало опашки за Тел Авив и Лутън. Отляво са били многото хора, всички за Шенген. Дано това, което описва Жоро да е било заради временна липса на персонал по скенерите, тоест инцидентно.

• Харесвам 3
Публикувано:

Новата организация е всички да влизат и от двете страни и да ползват общо цялото пространство след това. Иначе ставаше голяма блъсканица в зона Шенген, където са голямата част от полетите. Добра идея, не знам защо още от началото не е била осъществена. Така вече могат да се пуснат всички скенери, дори и само полети за Шенген да има.

Вече е въпрос да има достатъчно персонал в пиковите моменти.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.