Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Полетите до Париж само на AirFrance са винаги на ръкав,изискване и съответно заплащане от тяхна страна.На България ер полетите не винги са.Ако полета е пълен може и да са,може и да не са.Ако самолета който ще лети за Париж преди това е кацнал примерно от Рим на стоянка без ръкав,няма да го местят на ръкав за полета до Париж.Истина е,че се дава заявка и се плаща дали ще се ползва ръкав.Lufthansa също винаги са на ръкав.Alitalia ,Turkish,Qatar също ,Austrian не винаги.

В този ред на мисли, най-смешно е като се прибираш с Qatar или Turkish, слизаш на ръкав и после отиваш в автобус... 

Връзка към коментар

В този ред на мисли, най-смешно е като се прибираш с Qatar или Turkish, слизаш на ръкав и после отиваш в автобус... 

Това мисля, че е свързано с допълнителни мерки по охрана на границата: тези полети са от държави извън ЕС и съответно по - 'рискови'. 

Връзка към коментар

Това мисля, че е свързано с допълнителни мерки по охрана на границата: тези полети са от държави извън ЕС и съответно по - 'рискови'. 

Смях ми докара. :lol: Има терминална недомислица.

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Би ли пояснил?

Смесени са потоците- пристигащи и заминаващи- всичко е на едно ниво. Без никакви проверки слизаш (през ръкава) от самолета от Таджикистан и се смесваш с пътниците за Германия и пр. За това се налага упражнението с преточването от ръкава в автобуса и после на паспортната проверка. Предполагам Аерофлот, Катар, Турци, Ел Ал се разтоварват по тази схема. Полетите от ЕС са друг филм.

Когато се отпътува всички пътници вече са преминали през проверки (паспортна и за сигурност) и за това няма проблем с бордването през ръкав.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Мен са ме проверявали на самия ръкав на слизане от Турция. Не ми се пише какви точно са причините, но идеята е да има проверка преди да се смесят потоците. Не е задължително да е на всеки полет, има си анализ на риска. 

Връзка към коментар

Че е ясна истината защо някои полети са на автобусна стояка - ясна е... Само не разбрах кога Летище София ЕАД са получили лиценз за предоставяне на АНО (аеронавигационно обслужване) :). И конкуренция на РВД ли ще бъдат :P  Наземно техническо обслужване на пътници, товари и самолети - ок, сигурност на пасажерите - ок. Ама АНО... :)

И дано никога не се случва пътниците да "се тъпчат в автобуси директно на пистата", че това е страшно... - прави се в особени случаи...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

А аз си помислих, че новите маршрути ги откриват авиокомпаниите, а не летището, ама карай да върви ;) .

От летището ги откриват на картата ;)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Шест нови маршрута открива Летище София

http://trip.dir.bg/news.php?id=21246027

Интересна статуя   и полети до Тенерифе на FB.

Очакват се и новите сезонни предложения за Лято'2016 на авиокомпания България Ер до Лисабон, Аликанте и Тенерифе.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз това веднага съзрях. Ще ровя да видя какъв им е графика.

Какво изрови за чартърите?Няма ги в продажба, а в тур. бюрата има тези дати :

06.06; 13.06; 20.06; 27.06; 04.07.; 11.07; 18.07.16

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много ми е интересно да ви попитам как така изведнъж полет каза на Хан, преди това изведнъж се оказва, че "днес има полет до Лисабон" и т.н. ? Как се купува билет и въобще някой бил ли е в тези самолети?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой цент отгоре.

Решение N 544/29.10.2015г. за определяне размера на летищните такси на Летище София за периода 01.01.- 31.12.2016г. можете да видите ТУК

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Средно по една жалба 3 дни получават служителите на летището относно лоша хигиена :)

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2016/02/05/2699775_na_vseki_tri_dni_letishte_sofiia_poluchavalo_po_1/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.