Alexander Публикувано: 23 септември, 2015 Сподели Публикувано: 23 септември, 2015 А някой края на октомври или началото на ноември? Връзка към коментар
Mery Публикувано: 24 септември, 2015 Сподели Публикувано: 24 септември, 2015 (редактирано) Има ли магеланци, които ще бъдат в Япония тази есен? аз в края на ноември. И ми идва на ум да попитам: има ли друг вид пас , освен JR passa, който да използвам. Последният не ми се изплаща, защото за отсечката Токио - Осака имам самолетен билет. Та нещо подобно, което излиза по евтино за кратките трансфери ? Редактирано 24 септември, 2015 от Mery 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 24 септември, 2015 Сподели Публикувано: 24 септември, 2015 аз в края на ноември. И ми идва на ум да попитам: има ли друг вид пас , освен jp passa, който да използвам. Последният не ми се изплаща, защото за отсечката Токио - Осака имам самолетен билет. Та нещо подобно, което излиза по евтино за кратките трансфери ? Автобусните трансфери. Стенк ги беше разчепквал и ползвал подробно. Дано се включи в темата като я види. Хвърли поглед и тук. 1 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 ...И ми идва на ум да попитам: има ли друг вид пас , освен JR passa, който да използвам. Последният не ми се изплаща, защото за отсечката Токио - Осака имам самолетен билет. Та нещо подобно, което излиза по евтино за кратките трансфери ? Ако си шорт търм, има Japan Bus Pass - 3 дена 10 000 йени, 5 дена - 15 000 йени. Важи ти 2 месеца. Резервацията става онлайн. Но условията там са малко трики. Имаш право на максимум 2 пътувания за ден като едното може и да надхвърли полунощ. Не е позволено същия маршрут и рейс да го ползваш два пъти в един и същи ден, например от Осака до Хирошима и от Хирошима до Осака. Обаче до различна дестинация и пак по същия маршрут - може. Едни врътки безкрайни са, които не винаги пасват с твоите планове, но си струва да разучиш. Имай предвид, че този пас не ти важи през блек-аутите, Голдън уийк, Нова година и там 2-3 други празници през годината. Но рейсчетата са готини и бързи, заслужават си, оперират се от едни Willer Express. Ето линк към сайта им за поръчване (само от чужбина както при JR Pass): http://willerexpress.com/st/3/en/pc/buspass/index.php?aid=184 4 Връзка към коментар
Yto Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Аз ползвах Willer нощен преход Токио-Киото и си беше доста добре от към цена. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 При тези цени в момента с катарците, никой ли не се е възползвал? Връзка към коментар
Mery Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Благодаря ви! Страхотни сте! Започвам да разучавам бус паса. Ако се сетите за подобни за метрото или обикновените влакове ще ви бъда благодарна да споделите. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Все подпитвам, ама реших да си кажа. Обмисляме една разходка за 10-на дни с един съфорумец, ама за сега няма нищо сигурно. Лошото е, че я обмисляме за след месец, а времето лети, цените се сменят и т.н. Всеки ден е критичен, искам да отидем там в началото на ноември тази година, та да видим какво ще излезе... Тази година ми се разминаха едни планове, но сега това изскочи изневиделица, а аз отдаван се точа за Япония. Не съм пътувал никога сам, но и такива мисли ми минават през главата в момента, в случай на някакъв провал с другият магеланец или разминаване с датите.. Жената не е запалена за това място, дъщерята е на училище, та ще забегна сам или с някой друг, ако имам късмет. Някой случайно да ходил сам в Япония? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Не мога да си представя да има някакъв проблем да идеш сам в Япония... 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 септември, 2015 Сподели Публикувано: 26 септември, 2015 Все подпитвам, ама реших да си кажа. Обмисляме една разходка за 10-на дни с един съфорумец, ама за сега няма нищо сигурно. Лошото е, че я обмисляме за след месец, а времето лети, цените се сменят и т.н. Всеки ден е критичен, искам да отидем там в началото на ноември тази година, та да видим какво ще излезе... Тази година ми се разминаха едни планове, но сега това изскочи изневиделица, а аз отдаван се точа за Япония. Не съм пътувал никога сам, но и такива мисли ми минават през главата в момента, в случай на някакъв провал с другият магеланец или разминаване с датите.. Жената не е запалена за това място, дъщерята е на училище, та ще забегна сам или с някой друг, ако имам късмет. Някой случайно да ходил сам в Япония? Да ти кажа, че следващия път с в Япония удоволствие бих отишла сама. Хич не се притеснявай, няма да имаш проблем с нищо и с никого. Даже си мисля, че ще ти е по- добре сам, отколкото с някого, дето не го познаваш, защото ще се съобразяваш единствено със себе си. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 септември, 2015 Сподели Публикувано: 26 септември, 2015 Много сте лоши, визирам последните две мнения на Neuromancer и AlexandraKo, ще пиша в темата за оплаквания... Тъй де, подпалихте ми чергата и накрая взех билет- 29 октомври до 9 ноември 3 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 26 септември, 2015 Сподели Публикувано: 26 септември, 2015 Благодаря ви! Страхотни сте! Започвам да разучавам бус паса. Ако се сетите за подобни за метрото или обикновените влакове ще ви бъда благодарна да споделите. Точно това си говорихме с Alexander, че има карти Pasmo и Suica за метрото, но е въпрос на равносметка колко ще джиткаш - защото избиването на картата и евентуалния келепир от нея е в случай, че капнеш от придвижване с метро всеки ден за по-дълго - както правят местните. Сега, вярно е, че отиват пари и с машинките, но е въпрос на лична преценка съобразно плановете ти, търчането из града и не на последно място - чисто физическите ти сили да гониш метро по спирки из всички квартали за повече посетени места. Аз лично карах по-лежерно без карта. 2 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 27 септември, 2015 Сподели Публикувано: 27 септември, 2015 аз в края на ноември. И ми идва на ум да попитам: има ли друг вид пас , освен JR passa, който да използвам. Последният не ми се изплаща, защото за отсечката Токио - Осака имам самолетен билет. Та нещо подобно, което излиза по евтино за кратките трансфери ? Има Кинтецу пасс, ще ти свърши идеална работа - Осака, Киото, Нара и Мие са покрити. Линията е удобна и бърза. http://www.kintetsu.co.jp/foreign/english/useful/ticket/rpw1-3.html 3 Връзка към коментар
Mery Публикувано: 27 септември, 2015 Сподели Публикувано: 27 септември, 2015 Има Кинтецу пасс, ще ти свърши идеална работа - Осака, Киото, Нара и Мие са покрити. Линията е удобна и бърза. http://www.kintetsu.co.jp/foreign/english/useful/ticket/rpw1-3.html Супер - Благодаря ти! Точно такова нещо ми трябваше! Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 1 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2015 (редактирано) Предполагам че го знаете, но все пак. Един много информативен сайт с хубави картинки http://us.jnto.go.jp/top/index.php# На тази страница може да видите събития, фестивали и промоции по месеци из цяла Япония, има и видовете пасове и прочее транспортни намаления из цялата страна. http://www.jnto.go.jp/special_events/eng/index.php Редактирано 1 октомври, 2015 от samuraika 2 Връзка към коментар
emma Публикувано: 2 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2015 Аз също ще пътувам през Токио в края на ноември. Казвам "през", защото имаме буквално няколко часа престой. От 14 до 22 ч. Знам, че звучи малоумно, но какво да се прави - колкото толкова. Извинявам се на автора, че използвам темата му, но ми се иска да помоля за съвет опитните японски пътешественици. Как и докъде най-бързо мога да се придвижа от летище Нарита до... Поне до някъде - и една японска градина да видя пак е нещо! Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2015 Ами с влакчето за час и нещо си в центъра ... виж Гинза и парка около двореца на императора. Връзка към коментар
emma Публикувано: 2 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2015 Аз пък си харесах Асакуса... "Влакчето" означава...какво? Метро? Тъкмо изследвах картата на метрото, изчетох и разказите по темата, но въпросът е, че няма да имам абсолютно никакво време за лутане. Та затова разпитвам така дебилно Виждам и че има няколко линии на влаковете.. Ох, загубих се направо! 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 3 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2015 (редактирано) Влакчето означава Нарита експрес и се хваща от летището, за 57 мин. Си до гара Токио. От там наоколо е императорския дворец, но е недостъпен без час и евентуално отворена градина. Но на мен не ми хареса там. Не ми хареса и Асакуза. Доста по - приятно е около храма Мейжи, а срещу него има и една страхотна уличка, пълна с тинейджъри, по която да добиете представа за японските младежи. Може да идете или до Токио скай трий, или до някой парк. Но ако сте решили и ви е ок, и Асакуза става, а е и близо до кулата,ако имате достатъчно време . Не се притеснявайте от предварителната объркваща на пръв поглед информация, на място е достатъчно и невероятно прегледно и организирано. Като слезе те на гара Токио,трябва да си хванете метрото до Асакуза. В Джапан гайда е написано точно коя линия и до къде. За Нарита експрес, двупосочния билет мисля е около 4500 йени. http://www.jreast.co.jp/e/nex/ rom Tokyo StationTake the JR Yamanote Line to Kanda Station (2 minutes, 140 yen) and transfer to the Ginza Subway Line for Asakusa (10 minutes, 170 yen). Яманоте линията е зелената линия и на гара Токио мисля са перони 3-4 и 5-6 , като и в двата съседни перона са все в една посока. Като слезеш от Нарита експрес , следи знаците за JR yamanote line, няма да се объркаш, но си дай време и спокойно ходи. Аз пък си харесах Асакуса... "Влакчето" означава...какво? Метро? Тъкмо изследвах картата на метрото, изчетох и разказите по темата, но въпросът е, че няма да имам абсолютно никакво време за лутане. Та затова разпитвам така дебилно Виждам и че има няколко линии на влаковете.. Ох, загубих се направо! Редактирано 3 ноември, 2015 от luba_rizova 2 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 3 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2015 Аз също ще пътувам през Токио в края на ноември. Казвам "през", защото имаме буквално няколко часа престой. От 14 до 22 ч. Знам, че звучи малоумно, но какво да се прави - колкото толкова. Извинявам се на автора, че използвам темата му, но ми се иска да помоля за съвет опитните японски пътешественици. Как и докъде най-бързо мога да се придвижа от летище Нарита до... Поне до някъде - и една японска градина да видя пак е нещо! Освен Нарита експрес можеш да разчиташ и на Собу Лайн (Sobu LIne - на всеки час) и Кейсей Скайлайнера (Keisei Skyliner - има ги дори на по-малко от час - да речем до парка на Уено). А с автобус трансфера ти става с Tokyo Shuttle Bus - 900 йени. Такситата са доста солени. Но при налични 8 часа трудно се захапва каквото и да е от Токио. За мен идеята на една японска градина е да те избави именно от това, в което сама се поставяш. А ако си изпускаш полета, едва ли ще ти е до спокойствие, философия, космология или дзен (въпреки че точно тогава трябва да ти е до тях!!!) В крайна сметка, добрата новина за теб е, че преминаваш покрай хипер цивилизована държава, с много добре развит транспорт и услужлив персонал, и дори за 8 часа ще откачиш хубави снимки от Япония, на фона на някой червен ноемврийски клен със сиви фенери 3 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 3 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2015 (редактирано) Най-бързия начин да се придвижиш от Нарита до Токио (60 километра) е Skyliner. http://japan-magazine.jnto.go.jp/en/special_skyliner.html За 40 минути си на Уено и можеш да разгледаш парка и Амейоко. Това е най-доброто, което може да вмъкнеш в 8 часа. http://en.japantravel.com/view/the-top-3-things-to-do-in-uen Ако искаш красива градина - Рикугиен - от Ниппори се прекачваш на Яманоте линията и слизаш на Камагоме (две гари). Много е красива през есента, но и много голяма и препълнена с народ. Дано да не кацаш в пшочивен ден. http://www.japan-guide.com/e/e3026.html Ако държиш на Асакуса от Уено си за три спирки с метрото там. При всички случаи Скайланера е твоят транспорт. Вземи отиване и връщане. Редактирано 3 ноември, 2015 от samuraika 3 Връзка към коментар
emma Публикувано: 3 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2015 Много ви благодаря, определено внесохте яснота в главата ми! Вариантът със Скайлайнера до Уено като че ли най ми допадна, а и ми се иска да се повозя на скоростен влак! Ако правилно съм ви разбрала от Уено до Асакуза се взима Гинза лайн на метрото. Изглежда ми много близо на картата. Възможно ли е да се стигне пеш? Понеже съм пристрастен пешеходец. Последен въпрос: на сайта Keisei railway виждам директна линия от Нарита до Асакуза - Access Express. Това ли е въпросния Narita Express или бъркам нещо? Самурайка, приказна е тази градина, но работното време леко ме притеснява. Всички паркове ли са с работно време? Защото ние кацаме в 14 ч. и.... Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 3 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2015 (редактирано) Изглежда сложно, но на пръв поглед само. Кейсей е една от железопътните компании, които оперират в района. Те имат три вида влакове (линии). Най-бързия е Скайлайнера, който отива до Ниппори и Уено (тъмносинята линия). Експреса (жълтата линия) минава по по-обиколен път и през АсакуСа , Ниппонбасши и Шинагава. Червената им линия, която си им е основната, е почти същата като на Скайланера, но с малко отклонение и повече спирки. Редактирано 3 ноември, 2015 от samuraika 3 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 4 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2015 Ще имаш време само за едно нещо. Ако искаш Асакуса - качваш се на линията до там и отиваш директно за 50 минути. Но в зависимост от часа и разписанието може Скайланера до Уено и метро да ти е по-бързо (но с прекачване). Както си пише и на сайта - питай служителите, веднага ще те снабдят с визуално обяснение. Може да минеш по единия път на отиване и другия на връщане (Скайлайнер и после Жълтата линия от Асакуса, примерно). http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/directions/asakusa.html Линията на метрото е Гиндза лайн. Изглежда много близо и лесно - един широк булевард и все направо... Сакън да не ти хрумва в Токио да тръгваш пеш, че нещо е "наблизо". Мащаба е много голям, лъже и е в пъти по-объркващо, отколкото изглежда на картата. Като мислиш за "гара" мисли за малък подземен град с размерите на Нови Хан. Само прекачването ти е бая път, когато сменяш линии (от Кейсей на Гиндза линията). Аз лично бих отишла до Асакуса през Уено като си проверя връщане с Асакуса лайн в колко часа ми е влака. Бих се снимала за спомен pred portata с големия фенер, Сенсоджи храма го пропускам, и се отправям към пазарчето и уличките наоколо. Като стане време за влака - обратно на гарата и право на Нарита. Кажи им на служителите в колко ти е обратния полет, те ще ти кажат кой влак ще те докара навреме. Купи си билетите и за връщане за да не се моткаш по машинките. Градината затваря рано, както и повечето паркове. Стъмва се доста рано, имай предвид в 5 е вече сумрак, в 6 е тъмница. Което ме навежда на мисълта за едно нощно Токио Да се качите на жълтата линия (горната карта) и да слезете на Ошиаге. Да отидете на Токио Скай Дървото - най-високата кусла с красива гледка към цяло Токио. Като се стъмни сядате в някой готин ресторант и си правите една специална вечеря с гледка и обратно за самолета в 22. Нещо такова примерно : http://restaurant.tokyo-skytree.jp/english/ Скъпо, но според мен си струва - като в една реклама на Мастъркард - вечеря в Токио 250 евро, спомени - безценни! Има и по-евтини ресторанти разбира се. А и ресторантите не са задължителни - района е приятен, гледката впечатлява и само разходка си е добре, особенно за вечерно преживяване. http://www.tokyo-solamachi.jp/english/floor/ Пропуснах да обясня за Нарита експрес - това е влака, който се оперира от държавната компания JR (Japan Railways). Той си върви по друга линия и е най-популярен, защото се покрива от паса, с който идват повечето туристи. А и ходи до гара Токио директно. Но на теб не ти трябва, ти търсиш максимален резултат за минимално време. Мисля, че мисията не е невъзможна и може да се получи нещо интересно, дори и за малкото време, с което разполагате. Но добре планирайте и не набелязвайте много неща. Успех и да разказваш! 4 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Имам бърз въпрос. Средата на май или средата на юни е по- Добър вариант за 10 дни в Япония? Благодаря! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега