Прескочи до съдържание

Полезни смартфон приложения за пътуващи

Препоръчани мнения

Здравейте, бих искала да споделя с вас едно безплатно приложение за градски транспорт с данни в реално време  в различни градове из Европа.  Аз използвам Maps.me или Google Maps , но при следващото ми пътуване в Лондон ще го изпробвам. Приложението е :   

https://citymapper.com/cities

Citymapper е универсално приложение, което опростява градското пътуване, като предоставя данни в  реално време и планиране на маршрута за всички видове транспорт. От градския транспорт като автобуси и влакове до пешеходни, колоездене, електронни тротинетки и електрически превозни средства, Citymapper покрива всичко това, което прави по-лесно ориентирането на градовете. При кликване на избрана от вас спирка показва кои точно автобуси примерно спират на нея, след колко време  и в същото време очертава маршрута на съответното превозно средство.

Независимо дали търсите най-бързия маршрут, проверявате графици или разглеждате екологични възможности за пътуване, Citymapper събира всичко на едно място. Приложението помага на потребителите да изберат най-добрия начин за придвижване, което прави градските пътувания по-удобни. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
Преди 1 час, Илиана каза:

Здравейте, бих искала да споделя с вас едно безплатно приложение за градски транспорт с данни в реално време  в различни градове из Европа.  Аз използвам Maps.me или Google Maps , но при следващото ми пътуване в Лондон ще го изпробвам. Приложението е :   

https://citymapper.com/cities

Citymapper е универсално приложение, което опростява градското пътуване, като предоставя данни в  реално време и планиране на маршрута за всички видове транспорт. От градския транспорт като автобуси и влакове до пешеходни, колоездене, електронни тротинетки и електрически превозни средства, Citymapper покрива всичко това, което прави по-лесно ориентирането на градовете. При кликване на избрана от вас спирка показва кои точно автобуси примерно спират на нея, след колко време  и в същото време очертава маршрута на съответното превозно средство.

Независимо дали търсите най-бързия маршрут, проверявате графици или разглеждате екологични възможности за пътуване, Citymapper събира всичко на едно място. Приложението помага на потребителите да изберат най-добрия начин за придвижване, което прави градските пътувания по-удобни. 

Това приложение го имам отдавна, реално не съм го ползвал нито веднъж 🙂 Колкото и пъти да го отворя, все пише "You're outside our coverage" 🙂 Доста са им ограничени градовете, обикновено най-големите, за които така или иначе има достатъчно добра информация и в другите приложения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , logist13 каза:

Това приложение го имам отдавна, реално не съм го ползвал нито веднъж 🙂 Колкото и пъти да го отворя, все пише "You're outside our coverage" 🙂 Доста са им ограничени градовете, обикновено най-големите, за които така или иначе има достатъчно добра информация и в другите приложения.

Да, със сигурност е отдавна , но не го открих във форума и затова реших да го споделя.  Препоръчваха го в една тема за Лондон и тъй като следващото ми пътуване е там и го смятам за полезно .  🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Илиана каза:

Да, със сигурност е отдавна , но не го открих във форума и затова реших да го споделя.  Препоръчваха го в една тема за Лондон и тъй като следващото ми пътуване е там и го смятам за полезно .  🙂

Пробвай и Moovit, ако не си. Също има разписание в реално време и то в далеч много повече градове включително и много български. Само него мога да нарека универсално приложение за градски транспорт.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

И двете приложение Moovit и Citymapper си имат своите предимства и недостатъци. 

Citymapper има малко заредени градове, но пък е с много интуитивен интерфейс и дори показва цената на пътуването. Докато Moovit наистина има наистина уникално много градове (и села), но пък интерфейсът е леко дървен и не е интуитивен.

Връзка към коментар

Имаше преди писано, със снимки даже, как да си направиш пешеходен маршрут през различни места за посещение в град - показваше как се стига дотам( от т.А до т.Б от т.Б до т.В и т.н.). Някой ако се сеща, може  ли да ми препрати линк към мнението или направо как се правеше такъв маршрут?

Връзка към коментар
Преди 1 час, bobole4e каза:

Имаше преди писано, със снимки даже, как да си направиш пешеходен маршрут през различни места за посещение в град - показваше как се стига дотам( от т.А до т.Б от т.Б до т.В и т.н.). Някой ако се сеща, може  ли да ми препрати линк към мнението или направо как се правеше такъв маршрут?

logo7.jpg
  • Харесвам 1
  • Благодаря 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ще пусна 2 неща в темата: 

Първо е за Waze: Задава се нова полезна възможност в Waze

Задава се нова полезна възможност в Waze

Waze тества удобна актуализация, която ще позволи съобщаването за пътни инциденти чрез естествен говор. С новата функция можете да докоснете бутона за докладване и след това да кажете какво виждате.

След това приложението, което е собственост на Google, ще използва модела Gemini AI, за да разбере какво сте казали и да създаде доклад. Ако направите неясен доклад, Waze може да зададе последващи въпроси. В зависимост от отговора ви приложението ще използва тази информация, за да категоризира доклада ви.

Понастоящем можете да докладвате за инциденти в Waze само чрез докосване в съответната секция, което не винаги е удобно, докато шофирате. Waze ще пусне гласово докладване в бета версия за избран кръг потребители още тази седмица, засега само на английски език. Планира се разширяване на достъпа и езиците през идните месеци.

Заедно с тази актуализация Waze ще започне да показва училищни зони на картата в световен мащаб по-късно тази година, като ви предупреждава да шофирате по-безопасно в тези райони.

Второ: Google Maps въведе няколко нови функции

Google Maps въведе няколко нови функции - 1

Google Maps получава нов ъпдейт, който улеснява планирането на пътуванията и информираността по време на път. Новият бутон „Добавяне на спирки“ ви позволява лесно да добавяте множество дестинации към маршрута си, а актуализациите на времето в реално време ви помагат да се ориентирате в потенциалните опасности на пътя.

Когато стигнете до дестинацията си, Google Maps ще ви предостави подробни указания за пристигане, включително информация за близките паркинги и указания за ходене пеша до входа. Освен това функцията за добавена реалност Live View на приложението ще ви помогне да се ориентирате в сложна среда.

Тези нови функции ще започнат да се разпространяват на устройствата с Android и iOS тази седмица, а подобрените възможности за навигация ще се появят в повече от 30 страни следващия месец.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.