Прескочи до съдържание

Бирма, Лаос, Тайланд

ruwenzogy

Препоръчани мнения

Публикувано:

Golden rock:

* има хотели на самия връх, до скалата. Google maps: Kyaikhteeyoe. Отделен въпрос е, че местните спят на земята из самия манастирски комплекс.

* има хотели (например Golden Rock Hotel), които са на около половин-един час път от самия комплекс около междинната станция на камионите. Google maps: Rathi Taung Bus Stop. Слизането до там пеша не е проблем- има си широк бетониран път, но е стръмно. Челник или фенерче на телефона ще свърши работа.

* повечето хотели, и особено тези с нормални цени, са в изходната точка на камионите- Кинпун. Google maps: Kin Pun Sakhan. Там пристигат и автобусите от Янгон/Баго. Това място е на поне три часа пеша по пътя от Скалата.

=================

На нито едно място и нито в един момент не съм усещал някаква опасност/заплаха из Мианмар, но все пак ние бяхме сравнително компактна група от доста народ...

Видях ги хотелите отдавна, но честно казано нищо не ме грабна. Този за 150 долара на върха пък съвсем... Моят хотел в Кинпун и сред хората в града повече ме кефи. Каква е пътеката до долу, имаш ли снимки? И аз смятам, че в Мианмар е изключително безопасно, но искам да съм сигурна, че не правя глупости. Аз, всъщност, на всяко пътуване правя по една поне глупост - да компенсира сигурността на останалото :) Благодаря ти. Ще се радвам на снимка и информация за трека. 

Публикувано: (редактирано)

Пътеката е една и на горе и на долу, но по тъмно няма начин... все пак пътека през гората си е.

Слизането трябва да стане по пътя. Между 19-21ч е много голяма вероятността да те застигне някой прибиращ се камион и да те качи... но гаранция няма. Вече знаеш какво е разписанието.

По цялата продължителност на пътеката има колиби, в които се продават напитки и джънкове и на драго сърце ще те напътят, ако се налага. Голямото изкачване е някъде по средата и е около 1/4 от целия маршрут.

Горещо съветвам да се потегли около 12 на обед, ако целта е залез.

Редактирано от mitkobiker

Пътеката е една и на горе и на долу, но по тъмно няма начин... все пак пътека през гората си е.

Слизането трябва да стане по пътя. Между 19-21ч е много голяма вероятността да те застигне някой прибиращ се камион и да те качи... но гаранция няма. Вече знаеш какво е разписанието.

По цялата продължителност на пътеката има колиби, в които се продават напитки и джънкове и на драго сърце ще те напътят, ако се налага. Голямото изкачване е някъде по средата и е около 1/4 от целия маршрут.

Горещо съветвам да се потегли около 12 на обед, ако целта е залез.

Ама нееее... аз само на връщане планирам. На отиване - с камиона... На връщане само искам и залеза. Да кажем, след 18.30. По пътя, ясно! :)

Редактирано от Гост
Публикувано:

Аз да попитам за тази пътека, а също и за пътя.

Ще ми се да направим слизането пеша. Лесно ли е човек да се ориентира на къде да върви, в смисъл има ли някакви означения? И евентуално, ако поемем по пътеката, тя екстремна ли е? Може ли да се слиза по джапанки и летни сандали?

Ще ми се да направим слизането пеша. Лесно ли е човек да се ориентира на къде да върви, в смисъл има ли някакви означения? И евентуално, ако поемем по пътеката, тя екстремна ли е? Може ли да се слиза по джапанки и летни сандали?

Мили, аз питах моя гид (Сое Сое) - точно когато беше там. Виж му отговора. Въпросите ми бяха дали мога да сляза сама пеша след залез и кои са другите места за скитане там - знам, че има такива. Аз сама прецених, че ще бъде леко глупаво и стресът ще развали удоволствието. Вие сте две. Може и да се пробвате :)

( 1 ) I don't recommend to trek from the top to the base camp after the sunset. There is no electricity on the way & Walking way ( Even you walk from short cut ) , it takes 3 to 4 hours. Along the motor road takes more than 5 or 6 hours. I used to trek on this route for a long time ago. Going up to the top always take almost the whole day & Down takes half day trek.

( 2 ) There are many places to explore around Golden Rock. The most nearest places are Hunting Hill ( Moke Soe Taung ) , Crow Mouth ( Kyee Kan Pa Sat ). You can trek from top to waterfall. Even you don't like to walk to waterfall , you can catch the mountain truck ( It's closed to Pagoda Signboard! & Not same mountain truck from base camp! ) from the top to Waterfall. Many locals go and visit to Waterfall. 

Преглътнах и резервирах стая на върха на планината... Искам залези и изгреви, искам мотаене горе на спокойствие... не се хили, не ме и ритай!  :blush:  :lol:

Редактирано от Гост
Публикувано:

Преглътнах и резервирах стая на върха на планината... Искам залези и изгреви, искам мотаене горе на спокойствие... не се хили, не ме и ритай!  :blush:  :lol:

Ох, няма да те бия. И аз го гледах този хотел на върха, ама не можах да преглътна ужасните коментари за него. Точно тази нощувка ще празнувам рожден ден и вместо на гледка заложих на храната. :lol:  После като разказваш ще се ядосвам, че не го направих и аз. На този етап обаче ще съм глезла и си искам уютното настаняване. ;)

Публикувано:

Ох, няма да те бия. И аз го гледах този хотел на върха, ама не можах да преглътна ужасните коментари за него. Точно тази нощувка ще празнувам рожден ден и вместо на гледка заложих на храната. :lol:  После като разказваш ще се ядосвам, че не го направих и аз. На този етап обаче ще съм глезла и си искам уютното настаняване. ;)

Хах... зависи за кой хотел говориш - в него единственото ужасно е цената  :lol: Top Mountain Hotel. Аз бях решила категорично да не давам такива идиотски пари за там, но се разчетох и реших, че е грехота да се завлача на края на света и да остана само два часа там. Зяпа ми се наоколо. И накрая преглътнах... хах... Кеф цена няма :) Вярвам, че си избрала правилното за теб, Мили! 

Публикувано:

Хах... зависи за кой хотел говориш - в него единственото ужасно е цената  :lol: Top Mountain Hotel. 

Определено не мислех за този :) . Чудесно изкарване ти желая в него.

Публикувано:

Определено не мислех за този :) . Чудесно изкарване ти желая в него.

Усетих аз, затова уточних :)

Благодаря ти, първо на вас! И да знаеш, като се приземиш, очаквай обаждане по телефона (не че го знам, де)... хахаххахаа

Публикувано:

За слизането -Да.

За останалото- твърдо НЕ.

Не си мислете че горе хотелите са супер лукс. Цената е заради локацията. Спокойствие... не мисля. Долу си има също добри места срещу повечко пари, просто ние за едно единствено спане..

• Харесвам 2
Публикувано:

За слизането -Да.

За останалото- твърдо НЕ.

Не си мислете че горе хотелите са супер лукс. Цената е заради локацията. Спокойствие... не мисля. Долу си има също добри места срещу повечко пари, просто ние за едно единствено спане..

Мерси. :)

Аз, ако въобще реша да правя слизането пеша, ще го правя по светло. Няма да чакам залеза. От писанието на Митко разбрах, че се минава покрай разни къщички и селца, та ми изглежда приятна 3-4 часова разходка. Интересуваше ме по скоро да не се объркам и поема в грешна посока и дали теренът става за нетуристически обувки.

Абе, човек, ти нямаш ли някоя река за преплуване, та се мотаеш из форума. Хайде, че чакаме още снимки и разкази.......

Мерси. :)

Аз, ако въобще реша да правя слизането пеша, ще го правя по светло. Няма да чакам залеза. От писанието на Митко разбрах, че се минава покрай разни къщички и селца, та ми изглежда приятна 3-4 часова разходка. Интересуваше ме по скоро да не се объркам и поема в грешна посока и дали теренът става за нетуристически обувки.

Абе, човек, ти нямаш ли някоя река за преплуване, та се мотаеш из форума. Хайде, че чакаме още снимки и разкази.......

Е, с джапанки по байра надолу не става.

Тук е почти 22:00, цялата околия, половин джили ти, кънти от един пишман реге-състав.

А бе защо всички чернилки искат да приличат на Боб Марли?

Какъв аквариум в Банкок? Я му отпуснете края- идеалното място да си празнуваш ЧРД-то

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.