Прескочи до съдържание

Мавриций и Реюнион


Tedy

Препоръчани мнения

Станаха няколко теми по дестинацията, но не искам да се разводнява информацията и си пускам нова. Тепърва сядам да чета и ще имам въпроси. В момента това, което силно ме вълнува е инфо относно природата на Реюнион, какво най-много си струва да се види. Ще имаме 5 дена на острова. Гледах пътеписите на Калоян и Домосед. Правили са преходи до вулкани. Та, ако трябва да избирам един, кой да е и за колко време да го направим, за да се насладим на макс без да препускаме по баирите. Ако Домосед може да ми прати линк към снимки от вулкана, до който е ходил, много ще ме зарадва.

Пътуването ще е от 21.12 - 31.12. Ще имаме 2 и половина дена на Мавриций и 5 на Реюнион. Давайте предложения, че няма време за четене. Фокус върху природа и красиви плажове достъпни без отсядане на ол изклузив. Малки интересни селца също се котират. :) Има ли район подходящ за шнорхелинг. Ние малко сме разглезени, че сме ходили на наистина добри места за целта, но ако има шарени рибки сме фенове, стига да не вървят в компанията на акули. Чак толкова бързо не можем да плуваме. :lol: :lol: :lol:

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Ако наемете кола, островът е ваш. Ако не ще ви е много трудно и скъпо. Ще пиша по-късно по-подробно. Правилата и навиците за движение са същите като в континентална Франция (за разлика от Мавриций, където както каза Домосед карат като в Индия). Ден за вулкана е достатъчен. Повече планина или повече плаж?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е доста екстремен вариант, който не препоръчвам, освен ако не сте опитни планинари и свикнали на минимални удобства. Все едно да стигнете от Пловдив до Пампорово пеша... А Теди до колкото знам пътува семейно. По-скоро бих препоръчал пътеписа на macf1an.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

В Реюнион има два вулкана - Питон де Неж, изгаснал преди хиляди години и най-висок връх и Питон де ла Фурнез, активен, особено тази година, изригна три-четири пъти поне. С кола се спира до паркинга Pas de Bellecombe и от там през Пясъчната долина (Plaine des sables) по очертанията до самия вулкан. Няма сянка, така че си носете слънцезащитен крем, а също и връхни дрехи за всеки случай (като падне мъгла и на самия вулкан е студено). Отиване и връщане до колата -5-6 часа, без да броим пикник евентуално. Плажове - Салин, Ермитаж... Лагуна, ситен пясък и безопасни. Градове - Сен Жил за парти и нощен живот, Сен Дени центъра за музеи, шопинг и архитектура(достатъчни са няколко часа, не е нужно да спите там)... Ще видя какво друго да измисля. Планински походи - поне един циркус - Мафат, Салази или Силаос. Препоръчвам И отсядане или разглеждане на Хел Бург, който беше обявен за най-красиво френско село през 2008г мисля.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

За Реюнион 2 дни за плаж и 3 за планина мисля ще е добре. Не мога да разглеждам като Мак. Той си избира организирани екскурзии, а ние предпочитаме да сме с кола под наем. Не пътуваме с деца. Ще прочета пътеписите тази вечер. Каньонинг също не ми се нрави като идея. Обикновено водата ми идва малко студена и не ми е особено приятно.

Калояне, ако решим да разгледаме вулкана, а и други места във вътрешността в кой район ще е най-добре да отседнем. Не ми пука за нощен живот и шопинг, но искам локацията да е удобна за туровете. Видях, че на Мак препоръчваш Сен Жил.


Определено мислим да наемем кола. На Мавриций за 3 дена излиза около 110Е, което е по-евтино от шатълите за двама. А ние ще сме 3ма та направо ще си е оферта.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Зависи... Има местни фирми, извън големите, където можете да наемете за 20-30 евро на ден. Делено на трима души не е чак толкова много. Е, няма да е Мерцедес или Ауди, може би туинго на тази цена или някаква малка френска кола. Но пък пътищата са хубави, само да издържа двигателя по високото.

Връзка към коментар

Зависи... Има местни фирми, извън големите, където можете да наемете за 20-30 евро на ден. Делено на трима души не е чак толкова много. Е, няма да е Мерцедес или Ауди, може би туинго на тази цена или някаква малка френска кола. Но пък пътищата са хубави, само да издържа двигателя по високото.

как може да открием местна фирма по нета или трябва на място.

Връзка към коментар

Ще поровя и поразпитам и ще гледам утре да излезе нещо. На пръв поглед - най евтиното е 220€ от 24/12 до 30/12 примерни дати, някакво Рено с две врати. Ще погледна по-подробно, но сега отивам на парти. Дори сикст имат оферта от 36€ на ден, но трябва да се чете малкият текст.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не мислех да вземам отношение, при положение че си имаме "местен" представител там и едва ли мога да съм толкова компетентен, но пък що да не дам и моите пет стинки. Все някаква гледна точка си е.

Колите под наем според мен са си на напълно нормални цени. 30-40 евро на ден за мини или среден клас. Дори и за Коледа не мисля, че ще са кой знае колко по-скъпи. Трима сте и разходите поделени между вас ще ви направят този вид превоз по-изгоден от обществения транспорт и несравнимо по-независими.

Относно природата... лично аз не съм бил на друго такова място, на което за няма и два часа можеш да преминеш през 4 климатични пояса. Ето три аматьорски снимки за идея:

 

post-883-0-76741200-1447193680_thumb.jpg

 

post-883-0-19212600-1447193731_thumb.jpg

 

post-883-0-81840700-1447193772_thumb.jpg

 

Островът е невероятно зелен, което вероятно се дължи и на многото вода, която се излива отвсякъде. Човек има чувството, че целият "тече"! Теди, ще има от всичко по много за твоето хоби! Или професия, не знам...

Относно море и плаж, мисля че не Реюнион е мястото. Аз като човек изключително привързан към морето, не намерих място, което да ме грабне кой знае колко.

За настаняването - там вече Калоян да каже.

Редактирано от Petkan
  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Новогодишен плаж навсякъде е сладък. Плажовете навсякъде не са кой знае какво, пясъкът е едър, морето е пълно с корали... Диво е. За разлика от Мавриций, където плджовете да със ситен и бял пясък... Съветвам Ермитсж наистина, там е най-близко до нашата представа за плаж. Точно зад хотел Ресиф пясъкът е най-ситен, морето е спокойно, лагуната е прекрасна.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Ето какво изнамерих: http://www.reunionlocation.re, http://www.eco-reunion.com/ad/ , https://www.ada-reunion.com/resa-tarifs/tarifs-vehicules-particuliers.html

не знам за вашите дати цените какви са, но тук пише, че започват от 21€ на ден. Някой от компанията говори ли френски?

П.с. Ето тук има линкове на всички rent a car на острова. Разцъкайте ги и разгледайте. http://www.iledelareunion.net/location-voiture-reunion/index.php

П.С. Тук пък ще намерите на английски всякаква туристическа информация за Реюнион. Разгледайте подробно сайта http://en.reunion.fr

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Привет Магеланци,

 

Почивайки си, след преживяна истинска пясъчна буря  (вместо авиошоу в Дубай - още си скубя косите и изтръсквам фин пустинен прашец :)), открих на картата интерсен остров - Родригес. Източно от Мавриций, част от държавата, първите ми впечатления са, че е интересно място, на което дори и Мас не е ходил (май :)). Има полети от Мавриций, скъпички, но удобни даже за еднодневно посещение.

Някой случайно да е бил или пък да знае дали си струват около 200Е да се разгледа или по-скоро да :)

 

ПС. Reunion реших да си го оставя за друг път, та може би Родригес ще да е... Някой мераклия освен мен?

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Щях да ходя в Родригес, но не ми стигна бюджета. В пъти по-автентичен от Мавриций, но и с много по-малко развит туризъм. Казват, че си струва за няколко дни, да се излезе от цивилизацията, но след това ставало скучно. Аз бих предпочел Реюнион, Мадагаскар или Майот, но и бюджета няма да е същия. 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Сега гледах снимки от Родригес, не ми изглежда по-различен от Мавриций като пейзаж. Ние решихме да отидем на Реюнион, който наистина си струва като гледки и панорами или поне това, което ми излезе в нета. :) Но ако отидеш непременно сподели впечатления, със сигурност ще има хора, на които ще е интересно. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Имам няколко въпроса, ако някой може да ми отговори.

1. Ако трябва да избирам между Hell Bourg и Maido, къде панорамата е по-красива? За Maido имам и втори въпрос, от мястото за паркиране до панорамната площадка върви ли се и колко? Искам да се ориентирам за колко време се разглежда позицията.

2. Как е времето в края на декември? Да планирам ли качване до Piton des Neiges или няма смисъл, заради силни дъждове и липса на видимост?

3. В един блог четох, че горните панорами е желателно да се гледат до 10 сутринта, защото после падат ниски облаци и няма видимост, това вярно ли е?

4. За колко време се стига от Saint Denis до Hell Bourg с кола? Като километри не е много, но предполагам, че пътя е планински и искам да се ориентирам.

5. Над Dos d'Ane също има панорамна площадка, колко време е нужно да се достигне от колата?

Редактирано от Tedy
Връзка към коментар

Трудни въпроси. Аз бих предпочел Хел Бур, понеже е все пак населено място, в циркуса Салази, има страхотни креолски къщички, редторантчета... Струва си да се види. И има супер гледки, на час-час и нещо е от Сен Дени, минава се през Сент Андре, където можете да се спрете да видите най-големия тамулски храм.

За Питонът така или иначе препоръчвам нощувка в хижата и тръгване рано сутрин, в 3ч за да сте горе по изгрев. Аз се качвах средата на ноември. За видимистта си е късмет, но мисля, че ще има видимост, облаците падат по-късно, не по изгрев. Пригответе се, че е много студено горе.

 

Майдо също е хубаво, от там има прекрасни гледки а можете да се спуснете до Мафат ако ви се върви, мисля, че е 5-6 часа отиване и връщане, но пътят е труден. Не мога да кажа колко се върви от площадката обаче. Час-час и половина е някъде Сен Дени - Dos d'âne. Не съм сигурен над Посесион или Сен Пол.

Връзка към коментар

. За видимистта си е късмет, но мисля, че ще има видимост, облаците падат по-късно, не по изгрев.

 

Т.е. за панорамите да ходим сутрин по-рано, защото после падат облаци. До Майдо видях на сателита, че има път за кола. Идеята за гледките е да ходим с кола + малко вървене евентуално. Големият преход ще е Силаос - Питона с нощувка в хижата. За хижата има ли риск на 29.12 да няма места? Осигуряват ли чаршафи, а и има ли нещо безмесно за вечеря. Ако няма ще трябва да нося. :scratchhead:

Връзка към коментар

Аз като гледам отсега нямат места за 29.12.

http://resa2.reunion.fr/fr/hebergements/a310792/refuge-de-la-caverne-dufour-piton-des-neiges/reserver

 

Ако предположим, че всички такива хижи работят по един и същи начин (аз ядох само в 2), много се панират, като поискаш нещо без месо. На едното място специално наготвиха едни яйца, на другото ми предложиха риба. А всъщност безмесни опции бол - просто за тях това е явно само гарнитура. Винаги има ориз, леща и разни други дреболии, просто основното за тях е купата с месо. Все пак, ако не ти тежи много, по-добре си носи, на мен ми се стори твърде скъпа храната по тези места.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз като гледам отсега нямат места за 29.12.

http://resa2.reunion.fr/fr/hebergements/a310792/refuge-de-la-caverne-dufour-piton-des-neiges/reserver

 

Ако предположим, че всички такива хижи работят по един и същи начин (аз ядох само в 2), много се панират, като поискаш нещо без месо. На едното място специално наготвиха едни яйца, на другото ми предложиха риба. А всъщност безмесни опции бол - просто за тях това е явно само гарнитура. Винаги има ориз, леща и разни други дреболии, просто основното за тях е купата с месо. Все пак, ако не ти тежи много, по-добре си носи, на мен ми се стори твърде скъпа храната по тези места.

Наистина няма места за дните преди 30-ти. Егати гредата. Мерси за инфото за храната, мога и с гарнитура да се наям. :)

И какво, остава варианта палатка или пропускаме Питона.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И какво, остава варианта палатка или пропускаме Питона.

 

Аааа, няма втори магеланец да пропуска Питона, ще ни излезе лошо име!

 

Може да се направи и за един ден, ама нощувка там горе звучи най-хубаво. Вместо да ставате в 3 сутринта (или не знам колко се става) и да катерите за изгрева от хижата, сте направо на точното място в точния момент.

 

http://www.randopitons.re/cartes/Randocirque/Html/pitoncilaos.html

 

Не знам дали е така, защото аз така и не стигнах до там, но разни интернет източници твърдят, че хижата е затворена между 11 и 16 часа (в случай че тръгнете и искате да заредите там вода / чай / бира.

Връзка към коментар

Аааа, няма втори магеланец да пропуска Питона, ще ни излезе лошо име!

 

Хххахааха, името е нещо важно, така е. :)  Ние имаме палатка, но с нас има и трети магеланец, който няма, та сега ще го умуваме. Ако сме с палатка може да спим някъде по-нагоре край Питона, така ли?  Изгревът ще е точно в 5.38. А по пътя как е положението с водата, само в хижата ли може да се попълват запасите. Четох за вашето изпълнение край маркуча... :lol:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.