Прескочи до съдържание

Япония - бързи въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с Япония. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Токио?

- Може ли да шофираме в Япония с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Токио или Осака?

- Заслужава ли си JR Pass?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз лично, бих препоръчала да вдишаш дълбоко и да си помислиш кое от всичките тези изброени неща искаш да видиш. Ама истински, защото ти говори нещо, защото имаш представа, чувство, спомен, свързано с него. А не защото е препоръчано в пътеводител, травъл влог със "100те неща, които да не пропусем в Япония" или защото "трябва да се види". Поне ще си изясниш приоритетите  😉

Сега, по въпросите - Никко и Йокохама в един ден ми се вижда непосилно, защото не са в една посока. На нас Никко ни отне около 6-7 часа (по спомени), между чакането на влаковете, пътя, разходката, снимките, сувенирите. Вярно, че ние сме и бавни, но не виждам как би могло всичко да се смести в по-малко от 5 часа, защото само в едната посока пътят е повече от 1 час (в зависимост откъде тръгвате в Токио), а храмовете не са точно до гарата. 

Kawaguchicko и планината Фуджи биха станали за еднодневна разходка, според мен.

Ето един примерен маршрут (ние го ползвахме за първата част от деня) - https://highway-buses.jp/course/kawaguchiko-onedaytrip.php

• Харесвам 2
Публикувано:

Нико е абсурд да се комбинира с друго, аз нямах време за него и затова го оставих за друг път. Един цял ден изкарахме на Пагодата и Кауагучико. И то даже на езерото успяхме само да хванем един автобус до края и да извървим пеша наобратно цялото. Там стигането е малко куцо, ако сами ще се прекачвате, а не ползвате директните лимитирани влакове. Ние нямаше как, че предишните дни бяхме извън Токио. За Камакура пак изкарах цял ден. Но аз като цяло обичам да си давам време, нищо не усещаш от мястото, ако препускаш. Така или иначе навсякъде има храмове и пазари.

• Харесвам 2
Публикувано:
11 hours ago, Роца said:

Аз лично, бих препоръчала да вдишаш дълбоко и да си помислиш кое от всичките тези изброени неща искаш да видиш. Ама истински, защото ти говори нещо, защото имаш представа, чувство, спомен, свързано с него. А не защото е препоръчано в пътеводител, травъл влог със "100те неща, които да не пропусем в Япония" или защото "трябва да се види". Поне ще си изясниш приоритетите  😉

Сега, по въпросите - Никко и Йокохама в един ден ми се вижда непосилно, защото не са в една посока. На нас Никко ни отне около 6-7 часа (по спомени), между чакането на влаковете, пътя, разходката, снимките, сувенирите. Вярно, че ние сме и бавни, но не виждам как би могло всичко да се смести в по-малко от 5 часа, защото само в едната посока пътят е повече от 1 час (в зависимост откъде тръгвате в Токио), а храмовете не са точно до гарата. 

Kawaguchicko и планината Фуджи биха станали за еднодневна разходка, според мен.

Ето един примерен маршрут (ние го ползвахме за първата част от деня) - https://highway-buses.jp/course/kawaguchiko-onedaytrip.php

Благодаря за отговора! Трудно ми е да отговоря какво точно искам да видя, защото искам всчико навенъж и като за първо посещение си направих невъзможен план за Япония. Затова сега оптимизирам и "режа". Никко и Йокохама ги сложих в един ден заради няколко мнения от този форум. че Йокохама си заслужава само вечерна разходка около брега. А какво мислите за вариант:  Камакура и Йокохама в един ден? Имайте предвид, че ние се от бързите, енергични и не се притесняваме от много ходене, затова и съставям много амбициозни планове (примерно обединявам два дена в един от това което ми препоръчва ChatGPT)

Публикувано:
преди 12 часа, nrjize каза:

Бързо питане за еднодневни екскурзи от Токио към близки дестинация. Имам 2 дена в които да сместя план за 3 дена и се чудя кое да отрежа и кое да остава. Идеята е следната:

1. Kawaguchiko & планината Фуджи (разходка около езерото, Oishi Park, Fujisan World Heritage Center и Фуджи с Fujisan 5th Station ). Тук питането е ще имам ли време за някой от другите четирите езера от регион защото предполагам, че ще ми отнема по 60/90 минути пеша между основните гледки, а и предполагам и транспорта ще е леко предизвикателен.

2. Никко и Йокохама в един ден. В Никко: Toshogu Shrine, Rinnoji и Futarasan Shrines и разходка из самото Никко. За Йокохама: Chinatown, Red Brick Warehouse, Yokohama Waterfront (разходка около брега)

3. Камакура И Хамаматсу. Големият Буда, Храма Hasedera, Kamakura Komachi Stree. Не ми ясно какво мога да видя в Хамаматсу и заслужава ли си?

Имам и още един вариант: 1. Kawaguchiko & планината Фуджи 2. Само Никко за един ден 3. Камакура и Йокохама

До тук добре: но тези 3 дена, трябва да ги направя 2 за да имам повече време за Токио. Какво бихте ми препоръчали. Какво да направя и какво да пропусна?  Има ли какво друго да се добави към изброените забележителности. Приемам всякакви предложения 🙂

Еми вариантът ти е да си вземеш твоя втори вариант и да махнеш един ден от него. Дай си време да усетиш нещата и да им се насладиш. Няма смисъл от препускане. Гледам примерно забележителностите, които си писал в Йокохама. Red Brick Warehouse - във всеки индустриален град ще намериш по една такава стара сграда, в случая направена на мол обаче. Ако бъркам, може да ме поправите, ама какво ще и се гледа на тази сграда? По-добре отдели повече време в Камакура за да видиш и храма Хококудзи и в края на деня, ако имаш много време, като отидеш в Токио отиди в Hamarikyu Gardens. Там ще имаш хем японска градина с небостъргачи около нея, хем при желание ще може да отидеш в края и и да имаш един своеобразен Токио Waterfront.
Не знам дали имаш отделна тема с пусната програмата ти, ще е интересно да се види.

• Харесвам 4
Публикувано:

Колкото и да си бърз, няма как да се комбинират 2 дни в един, освен, ако не тръгваш в 6 сутринта и не се прибираш в 22 или по-късно и не вървиш минимум 30км на ден.

Само в гарите на ден се губят 1-2 часа общо, ама това няма как да го разбереш, докато не го видиш сам на живо.

Едни и същи неща се пишат и може да погледнеш назад в темата. Нищо от което си видял, не е като това в Япония, визирам размери на гари, десетки и стотици изходи и т.н., затова си правиш сметките без кръчмар най-общо казано.

• Харесвам 2
Публикувано:
1 minute ago, ivailo_radev said:

Еми вариантът ти е да си вземеш твоя втори вариант и да махнеш един ден от него. Дай си време да усетиш нещата и да им се насладиш. Няма смисъл от препускане. Гледам примерно забележителностите, които си писал в Йокохама. Red Brick Warehouse - във всеки индустриален град ще намериш по една такава стара сграда, в случая направена на мол обаче. Ако бъркам, може да ме поправите, ама какво ще и се гледа на тази сграда? По-добре отдели повече време в Камакура за да видиш и храма Хококудзи и в края на деня, ако имаш много време, като отидеш в Токио отиди в Hamarikyu Gardens. Там ще имаш хем японска градина с небостъргачи около нея, хем при желание ще може да отидеш в края и и да имаш един своеобразен Токио Waterfront.
Не знам дали имаш отделна тема с пусната програмата ти, ще е интересно да се види.

Мерси Иво! Имам вече програма ама се чудя дали да я пусна като отделна тема .. не искам да отегчавам хората, въпреки, че много искам да събера още мнения, защото остана месец до заминаването, а имам още толкова много да оптимизирам 🙂 Мислиш, че има смисъл? 

Публикувано:
преди 1 минута , nrjize каза:

Мерси Иво! Имам вече програма ама се чудя дали да я пусна като отделна тема .. не искам да отегчавам хората, въпреки, че много искам да събера още мнения, защото остана месец до заминаването, а имам още толкова много да оптимизирам 🙂 Мислиш, че има смисъл? 

Със сигурност има смисъл - тук ще ти се размият въпросите в темата за Бързи въпроси. Най-малкото може да ти се препоръчат неща, близки до вече избрани забележителности, а и може да се коментират интересите ти и да се предлага според тях.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 20.02.2025 г. в 13:25, the7endless каза:

Мерси, общо взето и аз съм на същото мнение и не бих се завряла в трафика на такъв огромен град с кола (все едно каква), при положение, че има толкова добър градски транспорт.

Този car meet обаче е в Йокохама на място, което не е много удобно за достъп по други начини, но пък за сметка на това е основен акцент в програмата за 2/3 от групата (аз съм останалата 1/3 😄). Идеята е да се вземе кола буквално за няколко часа от/в близост до удобна гара и да се върне пак там, колкото да отидем до това място и да се върнем. Така ще могат автомобилните ентусиасти да си разгледат всичко на спокойствие, без да зависят от друга организация. Шофьорът има опит с ляво движение и с разнообразни смахнати превозни средства 🙂 така че се надявам да избегнем влизането в графа 'смотани туристи'. Ако пък чак толкова ни разколебае трафикът, ще търсим алтернативи.

Не знам дали живеете в България, но аз когато гледах за коли под наем ми изписа, че нашата международна книжка не важи там и не мога да взема кола под наем а нея. Проверете си пак разбира се, може и различните фирми да имат различна политика.  

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, nrjize каза:

Бързо питане за еднодневни екскурзи от Токио към близки дестинация. Имам 2 дена в които да сместя план за 3 дена и се чудя кое да отрежа и кое да остава. Идеята е следната:

1. Kawaguchiko & планината Фуджи (разходка около езерото, Oishi Park, Fujisan World Heritage Center и Фуджи с Fujisan 5th Station ). Тук питането е ще имам ли време за някой от другите четирите езера от регион защото предполагам, че ще ми отнема по 60/90 минути пеша между основните гледки, а и предполагам и транспорта ще е леко предизвикателен.

2. Никко и Йокохама в един ден. В Никко: Toshogu Shrine, Rinnoji и Futarasan Shrines и разходка из самото Никко. За Йокохама: Chinatown, Red Brick Warehouse, Yokohama Waterfront (разходка около брега)

3. Камакура И Хамаматсу. Големият Буда, Храма Hasedera, Kamakura Komachi Stree. Не ми ясно какво мога да видя в Хамаматсу и заслужава ли си?

Имам и още един вариант: 1. Kawaguchiko & планината Фуджи 2. Само Никко за един ден 3. Камакура и Йокохама

До тук добре: но тези 3 дена, трябва да ги направя 2 за да имам повече време за Токио. Какво бихте ми препоръчали. Какво да направя и какво да пропусна?  Има ли какво друго да се добави към изброените забележителности. Приемам всякакви предложения 🙂

Kawaguchiko го направихме за един ден и не остана време за нищо друго. Има удобен автобус покрай езерото, който минава доста често и можеш да се придвижваш по-бързо, но все пак си отнема време. За лифта се чака доста също.

Никко за нас си беше цял ден. Но ако не отделите много време за града и сте там рано, можете да стигнете в по-късния следобед в Йокохама. 

Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Напълно подкрепям 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Няма как трите дни да станат , дори и да тръгвате в 6 и да се връщате в 22ч, както са ви посъветвали. Направете Никко един ден, вторият ден Камакура и Йокохама. За този план ще ви стигне времето. Фуджи, ако имате късмет на добро време, се вижда от Камакура и стават страхотни снимки (от Cape Inamuragasaki). За Хамаматсу не съм сигурна - какво точни искате да видите там?

Може да споделите и как сa разпределeне дните ви в Токио, може да помогнем с идеи и да си спечелите още един ден оттам 🙂

Публикувано:

Благодаря на всички които сми отговориха. По Ваша препоръка пуснах нова тема: Програма за първо посещенеи в Япония. Които иска да ми помогне и има време да погледне плана ще се радвам да се включи!  

Публикувано:
На 20.02.2025 г. в 21:00, TaniaG каза:

А такааа, магеланска среща на Дайкоку може да стане 😉 Туровете, дето резервирах, са на 18ти и 19ти април (ще сме в Токио 13-20 април). Ще сме само аз и малкия ни син. 

Аз гледах за Марио картс из улиците на Шибуя, ама не пускат 16 годишни, дори и с международна шофьорска книжка. 

@TaniaG срещата явно ще остане за друг път, в крайна сметка ние ще сме на Дайкоку на 11 и 12 април. Ще мина да кажа как е било 😎 Приятно пътуване!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.