AlexandraKo Публикувано: 5 април, 2021 Автор Публикувано: 5 април, 2021 преди 13 минути , jul каза: @AlexandraKo, мисля, че е същият - https://masterbaker.alle.bg/ Да, същият е.
luba_rizova Публикувано: 6 април, 2021 Публикувано: 6 април, 2021 Днес се поразходихме из центъра, има много интересна "фермеска" изложба в градската градина. Та, на втората снимка по средата, може да се види изчезналото и превърнато в павета Марково тепе, където сега има мол. А първата е доказателство колко сме били развити преди 100 години, сега камили има само в зоопарка. 10
AlexandraKo Публикувано: 9 април, 2021 Автор Публикувано: 9 април, 2021 Днес, най-после, слънце, след цяла намусена и ръмяща седмица. На нас хората, това ни влияе на настроението , но природата си следва нейния си ход и не се впечатлява, ча Април е кисел:))) Цветенца всякакви са нацъфтяли на двора, здравецът се беше омърлушил, по едно време, сега е накръхнал раменца:))) Ми пролет си еееее! Снимах ви няколко цветенца от градинката отвън, за настроение и хубав ден! 15 2
AlexandraKo Публикувано: 11 април, 2021 Автор Публикувано: 11 април, 2021 Или не съм забелязала преди, или са нови, тези красиви прозорчета на джамията: 4
AlexandraKo Публикувано: 16 април, 2021 Автор Публикувано: 16 април, 2021 Пред Общината едни цъфнали красоти, просто прелест: Докато се въртях и снимах, котето ме гледаше учудено:)))))Какво ли си мислеше - “тая баба, какво им се възхищава толкова, на някакви си китки”:)))) 21
traveler Публикувано: 16 април, 2021 Публикувано: 16 април, 2021 Да си призная,не бях се качвал на Сахат тепе и вчера направих решителната крачка. И май посетих пролетната изложба в новата галерия преди откриването. Тази творба ме впечатли. И една снимка на новата базилика,която ще открием онлайн в неделя.Втория етаж много ми прилича на контейнер. 10
AlexandraKo Публикувано: 16 април, 2021 Автор Публикувано: 16 април, 2021 И аз бях тия дни на една изложба, ще разкажа тия дни. Ама, още мисля, какво да си мисля, за тези творци:)))) 3 1
AlexandraKo Публикувано: 17 април, 2021 Автор Публикувано: 17 април, 2021 Еееее, най - после! Загражденията, около Голямата Базилика са махнати, стъклата излъскани до огледален блясък, тече трескаво миене и метене , около нея, за утрешното откриване. Няколко снимки отвън. Направили са две пана с фонтанчета, много красиви, менят си цветовете: Красива чешмичка, шарена детска площадка: На една стена до нея пък, има пана, с мъдри мисли, на велики хора: Разговорих се с охраната, рекоха, че в понеделник, ще може да се разгледа - ще бъде отворено. Дали е така, ще мога да ви кажа, във вторник, че в понеделник съм заета до вечерта. А утре ще е официалното откриване , назад в темата, дадох линк за гледане. “Епископската базилика на Филипопол ще бъде открита на 18 април 2021 г., когато ЮНЕСКО отбелязва Международния ден за опазване на паметниците на културата. Това съобщи кметът Здравко Димитров”. https://www.plovdivmosaics.org/ https://m.facebook.com/bishopsbasilica https://m.facebook.com/PlovdivMunicipality/ https://m.facebook.com/bishopsbasilica 18
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2021 Автор Публикувано: 18 април, 2021 Откриването на Голямата Базилика: 6 2
traveler Публикувано: 18 април, 2021 Публикувано: 18 април, 2021 преди 12 минути , AlexandraKo каза: Откриването на Голямата Базилика: Изгледах цялото откриване.Тази седмица сигурно ще я посетя. 1
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2021 Автор Публикувано: 18 април, 2021 И аз - много добре се получи, браво!Ще тичам тия дни, много искам да я видя!
Фил Публикувано: 18 април, 2021 Публикувано: 18 април, 2021 преди 49 минути , AlexandraKo каза: Откриването на Голямата Базилика: Браво, нещата изглеждат така, както се правят в най-добрите примери за експониране на културно наследство по света! Ще трябва да се разходя скоро до Пловдив! 10
AlexandraKo Публикувано: 18 април, 2021 Автор Публикувано: 18 април, 2021 преди 13 минути , Фил каза: Браво, нещата изглеждат така, както се правят в най-добрите примери за експониране на културно наследство по света! Ще трябва да се разходя скоро до Пловдив! Заповядай, па се обади , че да се видим! 3
Фил Публикувано: 18 април, 2021 Публикувано: 18 април, 2021 преди 7 минути , AlexandraKo каза: Заповядай, па се обади , че да се видим! С удоволствие! 2
traveler Публикувано: 20 април, 2021 Публикувано: 20 април, 2021 Вече посетих базиликата.Струва си. Младежът-археолог току що беше открил монета. Да не забравя,входа е 12 лева. 15
Zara Публикувано: 20 април, 2021 Публикувано: 20 април, 2021 Страхотна придобивка за града и не само! В Малката базилика е забранено снимането, тук виждам, че снимате. Позволено ли е? 1
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2021 Автор Публикувано: 20 април, 2021 преди 1 час, traveler каза: Вече посетих базиликата.Струва си. Младежът-археолог току що беше открил монета. Да не забравя,входа е 12 лева. Браво на теб! Аз все още нямам време да отида:( Майничките мрънкат из нетЯ, че входът бил скъп -15 лева и че, няма гратисен период, за гражданите на града, както имало за Малката Базилика. Толкова ли е? преди 55 минути , Zara каза: Страхотна придобивка за града и не само! В Малката базилика е забранено снимането, тук виждам, че снимате. Позволено ли е? Що да е забранено - аз съм снимала там. Освен,ако сега има промяна. 1
traveler Публикувано: 20 април, 2021 Публикувано: 20 април, 2021 (редактирано) преди 2 часа, AlexandraKo каза: Браво на теб! Аз все още нямам време да отида:( Майничките мрънкат из нетЯ, че входът бил скъп -15 лева и че, няма гратисен период, за гражданите на града, както имало за Малката Базилика. Толкова ли е? Що да е забранено - аз съм снимала там. Освен,ако сега има промяна.12 12 лв е входът.Снимането с фотоапарат е забранено.Направиха ми забележка С телефон няма проблем. 15 лева е комбиниран билет с малката базилика. Редактирано 20 април, 2021 от traveler 4
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2021 Автор Публикувано: 21 април, 2021 А пък вчера, установих, че в МОЛ- до Братската могила, има току-що открит магазин за шоколад на белгийскста марка Леонидас, които са страхотни! Май до сега, не съм виждала Леонидас по магазините. 7
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2021 Автор Публикувано: 21 април, 2021 Има ли нещо, по-елегантно и по-красиво от глухарче? В Градината всичко е свежо и цъфнало. 9
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2021 Автор Публикувано: 21 април, 2021 Преди две седмици, ходих на тази изложба: В Галерията на Гладстон. "Петър и Севдалина не са артистичен тандем, напротив – двамата имат ясно различима творческа кариера във времето. Севдалина Кочевска от години е сред системните участници в изявите на „Изкуство днес“ („Седмица на съвременното изкуство“, „Арт позитив“). Петър Кочевски се включва само понякога в арт провокациите на съвременното изкуство, повече остава при живописта и нейния „език“. Както отбелязват двамата художници: „Творбите ни са много различни, изразните средства - също.“ Севдалина определя повечето от работите си като "концептуални и обвързани със социални или политически проблеми. Петър е на другия полюс – работите му са изпълнени с емоция и са много експресивни. В тази изложба не се противопоставяме като автори, няма победител, няма герои. А относно героите: аз харесвам герои, Петър – не.“ И малко, със смесени чувства, все отлагам, да ви я покажа. Даже, ще си спестя коментарите:(((( Ще започна, от едно пано на земята, „Пенелопа“ – златен квадрат с подредени слънчогледови семки. Това е препратка към мита за Пенелопа, която чака своя Одисей, но вместо да преде, чопли семки. Те са златни, тъй като все пак това е царско семейство, коментира за изложбата самата Севдалина Кочевска. Свързана творба е полиптих от 4 рамкирани пакета за ядки "Rois" – като всички ядки в пакетите също са позлатени. Другата творба, поставена в центъра на галерията е „Сирийки“. Темата е миграционната криза и връзката със сирийските бежанци, която се прави през стъклените топчета, известни също и като" джамини". Представената в сегашната изложба работа е вариант на творба, показана на „Изкуство. Без граници“ в Седмица на съвременното изкуство в Баня Старинна през септември 2019 година, когато цяло пространство в банята бе изпълнено със стъклени топчета и огледала. Още нещо впечатляващо: По-скоро, бих казала нищо:( Подпис на Стефчо Автографа, в рамка:))) Натюрморт: На мен, лично, доста странно ми звучат , някои творби.Ама, може пък, да съм поизостанала... 1
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2021 Автор Публикувано: 21 април, 2021 Още картини от изложбата: Много ми е интересно, да си сверя мнението с вас. Какъв вид изкуство е това? Било експресивно. Ама може пък, аз да не го разбирам... 2
chandni Публикувано: 21 април, 2021 Публикувано: 21 април, 2021 На 5.04.2021 г. в 15:19, AlexandraKo каза: Не, питам за пекарната на брат и, в Стария град. Може би, се е преместил в Метро? Точно същият е. Имаме книгата му и я купихме точно от хлебарницата в Метро 2 преди много години. Хлебарницата си е все там, но в последно време никога не е отворена, когато отидем, включително и вчера. П.С. Извинявам се, не я купихме от Метро 2, а я купих от сестра му Димитра. 3
jul Публикувано: 21 април, 2021 Публикувано: 21 април, 2021 Хм, аз пък я хващам отворена, но ние ходим там в събота или неделя. Да не би само уикенда да работи? За изкуството.... добре, че не ги разгледах по тъмно, че щях да имам проблем със съня 😯 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега