дядо Пепи Публикувано: 24 май, 2021 Публикувано: 24 май, 2021 На 19.05.2021 г. в 7:48, AlexandraKo каза: И още малко снимки, от Небет тепе. Много ми стана приятно - беше пълно с млади хора:) Много, много благодаря за този фоторазказ, пълен с карасотите на Пловдив. Върна ме много, много години назад. Млад офицер, много влюбен в студентка. Всяка свободна минута заедно, хванати за ръка из стария град. Красиво, романтично и незабравимо. Всеки един момент. Но таткото реши, че дъщеря му не е за някакъв си пишляк, който лети по облаците, денем и нощем. И... всичко свърши. Но споменът остана. Е, понякога пари, но....... така било писано да стане! Кво да правиш? Живот! Трябва да се живее!!!🙂 11
AlexandraKo Публикувано: 24 май, 2021 Автор Публикувано: 24 май, 2021 преди 2 часа, дядо Пепи каза: Много, много благодаря за този фоторазказ, пълен с карасотите на Пловдив. Върна ме много, много години назад. Млад офицер, много влюбен в студентка. Всяка свободна минута заедно, хванати за ръка из стария град. Красиво, романтично и незабравимо. Всеки един момент. Но таткото реши, че дъщеря му не е за някакъв си пишляк, който лети по облаците, денем и нощем. И... всичко свърши. Но споменът остана. Е, понякога пари, но....... така било писано да стане! Кво да правиш? Живот! Трябва да се живее!!!🙂 За теб, специално: 4
дядо Пепи Публикувано: 24 май, 2021 Публикувано: 24 май, 2021 преди 11 минути , AlexandraKo каза: За теб, специално: Благодаря!!! Трогнат съм. 😳 2
Дани Магелани Публикувано: 24 май, 2021 Публикувано: 24 май, 2021 преди 2 часа, дядо Пепи каза: Много, много благодаря за този фоторазказ, пълен с карасотите на Пловдив. Върна ме много, много години назад. Млад офицер, много влюбен в студентка. Всяка свободна минута заедно, хванати за ръка из стария град. Красиво, романтично и незабравимо. Всеки един момент. Но таткото реши, че дъщеря му не е за някакъв си пишляк, който лети по облаците, денем и нощем. И... всичко свърши. Но споменът остана. Е, понякога пари, но....... така било писано да стане! Кво да правиш? Живот! Трябва да се живее!!!🙂 А знаеш ли как се е развил нейния живот? Сигурна съм, че тя съжалява не по-малко от теб и пази хубавия спомен! Младите днес не биха разбрали тази родителска намеса, но ние, по-големите, добре знаем какво значи "думата на родителите е закон". Дори това да обърка живота ти. 2
AlexandraKo Публикувано: 24 май, 2021 Автор Публикувано: 24 май, 2021 преди 7 минути , Дани Магелани каза: А знаеш ли как се е развил нейния живот? Сигурна съм, че тя съжалява не по-малко от теб и пази хубавия спомен! Младите днес не биха разбрали тази родителска намеса, но ние, по-големите, добре знаем какво значи "думата на родителите е закон". Дори това да обърка живота ти. Аааа, Дани, “ човек, като губи, не знае, какво печели...” По-добре да не знае, за да си има хубавия спомен. 6
Дани Магелани Публикувано: 24 май, 2021 Публикувано: 24 май, 2021 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Аааа, Дани, “ човек, като губи, не знае, какво печели...” По-добре да не знае, за да си има хубавия спомен. Така е. 3
ivan69 Публикувано: 31 май, 2021 Публикувано: 31 май, 2021 Този уикенд идвам с един 18 годишен младеж в Пловдив. Вечерите ни са заети , но през деня може да изпием по едно кафе с някой от местните. .Ако има желаещи да пишат на лична.
AlexandraKo Публикувано: 2 юни, 2021 Автор Публикувано: 2 юни, 2021 Не е голяма красота, ама имаме Виенско колело. Гледайте, че сигурно, няма да се повтори. Снимката е на Hristo Nikolov 7
AlexandraKo Публикувано: 2 юни, 2021 Автор Публикувано: 2 юни, 2021 И още една снимка на колелото, озаглавена Plovdiv Eye, на Tsanko Darakchiev: 9
AlexandraKo Публикувано: 5 юни, 2021 Автор Публикувано: 5 юни, 2021 Още няколко снимки на Виенското колело, което, според мен, ще остане в историята на града , защото няма да се повтори на това място. Kiril Penev И няколко мои, с опашката от желаещи, да се извозят :)))Та чак и на мен ми се иска:))) И няколко цветенца, от градинката на двора: 9
AlexandraKo Публикувано: 9 юни, 2021 Автор Публикувано: 9 юни, 2021 И понеже тези, дето обичаме , почитаме и се възхищаваме на града си, сме много, ето нещо хубаво, на Necati Sever: 7 1
cck Публикувано: 12 юни, 2021 Публикувано: 12 юни, 2021 На 9.05.2021 г. в 9:26, AlexandraKo каза: Много се радвам , че ви е харесала Базиликата:))) И аз прекарах няколко часа там, но с веднъж няма да стане. Ще отида пак, за да рзгледам и изслушам всичко подробно. Но наистина е направено, като най-хубавите музеи по света. Като видях , какво е вътре, им простих грозната отвън, тенекиена къща:)))) Базиликата е просто прекрасна! И музеят е направен на световно ниво. Нищо не е пропуснато и изложеното е направено по перфектен начин. Сравнявайки с други изложби на мозайки (Гърция, Газиантеп в Турция, Тунис), Пловдив е едни гърди напред. А кътчетата за децата са просто нещо на което всеки музей може да завижда! Респект! П.П. В Мордор имаме още бая хляб да изядем, докато покажем римска история, както са го сторили в Пловдив. 15
traveler Публикувано: 14 юни, 2021 Публикувано: 14 юни, 2021 Гръцкото училище вече повдигна "завесата" 6
AlexandraKo Публикувано: 4 юли, 2021 Автор Публикувано: 4 юли, 2021 Опашката за Голямата Базилика вчера, Европейска нощ на музеите, Пловдив 2021: 7 2
AlexandraKo Публикувано: 10 юли, 2021 Автор Публикувано: 10 юли, 2021 Дали защото вчера, покрай тюлена- монах се присетих за @royakРоси, днес ми си прииска, да отида на гробищата. Не е лошо, човек да се отбива понякога там, за може да оценява това, което има и да не забравя, че всички сме тленни… Винаги първо минавам, през скулптурата на скръбта, много я харесвам , показвала съм ви я и друг път. Най-истинската болка и мъка… Скоро ви казах, за един приятел, собственика на ТА “ Марбро турс”, който си отиде от Ковид. Оказа се, че е до татко. Човекът наистина беше пътешественик по душа, роднините са го написали на гроба му: А до него пък е нашият проф. Ботушанов, негова студентка съм, после тук работихме заедно. Изключителен човек, учен, чудесен преподавател. На неговата плоча пък, е написано: Мир на душите им! А наоколо, всичко е цъфнало: Винаги се отбивам и в църквичката, поддържат я , много чиста, винаги свети, сякаш, току-що е изрисувана и боядисана: 7 2
AlexandraKo Публикувано: 11 юли, 2021 Автор Публикувано: 11 юли, 2021 Днес отидох да видя, новоизписания параклис, в църквата “ Света Троица”, която се намира в Кичука, до Събота пазара. Построена е през 1903 година, като собственикът на близката тухларна - Павел Калпакчиев, дарява тухли и пари, за изграждането и. Забележителна е с това, че в нея, е организирано първото православно, неделно училище в Пловдив. Много е кипричка, потънала в зеленина, с красиви стенописи,витражи, врати дърворезби. Отидох, по повод на новоизписания параклис, в източната част. Ето снимките: Отвън и на двора. 10 1
AlexandraKo Публикувано: 11 юли, 2021 Автор Публикувано: 11 юли, 2021 Ето вътре, основната част: Красивите врати: Параклисът в ляво: 9 2
AlexandraKo Публикувано: 11 юли, 2021 Автор Публикувано: 11 юли, 2021 И новоизписаният параклис, в дясно. В четирите ъгъла на тавана, са изписани: Рождество Христово: Богоявление Господне: Разпятие Христово: Възкресение Христово: Още сцени от стенописите по тавана и стените. Много са красиви, в тези ярки, непомръкнали цветове - цяло удоволствие е човек да ги гледа. Поне аз, се почувствах много щастлива от това, което видях. Ето и няколко красиви витража, пак там: Поне пловдивчани се отбийте да я видите, че гостите на града, трябва някой да ги доведе- малко настрани от центъра и туистическите места е:))) 9 2
jungfraujoch Публикувано: 11 юли, 2021 Публикувано: 11 юли, 2021 преди 53 минути , AlexandraKo каза: Поне аз, се почувствах много щастлива от това, което видях. Благодаря ти за споделената красота! Мъничко да позахладнее и ще дойда в Пловдив непременно. 2
jul Публикувано: 11 юли, 2021 Публикувано: 11 юли, 2021 Тази църква като цяло е различна от останалите. С добре поддържана градина и място в двора, където да играят бебета и малки деца и на никого не пречат, даже са желани посетители. Но и никой с нищо не агитира, да не си помислите обратното. Така деца да играят в двора на църквата съм виждала само по гръцките села. Ще ида да разгледам в най-скоро време новите рисунки. 5
traveler Публикувано: 11 юли, 2021 Публикувано: 11 юли, 2021 преди 20 минути , jul каза: Тази църква като цяло е различна от останалите. С добре поддържана градина и място в двора, където да играят бебета и малки деца и на никого не пречат, даже са желани посетители. Но и никой с нищо не агитира, да не си помислите обратното. Така деца да играят в двора на църквата съм виждала само по гръцките села. Ще ида да разгледам в най-скоро време новите рисунки. Има и други църкви в Пловдив с детски кът.Със сигурност Св.Възнесение Господне има детски кът.Но тук зелените площи са повече и много добре поддържани. 3
AlexandraKo Публикувано: 11 юли, 2021 Автор Публикувано: 11 юли, 2021 преди 21 минути , jul каза: Тази църква като цяло е различна от останалите. С добре поддържана градина и място в двора, където да играят бебета и малки деца и на никого не пречат, даже са желани посетители. Но и никой с нищо не агитира, да не си помислите обратното. Така деца да играят в двора на църквата съм виждала само по гръцките села. Ще ида да разгледам в най-скоро време новите рисунки. Да, различна е и хората в Кичука, много си я обичат и почитат. Детският кът е позанемарен, за това не го показах. И там има стенописи, но поолюпени. Занемарен е, предполагам, заради Ковид. Иначе, внуците, много обичаха да играят там, като бяха малки, че две от децата ни живеят близо до нея. И винаги си беше чисто, с много играчки и пълно с деца. То, до преди няколко години, пак имаше неделно училище в църквата, ама сега дали има - не знам. Да, иди, докато рисунките са пресни. На някои от снимките се вижда, как над местата за свещите са направени едни като покриви, с димоотводи. Които са възгрозни, но пък , ще съхранят рисунките от опушването. преди 36 минути , jungfraujoch каза: Благодаря ти за споделената красота! Мъничко да позахладнее и ще дойда в Пловдив непременно. Заповядай! 5
noshtna_ptica Публикувано: 11 юли, 2021 Публикувано: 11 юли, 2021 Аз имам въпрос за Чифте баня. Мислех, че не се отваря за посещения, но се оказа, че вече е худ. галерия, която, обаче, все е затворена, когато съм в Пловдив. Въпросът ми е заслужава ли си да планирам посещение точно когато работи? Имам предвид интериора на банята, не толкова експозицията. 2
jul Публикувано: 11 юли, 2021 Публикувано: 11 юли, 2021 Според мен не. По-скоро ако има интересна експозиция за твоя вкус. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега